X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia8998 wrote:
    Chyba mi dopiero teraz nerwy odchodzą, deliry dostałam, cały dzień nie jadłam nic, 3 paczki szlugów, idę spać nic tu po mnie jutro będzie lepiej. Może tak jak Arien pisze dobrze mi zrobi taki kopniak.

Co nie zabije to wzmocni. Bądź dzielna kochana <3 U tego pracodawcy już nie masz nic do stracenia. Ciągnij L4 jak długo się da, możesz "chorować" pół roku.

Wypowiedzenie o pracę z winy pracownika? Muszą Ci tą winę udokumentować. Dorotka dobrze radzi, zadzwoń do PIP, popytaj prawników. U mnie w mieście są darmowe porady prawne, może też coś takiego macie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 07:39

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia8998 ja na twoim miejscu ciągnęłabym zwolnienie ile się da, skoro od wczoraj masz zwolnienie to nie mogą cię zwolnić, przykra sprawa, ale z takiej pracy nie żal odchodzić skoro tak traktują ludzi

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Ciągnij L4 jak długo się da, możesz "chorować" pół roku.
    Dorotka dobrze radzi, zadzwoń do PIP, popytaj prawników. U mnie w mieście są darmowe porady prawne, może też coś takiego macie?

Byłam w PIP wczoraj sprawa wygląda tak, z racji tego że dopiero po tej całej akcji przyniosłam zwolnienie lekarskie to może być wypowiedzenie uznane za skuteczne

ALE "Zgodnie z orzecznictwem, pracodawca nie może wypowiedzieć umowy o pracę pracownikowi w sytuacji, gdy jest faktycznie chory i niezdolność do pracy została stwierdzona orzeczeniem lekarskim, ale pracownik pozostał jeszcze w pracy z uwagi na niemożność opuszczenia stanowiska pracy. Wypowiedzenie umowy o pracę w takiej sytuacji jest sprzeczne z prawem."

I teraz weź i udowodnij że mówiłam w pracy że źle się czuję i będę musiała się zwolnić żeby iść po południu do lekarza.

Na spokojnie w nocy nie mogąc spać stwierdziłam że zostałam poproszona o przyjście do pracy tylko po to żeby się godzinę pokręcić i dostać pocisk, żeby w 100% uskutecznić moje wypowiedzenie,

głupia piczka troche ze mnie że zamiast zadzwonić i powiedzieć że nie przyjdę bo dalej sie zle czuje to ja z dobrego serca poszlam pomoc.

Mądry polak po szkodzie.

dev269pps__.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak to jest że człowiek chce być dobry a inni tylko czekają na twoje potknięcie, próbuj z tym L4 może się uda i szukaj innej pracy w międzyczasie

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewuszki koniec tematu bo ja tylko zaśmiecam niepotrzebnie forum :) Będzie co ma być. Lecę wziąć witaminki.

Tak ze słonecznej strony życia dzisiaj misiuniu wraca do domku, od poniedziałku go nie widziałam :) I zostanie prawdopodobnie do wtorku :) Po za tym przeprowadzka na wieś do misiunia, bo skoro jestem już bezrobotna to nie będzie mnie stać na mój 16 metrowy apartament - szufladka w bloku.

Dziewuszki mieć takiego faceta jak mój to jakiś absurd, do tej pory same złogi zadufane w siebie zapatrzone a ten wczoraj powiedział mi tak " już ci dawno mówiłem rzuć tą robotę przecież nie musisz pracować", oddał mi samochód, oddaje swój dom i jeszcze chce utrzymywać. Facet skarb

Jasne że go aż tak nie wykorzystam bo to by była lekka przesada ale trochę mi będzie musiał pomóc dopuki nowej pracy nie znajdę.

dev269pps__.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta ,
    badź dobrej mysli , czy to beda blizniaki czy nie wazne zeby sie udalo!
    Dziewczyny marza aby zajsc w ciąże a ty przejmujesz się ilością pecherzyków.
    dziecko to cud a takie np trojaczki to tym bardziej cud!

Dorotko tak z ciekawosci pytalam:)
    U mnie duzo lepiej , wczoraj mialam wizyte zalozyl mi karte ciazy, badania mam wporzadku za 2 tyg usg genetyczne , fasolka rośnie,jest w porzadku:)
    tylko z jedzeniem nadal marnie u mnie chodz duzo lepiej bo mnie tak nie mdli. jednak nadal nie moge znalesc sobie smaku.

Luisa kiedys tez mialam przyjemnoscx pracować w sieciówce...
    pracowalam tam 3 miesiace, zachorowalam na grype- pierwszy raz w zyciu ( mam nadzieje ze nigdy tak nie bede chorowac) ale tak jak nigdy jeszcze nie bylam chora, nie moglam podniesc z lozka ,mąż mnie prowaadzal do lazienki nie bylam w stanie nic zrobic, kierowniczka byla zadowolona ze mnie ale akurat byla na urlopie i jak wrocilam do pracy to dowiedzialam sie od kolezanki ze na moje miejsce szefowa szkoli inna dziewczyne- bylo juz ogloszenie o prace wywieszone, wiec bylam na zwolnieniu 7 dni .
    wiec poszlam do szefowej i pytam sie co sie dzieje, tlumacze ze bylam chora nie bylam w stanie stac itd a co uslyszalam ze ja oszukuje i specjalnie wzielam zwolnienie, bo tu nie mozna byc na zwolnieniu bo trzeba target wyrobic...itd ...
    takze cisnienie mi sie podnioslo i jej powiedzialam co nie co a ze malam umowe zleceniee byl ostatni dzien miesiaca - podziekowalam jej ze wspołprace.

Są różni pracodawcy ja naleze do ludzi ktorzy chca byc szanowani bo takich prac w sieciowkach i chetnych jest na peczki...

I nie pal papierosów jak sie starasz o dzieci:)

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta, czy będziesz na clo czy też nie, to nigdy nie będziesz miec pewności czy to nie będzie ciąża mnoga. Teraz coraz częściej sie zdarza że dziewczyny bez wspomagaczy i bez genetycznych uwarunkowań mają bliźniaki, takie czasy - wszędzie chemia, kurczaki nafaszerowane hormonami. Więc może jednak warto przyjąć co ma byc to bedzie :)

Lusia, twój mąż bardzo dba o Ciebie :) dobrze jak w związku ludzie mogą liczyć na siebie w każdej sytuacji. I może jednak rzuć te fajki :) na pewno w niczym nie pomogą

Aga super wieści :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 15 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia8998 wrote:

I teraz weź i udowodnij że mówiłam w pracy że źle się czuję i będę musiała się zwolnić żeby iść po południu do lekarza.
    Z tego, co pamiętam, to wcześniej też miałaś zwolnienie prawda?

Taki facet jak Twój to prawdziwy skarb :)

• arien Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja się lottcie trochę nie dziwię...tak spoglądając na sprawy realnie...jedno dziecko na pewno łatwiej jest utrzymać niż trójeczkę :)
    A ja chyba jednak nie miałam owulki i chyba się jednak zbliża (oby, oby!). Libido mi skoczyło, a szyjka jest jeszcze wyżej niż była i chyba zmiękła P) a jakbym owulkę miała w 10 dc jak na wykresie to już powinnam mieć objawy przedpmsowe a tu cisza :) więc może jeszcze jest nadzieja :) dzisiaj robiłam allegrowy test owu i widziałam cień cienia cienia cienia kreski drugiej. albo sobie wmówiłam, taka bledziudka była. Ale teraz śmigam te testy 2x dziennie co by niczego nie przeoczyć :D I nie wiem jaki mam sluz bo się tam nasienie, żeby nie powiedziec piekielne, pałęta :)
    Dziś piątek, piąteczek, piątunio! A jutro wyruszam na łowy kiecki na wesele! Muuuusi byc zielona! Jak zielony kropek :D

o1483e5e2gt7h77w.png

Wysłany: 15 maja 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Ja się lottcie trochę nie dziwię...tak spoglądając na sprawy realnie...jedno dziecko na pewno łatwiej jest utrzymać niż trójeczkę :)
    A ja chyba jednak nie miałam owulki i chyba się jednak zbliża (oby, oby!). Libido mi skoczyło, a szyjka jest jeszcze wyżej niż była i chyba zmiękła P) a jakbym owulkę miała w 10 dc jak na wykresie to już powinnam mieć objawy przedpmsowe a tu cisza :) więc może jeszcze jest nadzieja :) dzisiaj robiłam allegrowy test owu i widziałam cień cienia cienia cienia kreski drugiej. albo sobie wmówiłam, taka bledziudka była. Ale teraz śmigam te testy 2x dziennie co by niczego nie przeoczyć :D I nie wiem jaki mam sluz bo się tam nasienie, żeby nie powiedziec piekielne, pałęta :)
    Dziś piątek, piąteczek, piątunio! A jutro wyruszam na łowy kiecki na wesele! Muuuusi byc zielona! Jak zielony kropek :D

Ciekawa sprawa z tą Twoją owulką :)
    Owocnych łowów :) i oby ta zielona suknia zwiastowała zielonego kropka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) no wlasnie nie czuje sie chora :/ czuje sie dziwnie oslabiona :/ a na badania pujde w nastepnym cyklu,w tym nie dalam rady :/ czekam na kasiorke z pracy zalegla :/

Tym bardziej,ze Komunia byla w niedziele i nas splukalo.

• lotta.89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

jeśli chodzi o tą ciążę mnogą to chodziło mi jak arien mówi niestety o pieniądze. Jeśli miałabym duży dom i dużo pieniędzy to wszystko super ale że mamy 3 pokoje i normalne zarobki to obawiam się ciąży mnogiej. :)

Wczoraj miałam ogólnie jakiś słaby dzień.... przyszłam do domu to i od męża usłyszałam ze sie nakręcam itd ... no pewnie ma racje ale nie umie wrzucić na luz.

A z tym zwolnieniem hmmm faktycznie dziwna sprawa ale traktowanie ludzi w sieciówkach jest na prawdę straszne:/ ale najważniejsze lusia ze masz wsparcie :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 13:21

Nasz synuś :)
    thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) ja ten tydzien znoszę zle;/ ciągle mdłośći wizyta u lekarza w pon.muszę zapytać lekarza o lot samolotem podczas ciąży,ciekawę jaki ma to wpływ na dziecko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 15:25

24afed3688.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm Lotta oczywiscie to indywidualna ocena kazdej z nas ale ja mam skromniejsze warunki mieszkaniowe, mieszkamy u moich rodzicow a zeby pojsc na swoje musimy wziac kredyt. Zachodzac w ciaze nie mialam stalej pracy a teraz moj maz nie nie ma ale nawet jesli by sie trafily blizniaki to daloby sie rade.

Blumen jesli wszystko jest ok to lekarz powinien zgodzic sie na lot. Chociaz przy mdlosciach chyba bym sie bala.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny pewnie mnie nie pamietacie udzielałam sie tu w tamtym roku chcialam zobaczyc co u was jak starania? trzymam za was kciuki z moja córeczką Julcią kWIATUSZKU serdecznie ci gratuluje ciesze sie ze ci sie udało;)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

Mam maly problem :/ zrobilam test i widac druga ale slaba :/ nie wiem co myslec.

• lotta.89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kiedy powinnaś mieć @ ??

thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mialam juz ale delikatny w porownaniu z innymi.

• lotta.89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm fakt czasem ma się @ i przy ciąży taką delikatną no najlepiej żebyś zrobiła bete ona ci wszystko wyjaśni :)

basiulkaa_89 lubi tę wiadomość

thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okropnie mnie brzuch boli :(

‹‹ 576 577 578 579 580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ