Sierpniowe fasoleczki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
No to dziewczyny musimy przyznać ze wszystki jesteśmy uzależnione:)
Jejku ja to chyba zaraz idę spac, mam koszmarny wieczór:/ jakaś chodzę poddenerowana, niespokojna wiec moze lepiej to przespać jedyne co mnie to trzyma to to ze tu sie cos co chwilkę dzieje:). Jeszcze na dodatek sie z mezulkiem pokłóciłam:/ masakra -
nick nieaktualny
-
Oj dziewczyny zapisałem temat płci to choć na chwile przestaliśmy gasić sie w nasze wykresy:-). Nie wiem czy zaczyna mnie zmaga męczyć czy sobie wmawiam jak czytam co wam jest. To chore ale jak czytam,ze któraś zwaśnionych kolej Janiak to mnie tez zaczyna. Ale ta zmaga chyba naprawdę mnie dopadła.-
-
wyczytałam, że po zaleca się nie tylko odczekanie około 15 minut z nogami w górze, ale i zaciskanie mięśni kegla, które będą powodowały skurcze a tym samym ułatwią przemieszczanie się plemników w głab ciała
także ten tego, testuję ową teorięgosia86, Ewelcia lubią tę wiadomość
-
a ja właśnie ostatnio czytałam jakiś medyczny art., że trzymanie nóg w górze wcale nie jest zalecane bo "W ciągu minuty po wytrysku penis zaczyna się kurczyć a ścianki pochwy zamykają się za nimi i nie wypuszczają nasienia. Nasienie które się nie dostanie wypływa ( na nic się zdadzą trzymanie nóg do góry) nasienie, które nie zostało zamknięte i tak wypłynie tyle że później a te które zostało zamknięte i tak nie wypłynie nawet gdybyśmy skakały ) a trzymanie nóg w górze może utrudnić jego dostanie się dalej. Ponieważ proces przebiega tak:
Nasienie tworzy zbiornik nasienia tężeje i staje się bardziej galaretowate,następnie plemniki zaczynają wydostawać się ze zbiornika. Szyjka macicy podczas seksu zminenia kształ i robi się podobna do trąby słonia która zanużona jest właśnie w tym zbiorniku nasienia. Trąba jest pełna śluzu.
Poprzez zanużenie w zbiorniku nasiennym "zasysa" plemniki które powoli
wypełniają kanaliki śluzu. Po kilku minutach szyjka się kurczy i traci
kontakt z nasieniem odcinając plemnikom drogę do góry. Kiedy trąba się
skurczy plemniki pozostałe w zbiorniku ulegają usunieciu na zewnątrz mniej wiecej dzieje się to w 15 minut po wytrysku, a w 40 minut po plemniki wypływają na zewnątrz tzw. I teraz nasze trzymanie nóg do góry może sprawić iż szyjka macicy nie będzie dotykać zbiornika z nasieniem i go nie zassie."
Ale ile w tym prawdy Każda z Nas wie i co Nas nie zabije to ponoć Nas wzmocnimoremi, czekolada:), kapturnica, Ewelcia, beti97, Bluberry, gosia86, Katarzyna87, Krysti lubią tę wiadomość
-
My kończyliśmy kiedy ja byłam u góry, po wytrysku nie schodziłam z męża od razu tylko leżeliśmy jeszcze chwile sobie, a potem ja jeszcze sama na brzuszku też leżałam Robiłam tak zarówno teraz jak i przed poprzednią ciążą. Nie wiem czy to zasługa pozycji czy super płodności (chociaż ja to prawie wcale śluzu nie miałam) czy cholera wie czego, ale zadziałało
A że nogi w górze to bzdura to ja też gdzieś czytałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 22:05
Ewelcia, gosia86 lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 14:03
kapturnica, moremi, Katarzyna87 lubią tę wiadomość
-
co lekarz to inaczej, w necie inaczej, człowiek chyba musi po prostu liczyć sam na siebie i swoją "intuicję"
Ja zawsze po staram się przemęczyć od 20-30min i leżę albo na plecach albo na brzuchu tak jak mam akurat ochotę a później od razu muszę siusiu nie wiem ale mam takie parcie wtedy i rzecz jasna od razu pod prysznic jakoś tak mam "pedantycznie"Ewelcia lubi tę wiadomość
-
julita wrote:ilu lekarzy tyle róźnych zdań na dany temat
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ja jak pisałam powyżej muszę się wysiusiać po i umyć bo tak jakoś mi niekomfortowo aczkolwiek raz zrobiłam wyjątek bo było późno w nocy i założyłam wkładkę ale jakoś dla mnie to było dziwne..aczkolwiek co do tematu czy lepiej spać z czy po umyciu..pewnie też bywa różnie. Jedna napisze, że spała po i zaszła inna, że się umyła i zaszła. Ja na swoim przykładzie mogę powiedzieć tyle, że Nam udało się w cyklu, który dla mnie był stracony i wtedy po nawet nie leżałam tylko od razu do wc i pod prysznic a jednak się udało na chwilkę [*] więc pewnie zdanie będzie podzielone
No nic Kochane życzę Wam spokojnej (owocnej) nocki DobranocWiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 22:55
-
nick nieaktualny
-
Hej słoneczka ja już na nogach , melduję się i mówię co następuje. Mianowicie na kolejnym sikańcu kreska w ilości szt 2 przy czym testowa mocniejsza niż wczoraj ale na innym teściorze. Teraz zebrałam dupsko i jade na bete. Wyniki będą dopiero w poniedziałek więc trzeba dokupić sikańców
Co do dyskusji wyżej , mój gin mówił mi , żebym po stosunku leżała na brzuchu bo przy moim tyłozgięciu żołnierzyki nie docierały w dużej mierze do ujścia szyjki macicy przez co mogłam mieć problem z zajściem. Patrzcie , że chyba miał racje?karo_line, Ewa99, shimmer_lip, olka30, Ewelcia, Magda_lena88, beti97, Katarzyna87, Iwka, MartaAlvi lubią tę wiadomość
-
laski.. wstalam rano od razu zmierzylam temp. 36.4. Po czym poszlam siusiu itd i po 20 min zmierzyłam jeszcze raz i wyszlo 36.2... Co jest?ktora tempke uznać?