Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja teraz mam 12.12 dostać okres i po okresie mam mieć drożność. A później dalej femara, bo jajniki ładnie reagują. Tylko, że nie wyobrażam sobie za 30 tabletek płacić w Polsce 300 zł. W Czechach za 300 zł to będę miała 90 tabletek ..
Ksawcio ur. 27.04.2014
Aniołek 02.07.2016 [*] -
maskotkaa wrote:Mnie mój lekarz też właśnie wysyłał do Cieszyna.
Tu u mnie w aptece Femara - 30 tabletek kosztuje 280 zł ;/
A w Cieszynie kupił mi raz lekarz - 30 zabletek za 80 zł. Niesamowita jest różnica.
Monika trzeba mieć receptę? Czy bez recepty dostaje się takie leki ?
Morranek, wczoraj lekarz mi mówił o tym gonalu .. Cholerstwo strasznie drogie ;/
Podchodzisz do in vitro ze względu na niedrożne jajowody, tak?
Takie leki tylko na receptę i tylko pod ścisła kontrola lekarza.
I tak podchodzę bo niedrożne. Raz juz udrożnili, ale teraz jest za duże ryzyko zniszczenia jajowodów.Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka -
Dokładnie. Miała być laparoskopia zwiadowcza, ale odkryli duzo syfu (zrosty, ogniska endometriozy i niedrożne oba jajowody).
Teraz miałam hsg robione i znowu oba niedrożne
Monika - ty poprosiłam o receptę na ten konkretny lek? Mercik Ci ja wypisał?Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Wystarczył wymaz (czy nie mam jakiejś infekcji czy innego świństwa).Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
Ja tamte badania juz wczesniej musiałam robić, wiec przed samym hsg wystarczył tylko wymaz.
Ogólnie to ja mam spora teczkę badań i wyników.Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
Marronek, strasznie mi przykro, ciezko cos madrego napisac w takiej sytuacji... Trzymam kciuki za 3 szczesliwy transfer! Trzymaj sie!!
Te wszystkie leki to jakas masakra cenowa my mamy jutro wizyte, dowiem sie co z nami... jak wyszly te wszystkie wymazy i kiedy ruszamy ze stymulacją... troche sie denerwuje... -
nick nieaktualnyHej dziewczyny, chciałabym sie z Wami pożegnać. Kolejny, 19 już cykl za mną i chyba nie chcę mi się dalej walczyć, liczyć, myśleć, testować i czekać na cud. Oczywiście dalej pragnę dziecka ale postanowiłam wymazać całą otoczkę ,,starań,, ze swojego życia. Postanowiłam się odciąć i żyć normalnie, nie traktować ciąży jako celu w życiu tylko jako ewentualność, która może ale nie musi się pojawić. Dosyć mam odmierzania czasu kalendarzem cyklu miesiaczkowego. Nie wiem czy mi się uda ale spróbuję. Wam wszystkim życzę powodzenia i wierzę, że kiedyś wszystkie pochwalimy się dużymi brzuchami. Powodzenia!
-
Paprota trzymaj się i wierzę, że wrócisz do nas pochwalić się dwoma kreskami na teście! Trzymam za Ciebie kciuki z całego serca!Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
paprota - w pełni Cię rozumiem. Ja z moim 24 cyklem również mam takie odczucia, ale pobyt tutaj na forum traktuję trochę jako psychoterapię. Myśleć o ciąży nie przestanę więc...
Trzymam za Ciebie kciuki i wracaj do nas pochwalić się dwoma kreskami.32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
04-04-2016 [*] 8 tyd.
Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05
-
Paprota - rozumiem Cię bardzo dobrze. Powodzenia Ci życzę.Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka