Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny jestem troche wycofana, bo wybralismy sie z mezem na 3-dniowy wypad nad jezioro Wdzydzkie takze odpoczywamy. Wypady nad jezioro to bedzie jedyna nasza rozrywka w tym roku, bo bedziemy poswiecac dlugi urlop na wykonczenie mieszkanka.
W ten weekend postanowilam rowniez nie mierzyc tempki - zobaczymy po weekendzie czy wzrost sie utrzymaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 08:44
04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc
07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm
09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3 -
A-nisia, nie mogłam sie dzisiaj powstrzymać z tym testowaniem. Miszka też mi radziła zebym sie wstrzymała, ale cierpliwość nie jest moją mocną stroną (nie wiem czy to dobrze rokuje na przyszłą matkę). I teoretycznie wiem, że mogło być za wcześnie, ale czuję i wiem, że nic z tego w tym cyklu. We wtorek kiedy powinnam dostać @ zrobię test pro forma, ale wiem jaki będzie rezultat
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 19:06
-
Widze ze w takim razie mamy synchronizację cyklów , ja w wtorek tez czekam na @ i niestety tez czuje ze przyjdzie choć jakas nadzieje pewnie jeszcze jest. Jesli chodzi o testowanie to ja byłam taka niecierpliwa przez pierwsze może 7 cykli starań, teraz to chyba od pół roku nie zrobiłam testu. już troche sie poznałam i czuje ze @ jest blisko, ze sie znowu nie udało i ze testowanie nie ma sensu. chociaz nie wiem, czy to kwestia cierpliwości czy raczej zniechęcenia. w kazdym razie ja dalej trzymam kciuki za Ciebie a Ty potrzymaj jeszcze chwilke ze mnie
miłego poniedziałku wszystkim :* -
W zależności ile się starasz, to albo cierpliwość, albo zniechęcenie...
No i do tego dochodzi też znajomość własnego ciała. Zawsze tak jest z początkującymi staraczkami. One od początku doszukują się objawów ciąży, albo wiedzą że są w ciąży bo mają bardziej wrażliwe piersi, lub zgagę czy inny "objaw", którego na pewno wcześniej przed okresem nie miały. Ale po 3-4 nieudanych cyklach, okazuje się że jednak ZAWSZE mają takie objawy przed @, tylko wcześniej tego nie obserwowały i nie łączyły @ z danym objawem.
A mnie dopadł paskudny nastrój... Jak se pomyślę, że w piątek mieliśmy jechać do Chorwacji na 3 tygodnie, a zamiast tego będę pracować... Tak mi się wszystkiego odechciewa...dżelka lubi tę wiadomość
Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka -
Marronek, masz 100% racji pisząc o tym doszukiwaniu się objawów. Sama jestem w 3 cyklu starań i dopiero uczę się odpuszczać. Teraz np. zadziwia mnie wciąż rosnąca tempka przy negatywnych testach. Czuję, że nie mam co liczyć na pozytyw ale jednak gdzieś w środku tli się nadzieja.
A co do wyjazdu do Chorwacji to faktycznie, nie dziwie się, że jesteś zła. A wyjazd odwołany z powodu planów związanych z in vitro?
-
arien wrote:Marronek, masz 100% racji pisząc o tym doszukiwaniu się objawów. Sama jestem w 3 cyklu starań i dopiero uczę się odpuszczać. Teraz np. zadziwia mnie wciąż rosnąca tempka przy negatywnych testach. Czuję, że nie mam co liczyć na pozytyw ale jednak gdzieś w środku tli się nadzieja.
A co do wyjazdu do Chorwacji to faktycznie, nie dziwie się, że jesteś zła. A wyjazd odwołany z powodu planów związanych z in vitro?
Arien tempka pięknie rośnie, ale na testy może być za wcześnie -
Arien - na testy może być za wcześnie. Zresztą wysoka temp to nie wszystko. Zobacz na moje wykresy, temperatura w drugiej fazie niemal zawsze ponad 37 i co? I nic. Jedyne co zostaje to cierpliwość.
A-nisia - czy ja wiem, czy szkoda kasy. Testy jakoś specjalnie drogie nie są. Ale po co kupować, jak w przeciągu kilku dni zazwyczaj się wszystko wyjaśnia.
A odwołaliśmy bo... braliśmy udział w przetargu na działkę. Ale niestety mieliśmy pecha
Ogólnie przetarg było 5 różnych działek (5 różnych przetargów tego samego dnia). Pierwsze 3 przetargi odwołane bo nikt wadium nie wpłacił. Na kolejny (najmniejsza działka) przyszła tylko jedna osoba i ją kupiła. A na tą co myśmy chcieli przyszło więcej osób i nie mieliśmy szansy kupić. Znaczy mieliśmy ale... musielibyśmy sporo przepłacić.
Tak czy siak, jak ten miesiąc temu o przetargu się dowiedzieliśmy i zdecydowaliśmy się wziąć w nim udział to zrezygnowaliśmy z wyjazdu (wypadał w terminie zaraz po przetargu czyli wtedy, gdy wszystkie formalności trzeba załatwić).
No a teraz skoro nie wyszło to zastanawiamy się, czy jednak by gdzieś chociażby na tydzień nie polecieć, ale... raczej nic z tego.Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka -
Marronek przykro mi, ze tak sie poskładało i z działką i wakacjami może faktycznie uda Wam sie chociaz na troszke gdzies wyskoczy - czemu mówisz, ze nic z tego??
Arien: i jak temperatura dziś??? bo dziś Twój dzien spodziewanej @??
A u mnie temperaptura ciągle taka sama. Dziś powinna przyjść @ a ona nie spadła. wiec ja oczywiście mam nadzieje znowu ale nie wiem czy to dobrze bo nie idzie w góre a to raczej ciąży nie wróży nie nawidze tego czasu przed @ - tego czekania, jest nadzieja a potem rozczarowanie i znowu trzeba sie zbierac do kupy. coś mam dzis kipeski nastrój a dopiero wstałam , super sie zapoowiada