X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • arien Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, ja chyba jutro nie wytrzymam i zatestuje :/

o1483e5e2gt7h77w.png
  • monirek Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) jestem troche wycofana, bo wybralismy sie z mezem na 3-dniowy wypad nad jezioro Wdzydzkie :) takze odpoczywamy. Wypady nad jezioro to bedzie jedyna nasza rozrywka w tym roku, bo bedziemy poswiecac dlugi urlop na wykonczenie mieszkanka.

W ten weekend postanowilam rowniez nie mierzyc tempki - zobaczymy po weekendzie czy wzrost sie utrzyma :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 08:44

04.12.2014 - 7 tc :(
    22.07.2015 - 6 tc :(:(
    07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm :)

09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3
  • monirek Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Kurde, ja chyba jutro nie wytrzymam i zatestuje :/
    Arien, testowalas?

• monirek Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, juz widze ze tak. Ale mysle, ze to moglo byc jeszcze za wczesnie:)

• A-nisia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis tez bardzo chcialam testowac ale sie powstrzymalam,chociaz do jutra..ale czuje ze zaczyna mnie bolec brzuch okresowo i sluz taki ala plodny sie zrobil a to zwiastuje @ :(:( Arien a za Ciebie mocno caly czas trzymam kciuki!

ex2banlianb8bcf2.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-nisia, nie mogłam sie dzisiaj powstrzymać z tym testowaniem. Miszka też mi radziła zebym sie wstrzymała, ale cierpliwość nie jest moją mocną stroną (nie wiem czy to dobrze rokuje na przyszłą matkę). I teoretycznie wiem, że mogło być za wcześnie, ale czuję i wiem, że nic z tego w tym cyklu. We wtorek kiedy powinnam dostać @ zrobię test pro forma, ale wiem jaki będzie rezultat :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 19:06

o1483e5e2gt7h77w.png
  • A-nisia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze w takim razie mamy synchronizację cyklów :), ja w wtorek tez czekam na @ i niestety tez czuje ze przyjdzie choć jakas nadzieje pewnie jeszcze jest. Jesli chodzi o testowanie to ja byłam taka niecierpliwa przez pierwsze może 7 cykli starań, teraz to chyba od pół roku nie zrobiłam testu. już troche sie poznałam i czuje ze @ jest blisko, ze sie znowu nie udało i ze testowanie nie ma sensu. chociaz nie wiem, czy to kwestia cierpliwości czy raczej zniechęcenia. w kazdym razie ja dalej trzymam kciuki za Ciebie a Ty potrzymaj jeszcze chwilke ze mnie :)

miłego poniedziałku wszystkim :*

ex2banlianb8bcf2.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam, trzymam. Bardzo mocno :) A u mnie tempka cały czas rośnie...może dlatego, że przez ten upał gorzej śpię?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zależności ile się starasz, to albo cierpliwość, albo zniechęcenie...
    No i do tego dochodzi też znajomość własnego ciała. Zawsze tak jest z początkującymi staraczkami. One od początku doszukują się objawów ciąży, albo wiedzą że są w ciąży bo mają bardziej wrażliwe piersi, lub zgagę czy inny "objaw", którego na pewno wcześniej przed okresem nie miały. Ale po 3-4 nieudanych cyklach, okazuje się że jednak ZAWSZE mają takie objawy przed @, tylko wcześniej tego nie obserwowały i nie łączyły @ z danym objawem.

A mnie dopadł paskudny nastrój... Jak se pomyślę, że w piątek mieliśmy jechać do Chorwacji na 3 tygodnie, a zamiast tego będę pracować... Tak mi się wszystkiego odechciewa...

dżelka lubi tę wiadomość

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • arien Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek, masz 100% racji pisząc o tym doszukiwaniu się objawów. Sama jestem w 3 cyklu starań i dopiero uczę się odpuszczać. Teraz np. zadziwia mnie wciąż rosnąca tempka przy negatywnych testach. Czuję, że nie mam co liczyć na pozytyw ale jednak gdzieś w środku tli się nadzieja.
    A co do wyjazdu do Chorwacji to faktycznie, nie dziwie się, że jesteś zła. A wyjazd odwołany z powodu planów związanych z in vitro?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • A-nisia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po tylu miesiącach to już pomału szkoda mi pieniedzy na kolejne testy ciążowe "bez sensu" :P ale to przychodzi z czasem i nie życze Ci tego!

Właśnie Marronek czemu wyjazd odwołany?? :(

ex2banlianb8bcf2.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Marronek, masz 100% racji pisząc o tym doszukiwaniu się objawów. Sama jestem w 3 cyklu starań i dopiero uczę się odpuszczać. Teraz np. zadziwia mnie wciąż rosnąca tempka przy negatywnych testach. Czuję, że nie mam co liczyć na pozytyw ale jednak gdzieś w środku tli się nadzieja.
    A co do wyjazdu do Chorwacji to faktycznie, nie dziwie się, że jesteś zła. A wyjazd odwołany z powodu planów związanych z in vitro?

Arien tempka pięknie rośnie, ale na testy może być za wcześnie :)

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien - na testy może być za wcześnie. Zresztą wysoka temp to nie wszystko. Zobacz na moje wykresy, temperatura w drugiej fazie niemal zawsze ponad 37 i co? I nic. Jedyne co zostaje to cierpliwość.

A-nisia - czy ja wiem, czy szkoda kasy. Testy jakoś specjalnie drogie nie są. Ale po co kupować, jak w przeciągu kilku dni zazwyczaj się wszystko wyjaśnia.

A odwołaliśmy bo... braliśmy udział w przetargu na działkę. Ale niestety mieliśmy pecha :(
    Ogólnie przetarg było 5 różnych działek (5 różnych przetargów tego samego dnia). Pierwsze 3 przetargi odwołane bo nikt wadium nie wpłacił. Na kolejny (najmniejsza działka) przyszła tylko jedna osoba i ją kupiła. A na tą co myśmy chcieli przyszło więcej osób i nie mieliśmy szansy kupić. Znaczy mieliśmy ale... musielibyśmy sporo przepłacić.
    Tak czy siak, jak ten miesiąc temu o przetargu się dowiedzieliśmy i zdecydowaliśmy się wziąć w nim udział to zrezygnowaliśmy z wyjazdu (wypadał w terminie zaraz po przetargu czyli wtedy, gdy wszystkie formalności trzeba załatwić).
    No a teraz skoro nie wyszło to zastanawiamy się, czy jednak by gdzieś chociażby na tydzień nie polecieć, ale... raczej nic z tego.

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • A-nisia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek przykro mi, ze tak sie poskładało i z działką i wakacjami :( może faktycznie uda Wam sie chociaz na troszke gdzies wyskoczy - czemu mówisz, ze nic z tego??

Arien: i jak temperatura dziś??? bo dziś Twój dzien spodziewanej @??

A u mnie temperaptura ciągle taka sama. Dziś powinna przyjść @ a ona nie spadła. wiec ja oczywiście mam nadzieje znowu ale nie wiem czy to dobrze bo nie idzie w góre a to raczej ciąży nie wróży :( nie nawidze tego czasu przed @ - tego czekania, jest nadzieja a potem rozczarowanie i znowu trzeba sie zbierac do kupy. coś mam dzis kipeski nastrój a dopiero wstałam , super sie zapoowiada :D

ex2banlianb8bcf2.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-nisia, u mnie tempka ciut w górę ale test znów negatyw

o1483e5e2gt7h77w.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam do was pytanie. Problem ze śluzem. Dzisiaj zrobił mi się rzadszy, ale jest biały, glutowaty, dużo go. I w związku z tym nie wiem jaki zaznaczyć. Czy wodnisty (no bo rzadszy) czy kremowy (bo biały, glutowaty)?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaznaczyłabym kremowy :)

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • arien Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje dziewczyny, ze u mnie pozamiatane. Tempka spadła dość wyraźnie, test negatyw. Czekam grzecznie na @. Ehh. Miałam już nadzieję, naprawdę :(

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Błękitna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi jeszcze troche do okresu zostalo ale chyba twz nici z tego miesiaca bo zero objawow... Piersi nie bola, sutki nie swedza i o... Beznadziejnie

178158129f.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Błękitna, to może dobrze, ze nie ma objawów? Ja miałam klasyczny pms :)

o1483e5e2gt7h77w.png
‹‹ 621 622 623 624 625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ