Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sierpniowe fasoleczki :)
Odpowiedz

Sierpniowe fasoleczki :)

Oceń ten wątek:
  • czekolada:) Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziewczyny musimy przyznać ze wszystki jesteśmy uzależnione:)

Jejku ja to chyba zaraz idę spac, mam koszmarny wieczór:/ jakaś chodzę poddenerowana, niespokojna wiec moze lepiej to przespać:/ jedyne co mnie to trzyma to to ze tu sie cos co chwilkę dzieje:). Jeszcze na dodatek sie z mezulkiem pokłóciłam:/ masakra

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie burza. maz spi to na tel was podczytuje bo za wczesnie na sen.

Ewelcia lubi tę wiadomość

• Agga Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje nowym ciezarnym! dbajcie o siebie i zycze spokojnych 9 miesiecy!:)

3jvzhdge7ui8eco8.pngkm5sp07wzs12381t.png[/url]
    [*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • Ankara Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny zapisałem temat płci to choć na chwile przestaliśmy gasić sie w nasze wykresy:-). Nie wiem czy zaczyna mnie zmaga męczyć czy sobie wmawiam jak czytam co wam jest. To chore ale jak czytam,ze któraś zwaśnionych kolej Janiak to mnie tez zaczyna. Ale ta zmaga chyba naprawdę mnie dopadła.-:)

Ankara
    w57vyx8djq1w45pi.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyczytałam, że po <3 zaleca się nie tylko odczekanie około 15 minut z nogami w górze, ale i zaciskanie mięśni kegla, które będą powodowały skurcze a tym samym ułatwią przemieszczanie się plemników w głab ciała :)

także ten tego, testuję ową teorię :D

gosia86, Ewelcia lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie ostatnio czytałam jakiś medyczny art., że trzymanie nóg w górze wcale nie jest zalecane bo "W ciągu minuty po wytrysku penis zaczyna się kurczyć a ścianki pochwy zamykają się za nimi i nie wypuszczają nasienia. Nasienie które się nie dostanie wypływa ( na nic się zdadzą trzymanie nóg do góry) nasienie, które nie zostało zamknięte i tak wypłynie tyle że później a te które zostało zamknięte i tak nie wypłynie nawet gdybyśmy skakały ) a trzymanie nóg w górze może utrudnić jego dostanie się dalej. Ponieważ proces przebiega tak:
    Nasienie tworzy zbiornik nasienia tężeje i staje się bardziej galaretowate,następnie plemniki zaczynają wydostawać się ze zbiornika. Szyjka macicy podczas seksu zminenia kształ i robi się podobna do trąby słonia która zanużona jest właśnie w tym zbiorniku nasienia. Trąba jest pełna śluzu.
    Poprzez zanużenie w zbiorniku nasiennym "zasysa" plemniki które powoli
    wypełniają kanaliki śluzu. Po kilku minutach szyjka się kurczy i traci
    kontakt z nasieniem odcinając plemnikom drogę do góry. Kiedy trąba się
    skurczy plemniki pozostałe w zbiorniku ulegają usunieciu na zewnątrz mniej wiecej dzieje się to w 15 minut po wytrysku, a w 40 minut po plemniki wypływają na zewnątrz tzw. I teraz nasze trzymanie nóg do góry może sprawić iż szyjka macicy nie będzie dotykać zbiornika z nasieniem i go nie zassie."
    Ale ile w tym prawdy Każda z Nas wie :) i co Nas nie zabije to ponoć Nas wzmocni :P

moremi, czekolada:), kapturnica, Ewelcia, beti97, Bluberry, gosia86, Katarzyna87, Krysti lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kończyliśmy kiedy ja byłam u góry, po wytrysku nie schodziłam z męża od razu tylko leżeliśmy jeszcze chwile sobie, a potem ja jeszcze sama na brzuszku też leżałam :) Robiłam tak zarówno teraz jak i przed poprzednią ciążą. Nie wiem czy to zasługa pozycji czy super płodności (chociaż ja to prawie wcale śluzu nie miałam) czy cholera wie czego, ale zadziałało :)

A że nogi w górze to bzdura to ja też gdzieś czytałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 22:05

Ewelcia, gosia86 lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do śluzu to wystarczy, że jest on wewnątrz nie zawsze musi być wyczuwalny/zauważalny i namacalny :) grunt, że takie środowisko wystarczy :) ja np. nawet mimo brania CLO miałam sporo śluzu i co nico :P życie <3 <3

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 14:03

kapturnica, moremi, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co lekarz to inaczej, w necie inaczej, człowiek chyba musi po prostu liczyć sam na siebie i swoją "intuicję" :P
    Ja zawsze po staram się przemęczyć od 20-30min i leżę albo na plecach albo na brzuchu tak jak mam akurat ochotę :P a później od razu muszę siusiu nie wiem ale mam takie parcie wtedy :P i rzecz jasna od razu pod prysznic :P jakoś tak mam :D "pedantycznie" :D

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilu lekarzy tyle róźnych zdań na dany temat

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    ilu lekarzy tyle róźnych zdań na dany temat
    i tak było/jest/i będzie w każdej dziedzinie...niestety bo czasem chciało by się wiedzieć jak to naprawdę jest, jakiś złoty środek czy coś...jednak nic na to się nie poradzi i trzeba wsłuchać się w siebie :) i swoją "intuicję" i raczej pozostaje nam "metoda prób i błędów" aż dojdziemy do celu <3 <3

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a macie jakieś przemyślenia nad zasypianiem z żołnierzykami w środku?
    też już się naczytałam że to i dobrze i że źle ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 22:48

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 13:01

Magda_lena88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 13:00

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak pisałam powyżej muszę się wysiusiać po i umyć bo tak jakoś mi niekomfortowo :P aczkolwiek raz zrobiłam wyjątek bo <3 było późno w nocy i założyłam wkładkę ale jakoś dla mnie to było dziwne..aczkolwiek co do tematu czy lepiej spać z czy po umyciu..pewnie też bywa różnie. Jedna napisze, że spała po i zaszła inna, że się umyła i zaszła. Ja na swoim przykładzie mogę powiedzieć tyle, że Nam udało się w cyklu, który dla mnie był stracony i wtedy po <3 nawet nie leżałam tylko od razu do wc i pod prysznic a jednak się udało na chwilkę [*] więc pewnie zdanie będzie podzielone :)
    No nic Kochane życzę Wam spokojnej (owocnej) nocki <3 <3 Dobranoc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 22:55

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 13:00

• Jaga Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej słoneczka ja już na nogach , melduję się i mówię co następuje. Mianowicie na kolejnym sikańcu kreska w ilości szt 2 przy czym testowa mocniejsza niż wczoraj ale na innym teściorze. Teraz zebrałam dupsko i jade na bete. Wyniki będą dopiero w poniedziałek więc trzeba dokupić sikańców :D

Co do dyskusji wyżej , mój gin mówił mi , żebym po stosunku leżała na brzuchu bo przy moim tyłozgięciu żołnierzyki nie docierały w dużej mierze do ujścia szyjki macicy przez co mogłam mieć problem z zajściem. Patrzcie , że chyba miał racje?:D

karo_line, Ewa99, shimmer_lip, olka30, Ewelcia, Magda_lena88, beti97, Katarzyna87, Iwka, MartaAlvi lubią tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • karo_line Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję drugiej krechy!
    Moja gin też mówiła mi o leżeniu na brzuchu (no i ja też z tyłozgięciem). Także pewnie coś w tym jest:-)

f412f7c64b1357bf99044a4395d60171.png
  • Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski.. wstalam rano od razu zmierzylam temp. 36.4. Po czym poszlam siusiu itd i po 20 min zmierzyłam jeszcze raz i wyszlo 36.2... Co jest?ktora tempke uznać?

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ