X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • Marcia89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skąd ja to znam :) już od roku, co miesiac mysle, że jestem w ciazy. Ostatnio juz nawet zrobilam bete, bo: bylam dziwnie senna, bolaly mnie tylko sutki a nie cale piersi jak przed okresem, nie chcialo mi sie jesc, nawet ulubionych rzeczy, okres spoznial mi sie juz 4 dzien... niestety beta <0.01... Obiecałam sobie, ze juz nigdy wiecej nie bede sie doszukiwac objawow. Nie da sie. Ciagle o tym mysle, zawsze gdzies siedzi z tylu glowy nadzieja, ze moze sie udalo... bo przeciez "nigdy tak nie mialam".

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety to chyba nieodłączna część akcji pod kryptonimem "starania", trzeba się z tym pogodzić, zaakceptować swoje małe zboczenia i nie obwiniać się o paranoję. Kiedyś też obiecywałam sobie, że zero obserwacji, zero interpretacji, zero forum i że się odcinam ale kiedy tylko pojawiło się jakieś ukłucie w brzuchu, dziwny śluz czy wrażliwe piersi i tak wiązałam to z potencjalną ciążą a dodatkowo miałam dziwne poczucie winy, bo przecież miałam nic nie interpretować. Aż w końcu stwierdziłam, że taka jestem, że będę się doszukiwać bo przecież nie robię sobie tym krzywdy. Zaakceptowałam swoje zachowanie.

• agape Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację Paprota, każda z nas świadomie starająca się o dziecko i mająca z tym problem, będzie chcąc nie chcąc bardziej obserwować się,czy doszukiwać rożnych objawów, niż te dziewczyny, które starania dopiero rozpoczynają,czy podchodzą do tego mniej emocjonalnie.

paprota lubi tę wiadomość

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem, ze teraz mi latwo mowic ale sama przez 2 lata widzialam wiecej objawow niz bylo to mozliwe ;)

Marzec x 2 <3 <3
  • Marcia89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie. Ja tez juz sie przyzwyczailam do swojego zachowania. Doszukuje sie i bede sie doszukiwac :) cale szczescie, ze są takie fora jak to, ze mozna sie wygadac. Ja tak naprawde nawet nie mam z kim pogadac, wszystkie kolezanki, szwagierki, kuzynki zaszly wtedy kiedy chcialy, bez problemu i chyba ciezko im jest mnie zrozumiec jak im mowie, ze to nie jest takie latwe. Trudno, moze kiedys w koncu sie uda :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pleasure aż w końcu sie doczekałaś! w tym szaleństwie jest metoda :) musi być.

Marcia też nie bardzo mam się przed kim wygadać, u mnie tak samo jak u Ciebie wszystkie koleżanki wiatropylne, do niedawna jeszcze większość znajomych nie miała dzieci ale teraz coraz więcej brzuszków na facebooku, chyba weszłyśmy w "ten" wiek kiedy posiadanie dziecka staje się normą... A niestety ktoś, kogo problem niepłodności nie dotknął nie bardzo potrafi sie wczuć w drugiego człowieka. Ulubionym "pokrzepiającym" tekstem moich znajomych jest "zastanówcie się, to wcale nie jest takie fajne"... Jakbym nie miała czasu żeby to przemyśleć, mam ochotę krzyknąć, że myślę o tym bezustannie od prawie dwóch lat i że jak im tak źle to chetnie wezme ich bobasa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 15:01

• Marcia89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, mam to samo! a te co są już w ciązy to chodza i marudzą jak to im ciezko i ze mecza ich mdlosci... Ostatnio juz sie wkurzylam i powiedzialam do siostry mojego meza, ktora jest z drugim dzieckiem w ciazy, zeby nie narzekala tylko sie cieszyla, z tego co ma... bo niektorzy chcieliby byc w jej sytuacji. Wiem, ze kazdy ma swoje problemy i swoje priorytety ale dla mnie akurat teraz najwiekszym problemem jest to, ze nie moge miec dziecka. My zaczelismy sie starac szybciej niz nasi znajomi a teraz... kolezanki rodzą za miesac a ja sie dalej staram...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 17:14

• Lottie Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z objawów to strasznie bolą mnie sutki przy dotyku i stałam się przewrażliwiona na zapachy... Też w każdym cyklu obserwowałam u siebie wszystkie możliwe objawy ciąży :)

Starania od maja 2013

Aniołki
    13.11.2015 - [*] 7 tc
    22.01.2016 - [*] 11 tc
  • monirek Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Lottie gratuluję :):) Świetna nowina!

U mnie za każdym razem jak byłam w ciąży odnotowałam większy niż zazwyczaj wzrost tempki po owulacji i oczywiście wrażliwe piersi. I to tyle bo tak jak szybko ciąża się pojawiła tak zaraz też uciekła :(

Ale przed terminem @ żadnych objawów.

04.12.2014 - 7 tc :(
    22.07.2015 - 6 tc :(:(
    07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm :)

09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3
  • Lottie Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i koniec radości... Beta spada :(

Starania od maja 2013

Aniołki
    13.11.2015 - [*] 7 tc
    22.01.2016 - [*] 11 tc
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lottie wrote:
    lottie leć do lekarza ja bym poszła odrazu...

2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

phv3n5q.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lottie wrote:
    Skąd ja to znam... Trzymaj się kochana :* Może nie wszystko jeszcze stracone!

PCO
    wysoka prolaktyna
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • Lottie Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam, powiedział, że musimy czekać i nic nie zrobimy... Mam zrobić betę za 2 dni sprawdzić czy nadal spada... Niech to się już wszystko skończy :(

Starania od maja 2013

Aniołki
    13.11.2015 - [*] 7 tc
    22.01.2016 - [*] 11 tc
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lottie wrote:
    Byłam, powiedział, że musimy czekać i nic nie zrobimy... Mam zrobić betę za 2 dni sprawdzić czy nadal spada... Niech to się już wszystko skończy :(
    Trzymam nadal kciuki

phv3n5q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lottie mam nadzieję, że jednak wszystko będzie dobrze... :(

• Dariaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam dziś doła, wszystko mnie drażni usiadłabym i krzyczała... albo płakała...jestem zmęczona tym czekanie niepewnością....

phv3n5q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaa chyba coś wisi w powietrzu bo ja też dzisiaj snuje się przybita jakbym dźwigała na plecach wór ze wszystkimi smutkami tego Świata. Poczytałam jeszcze, jak głupia, jakieś publikacje o endometriozie, o szansach na naturalną ciążę i łzy same napływają do oczu. Czuję, że znowu się nie udało.

Ściskam, jutro będzie lepiej.

• agape Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dzisiaj jakiś taki kijowy dzień... Ja kupiłam dzisiaj test i wrzuciłam do komody, za kilka dni powinnam dostać pierwszy normalny okres po poronieniu, więc kupiłam go chyba tylko po to, żeby kusił niepotrzebnie.

PCO
    wysoka prolaktyna
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się zaczeło od wczorajszego kijowego dnia dziś się nasiliło... i zaraz ide sie myc i spać a co będę sobie żałować.

phv3n5q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape, bezsensowne kupowanie testów... skąd ja to znam, nawet nie chce liczyć ile kasy na to badziewie wydałam. Teraz próbuję sobie tłumaczyć, że nie wolno mi testować bo w razie ciąży biochemicznej wolałabym o niej w ogóle nie wiedzieć, ale wiadomo, różnie się to kończy. Wystarczy, ze okres przesunie się pół dnia a ja, jak świr, lecę na złamanie karku do apteki po test.
    Na razie próbuję powstrzymać sraczkę testowania i doszukiwania się objawów ale mam jeszcze tydzień do @ także pewnie wszystko przedemną.

‹‹ 666 667 668 669 670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ