Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Skąd ja to znam już od roku, co miesiac mysle, że jestem w ciazy. Ostatnio juz nawet zrobilam bete, bo: bylam dziwnie senna, bolaly mnie tylko sutki a nie cale piersi jak przed okresem, nie chcialo mi sie jesc, nawet ulubionych rzeczy, okres spoznial mi sie juz 4 dzien... niestety beta <0.01... Obiecałam sobie, ze juz nigdy wiecej nie bede sie doszukiwac objawow. Nie da sie. Ciagle o tym mysle, zawsze gdzies siedzi z tylu glowy nadzieja, ze moze sie udalo... bo przeciez "nigdy tak nie mialam".
-
nick nieaktualnyNiestety to chyba nieodłączna część akcji pod kryptonimem "starania", trzeba się z tym pogodzić, zaakceptować swoje małe zboczenia i nie obwiniać się o paranoję. Kiedyś też obiecywałam sobie, że zero obserwacji, zero interpretacji, zero forum i że się odcinam ale kiedy tylko pojawiło się jakieś ukłucie w brzuchu, dziwny śluz czy wrażliwe piersi i tak wiązałam to z potencjalną ciążą a dodatkowo miałam dziwne poczucie winy, bo przecież miałam nic nie interpretować. Aż w końcu stwierdziłam, że taka jestem, że będę się doszukiwać bo przecież nie robię sobie tym krzywdy. Zaakceptowałam swoje zachowanie.
-
Masz rację Paprota, każda z nas świadomie starająca się o dziecko i mająca z tym problem, będzie chcąc nie chcąc bardziej obserwować się,czy doszukiwać rożnych objawów, niż te dziewczyny, które starania dopiero rozpoczynają,czy podchodzą do tego mniej emocjonalnie.
paprota lubi tę wiadomość
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
Dokladnie. Ja tez juz sie przyzwyczailam do swojego zachowania. Doszukuje sie i bede sie doszukiwac cale szczescie, ze są takie fora jak to, ze mozna sie wygadac. Ja tak naprawde nawet nie mam z kim pogadac, wszystkie kolezanki, szwagierki, kuzynki zaszly wtedy kiedy chcialy, bez problemu i chyba ciezko im jest mnie zrozumiec jak im mowie, ze to nie jest takie latwe. Trudno, moze kiedys w koncu sie uda
-
nick nieaktualnyPleasure aż w końcu sie doczekałaś! w tym szaleństwie jest metoda musi być.
Marcia też nie bardzo mam się przed kim wygadać, u mnie tak samo jak u Ciebie wszystkie koleżanki wiatropylne, do niedawna jeszcze większość znajomych nie miała dzieci ale teraz coraz więcej brzuszków na facebooku, chyba weszłyśmy w "ten" wiek kiedy posiadanie dziecka staje się normą... A niestety ktoś, kogo problem niepłodności nie dotknął nie bardzo potrafi sie wczuć w drugiego człowieka. Ulubionym "pokrzepiającym" tekstem moich znajomych jest "zastanówcie się, to wcale nie jest takie fajne"... Jakbym nie miała czasu żeby to przemyśleć, mam ochotę krzyknąć, że myślę o tym bezustannie od prawie dwóch lat i że jak im tak źle to chetnie wezme ich bobasaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 15:01
-
Hehe, mam to samo! a te co są już w ciązy to chodza i marudzą jak to im ciezko i ze mecza ich mdlosci... Ostatnio juz sie wkurzylam i powiedzialam do siostry mojego meza, ktora jest z drugim dzieckiem w ciazy, zeby nie narzekala tylko sie cieszyla, z tego co ma... bo niektorzy chcieliby byc w jej sytuacji. Wiem, ze kazdy ma swoje problemy i swoje priorytety ale dla mnie akurat teraz najwiekszym problemem jest to, ze nie moge miec dziecka. My zaczelismy sie starac szybciej niz nasi znajomi a teraz... kolezanki rodzą za miesac a ja sie dalej staram...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 17:14
-
Z objawów to strasznie bolą mnie sutki przy dotyku i stałam się przewrażliwiona na zapachy... Też w każdym cyklu obserwowałam u siebie wszystkie możliwe objawy ciąży
Starania od maja 2013
Aniołki
13.11.2015 - [*] 7 tc
22.01.2016 - [*] 11 tc -
Cześć Dziewczyny
Lottie gratuluję Świetna nowina!
U mnie za każdym razem jak byłam w ciąży odnotowałam większy niż zazwyczaj wzrost tempki po owulacji i oczywiście wrażliwe piersi. I to tyle bo tak jak szybko ciąża się pojawiła tak zaraz też uciekła
Ale przed terminem @ żadnych objawów.04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc
07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm
09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3 -
Lottie wrote:No i koniec radości... Beta spadaPotrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDariaa chyba coś wisi w powietrzu bo ja też dzisiaj snuje się przybita jakbym dźwigała na plecach wór ze wszystkimi smutkami tego Świata. Poczytałam jeszcze, jak głupia, jakieś publikacje o endometriozie, o szansach na naturalną ciążę i łzy same napływają do oczu. Czuję, że znowu się nie udało.
Ściskam, jutro będzie lepiej. -
Chyba dzisiaj jakiś taki kijowy dzień... Ja kupiłam dzisiaj test i wrzuciłam do komody, za kilka dni powinnam dostać pierwszy normalny okres po poronieniu, więc kupiłam go chyba tylko po to, żeby kusił niepotrzebnie.Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
nick nieaktualnyagape, bezsensowne kupowanie testów... skąd ja to znam, nawet nie chce liczyć ile kasy na to badziewie wydałam. Teraz próbuję sobie tłumaczyć, że nie wolno mi testować bo w razie ciąży biochemicznej wolałabym o niej w ogóle nie wiedzieć, ale wiadomo, różnie się to kończy. Wystarczy, ze okres przesunie się pół dnia a ja, jak świr, lecę na złamanie karku do apteki po test.
Na razie próbuję powstrzymać sraczkę testowania i doszukiwania się objawów ale mam jeszcze tydzień do @ także pewnie wszystko przedemną.