Są jakieś staraczki z rocznika '89? :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Daria - byłaś u gina?
Srebrzysta - a mąż? On też przebadany?
Co do badań, to może być ich cała masa. Tylko nie ma co robić na chybił trafił, bo tylko się wykosztujesz na maxa. Myśmy za immunologie + genetyke ponad 2,5 tyś płacili A twój gin co proponuje?
A avka zmieniłam, bo stary nie pasuje. Już nie jestem w środku smutna a na zewnątrz udaje przed wszystkimi szczęśliwą. Teraz staram się pogodzić z tym, że to chyba koniec.
Sama - masz rację to ta rzeźba.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 15:26
Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka -
srebrzysta wrote:możesz daria raz jeszcze napisać
przeciwciała dovra ,,rzecz''?..... pewnie z telefonu piszesz i ci słownik zmienił -
ale namieszłam daria to chyba mi coś przekręciło w telefonie a nie tobie. soryy dzięki za informacje, jesteście moja skarbnicą wiedzy choc wolałabym zebyście nie musiały tego wiedzieć i już dawno mogły byc mamusiami.
Daria dziwne to krwawienie a który to dzień cyklu? bierzesz jakies nowe leki? a może masz to śródcykliczne krwawienie słyszałam o takim. Życze zdrówka.
-
Marronek wrote:Daria - byłaś u gina?
Srebrzysta - a mąż? On też przebadany?
Co do badań, to może być ich cała masa. Tylko nie ma co robić na chybił trafił, bo tylko się wykosztujesz na maxa. Myśmy za immunologie + genetyke ponad 2,5 tyś płacili A twój gin co proponuje?
A avka zmieniłam, bo stary nie pasuje. Już nie jestem w środku smutna a na zewnątrz udaje przed wszystkimi szczęśliwą. Teraz staram się pogodzić z tym, że to chyba koniec.
Sama - masz rację to ta rzeźba.
Madziu mąż przebadany już dawno, wyniki babka z laboratorium mówiła że super. Lekarz mówi że są dobre ale bez szału to już sama nie wiem. mnie jedynie martwi morfologia choć lekarz mówi że przy tak dużej liczbie może być. Morfologie ma 7 %. No i robiliśmy takie ogólne badanie- mówił że wystarczy tylko jakby było coś nie tak to wtedy szeczegóły( bez podziału na witkę, główkę itd.)jak bede w domu to napisze ci dokładnie co tam wyszło może coś zauwazysz akurat. miał podwyższone leukocyty bo był przeziębiony ale zrobiliśmy posiew za pare dni i było już ok. Co do badań na immunologie to mnie sprowadziłaś na ziemie a ja myślałam że tak se pójde i zrobie gdzies góra za 200 zł hahaaa naiwna jestem jeszcze. -
byłam wczoraj na wizycie. 21 dc, tydzień po podaniu pregnylu, pęcherzyk pękł jest płyn, endo grube ale endomenda juz sie chyba odnawia bo jest cień wielkości 18 mm na jajniku -zajebiście po prostu! ale narazie mam sie tym nie przejmować tylko liczyc że zajde. Plan ma taki 3 miesiące na pregnylu ale bez stymulacji CLO żeby torbiele nie urosły przy okazji. Później jeszcze jakis inny zastrzyk jakoś tak na P...? 7 dni codziennie podawany to jest czysty progesteron. Poogladał wszystkie badania raz jeszcze i mówi że narazie żadnych innych mam nie robić. Ale jak sie teraz nie uda to w przyszłym cyklu zarządam na wrogi śluz i te przeciwciała to chyba takie drogie nie jest? i jeszcze tej chlamydi nie miałam robionej
Madziu co do Ciebie prosze nie mów tak jakby już było wszystko stracone. Sama mówiłaś że jak sie troche otrząśniecie to może podejdziecie jeszcze do in vitro. Doprowadź tą diagnozę do końca, odpocznij i spróbuj jeszcze. Ja bardzo wierze że Wam się uda-naprawdę czuje że Bóg wynagrodzi ci to cierpienie. -
nick nieaktualny
-
srebrzysta wrote:ale namieszłam daria to chyba mi coś przekręciło w telefonie a nie tobie. soryy dzięki za informacje, jesteście moja skarbnicą wiedzy choc wolałabym zebyście nie musiały tego wiedzieć i już dawno mogły byc mamusiami.
Daria dziwne to krwawienie a który to dzień cyklu? bierzesz jakies nowe leki? a może masz to śródcykliczne krwawienie słyszałam o takim. Życze zdrówka. -
srebrzysta wrote:Madziu mąż przebadany już dawno, wyniki babka z laboratorium mówiła że super. Lekarz mówi że są dobre ale bez szału to już sama nie wiem. mnie jedynie martwi morfologia choć lekarz mówi że przy tak dużej liczbie może być. Morfologie ma 7 %. No i robiliśmy takie ogólne badanie- mówił że wystarczy tylko jakby było coś nie tak to wtedy szeczegóły( bez podziału na witkę, główkę itd.)jak bede w domu to napisze ci dokładnie co tam wyszło może coś zauwazysz akurat. miał podwyższone leukocyty bo był przeziębiony ale zrobiliśmy posiew za pare dni i było już ok. Co do badań na immunologie to mnie sprowadziłaś na ziemie a ja myślałam że tak se pójde i zrobie gdzies góra za 200 zł hahaaa naiwna jestem jeszcze.
No niestety, im bardziej szczegółowe badania tym droższe plus nie wszędzie je robią (mnie pobrali w jednym laboratorium do 8! różnych ampułek - razem ponad 100 ml krwi i do 3 czy 4 różnych laboratoriów to poszło...).
Tak czy siak, nie wiem czy u Ciebie jest sens je robić, skoro masz już tą endometriozę stwierdzoną. Który stopień tej endometriozy masz?
Daria - do dupy z tym krwawieniem. Na serio tak mocno Cię rozłożyło, że nie dasz rady iść?
Samara - może tak, może nie. Jak piszę, że kiedyś do tematu powrócimy to mam na myśli nie za miesiąc czy dwa, tylko bardziej za kilka lat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 16:45
Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Marronek wrote:No niestety, im bardziej szczegółowe badania tym droższe plus nie wszędzie je robią (mnie pobrali w jednym laboratorium do 8! różnych ampułek - razem ponad 100 ml krwi i do 3 czy 4 różnych laboratoriów to poszło...).
Tak czy siak, nie wiem czy u Ciebie jest sens je robić, skoro masz już tą endometriozę stwierdzoną. Który stopień tej endometriozy masz?
Daria - do dupy z tym krwawieniem. Na serio tak mocno Cię rozłożyło, że nie dasz rady iść?
Samara - może tak, może nie. Jak piszę, że kiedyś do tematu powrócimy to mam na myśli nie za miesiąc czy dwa, tylko bardziej za kilka lat.
Co u Was laseczki?? Jak weekend znów się tu cicho robi...
-
hej kochane ja dziś mam urodziny;) kusiło mnie zrobic test 24 dc-9dpo ale po co bede se humor psuć? więc nie zrobiłam. bola mnie plecy na dole( nie krzyż) i jakby prawa nerka dziś może za bardzo poszalałm wczoraj z porządkami a oprócz tego piersi bola tak ze rano jak stałam z łóżka to myślałam że bede płakała jak kamienie!to chyba pregnyl. Byli goście, były prezenty, kwiaty a ja tak bym chcciała dostać ten wymarzony prezent- maleństwo ;(
Endometrioze mam 2 stopień bo miałam torbiel i pojedyńcze ogniska ale lekarz mówił że nie było tego dużo jakoś.
daria wspólczuje choroby a krwawienie dziwna sprawa. Wracaj do zdrówka -
srebrzysta wrote:hej kochane ja dziś mam urodziny;) kusiło mnie zrobic test 24 dc-9dpo ale po co bede se humor psuć? więc nie zrobiłam. bola mnie plecy na dole( nie krzyż) i jakby prawa nerka dziś może za bardzo poszalałm wczoraj z porządkami a oprócz tego piersi bola tak ze rano jak stałam z łóżka to myślałam że bede płakała jak kamienie!to chyba pregnyl. Byli goście, były prezenty, kwiaty a ja tak bym chcciała dostać ten wymarzony prezent- maleństwo ;(
Endometrioze mam 2 stopień bo miałam torbiel i pojedyńcze ogniska ale lekarz mówił że nie było tego dużo jakoś.
daria wspólczuje choroby a krwawienie dziwna sprawa. Wracaj do zdrówkaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2017, 21:56
-
Daria - odważny krok. Życzę wam powodzenia.Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
Marronek wrote:Daria - odważny krok. Życzę wam powodzenia.
Boje się pewnie że tak ale jestem pełna nadzieji i wiem że ta droga prowadzi co czegoś a nie znowu walka z wiatrem bez celu. -
No my też dużo o adopcji myśleliśmy, ale jeszcze się nie zdecydowaliśmy. Trochę się tego boimy. No i chcemy poznać jeszcze odpowiedź. Na razie mamy częściową, zobaczymy co powie drugi lekarz.
O adopcję niestety trudno w tym kraju, łatwiej zostać rodziną zastępczą.
A wy chcecie niemowlaka adoptować, czy "starsze" dziecko?Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
Marronek wrote:No my też dużo o adopcji myśleliśmy, ale jeszcze się nie zdecydowaliśmy. Trochę się tego boimy. No i chcemy poznać jeszcze odpowiedź. Na razie mamy częściową, zobaczymy co powie drugi lekarz.
O adopcję niestety trudno w tym kraju, łatwiej zostać rodziną zastępczą.
A wy chcecie niemowlaka adoptować, czy "starsze" dziecko?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 11:49