Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › Sierpniowe mamusie 2013
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2013

Oceń ten wątek:
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunika, możesz sobie pozwolić na wszystko, bo to Twoje ciało i Twój chłop :) - nic na siłę. Skoro czujesz potrzebę przerwy, to ją zrób. Czas owulacji ma też to do siebie, że mamy większą ochotę na seks - znowu mądrość matki natury.

eunika, Andzia33 lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, zapisalas sie juz na wizyte do gin?
    nie wiem czy jest sens isc przed 6 tyg? U mnie poki co 4t2d.

relgh371zv6v421k.png
  • eunika Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Eunika, możesz sobie pozwolić na wszystko, bo to Twoje ciało i Twój chłop :) - nic na siłę. Skoro czujesz potrzebę przerwy, to ją zrób. Czas owulacji ma też to do siebie, że mamy większą ochotę na seks - znowu mądrość matki natury.

masz siłę, nie będę przesadzać. jak będziemy mieli ochotę to dobrze a nie to nie. Boję się znów zobaczyć 1 kreskę ale moja paranoja nic tutaj nie pomoże... wrzucam na luz :)

Makcza lubi tę wiadomość

1ed36c1806ded9898bf633c15336ce49.png
  • eunika Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lecę się zrelaksować, mężuś wróci za godzinkę więc mam trochę wolnego... do jutra :)

1ed36c1806ded9898bf633c15336ce49.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalio, zapisałam się na konsultację w tę środę. Chcę się dowiedzieć, co powinnam wiedzieć :)

Myślę, że to będzie 5 minutowa rozmowa - dzień dobry, mam 2 kreski. Kiedy ostatnia miesiączka? A, to proszę przyjść na badanie za miesiąc. Unikać kawy i niezdrowego żarcia. Do widzenia.

Tak to sobie wyobrażam, ciekawe, czy mnie policzą za taką konsultację. U tej lekarki byłam do tej pory raz, zrobiła na mnie dobre wrażenie, ale to jest taka mini-klinika, nie wiem jeszcze, jakie są zasady. Jak będą przeginać, to się zapiszę przez NFZ, mam pod domem mały szpital z przyjemną przychodnią.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza, no tak pewnie tak to będzie wygladalo :)
    ale,moze,od razu zaloza kartę ciąży. Ja sprobuje sie zapisać na początek przyszlego.pozdrowienia :)
    Eunika, wrzucenie na luz baaardzo pomaga ale wiem z wlasnego,doświadczenia, ze to niezmiernie trudne. Powodzenia :)

eunika lubi tę wiadomość

relgh371zv6v421k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kochane :*
    chyba jednak nici z tego cyklu :( @jeszcze niema ale plamie na brazowo lekko :( niewiem co jest :( martwie sie,ze jak jestem w ciazy to cos jest nie tak :( niewiem co robic :(

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiulka idz do lekarza. albo na bete. bedziesz miala czarno na bialy. siedzenie i jeczenie w niczym nie pomoze...

• Modnisia Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33
    daj koniecznie znać jak po zabiegu? co i jak?gdzie będziesz miała zabieg?
    trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze:*

Andzia33 lubi tę wiadomość

a455238dd159155545b1555a4302995e.png
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dziś betę - 355 :) Wygląda na to, że jestem na dobrej drodze do zostania sierpniową mamusią. Poza tym zero objawów, a Wy jak dziewczyny?

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Andzia33, Matylda36, Gośśśka, eunika lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina super! :) moja dzisiejsza beta to 378, wiec chyba podobny czas u nas :)
    z objawów tylko wrażliwe i ciezkie piersi oraz podekscytowanie i brak apetytu.

nick nieaktualny, ;oniqa, Andzia33, Gośśśka lubią tę wiadomość

relgh371zv6v421k.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla zafasolkowanych a dla reszty zielonych kropeczek:)

Andzia33, Gośśśka, Iwka lubią tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam po kolejnym gorącym dniu ufff..we czwartek ma być 37*C przegięcie wrrr...

niby u mnie ostatni dzień lutki ale nie wiem co zrobić bo betę mogę dopiero w czwartek(kasa,kasa) a ciążowy paskowy może jeszcze nie wyjść aaa i boję się ja jutro odstawić :( ,chociaż w piątek wyszedł negatyw...

poza tym dają znać moje dolegliwości mam takie dziwne poty jakby od mięśni czy stawów ,nie kumam ...a czuję taka sztywność w stawach i do tego mam takie nerwobóle szczególnie w barkach albo tarczyca(biorę już lek) albo te bóle od jelit (wrzody),refluks żołądkowy)ehhhh...starość nie radość ;) młodość nie wieczność ...
    a gastrolog za tydzień ...

trzymam kciuki za wasze kolejne cykle i Gratuluje kolejnych Fasolek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samira nie odstawiaj... do czwartku juz niedaleko :) zrobisz sobie betke tak jak chcesz i bedziesz miala spokojne sumienie :)

• Stinka Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jestem sierpniowa mamusia! Pierwszy cykl staran i sie udalo. Nie wiem jakim cudem... Wprawdzie z synkiem tez za pierwszym razem sie udalo ale myslalam, ze dlatego ze pigulki odstawilam. Test zrobilma 9 dniu po owulacji i juz bylo widac druga kreske. Wydaje mi sie, ze do zagniezdzenia doszlo okolo 5 dpo, bo 6 dpo mialam plamienia implantacyjne.
    Wszytkim zycze II na testach!

Pismak, nick nieaktualny, ;oniqa, Matylda36, Andzia33, Ewelina, Gośśśka, Iwka, Modnisia lubią tę wiadomość

8599gov35hcg7r21.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stinka wrote:
    Dziewczynki jestem sierpniowa mamusia! Pierwszy cykl staran i sie udalo. Nie wiem jakim cudem... Wprawdzie z synkiem tez za pierwszym razem sie udalo ale myslalam, ze dlatego ze pigulki odstawilam. Test zrobilma 9 dniu po owulacji i juz bylo widac druga kreske. Wydaje mi sie, ze do zagniezdzenia doszlo okolo 5 dpo, bo 6 dpo mialam plamienia implantacyjne.
    Wszytkim zycze II na testach!

GRATULACJE!!! Spokojnych 9 miesięcy i o wiruski prosimy!

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • madzianka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiulkaa_89 wrote:
    chyba jednak nici z tego cyklu :( @jeszcze niema ale plamie na brazowo lekko :( niewiem co jest :( martwie sie,ze jak jestem w ciazy to cos jest nie tak :( niewiem co robic :(

Basiulko wszystko bedzie dobrze musi byc. Podobno takie plamienia sie zdarzaja na poczatku ciazy najlepiej idz szybko do lekarza trzymam mocno kciuki kochana :-)

p19us65glzzsn3k4.png
  • Stinka Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiulkaa_89 wrote:
    Ja mialam takie brazowate plamienie jak sie dzidzia zagniezdzala. jesli jestesw ciazy to moga one oznaczas ze cialko zolte ma problem z produkcja progesteronu. Ja biore Luteine 2 razy dziennie.

8599gov35hcg7r21.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kobietki
    Stinka i Ewelina gratulacje i spokojnej ciąży!!!!
    Super,że robi się tak zielono i tyle dzidziulków przybywa!!!
    Modnisia-dzięki i na pewno się odezwę jak będę już w domu,robię na nfz u nas w szpitalu,strasznie mam stracha nie przed samym zabiegiem,ale tym znieczuleniem całkowitym[boję się ,że się nie obudze]
    A ty kiedy się wybierasz?

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samira,ja tez biorę luteinę 11 dni w 12 robię test i jeżeli nic to odstawiam i okres mam za 3 dni,też na początku bałam się odstawiac i moja gin mówiła ,że mogę sobie przedłużyc o 3 dni i znów test,ale po jakimś czasie stwierdziłam,że to nie ma sensu,bo tylko wydłużam cykl.U Ciebie może byc inaczej bo masz bardzo długie cykle,jak Ci mówił gin?

Andzia33
‹‹ ‹ 35 36 37 38 39 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ