Sierpniowe mamusie 2013
-
WIADOMOŚĆ
-
Eunika, możesz sobie pozwolić na wszystko, bo to Twoje ciało i Twój chłop - nic na siłę. Skoro czujesz potrzebę przerwy, to ją zrób. Czas owulacji ma też to do siebie, że mamy większą ochotę na seks - znowu mądrość matki natury.
eunika, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Makcza wrote:Eunika, możesz sobie pozwolić na wszystko, bo to Twoje ciało i Twój chłop - nic na siłę. Skoro czujesz potrzebę przerwy, to ją zrób. Czas owulacji ma też to do siebie, że mamy większą ochotę na seks - znowu mądrość matki natury.
masz siłę, nie będę przesadzać. jak będziemy mieli ochotę to dobrze a nie to nie. Boję się znów zobaczyć 1 kreskę ale moja paranoja nic tutaj nie pomoże... wrzucam na luzMakcza lubi tę wiadomość
-
Natalio, zapisałam się na konsultację w tę środę. Chcę się dowiedzieć, co powinnam wiedzieć
Myślę, że to będzie 5 minutowa rozmowa - dzień dobry, mam 2 kreski. Kiedy ostatnia miesiączka? A, to proszę przyjść na badanie za miesiąc. Unikać kawy i niezdrowego żarcia. Do widzenia.
Tak to sobie wyobrażam, ciekawe, czy mnie policzą za taką konsultację. U tej lekarki byłam do tej pory raz, zrobiła na mnie dobre wrażenie, ale to jest taka mini-klinika, nie wiem jeszcze, jakie są zasady. Jak będą przeginać, to się zapiszę przez NFZ, mam pod domem mały szpital z przyjemną przychodnią.basiulkaa_89 lubi tę wiadomość
-
Makcza, no tak pewnie tak to będzie wygladalo
ale,moze,od razu zaloza kartę ciąży. Ja sprobuje sie zapisać na początek przyszlego.pozdrowienia
Eunika, wrzucenie na luz baaardzo pomaga ale wiem z wlasnego,doświadczenia, ze to niezmiernie trudne. Powodzenia
eunika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zrobiłam dziś betę - 355 Wygląda na to, że jestem na dobrej drodze do zostania sierpniową mamusią. Poza tym zero objawów, a Wy jak dziewczyny?
samira, basiulkaa_89, Andzia33, Matylda36, Gośśśka, eunika lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
nick nieaktualnywitam po kolejnym gorącym dniu ufff..we czwartek ma być 37*C przegięcie wrrr...
niby u mnie ostatni dzień lutki ale nie wiem co zrobić bo betę mogę dopiero w czwartek(kasa,kasa) a ciążowy paskowy może jeszcze nie wyjść aaa i boję się ja jutro odstawić ,chociaż w piątek wyszedł negatyw...
poza tym dają znać moje dolegliwości mam takie dziwne poty jakby od mięśni czy stawów ,nie kumam ...a czuję taka sztywność w stawach i do tego mam takie nerwobóle szczególnie w barkach albo tarczyca(biorę już lek) albo te bóle od jelit (wrzody),refluks żołądkowy)ehhhh...starość nie radość młodość nie wieczność ...
a gastrolog za tydzień ...
trzymam kciuki za wasze kolejne cykle i Gratuluje kolejnych Fasolek -
nick nieaktualny
-
Dziewczynki jestem sierpniowa mamusia! Pierwszy cykl staran i sie udalo. Nie wiem jakim cudem... Wprawdzie z synkiem tez za pierwszym razem sie udalo ale myslalam, ze dlatego ze pigulki odstawilam. Test zrobilma 9 dniu po owulacji i juz bylo widac druga kreske. Wydaje mi sie, ze do zagniezdzenia doszlo okolo 5 dpo, bo 6 dpo mialam plamienia implantacyjne.
Wszytkim zycze II na testach!Pismak, samira, ;oniqa, Matylda36, Andzia33, Ewelina, Gośśśka, Iwka, Modnisia lubią tę wiadomość
-
Stinka wrote:Dziewczynki jestem sierpniowa mamusia! Pierwszy cykl staran i sie udalo. Nie wiem jakim cudem... Wprawdzie z synkiem tez za pierwszym razem sie udalo ale myslalam, ze dlatego ze pigulki odstawilam. Test zrobilma 9 dniu po owulacji i juz bylo widac druga kreske. Wydaje mi sie, ze do zagniezdzenia doszlo okolo 5 dpo, bo 6 dpo mialam plamienia implantacyjne.
Wszytkim zycze II na testach!
GRATULACJE!!! Spokojnych 9 miesięcy i o wiruski prosimy!20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
basiulkaa_89 wrote:witajcie kochane :*
chyba jednak nici z tego cyklu @jeszcze niema ale plamie na brazowo lekko niewiem co jest martwie sie,ze jak jestem w ciazy to cos jest nie tak niewiem co robic
Basiulko wszystko bedzie dobrze musi byc. Podobno takie plamienia sie zdarzaja na poczatku ciazy najlepiej idz szybko do lekarza trzymam mocno kciuki kochana -
basiulkaa_89 wrote:witajcie kochane :*
chyba jednak nici z tego cyklu @jeszcze niema ale plamie na brazowo lekko niewiem co jest martwie sie,ze jak jestem w ciazy to cos jest nie tak niewiem co robicAndzia33 lubi tę wiadomość
-
Hejka kobietki
Stinka i Ewelina gratulacje i spokojnej ciąży!!!!
Super,że robi się tak zielono i tyle dzidziulków przybywa!!!
Modnisia-dzięki i na pewno się odezwę jak będę już w domu,robię na nfz u nas w szpitalu,strasznie mam stracha nie przed samym zabiegiem,ale tym znieczuleniem całkowitym[boję się ,że się nie obudze]
A ty kiedy się wybierasz?Andzia33 -
Samira,ja tez biorę luteinę 11 dni w 12 robię test i jeżeli nic to odstawiam i okres mam za 3 dni,też na początku bałam się odstawiac i moja gin mówiła ,że mogę sobie przedłużyc o 3 dni i znów test,ale po jakimś czasie stwierdziłam,że to nie ma sensu,bo tylko wydłużam cykl.U Ciebie może byc inaczej bo masz bardzo długie cykle,jak Ci mówił gin?Andzia33