Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Daria, na pewno po antybiotyku będzie Ci lepiej. A to jest jednodniowy zabieg czy musisz się położyć do szpitala?
Pleasure, wyczytałam w Twoim pamiętniku, że masz tak jak ja pcos. Byłaś na jakiś lekach przed zajściem w ciążę?Ksawcio ur. 27.04.2014
Aniołek 02.07.2016 [*] -
Maskotka - ciężko, ale jakoś trzeba dać radę. Nie da się nie myśleć o tym, jak co 8 godzin musisz brać leki, a co rano zastrzyk w brzuch.
Laparoskopia jest krótkim zabiegiem, ale wymaga leżenia w szpitalu.
Daria - będzie dobrze. Do poniedziałku musisz się wykurować.Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka -
Teraz biorę kilka leków:
- antybiotyk po punkcji jajników
- Lutinus, czyli po prostu progesteron dopochwowo
- Fragmin (zastrzyki) to jest przeciwzakrzepowe.
Leki przeciwzakrzepowe mają kilka "funkcji" - zwiększają szansę na ciąże poprzez zapobieganie zakrzepom w miejscu implantacji, oraz obniżają ryzyko powstania zakrzepicy w trakcie stymulacji hormonalnej.Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Maskotkaa bralam przez 6 cykli clo + pregnyl na pekniecie pecherzykow. Bralam tez metforminę a pozniej jeszcze dostinex, ktory zostal zamieniony na bromergon bo okazalo sie, ze prolaktyne tez mialam troche za wysoka. A przede wszystkim pilam 2 saszetki dziennie inofemu. I jak odstawilam wszystko to on ruszyl moje jajniki troche do dzialania. I mysle, ze pomogl na owulacje, ktora mialam bardzo pozno ale byla.
Madzia a co to znaczy 4A i 4B?Marzec x 2 -
Madzia - tu chodzi o ocenę morfologii zarodka. Cytując za literaturą:
Cyfra oznacza liczbę komórek potomnych, na które zapłodniona komórka się dzieli, czyli blastomerów; litera określa wielkość i symetrię blastomerów oraz stopień ewentualnej fragmentacji (obecności drobnych fragmentów obok dużych komórek):
klasa A - bez fragmentacji, blastomery rownej wielkosci
klasa B - <20% fragmentacji, blastomery rownej wielkosci
klasa C - 20%-50% fragmentacji, blastomery nierownej wielkosci
klasa D - >50% fragmentacji, blastomery nierownej wielkosci
Natomiast fragmentacja zarodka określa ile procentowo jest komórek prawidłowych (które się potem dalej będą dzielić) a ile nieprawidłowych. Im więcej prawidłowych tym większe szanse że będzie ciąża.
Czyli w moim przypadku mamy komórkę podzieloną na 4, są symetryczne i wszystkie prawidłowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 14:28
Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
pleasure wrote:Daria ja miałam sporo skutków bo też pregnyl na mnie tak działał a po drugie ja clo brałam po 2,5 tabletki ... To dość dużo. A jak się czujesz?
a Wy jak tam z Aniusią?
brakuje was na watku fajnie że z Kamilą zaczełyście się trochę odzywać coś się ruszyło