X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę do niego dziś dzwonić, ale dziś mnie pewnie na wizytę nie wciśnie. Pewnie dopiero w poniedziałek, albo jak się okres skończy.

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to teściowa nie rozumie że kobiety w ciąży są bardziej nerwowe bo hormony im skaczą?
    Eh...

Dorotko czujesz już ruchy maleństwa?
    Kiedy masz wizytę ?wtedy potwierdzi ci już co będziecie mieli?

Ada jak miło że dołączyłaś do straczek wariatek:P
    Zawsze może zdażyć się cud i uda sie w tym cyklu:P

Marronek trzymam kciuki aby wszystko było dobrze!

Litte także trzymam kciuki!

littleladybird lubi tę wiadomość

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny co do mojego spotkania ze znajomymi w piatek gdzie wiekszośc w ciąży to tak jesteśmy ze soba blisko mimo że jedni mieszkają za granicą. Fakt ciesze się razem z nimi ale no co poradze że jestem zazdrosna.

a co do teściowej eh moja na różne dni czasem super sie dogadujemy a czasem jak dowali to z grubej rury...

Nasz synuś :)
    thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos progesteronu, pod powiedzcie mi co zrobić. Jestem te na luteinie i juz od jakiegoś czasu myślałam żeby zbadać progesteron i prolaktynę. Jutro mam 20dc więc chyba byłby to odpowiedni czas na badanie. Ale wlasnie zastanawiam się czy po pierwsze nie przesadzam, a po drugie czy jest sens je robić, bo z jednej strony chcialabym wiedzieć jak to u mnie wygląda i 5 czerwca iść juz z wynikami na wizytę do gina. A z drugiej może jednak poczekać do następnego cyklu i zapytać lekarza, ale jestem pewna ze nie da mi skierowania na te badania.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz Miszkaaa jak to jest :) u mnie tez lipa w tym cyklu, nic z niego nie rozumiem, trzymam sie nadziei, że owulki nie było i czekam na nią jak na zbawienie a testy super mega negatywne. Te z allegro faktycznie chyba sa gorsze :(

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Pragnąca Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia miejmy nadzieję że lekarz jak najszybciej znajdzie czas i zorientuje się w Twoich wynikach :(

Ada wiem co czujesz. Ja na początku starań nawet jak oczywiste było że nie było szans na zafasolkowanie to mimo wszystko miałam nadzieję na cud, nawet objawy miałam hehe :) urojone oczywiście :) Człowiek jest sobie wiele w stanie wmówić ;)

Dorota ja na temat teściowej nie będę się wypowiadać bo można by napisać książkę a nawet nie jeden tom :) Nie jest zła ale niektóre jej zachowania są jak dla mnie nie do zaakceptowania.

Najprawdopodobniej w piątek również będę miała przyjemność spotkania się z ciężarną w następnym tygodniu z drugą ale na szczęście nie przeżywam tego i naprawdę zobojętniałam w tym temacie. Wcześniej zazdrościłam nawet byłam w stanie się popłakać z tego powodu że im się udało a mi nie. Chyba przyzwyczajam się do obecnego stanu rzeczy i przyszło mi to zaakceptować. Jak dostanę okresu to z pewnością będzie ryk ale na chwilę obecną jestem twarda i staram się o tym zupełnie nie myśleć i skupiać się na innych rzeczach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 10:09

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszkaaa wrote:
    A propos progesteronu, pod powiedzcie mi co zrobić. Jestem te na luteinie i juz od jakiegoś czasu myślałam żeby zbadać progesteron i prolaktynę. Jutro mam 20dc więc chyba byłby to odpowiedni czas na badanie. Ale wlasnie zastanawiam się czy po pierwsze nie przesadzam, a po drugie czy jest sens je robić, bo z jednej strony chcialabym wiedzieć jak to u mnie wygląda i 5 czerwca iść juz z wynikami na wizytę do gina. A z drugiej może jednak poczekać do następnego cyklu i zapytać lekarza, ale jestem pewna ze nie da mi skierowania na te badania.

Ja też myślę, żeby zbadać progesteron. Z mojego wykresu owulki nie wyczytam, a poziom progesteronu coś by mi powiedział w tym temacie :)

Ada, dla świętego spokoju możesz zrobić to badanie, będziesz wiedziała, czy ciałko żółte pracuje prawidłowo :) Jeśli coś jest nie tak, to się dowiesz już w tym cyklu, a nie w następnym. I nie daj się wrobić w "1 rok starań".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 11:59

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:30

Marzec x 2 <3 <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to zrozumiałam, że lekarze często dopiero po roku starań podejmują diagnostykę i myślę że Ewelinie o to właśnie chodziło.

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 14 maja 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie o to mi chodziło :)

• pleasure Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:28

monika_89 lubi tę wiadomość

Marzec x 2 <3 <3

Wysłany: 14 maja 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pleasure wrote:
    No bo do roku zdrowe pary powinny splodzic dziecko. Ale moim zdaniem jak do pol roku nic nie wychodzi to wtedy trzeba ruszyc z badaniami dokladnymi. Nie ma tez co zakladac na wstepie, ze sie nie uda i musze robic milion badan.

Zgadzam się z Tobą. Ja jednak żałuję, że nie zrobiłam wcześniej badań. Przed staraniami byłam u lekarza z pytaniem co najlepiej zbadać. Zbył mnie morfologią i żelazem. A tu klops i prawie rok w plecy. I nie chodzi o to by zakładać, że coś jest nie tak, ale żeby raczej sprawdzić, czy wszystko jest ok.

• pleasure Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam biorę tylko optymistyczny scenariusz pod uwagę i nie mam zamiaru zakładać ze coś jest nie tak, no ale chyba dla swojego świętego spokoju chcialabym zbadać tylko prolaktynę i progesteron. A jeżeli faktycznie po jakimś czasie starań nie będzie efektów to na pewno nie odpuszczę dokładnej diagnostyki. Nie tak dawno mialam robione tsh, glukozę, morfologię i wszystko bylo ok.

littleladybird, monika_89 lubią tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 14 maja 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy ma prawo do swojego zdania :)
    Gdybym mogła cofnąć czas nie bawiłabym się z lekarzami w kotka i myszkę. Wcześniej szukałabym takiego forum jak to by dowiedzieć się rzeczy, których dowiedziałam się dopiero teraz. Cieszę się tylko, że nie posłuchałam lekarza i nie czekałam całego roku.

Miłego popołudnia wszystkim :)

• lotta.89 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ....

dziś zaczęłam nowy cykl starań w tym cyklu nic nie będzie ponieważ ja wyjeżdżam od 22-30 maja na służbowy wyjazd niestety bez męża :/
    nie będzie monitoringu i nie będzie serduszkowania bo w czasie gdy powinna wystapic owulacja mnie nie będzie :/ wiec starania od kolejnego cyklu bedą czyli na oko 14.06.2015 i z tym cyklem planuje monitoring bo jestem na clo ...

nie chce serduszkować bez monitoringu bo nie chce ciazy mogiej ...
    tak tak wiem wiem monitoring niczego nie gwarantuje mogą być 4 pęcherzyki i nie byc ciąży ale mogą być i 2 pęcherzyki i bliźniaki ;)
    wiec chyba w czerwcu jak pójde na pierwszy monitoring przy clo to zobacze jak mój organizm na niego reaguje ?? jesli będzie dużo pęcherzyków to poczekam na kolejny miesiąc i zrezygnuje z clo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 13:11

thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja rozumie ze może być dużo pęcherzyków i nic ale może być też 3 pęcherzyki i trojaczki. Z tego co czytałam to monitoring nie określi czy to będzie ciąża bliźniacza ale czy dowiem się ile jest pęcherzyków gotowych do pęknięcia ?? a potem na kolejnej wizycie czy bedzie wiadomo ile pękło?

swoją drogą coraz mniej jestem przekonana ze lekarz słusznie przepisał mi clo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 13:12

thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, chciałam wam tylko powiedzieć że jeden stres mi odszedł poszłam dziś do pracy i po godzinie "robienia swojego" zostałam zawołana na zaplecze i poinformowana słownie o wypowiedzeniu ...

dev269pps__.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia8998 rozumiem że jest ci ro na rękę?

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
‹‹ 574 575 576 577 578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ