X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ja też nie pomogę ale na pierwszy rzut oka wyglądają ok, wg mnie estradiol trochę niski.

Dorota to teraz z czystym sumieniem możesz iść na zwolnienie jak zajdzie potrzeba. Rany już 20 tydzień! Wow ale czas leci :)

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzac na normy to ten estradiol niski. Chyba ze w 3dc ma prawo jeszcze taki byc. LH chyba calkiem ladnie wyglada i pewnie bedzie sobie roslo. Cukier i insulina wg mnie tez okej. Tsh niby na staraczke mogloby byc ciutke nizsze ale z takim mysle ze nie bedie problemu. Sama zaszlam przu wyzszym a twraz jeszcze wzroslo troszke. Ja robilam tylko prolaktyne przed staraniami wiec moja wieza na temat hormonow jest malutka i w wiekszosci po normach laboratorium oceniam.

Mi gin na skierowaniu napisal ze 2 pobrania, pieewsze na czczo a drugie po 2h. Ja lubie slodkie. Herbate sloze 2 lyzeczki wiec mam nadzieje ze nie bedzie problemu. Lekarz zalecil mi wziac cytryne dla zlagodzenia smaku glukozy

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia niby moge na zwolnienie ale nie chce jeszcze. Nie czuje sie jak w ciazy, brzucha prawie nie mam a w domu wariuje bo w pracy to sie pośmieje i poglupieje troche a w domu to jak w więzieniu ;-)

Pod koniec czerwca wybieram sie na integracje firmowa jeszcze :-D a no i nie chce uciekac na zwolnienie bo walczylam o kogos do przyuczenia tak zebym na spokojnie miala na to czas. Nie chce teraz problemow sobie narobic bo i tak poszli mi bardzo na reke dajac mi kolezanke i umowe o prace :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 22:42

klz9io4pkfldzhbc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, z chęcią bym pomogła, ale sama zawsze potrzebuje pomocy w interpretacji :) A dzisiaj TADAM! NOWY CYKL! :D

o1483e5e2gt7h77w.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota to faktycznie pracuj jak najdłużej b o w domu byś zbzikowała :)

Arien super że tamten cykl się skończył :) Trzymam kciuki za ten cykl :) Niech będzie ostatni :)

A u mnie dziś pada
    Zapisałam męża na badanie nasienia. Aż boję się jak to przeżyje. A tak w ogóle jest teraz kampania na bezpłatne badania nasienia z okazji dnia ojca w kilku klinikach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 08:33

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia, ale ten czas leci. Już półmetek za Tobą :D

Arien powodzenia w nowym cyklu <3

Sylwia fajna sprawa z tymi badaniami. Warto skorzystać jak są darmowe.

Ja dzisiaj bylam rano na badaniach. Sierota przyszła do kliniki i zorientowała sie że ma do badania tez mocz :P oczywiście nie bylam przygotowana wiec czeka mnie jeszcze jedna wyprawa z pojemniczkiem. Wyniki będą dzisiaj ale na cytomegalię trzeba czekać do 10dni

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada nieźle zakręcona jesteś :) daj znać jak wyniki :)

miszkaaa lubi tę wiadomość

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota, doskonale Cię rozumiem. Byłam 3 tygodnie na L4 i myślałam, że zwariuję :/ jak już zaciążymy to też chcę jak najdłużej pracować :D w końcu ciąża to nie choroba :)

Arien, czekałaś na nowy cykl prawie tak długo jak ja :D

Ada, nieźle się zakręciłaś :P podziel się wynikami :D

Sylwia, trzymam kciuki za badania męża :)
    Ja muszę męża też wysłać na badanie nasienia, ale tak jakoś nam nie pasuje :/ cały tydzień go nie ma, a teraz co chwilę jakieś imprezy cało weekendowe. Pod koniec czerwca już musimy znaleźć termin ;)

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • arien Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż sam się zapisał na badania nasienia, idzie 15.06. Zobaczymy jak tam jego armia :D

o1483e5e2gt7h77w.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojego zapisałam na 26 czerwca :) Ewelina może i wy skorzystajcie z tych darmowych? Jest dobra okazja

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orientujecie się może ile kosztują prywatnie badania nasienia? Na darmowe musielibyśmy jechać do Poznania lub Wrocławia, a koszty dojazdu mogą wynieść prawie tyle samo co badanie.

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś lekko ponad 100 zł

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ubiegłym roku też mężula zapisałam na badanie nasienia przy tych darmowych akcjach ze względu na dzień ojca. Dobrze, ze był chetny się przebadać i nie musiałam z nim walczyc ;)

No półmetek za mną w sumie, jutro usg połówkowe :)

Kiedys gadałam, ze jak tylko zajde w ciążę to od razu pójde na zwolnienie ale jak widac życie szybko zweryfikowało plany. Dziś szefowi powiedziałam, ze od września na pewno wezme już zwolnienie zeby wyspac się i odpocząć ale nie wykluczam, ze w sierpniu juz wezmę. Powiedział, ze jak tam chce i że zdaje sobie sprawę, ze nawet jutro moze mnie już nie być ;)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też powiedział że skoro musi to pójdzie ale próbował odwlekać tak długo jak może. Specjalnie umówiłam go na 26 żeby miał poczucie że mam nadzieję że może uda się w tym cyklu i że może go ominie :D
    Ale ja nie wierzę że uda się tak po prostu, gdzieś jest problem. Dziś pójdę na potwierdzenie owulacji i jeśli przyjdzie miesiączka to wtedy na wizytę z badaniem nasienia i powtórzę prolaktynę. I niech doktor duma co dalej. Bo w następnym cyklu wyjeżdżamy na urlop i o monitoringu nie ma mowy. Chyba nawet nie będę mierzyć temperatury- takie wakacje od wszystkiego :P Ale to zobaczę jeszcze czy nie będzie mi żal :D

Dorota ty już i tak długo pracujesz więc pretensji i tak nie będą mieć. A powiedz kupujesz już coś dla malucha?

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim! Ja również jestem z rocznika 89, napisałam chwilę temu wiadomość w innej grupie nie wiem czy mogę tutaj ją wkleić... ale spróbuję
    Mam 25 lat, cykle zazwyczaj 31 dniowe, razem z mężem staramy się od 2 miesięcy przy pomocy testów owulacyjnych i obserwacji śluzu.
    Dzisiaj w drugim cyklu starań jest 31 dc a ja mam znowu te okropne brązowe plamienia więc pewnie znowu jutro będzie okres...
    W poprzednim cyklu miałam dziwną nadzieję, że się udało (wiem, że rzadko kiedy udaje się szybko ale..) spóźniał mi się okres dostałam go dopiero po 35 dniach, dodatkowo miałam od 30 dc silne skurcze macicy, bóle jajnków nawet w nocy czego nigdy wcześniej nie miałam w takiej postaci...jednak testy negatywne.
    Teraz bóli tak silnych nie było, jedynie jak zwykle przed okresem. Test dzisiaj rano ale negatywny więc nadziei nie mam.
    Moja ginekolog nic nie powiedziała na dwudniowe plamienia przed okresami, nie powiedziała nic na dziwny cykl z skurczami przez 5 dni i spóźniającym się okresem..
    a ja jestem troszkę załamana nie sądziłam, że to tak trudno i czekanie od owulacji do terminu okresu ciągnie się tak, że nie wiadomo co ze sobą zrobić:(

Paulette lubi tę wiadomość

f2w3rjjg787he44v.png

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małazłośnica na moje oko to zmień gina. skoro dla niej skurcze macicy i plamienia nie są problemem to i Twoj problem z zajściem w ciąże problemem nie jest. Powinna Ci dać skierowanie na podstawowe badania a przede wszystkim na progesteron skoro masz plamienia przed okresem. Na skurcze mozesz brac magnez bo to moze byc ich przyczyną ale powodów moze byc pewnie znacznie więcej. Jezeli są one dokuczliwe to później w ciąży mozesz mieć problem i przedwcześnie urodzic jak takie skurecze doprowadzą do akcji porodowej. To takie moje gdybanie ale różnie moze byc. Zmiń gina na poczatek.

Sylwia ja jeszcze nie kupiłam nic. Zupełnie nic. Na poczatku lipca jade do ciotki poprać z nia wszystkie rzeczy które mi naodkładała po wnukach. Sporo ciuszków, posciele, poszewki, rożek, kocyki itp. Dopiero wtedy posegregujemy ile czego jest io bede mogła dokupic odpowiednia ilość zeby teraz na marne nie wydawać kasy. Tylko ona ma te rzeczy poo chłopakach więc kilka ciuszków odpadnie ale po domu bedą jak znalazł. W sumie patrzyłam ostatnio na viuszki i poszłam do sklepu z myslą zakupienia chociaz czegokolwiek ale zdębiałam w tym sklepie i nie wiedziałam na co patrzeć, rozmiary były spore i dałam sobie spokój bo nie wiem ile tych mniejszych rozmiarów ma ciotka. Jakos bardzo mi się nie spiueszy do tych zakupów.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj małazłośnica :) Dorota ma rację zmień lekarza, te plamienia i skurcze są dziwne. Staracie się dość krótko ale jeśli już widzisz że coś jest nie tak to lepiej porobić podstawowe badania. A co do dłużącego się czasu to faktycznie jest to frustrujące, ale co nam innego pozostaje...

Dorota dla takiego maleństwa to nie ma różnicy czy chłopczyk czy dziewczynka, dopiero u starszych dzieci te ciuszki są bardziej dziewczęce lub chłopięce :) W sumie dziewczynce można wszystko założyć, gorzej z chłopcem bo dziwnie tak w różowe śpioszki, ale po domu to wszystko może być :) Na pewno dostaniecie też dużo ciuszków w prezencie jak będą was odwiedzać rodzina i znajomi :)

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję dziewczyny za odpowiedzi! Własnie od powrotu z pracy szukam w internecie namiarów na ginekologów i opinii, taki mam zamiar, bo szczerze powiedziawszy wydaje mi się, że te 2 Panie ginekolog, u których miałam okazje być są nastawione na pieniądze tylko... przykre, ale prawdziwe.
    Chciałabym w końcu trafić na jakiegoś ginekologa, który nie będzie we mnie budził niepewności i będzie w stanie mi wytłumaczyć niektóre rzeczy, tak żebym nie musiała sama się zastanawiać albo szukać w internecie... przecież nie wszystko muszę wiedzieć.
    Własnie też się zdziwiłam, że nie dostałam po wizycie nawet skierowania na żadne badania po tym co opowiedziałam, zrobiono mi tylko usg, które było "bardzo dobre" i tyle..

f2w3rjjg787he44v.png

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie kwestia koloru ubranek bo niektóre są bardzo ciemne, np ciemno brązowe i takie srednio mi się widza na dziewczynce. albo są z motywami typowo dla chłopopcó - samochodziki, samolociki itp.
    Właśnie też tak myślałam o tym ze ktos coś przyniesie ale na to nie liczę bo nigdy nie wiadomo kiedy kto przyjdzie i wole byc zabezpieczona wcześniej. Pewnie w sierpniu juz sie sprężę z tym wszystkim. Jak narazie nie mam gdzie tego wszystkiego trzymać bo mamy malo miejsca w domu :/

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj malazlosnica.

Dziewczyny dobrze radzą, warto zrobić badania. Ja tez mialam plemienia przed okresem i od kiedy dostalam luteinę plemienia sie skróciły czyli jest to wynik wyższego progesteronu. Ja co prawda nie badałam go ale lekarz dobrze trafił z Lutka.

Dorotko, ja to uwielbiam kupować ciuszki do dzieci. Ciągle kupuje coś dla koleżanek. Nawet wczoraj po wyjściu od gina poleciałam do galerii kupic dla koleżanki synka jakiś prezent. Wybrałam dresiki i skarpetki. Dzięki temu nauczyłam sie na co warto zwrócić uwagę kupując cos dla maleństwa, np jak sie to zakłada czy ma guziki czy zamek, czy nie za ciasna gumka itp. Moja szwagierka dostała sporo ciuchów od odwiedzających jej synka ale większość z tych rzeczy okazała sie nietrafiona, bo dziecko urodził sie w maju a dostał np. Krótkie spodenki ogrodniczki na rozmiar 74, a mały osiągnął taki rozmiar na jesień -zima. Wiec ogrodniczki nigdy nie zostały założone :P

ex2bmg7yxswzkwmo.png
‹‹ 601 602 603 604 605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ