X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • arien Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, ja chyba jutro nie wytrzymam i zatestuje :/

o1483e5e2gt7h77w.png
  • monirek Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) jestem troche wycofana, bo wybralismy sie z mezem na 3-dniowy wypad nad jezioro Wdzydzkie :) takze odpoczywamy. Wypady nad jezioro to bedzie jedyna nasza rozrywka w tym roku, bo bedziemy poswiecac dlugi urlop na wykonczenie mieszkanka.

W ten weekend postanowilam rowniez nie mierzyc tempki - zobaczymy po weekendzie czy wzrost sie utrzyma :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 08:44

04.12.2014 - 7 tc :(
    22.07.2015 - 6 tc :(:(
    07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm :)

09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3
  • monirek Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Kurde, ja chyba jutro nie wytrzymam i zatestuje :/
    Arien, testowalas?

• monirek Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, juz widze ze tak. Ale mysle, ze to moglo byc jeszcze za wczesnie:)

• A-nisia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis tez bardzo chcialam testowac ale sie powstrzymalam,chociaz do jutra..ale czuje ze zaczyna mnie bolec brzuch okresowo i sluz taki ala plodny sie zrobil a to zwiastuje @ :(:( Arien a za Ciebie mocno caly czas trzymam kciuki!

ex2banlianb8bcf2.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-nisia, nie mogłam sie dzisiaj powstrzymać z tym testowaniem. Miszka też mi radziła zebym sie wstrzymała, ale cierpliwość nie jest moją mocną stroną (nie wiem czy to dobrze rokuje na przyszłą matkę). I teoretycznie wiem, że mogło być za wcześnie, ale czuję i wiem, że nic z tego w tym cyklu. We wtorek kiedy powinnam dostać @ zrobię test pro forma, ale wiem jaki będzie rezultat :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 19:06

o1483e5e2gt7h77w.png
  • A-nisia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze w takim razie mamy synchronizację cyklów :), ja w wtorek tez czekam na @ i niestety tez czuje ze przyjdzie choć jakas nadzieje pewnie jeszcze jest. Jesli chodzi o testowanie to ja byłam taka niecierpliwa przez pierwsze może 7 cykli starań, teraz to chyba od pół roku nie zrobiłam testu. już troche sie poznałam i czuje ze @ jest blisko, ze sie znowu nie udało i ze testowanie nie ma sensu. chociaz nie wiem, czy to kwestia cierpliwości czy raczej zniechęcenia. w kazdym razie ja dalej trzymam kciuki za Ciebie a Ty potrzymaj jeszcze chwilke ze mnie :)

miłego poniedziałku wszystkim :*

ex2banlianb8bcf2.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam, trzymam. Bardzo mocno :) A u mnie tempka cały czas rośnie...może dlatego, że przez ten upał gorzej śpię?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zależności ile się starasz, to albo cierpliwość, albo zniechęcenie...
    No i do tego dochodzi też znajomość własnego ciała. Zawsze tak jest z początkującymi staraczkami. One od początku doszukują się objawów ciąży, albo wiedzą że są w ciąży bo mają bardziej wrażliwe piersi, lub zgagę czy inny "objaw", którego na pewno wcześniej przed okresem nie miały. Ale po 3-4 nieudanych cyklach, okazuje się że jednak ZAWSZE mają takie objawy przed @, tylko wcześniej tego nie obserwowały i nie łączyły @ z danym objawem.

A mnie dopadł paskudny nastrój... Jak se pomyślę, że w piątek mieliśmy jechać do Chorwacji na 3 tygodnie, a zamiast tego będę pracować... Tak mi się wszystkiego odechciewa...

dżelka lubi tę wiadomość

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • arien Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek, masz 100% racji pisząc o tym doszukiwaniu się objawów. Sama jestem w 3 cyklu starań i dopiero uczę się odpuszczać. Teraz np. zadziwia mnie wciąż rosnąca tempka przy negatywnych testach. Czuję, że nie mam co liczyć na pozytyw ale jednak gdzieś w środku tli się nadzieja.
    A co do wyjazdu do Chorwacji to faktycznie, nie dziwie się, że jesteś zła. A wyjazd odwołany z powodu planów związanych z in vitro?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • A-nisia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po tylu miesiącach to już pomału szkoda mi pieniedzy na kolejne testy ciążowe "bez sensu" :P ale to przychodzi z czasem i nie życze Ci tego!

Właśnie Marronek czemu wyjazd odwołany?? :(

ex2banlianb8bcf2.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Marronek, masz 100% racji pisząc o tym doszukiwaniu się objawów. Sama jestem w 3 cyklu starań i dopiero uczę się odpuszczać. Teraz np. zadziwia mnie wciąż rosnąca tempka przy negatywnych testach. Czuję, że nie mam co liczyć na pozytyw ale jednak gdzieś w środku tli się nadzieja.
    A co do wyjazdu do Chorwacji to faktycznie, nie dziwie się, że jesteś zła. A wyjazd odwołany z powodu planów związanych z in vitro?

Arien tempka pięknie rośnie, ale na testy może być za wcześnie :)

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien - na testy może być za wcześnie. Zresztą wysoka temp to nie wszystko. Zobacz na moje wykresy, temperatura w drugiej fazie niemal zawsze ponad 37 i co? I nic. Jedyne co zostaje to cierpliwość.

A-nisia - czy ja wiem, czy szkoda kasy. Testy jakoś specjalnie drogie nie są. Ale po co kupować, jak w przeciągu kilku dni zazwyczaj się wszystko wyjaśnia.

A odwołaliśmy bo... braliśmy udział w przetargu na działkę. Ale niestety mieliśmy pecha :(
    Ogólnie przetarg było 5 różnych działek (5 różnych przetargów tego samego dnia). Pierwsze 3 przetargi odwołane bo nikt wadium nie wpłacił. Na kolejny (najmniejsza działka) przyszła tylko jedna osoba i ją kupiła. A na tą co myśmy chcieli przyszło więcej osób i nie mieliśmy szansy kupić. Znaczy mieliśmy ale... musielibyśmy sporo przepłacić.
    Tak czy siak, jak ten miesiąc temu o przetargu się dowiedzieliśmy i zdecydowaliśmy się wziąć w nim udział to zrezygnowaliśmy z wyjazdu (wypadał w terminie zaraz po przetargu czyli wtedy, gdy wszystkie formalności trzeba załatwić).
    No a teraz skoro nie wyszło to zastanawiamy się, czy jednak by gdzieś chociażby na tydzień nie polecieć, ale... raczej nic z tego.

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • A-nisia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek przykro mi, ze tak sie poskładało i z działką i wakacjami :( może faktycznie uda Wam sie chociaz na troszke gdzies wyskoczy - czemu mówisz, ze nic z tego??

Arien: i jak temperatura dziś??? bo dziś Twój dzien spodziewanej @??

A u mnie temperaptura ciągle taka sama. Dziś powinna przyjść @ a ona nie spadła. wiec ja oczywiście mam nadzieje znowu ale nie wiem czy to dobrze bo nie idzie w góre a to raczej ciąży nie wróży :( nie nawidze tego czasu przed @ - tego czekania, jest nadzieja a potem rozczarowanie i znowu trzeba sie zbierac do kupy. coś mam dzis kipeski nastrój a dopiero wstałam , super sie zapoowiada :D

ex2banlianb8bcf2.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-nisia, u mnie tempka ciut w górę ale test znów negatyw

o1483e5e2gt7h77w.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam do was pytanie. Problem ze śluzem. Dzisiaj zrobił mi się rzadszy, ale jest biały, glutowaty, dużo go. I w związku z tym nie wiem jaki zaznaczyć. Czy wodnisty (no bo rzadszy) czy kremowy (bo biały, glutowaty)?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaznaczyłabym kremowy :)

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • arien Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje dziewczyny, ze u mnie pozamiatane. Tempka spadła dość wyraźnie, test negatyw. Czekam grzecznie na @. Ehh. Miałam już nadzieję, naprawdę :(

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Błękitna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi jeszcze troche do okresu zostalo ale chyba twz nici z tego miesiaca bo zero objawow... Piersi nie bola, sutki nie swedza i o... Beznadziejnie

178158129f.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Błękitna, to może dobrze, ze nie ma objawów? Ja miałam klasyczny pms :)

o1483e5e2gt7h77w.png
‹‹ 621 622 623 624 625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ