X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • monirek Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZeść Dziewczyny :)

A-nisia, po każdym zakończonym cyklu myślę jak Ty - zakończę mierzenie tempki itp., ale później wraz z zakończoną miesiączką rozpoczynam walkę od nowa.

U mnie już 35 dc, przedwczoraj robiłam test - negatyw :( Żadnych właściwie objawów ciąży i miesiączki... ;/ za tydzień w czwartek mam wizytę u ginka, idę po bromergon. Jeżeli do tego czasu @ nie przyjdzie to chyba zrobię kolejny test...

04.12.2014 - 7 tc :(
    22.07.2015 - 6 tc :(:(
    07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm :)

09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3
  • arien Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minirek, w ogóle jakis dziwny ten wkres Twój.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

wracam do was, czytałam was ale sama nie wiedziałam co mam napisać.

Po poniedziałkowej wizycie u nowego lekarza było znacznie lepiej, tzn nie usłyszałam moze nic miłego ale i jedocześnie nic strasznego. Gin powiediał że faktycznie z tego wszystkiego można podejzewać u mnie PCO ale do 100% stwierdzenia wymagane sa badania. Czekam na @ która ma przyjśc w przedziale od jutra- poniedziałku jakoś i zaczynam badania. Mogłaby juz dziś nawet @ przyjść w tym miesiącu nie miałabym nic przeciwko bo zrobiłabym badania i poznała wyniki.

To czekania .... jest najgorsze... każdy dzień jest taki długi a niby szybko mija :(

Na pocieszenie zaczelismy mysleć z mężem jakiś tydzień all inclusive nad ciepłym morzem może dobrze nam obojgu zrobi. Nie planowaliśmy w tym roku juz wakacji bo miałam być przeciez w ciazy.... ale może jednak we wrzesniu pojedziemy bo urlopy i tak mamy zgłoszone w pracy

Nasz synuś :)
    thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • arien Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta, leccie, zrelaksujcie sie, podrinkujcie. Na pewno swietnie Wam to zrobi! Tak, czekanie zawsze jest koszmarne :( ale w koncu musi się udac...

o1483e5e2gt7h77w.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny, jestem od wczoraj w domku, rana nie boli czasem tylko coś zaszczypie i nie można się zginać a tak to ok. Dostałam dziś okres, trochę szybko bo cykl trwał 21 dni. Na wypisie ze szpitala mam rozpoznanie standardowe niepłodność pierwotna i hipoplazja macicy (niedorozwoj) 2,33x3,2cm. Poza tym miałam też robione markery ca 125 (jeszcze przed zabiegiem) to było aż 98,48. Dorwałam lekarza i zapytałam skąd mogą być podwyższone i że poprostu się tym martwie jeśli w środku jest czysto... zaczął mi pieprzyć że w czasie okresu jest podwyższony i że jakbym grzyba zjadła to też bym miała podwyższony. Robiłam już 4 razy w różnych dniach cyklu... miałam ochotę strzelić mu w gębę to jest lekarz? Poradźcie coś... może i jest wszystko ok ale nie chce tego zbagatelizować żeby za parę lat nie okazało się że coś mi jest...

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotta a jakie badania bd robić?

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I właśnie to jest to o czym pisałam wczęsniej. O lekarzach ktorzy wyżej sra...niz tylek mają. Masakra. Dżelka, ja nic Ci nie pomogę, nie mam pojęcia. Ale ciesze się, że dobrze się czujesz.
    A mnie dzisiaj przez pół nocy sniły sie pozytywne testy i że mam bete 120 :D ale niestety to tylko sen.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi arien, nie pocieszę Cię jakoś specjalnie ale pamiętaj nie jesteś sama ;-)

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • A-nisia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzelka Ca125 moze byc tez powiekszone w chorobach reumatologicznych,szczegolnie autoimmunizacyjnych.mialas moze oznaczane przeciwciala przeciwjadrowe (ANA)? Tego typu choroby moga tez utrudniac zajscie w ciaze.czasami moga byc dlugo bardzo bezobjawowe-w wynikach labolatoryjnych choroba wychodzi a objawow brak.ja bym sie sklaniala do sprawdzenia tego jeszcze pod tym katem. Taka forumowa porada lekarska :):) poszukam jeszcze czegos madrego w swoich ksiazkach jak wroce do domu i jak znajde cos to Ci napisze,dobrze?

ex2banlianb8bcf2.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde A-nisia jak to swietnie, że Cie tu mamy! Porady lekarskie za darmo! EXTRA! :D

lotta.89 lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • monirek Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Minirek, w ogóle jakis dziwny ten wkres Twój.
    Arien, a dlaczego dziwny? To pierwszy cykl od dłuższego czasu gdzie chociaż mam wzrost tempki :(

04.12.2014 - 7 tc :(
    22.07.2015 - 6 tc :(:(
    07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm :)

09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3
  • arien Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, jakies te skoki takie duze. Ale nie przejmuj sie moja opinia bo ja sie za bardzo nie znam na wykresach :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżelka wrote:
    Lotta a jakie badania bd robić?
    A badania hormonów na stwierdznie pco między 2-4 dc :

FSH
    LH
    Poziom testosteronu
    Poziom prolaktyny
    cukier i hormony tarczycy, progesteron

i po 20 dc jeszcze raz sam progesteron.

thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżelka wrote:
    Hejka dziewczyny, jestem od wczoraj w domku, rana nie boli czasem tylko coś zaszczypie i nie można się zginać a tak to ok. Dostałam dziś okres, trochę szybko bo cykl trwał 21 dni. Na wypisie ze szpitala mam rozpoznanie standardowe niepłodność pierwotna i hipoplazja macicy (niedorozwoj) 2,33x3,2cm. Poza tym miałam też robione markery ca 125 (jeszcze przed zabiegiem) to było aż 98,48. Dorwałam lekarza i zapytałam skąd mogą być podwyższone i że poprostu się tym martwie jeśli w środku jest czysto... zaczął mi pieprzyć że w czasie okresu jest podwyższony i że jakbym grzyba zjadła to też bym miała podwyższony. Robiłam już 4 razy w różnych dniach cyklu... miałam ochotę strzelić mu w gębę to jest lekarz? Poradźcie coś... może i jest wszystko ok ale nie chce tego zbagatelizować żeby za parę lat nie okazało się że coś mi jest...

kochna wie co czujesz tez mam nerwy na ostatniego lekarza chodziłam do niego całe lata i sie teraz dowiedziałam że od 2009 roku on w mojej kartotece ma wpisane podejrzenie PCO a ja o niczym nie wiedziałam!! a jak rok temu mówiłam ze bedziemy mysleć o dziecku to nie popatrzał w moją kartotekę nic nie zrobił... tacy lekarze...

thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki A-nisia zaraz poczytam o tych przeciwciałach ANA, nie robiłam tego.. Jeszcze raz dzięki :-)

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Wrocilam wlasnie z pracy i siknelam na test o czuosci 25. Pojawila sie baaaardzo slabiusienka druga kreska, cien cienia normalnie! myslicie ze to to? na poczatku to myslalam ze to moja wyobraznia ale jednak cos tam widac.

kwiatuszek789, monirek, czekolada, lotta.89 lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Błękitna Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien byloby cudownie :) powtorz go jeszcze po prostu jutro rano zeby sie wszystko wyjasnilo...

178158129f.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby oby. Poza tym jest jeszcze jedna rzecz. teraz mierzylam tempke 2 razy dziennie. rano i po powrocie z pracy. rano to tak jak widac, tej popoludniowej nie zapisywalam nigdzie ale byla w granicach 37,44. A teraz wkładam temp i za chwile jakos bardzo dziwnie piszczy. wyjmuje a tu 37,85
    jutro pojde na bete, ale powtorze ja dopiero w pn

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Błękitna Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy ta temp. popoludniowa cokolwiek moze pokazywac...

178158129f.png
  • A-nisia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien tak sie ciesze! Mialam jakies dobre przeczycia! Trzymam kciuki dalej!

ex2banlianb8bcf2.png
‹‹ 623 624 625 626 627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ