Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
Odpowiedz

Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)

Oceń ten wątek:
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaa wrote:
    Dokładnie Kamila też uważam że same dobre wiadomości i los musi Madzi wynagrodzić ten czas łzy i poprzednie niepowodzenia. Moje kciuki zacisniete również....

Daria - a tobie to nie? Ty i inne dziewczyny też zasługujecie.

Madzia - powodzenia na sesji :) Dużo Ci jeszcze zostało?

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu sesja sie zaczyna dopiero. Najgorsze jest to, ze pisalam kolosa w week a wyniki mialy byc w poniedzialek (tydzien temu) a do tej pory ich nie ma. A w ten week istny armagedon. Juz chce marzec. Bo luty mnie wykonczy.

W lutym/mracu kazda dolaczy na fiolet i to juz postanowione! ;D

Marzec x 2 <3 <3
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marronek wrote:
    Daria - a tobie to nie? Ty i inne dziewczyny też zasługujecie.

Madzia - powodzenia na sesji :) Dużo Ci jeszcze zostało?
    Madzia niby tak ale wiesz ja już w cud nie wierzę , nie wiem co jeszcze mi pomoże...

2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

phv3n5q.png
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pleasure wrote:
    Madziu sesja sie zaczyna dopiero. Najgorsze jest to, ze pisalam kolosa w week a wyniki mialy byc w poniedzialek (tydzien temu) a do tej pory ich nie ma. A w ten week istny armagedon. Juz chce marzec. Bo luty mnie wykonczy.

W lutym/mracu kazda dolaczy na fiolet i to juz postanowione! ;D
    Spokojnie Magda będzie dobrze dasz radę potem się urodzi Ania i bedziesz miała zajete całe dnie

phv3n5q.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria w cuda nie wierzysz ale laparo Ci pomoże. Zobaczysz, wszystko będzie dobrze ;*

Marzec x 2 <3 <3
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pleasure wrote:
    Daria w cuda nie wierzysz ale laparo Ci pomoże. Zobaczysz, wszystko będzie dobrze ;*
    uwierzę jeśli zobaczę pozytywny test a potem bijące serduszko... i minie mi 12 tydzień a ja nadal będę się cieszyć ciążą!

nie wiem jakos jak o tym piszę czuje się jak jakaś inna jak by wyobraźnia mi dawała popalić , bredzę?????????

phv3n5q.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria nie bredzisz. Ale ciężko jest uwierzyć nawet jak się zobaczy 2 kreski :P Dotrze do Ciebie jak już ruchu będziesz czuć.
    Tak długo się już staracie z mężem więc nie dziwie się Twojej postawie.

Marzec x 2 <3 <3
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotrze jak ruchu poczuje? Co ty?! Jak się urodzi to dopiero jest abstrakcja! Patrzysz i nie wierzysz ze to to twoje :D ja dopiero niedawno ogarnęłam, ze to nie ściema! Że jest i nigdzie sobie juz nie pójdzie :)

Każda z nas zasługuje na szczęście! I na pewno do kazdej z nas ono prędzej czy później zawita... Ale jeśli istnieje jakaś kolejka to ja osobiście oddaje swoje miejsce tak na wszelki wypadek jak by się okazało ze stałam bliżej drzwi :) także ciążo bliźniacza przybywaj!!! :D

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co dziś cisza ?
    Kamila pewnie masz rację nie napiszę że rozumiem bo nie znam uczucia...
    wiem tylko że robię wszystko aby je poznać... ;-)

phv3n5q.png
  • maskotkaa Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jakie są jeszcze dobre leki na stymulację owulacji? Coś co nie upośledza endometrium.

Ksawcio ur. 27.04.2014
    Aniołek 02.07.2016 [*]
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria a ja Ci bardzo mocno kibicuje i na pewno się uda!!

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co sie dzieje? Wszyscy umierają przez tą zwariowaną pogodę czy jak? :)

Ja właśnie zaległam na kanapie, cały dzien lepiłam z moją mamą pierogi a teraz wysłałam syna z ojcem na drzemke i nareszcie trochę ciszy :)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja siedzę nadal się kuruję i już dostaję szału w domu pojechałabym do pracy!
    pogoda rzeczywiście paskudna u nas od rana pada deszcz ale chyba wole tak niż śnieg!

pozatym już czwartek a ja się martwię że do pon nie minie mi te choróbstwo... wiem wiem jeszcze mam czas ale nie jest jeszcze tak rewelacyjnie jak przypuszczałam mimo że juz 4 dzien antybiotyku...

a co z resztą dziewczyn?
    Madzia jak się czujesz??

Maskotka myślę że to pytanie do Ginekologa ja nie znam nic innego... musisz szczerze porozmawiać z ginekologiem o Twoich obawach nie możesz się sugerować opiniami innych dziewczyn bo ja nap. nie miałam problemu z endo miałam zawsze koło 12mm w dni płodne ładnie rosło

phv3n5q.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maskotka zgadzam się z Darią takie pytanie nie do nas. Musisz porozmawiać z ginekologiem. Takie leki to nie witaminy! A po drugie może u Ciebie clo nie upośledzi endo?

Prawie spadłyśmy na drugą stronę!

Ja się meczę z tłumaczeniem i innymi pierdołami na studia. Na zmianę siedzę przy stole i robię a potem "biegam" się położyć. Nastawiłam pralkę z ubrankami bo zdałam sobie sprawę ile mam w marcu do zrobienia i nie zdążę :P

Daria spokojnie. Daj zadziałać antybiotykowi. Ważne, że siedzisz w domku i nigdzie nie wychodzisz.

Marzec x 2 <3 <3
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pleasure wrote:
    Maskotka zgadzam się z Darią takie pytanie nie do nas. Musisz porozmawiać z ginekologiem. Takie leki to nie witaminy! A po drugie może u Ciebie clo nie upośledzi endo?

Prawie spadłyśmy na drugą stronę!

Ja się meczę z tłumaczeniem i innymi pierdołami na studia. Na zmianę siedzę przy stole i robię a potem "biegam" się położyć. Nastawiłam pralkę z ubrankami bo zdałam sobie sprawę ile mam w marcu do zrobienia i nie zdążę :P

Daria spokojnie. Daj zadziałać antybiotykowi. Ważne, że siedzisz w domku i nigdzie nie wychodzisz.
    no Madzia lepiej już przygotowuj się :) bedziesz spokojniejsza jak ogarniesz troszkę wcześniej sobie wszystko :)

a ja muszę wam powiedzieć ze w tym tyg dwa razy Ciocią zostałam moja Przyjaciółka urodziła drugiego synka w poniedziałek, i wczoraj koleżanka z pracy również drugiego synka wszystko z małymi w porządku ;) także dziewczyny mówią że mam sie brać do roboty bo ktoś musi te wszystkie rzeczy od nich wziąć hihi

phv3n5q.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria jakbys synka miala to ubranek bys miala tone ;p Fajnie. Ale to juz niedlugo ;)
    Ja wszystko sama kupuje bo nawet nie mam od kogo dostac...

Marzec x 2 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję swoją obecność, na razie pozostaję bardziej biernym uczestnikiem niż aktywnym jako nie staraczka się więc staram się bardzo nie dobijać tym, że nie mogę się starać i nie wiem co dalej, a pogoda temu wcale nie sprzyja...

• tuonela Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane juz niedługo wiosna:D bedzie lepiej

Starania od 2014 roku niezliczona liczba badan zabiegow i kasy...
    21.06.2018 ICSI jednej blastocysty (niestety negatyw)

04.02.2019 crio blastki ( ciąża biochemiczna) [*]
    10.06.2019 crio blastki (biochemiczna) [*]
    14.02.2021 kolejna procedura
    03.03.2021 odwołany transfer hiperstymulacja
    ❄️❄️❄️❄️❄️ blastek
    26.05. 2021 transfer beta 6dpt-37, 9dpt-123,11dpt - 160,13dpt-125
    08.12.2022 5 transfer
    6 dpt 33 8dpt 103.8 10 dpt 252 12 dpt 470 20 dpt 1631 22 dpt 389 😭
    30.10.2023 laparoskopia podejrzenia wodniaka niestety sprawa jest bardziej skomplikowana niż się wydaje...
    06.08 6 transfer blastka 4.1.2 8dpt 86 10dpt 208 12 dpt 418 15 dpt 1144... czekamy
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria na pewno się wykurujesz do poniedziałku! Spokojnie :) :*

Pleasure pierz, prasuj, organizuj! Ja byłam bardzo szybko gotowa ze wszystkim bo sprawiało mi to niesamowitą radochę ale nie miałam nic innego do roboty ;) dbaj o siebie, nie przemęcz się!

Ja właśnie wyprałam mój nowy seksu komplecik na walentynki :D jeszcze tylko żeby małpa zdążyła się ze mną pożegnać i nie ma bata w tym cyklu nie odpuszczę mojemu ani dnia :P musi się udać! :)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Daria na pewno się wykurujesz do poniedziałku! Spokojnie :) :*

Pleasure pierz, prasuj, organizuj! Ja byłam bardzo szybko gotowa ze wszystkim bo sprawiało mi to niesamowitą radochę ale nie miałam nic innego do roboty ;) dbaj o siebie, nie przemęcz się!

Ja właśnie wyprałam mój nowy seksu komplecik na walentynki :D jeszcze tylko żeby małpa zdążyła się ze mną pożegnać i nie ma bata w tym cyklu nie odpuszczę mojemu ani dnia :P musi się udać! :)
    no to bedzie walentynkowe dziecię :D

Mój mąż w walentynki zapisał się na nadgodziny od 6:00 do 18:00 takze jak wróci będzie romantycznie chrapał ze zmęczenia , ale ja podchodzę do starań w tym cyklu ostrożnie jestem juz po dniach płodnych a laparo mam 22 dc i boję się że jak by coś przez ten zabieg może wyjść nie tak, zobaczymy co dalej zaleci lekarz i co nam powie...
    Muszę się pochwalić że w Październiku mamy 5 rocznicę ślubu i postanowiliśmy sobie zrobić prezent i lecimy na wakacje na Teneryfę... 6.10 mamy wylot...;-) może będzie rocznicowy cud ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 12:58

phv3n5q.png
‹‹ 696 697 698 699 700 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ