X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:23

Marzec x 2 <3 <3
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Ostatnio praktycznie się nie odzywam... Jestem pochłonięta nową pracą, a jak wracam to albo mam coś do zrobienia, albo nie mam sił na nic. Nie ma szans, żebym nadrobiła wszystko co pisałyście. Jutro nie idę do pracy tylko na zabieg chirurgicznego usunięcia ostatniej ósemki. A pojutrze mam szkolenie w pracy :P Bardzo chcę na nim być więc jeśli dam radę to mąż mnie zawiezie i odbierze.

Za wszystkie starające się cały czas trzymam kciuki! I nawet jak się nie odzywam to pamiętam i myślę o Was :*

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Pola fajnie że się odezwałaś :) Mam nadzieję że dzielnie zniesiesz usuwanie zęba :) Trzymam kciuki <3

A ja już po monitoringu, pęcherzyk pękł, więc wygląda że owulacja była, ale i tak nie liczę że coś będzie z tego cyklu. I dostałam bromergon na zbicie prolaktyny :)

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pleasure, Wspieram Cie jak mogę! niech ten cykl Twój się już skończy i nie męczy Cie dłużej. Super,że jesteś umówiona w sprawie laparo. Może taka kolejność jest Wam pisana, najpierw ślub i laparo, a potem groszek! :)

Pola, fajnie, że jesteś zadowolona z pracy :) oby tak dalej. powodzenia na usuwaniu zęba

Sylwia, no wreszcie masz leki na prolaktynę! jak się ta "dziadówa" unormuje to na pewno Wam się uda! No albo jeszcze ten cykl zrobi Wam niespodziankę :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu Ada ma rację co do kolejności :) Potem ruszycie pełną parą i będzie efekt. Wiele dziewczyn po laparo szybko zachodzi :)

A ja na ten cykl nawet nie liczę że się uda, wzięłam pierwszą tabletkę :) mam nadzieję że dzielnie to zniosę :)

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a to można mieć po tych tabletkach jakies skutki uboczne?

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak można mieć mdłości, wymioty, bóle głowy, ospałość, zawroty głowy, nawet omdlenia. Różnie kobiety to przechodzą, jedne mają skutki uboczne inne nie. Ja pierwszą noc zniosłam bardzo dobrze. Miałam dziwny posmak w ustach, lekki ból głowy i lekkie zawroty, ale wszystko do przeżycia. Jak jeszcze dwa dni tak się utrzyma to zwiększę dawkę.

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby Sylwia odbyło sie u Ciebie bez takich skutków.

A ja już nie mogę doczekać sie środy i testowania. Dzisiaj byłam w aptece wykupić luteinę i o maly włos a kupiłabym test o większej czułości, a trzy normalne leżą w domu ;) bardzo ciekawa jestem wyniku, ale nie nastawiam sie.

Też zaczynam sie juz zastanawiać co będzie z moją umową w pracy. Narazie cisza. Chyba podejdę w przyszłym tyg do szefowej i zapytam, bo juz bym chciała wiedzieć na czym stoję. Pod koniec tygodnia szefowa idzie na zwolnienie na 3tyg wiec podejrzewam że juz powinna dokumenty związane z umową załatwić wiedząc że jej później nie będzie.

A jak u Was dziewczynki? U mnie aktualnie burza :D

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie cieplutko i ładnie :-) nawet kropla dziś nie spadła :-)

Ada tez jestem ciekawa twojego testowania bo to plamienie jest zastanawiające. A co do umowy to zapytaj jak najszybciej bo może zapomniała o tym. Wiesz jak jest.

Ja dziś nocuje u rodziców bo mąż w delegacji i nie chciałam sama w weekend siedzieć, ale dziwnie mi w nieswoim łóżeczku

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szefowa raczej pamięta, w zeszłym tyg dzwonila do mnie i pytała o specjalizacje mgr bo wypełniała ankiety osobowe do kadr. Musze przyczaić jej dobry humor i zapytać bo niestety jest osobą humorzastą o jak ma zły dzień lepiej jej nie wchodzić w drogę :P

A co do plamienia do sama nie wiem, myślę że to z powodu luteiny. Dziwi mnie tylko to że w poprzednich cyklach na luteinie jak aplikowałam ją dowcipnie to bylo "sucho", a w tym cyklu jest " miękko i wilgotno". I to nie zależnie czy rano czy wieczorem ani czy bylo <3 czy nie. Ale w kwestii szyjki i innych zmian Tam zachodzących kompletnie sie nie znam, bo to dla mnie nowość więc może wymyślam.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszkaa, kurczę, mam jakieś dobre przeczucia :)

miszkaaa lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nie wytrzymałam i zrobiłam dzisiaj test

366ff501c713c5209c6b265c1cbe449c.jpg

Dzisiaj dopiero 10 dpo wiem mogło być za wcześnie test powtórzę w planowanym terminie po skończeniu luteiny. A co o tym myślicie. Zdjęcie zrobione dokladnie po 5 minutach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 05:48

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada jak dla mnie to cien cienia jest :-) oby to bylo to! :-)

Ja chyba 12dpo mialam niewiele ciemniejsza druga kreseczke, jak chcesz porownac to fotke mam pod wykresem chyba :-)

Trzymam mocbo kciuki! Kiedy powtarzasz test? Czy idziesz na bete?

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jest jakiś cień ledwo widoczny. Test powtórzę w środę, wtedy teoretycznie powinnam skończy luteinę i jak wtedy wyjdzie pozytyw to mam lutke brać nadal. Także dopiero wtedy tez pójdę na betę.

Trzymajcie kciuki :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada ja też widzę cień :-) powtórz test wtorek- środa. Kurcze chciałabym ci juz oficjalnie gratulowac <3

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb

Wysłany: 14 czerwca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kochana z całych sił :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada ja bym nie wytrzymała i skusila się jutro na bete:-)

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia nie powiem kusi mnie, ale jakoś wcześniej powiedziałam siebie ze jak zobaczę dwie kreski to dopiero pójdę na betę. A na tym teście ta druga kreska jest naprawde słabo widoczna.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przemyślałam i jutro rano zrobię kolejnego sikańca jak zobaczę troche wyraźniejszy cień to jeszcze przed pracą jadę na betę. Wiec jutro dam znac :) proszę o kciuki

Od kilku dni strasznie ciągnie mnie w prawej pachwinie. Nie jest to ból jajnika wiec oby to bylo TO :D

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada podnosisz napiecie :-) mam nadzieje ze groszek sie lokuje i dlatego tak w pachwinie ciagnie :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
‹‹ 603 604 605 606 607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ