Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
-
WIADOMOŚĆ
-
monika_89 wrote:dżleka przykro mi z powodu śmierci babci, mimo że człowiek się z tym liczy zawsze i tak ciężko. Ostatnio nie jestem w temacie, dlaczego muisz się umówić z onkologiem?
Marker Ca 125 wynosi u mnie 98,5 i nie wiadomo co jest tego przyczyną. Laparoskopia była robiona z tego powodu, podejrzewali endometrioze ale w środku jest czysto. Ginekolog z mojej miejscowości powiedziała żebym narazie zaprzestała starań dopóki nie znajdę przyczyny. Może to być co innego nerki itd działam dalej, jestem świeżo po laparoskopii trudno nie wykorzystać tej szansy. Umówiłam się już do lekarza ginekologa na 15 września mam nadzieje że on mi pomoże. Skonsultuje te markery jeszcze z nim i obym 120km darmo do niego nie jechała... Minął rok i nic.
Ja zamówiłam swój termometr do dwóch miejsc na allegro z firmy kardioline, bardzo fajny polecam. Kosztował coś 15zł -
Wczoraj zrobiłam ponownie test. Nadal bladziutka kreseczka, ale widoczna bez patrzenia "pod światło".
@ nie ma, piersi bolą, temperatura podwyższona
Umówiłam się za tydzień do mojego pana ginekologa. Wtedy dowiem się na 100% czy Mały Wielki Ktoś zamieszkał pod serduszkiemSynek - 3740g i 61cm szczęścia urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
malinka za tydzień na usg pewnie nic nie będzie jeszcze widać, to trochę za wcześnie, lepiej zrob betę na początek
dżelka z tego co czytałam to ten marker nie musi oznaczać najgorszego, jest sporo powodow jego podwyzszenia więc zyczę Ci tych najmniej groźnych. Trzymam kciuki13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
dzisiaj zmierzyłam temperaturę trzy razy i za każdym razem była inna 36,3 36,2 36,4 i tak sie zastanawiam nad pójściem do gina moze on mi powie co z ta owulką czy juz była czy bedzie a moze nic z tego... co o tym myslicie pewnie nawet na dzisiaj udałoby mi sie umówic ale nie wiem czy mam isc troche sie boje usłyszec cos złego... podpowiedzcie jako bardziej doświadczone koleżanki
Mundek 26 lat z endometriozą
cykl 8
termin @ okolo 11.01.2016
długość cyklu ok 28dni -
Mundurek, a w jakim miejscu mierzysz?Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka -
Cześć
Jolaa wróciłaś Kiedyś pisałam na forum co u Ciebie ale pewnie wtedy nie zaglądałaś a pytanie przepadło. Też brałam metforminę ale nie miałam insulino. tylko po tym rosły mi pęcherzyki szybciej ( przy stymulacji clo ) i ruszył też wtedy drugi jajnik. Życzę Ci byś szybko doczekała się 2 kresek
MAdziu czytałam, że bakterię szybko będziesz mogła pokonać. Bardzo mnie to cieszy. Niech spada i nigdy nie wraca.
Staram się Was nadrobić ale powoli mi to idzie. Za dużo stresu miałam ostatnio i teraz się próbuję ogarnąć.Marzec x 2 -
Pleasure Gratuluję
Ja na razie czekam aż mój gin wróci z urlopu i wybieram się na monitoring zobaczyć jak po metforminie pracują jajniki. A tak to cały czas Was podczytywałam ale nic nie pisałam, bo w sumie u mnie wszystko stało w miejscu więc nie bardzo było co opisywać -
Dziewczyny, odebrałam betę - 62,02!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 18:14
monika_89, miszkaaa, czekolada, Mundek, arien lubią tę wiadomość
Synek - 3740g i 61cm szczęścia urodzony 40+1 tc.
malika89 super,super,super! Jednak cień drugiej kreski na testach nie był przypadkowy
malika89 lubi tę wiadomość
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
cieszę się ze kolejnej z nas się udało gratulacje i spokojnych 9 miesięcy... dziewczyny w końcu nam wszystkim sie uda tylko trzeba czekac cierpliwie na swoją kolej
malika89 lubi tę wiadomość
Mundek 26 lat z endometriozą
cykl 8
termin @ okolo 11.01.2016
długość cyklu ok 28dni -
Teraz zastanawiam się, jak to dalej rozegrać w pracy. Czy pracować po 8h (teraz pracuje codziennie 9h i mam nadgodziny) czy poprosić lekarza o zwolnienie i wypocząć. Powiem Wam, że jakikolwiek dzień wolny, nie licząc sobót i niedziel, miałam w kwietniuSynek - 3740g i 61cm szczęścia urodzony 40+1 tc.
Wszystko zależy od specyfiki Twojej pracy. Jeśli pracujesz fizycznie to lepiej zostać w domu a jeśli umysłowo i nie przemęczasz się jakoś specjalnie i wiesz że siedząc w domu będziesz się przejmować i czytać to i owo i dobierać sobie do głowy to lepiej idź do pracy dla zdrowia psychicznego a tak całkiem serio to sama musisz podjąć decyzję czy potrzebujesz odpoczynku, wg mnie w Twoim stanie lepiej się oszczędzać