Forum Starając się - ogólne Sierpniowe mamusie 2013
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2013

Oceń ten wątek:
  • Andzia33 Autorytet
    Postów: 2018 4108

    Wysłany: 6 sierpnia 2013, 15:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam pażdziernikowego dzieciaczka w domu, życzę Ci żeby się udało!
    i wszystkim pozostałym też !bo udrażnianie jajowodu to chyba przez laparoskopię i nie jest takie proste,ale może się mylę,....na pewno nie będzie potrzebne,ale nie wolno Ci od nas uciekac,będziemy nadal dopingowac,wspierac i wspólnie czekac na fasolkę

    Nusia, Gośśśka lubią tę wiadomość

    Andzia33
  • ecencia Autorytet
    Postów: 440 459

    Wysłany: 6 sierpnia 2013, 15:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba się udało, po prostu nie wierzę ale właśnie zobaczyłam słabą drugą kreskę zobaczcie same http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f41cac00a3626591.html

    eunika, ;oniqa, basiulkaa_89, juicca, MariaAntonina, Gośśśka, Andzia33 lubią tę wiadomość

    0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • eunika Autorytet
    Postów: 586 476

    Wysłany: 6 sierpnia 2013, 15:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki właśnie zrobiłam drugi w swoim życiu test owu i druga kreseczka jest troszeczkę jaśniejsza od pierwszej. czy na pewno mogę to zaznaczyć jako negatyw? bo różnica nie jest jakaś duża, tak trochę tylko jaśniejsza jest ta kreska T... pewnie głupio się pytam :)

    Andzia33 lubi tę wiadomość

    1ed36c1806ded9898bf633c15336ce49.png
  • eunika Autorytet
    Postów: 586 476

    Wysłany: 6 sierpnia 2013, 15:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ecencia wrote:
    chyba się udało, po prostu nie wierzę ale właśnie zobaczyłam słabą drugą kreskę zobaczcie same http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f41cac00a3626591.html

    też ją widzę, GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! <3

    Andzia33 lubi tę wiadomość

    1ed36c1806ded9898bf633c15336ce49.png
  • Pismak Autorytet
    Postów: 2421 7068

    Wysłany: 6 sierpnia 2013, 16:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ecencia wrote:
    chyba się udało, po prostu nie wierzę ale właśnie zobaczyłam słabą drugą kreskę zobaczcie same http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f41cac00a3626591.html

    Kreseczka jak byk!!!
    Gratuluję :)

    Angelius Provita

    19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
    Szczepienia limfocytami męża
    MRL 59,7%

    OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron, toxo, CMV, helicobacter, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
    Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA
  • ecencia Autorytet
    Postów: 440 459

    Wysłany: 6 sierpnia 2013, 16:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to po kolejnej chwili http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b13d41256860dd8b.html nadal tam jest jak to możliwe przy tych moich plamieniach które miałam tydzień?

    ;oniqa, MariaAntonina lubią tę wiadomość

    0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • eunika Autorytet
    Postów: 586 476

    Wysłany: 6 sierpnia 2013, 16:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ecencia wrote:
    a to po kolejnej chwili http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b13d41256860dd8b.html nadal tam jest jak to możliwe przy tych moich plamieniach które miałam tydzień?
    możliwe możliwe :) ale skoro plamisz to wybierz się do lekarza jak najszybciej Kochana

    Andzia33 lubi tę wiadomość

    1ed36c1806ded9898bf633c15336ce49.png
  • ecencia Autorytet
    Postów: 440 459

    Wysłany: 6 sierpnia 2013, 16:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie już od trzech dni nie plamię ale jeszcze z kilka dni poczekam i zrobię kolejny test, jakoś po prostu nie potrafię sobie powiedzieć, że będzie dobrze i się utrzyma

    Andzia33 lubi tę wiadomość

    0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • Matylda36 Autorytet
    Postów: 1305 1652

    Wysłany: 6 sierpnia 2013, 16:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ecencia gratulacje, ewidentnie jest druga kreseczka. O plamieniach koniecznie powiedz lekarzowi. Przyczyn potrafi byc duzo, ale i jest tez tak, ze brak jest wyraznej przyczyny, no ale to juz musi lekarz ocenic.

    Andzia33 lubi tę wiadomość

    Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • ;oniqa Autorytet
    Postów: 2609 2640

    Wysłany: 6 sierpnia 2013, 16:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ecencia wrote:
    chyba się udało, po prostu nie wierzę ale właśnie zobaczyłam słabą drugą kreskę zobaczcie same http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f41cac00a3626591.html
    kochana moje gratulacje :) :)

    ibm2io4pkxnx632u.png

    3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 sierpnia 2013, 16:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewuszki :) u mnie znów upał ,już nie wyrabiam a w czwartek ma być 37*C ufff...a ja schudłam prawie 4kg przez ok. 3tyg. nie odchudzając się
    tz. na urlopie do domku chodziliśmy z buta w górę i w dół i potem na wycieczkach trochę no i sport tz. gimnastyka sportowa :P
    a tutaj chyba inne powietrze bo mam większy apetyt boję się ze waga wróci ;) chyba ze z innego powodu :)

    ;oniqa, Gośśśka lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 sierpnia 2013, 16:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgłupiałam dziś zrobiłam test ovu i wyszedł mega pozytyw ,ewidentnie testowa mocniejsza od kontrolnej :O ja nie kumam :O nawet zdjęcie zrobiłam tego testu ,33dc i dziś myślałam o skończeniu lutki albo we czwartek a ..term. @ 4.07 (prawidłowo) jak robiłam wcześniej to były takie wątpliwe te testy ale i tak wygląda na to ze owu już była...spójrzcie na wykres i na zdjęcie ...

    http://img90.imageshack.us/img90/5700/fvt.jpg

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2013, 17:05

    Andzia33 lubi tę wiadomość

  • Jaga Autorytet
    Postów: 1171 1651

    Wysłany: 6 sierpnia 2013, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirko kochana zrób test ...ale ciążowy bo mi to bardziej na ciąże wygląda. W ciąży testy owu wychodzą pozytywne także czekam na zieloną kropeczke u Ciebie :)

    Iwka, Andzia33 lubią tę wiadomość

    Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 sierpnia 2013, 17:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety zrobiłam paskowy pepino przed chwila i negatyw :( nie kumam czaczy moze jednak na owu tamten wyszedł :O

    Andzia33 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 sierpnia 2013, 17:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak ja mam z ta lutką teraz zrobić ,nie mam siły na to wszystko :( brać czy nie dalej ,przestać bo może jak jest owu to zablokować albo i nie bo znów przeczytam na ulotce ze ułatwia owulację,już sama nie wiem jak to jest ...dobra mykam ,nie będę wam przynudzała ...

  • kalitria Autorytet
    Postów: 545 755

    Wysłany: 6 sierpnia 2013, 19:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki kochane, czy ktoras zna sie na interpretacji wyników? Z mojego sokolego oka i blond rozwazan uwazam ze jest chyba ok, ale halo? moj ostatni wykres troche swirowal, no i mimo królikowania ciázy nie ma nadal. Co myslicie?

    Badania krwi ogolne - w normie
    FSH - 6.91 mIU/ml [3,9-12.0]
    LH - 8.86 mIU/ml [1.5-8.0]
    PROLAKTYNA - 19.8 ng/ml [1.3-25]
    TSH - 2.66 mIU/ml [0.4-4.0]
    TESTOSTERON - 0.39 ngr/ml [0.1-0.9]
    ESTRADIOL - 60.75 pg/ml [18-147]

    zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png
  • juicca Autorytet
    Postów: 2289 2480

    Wysłany: 6 sierpnia 2013, 20:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ecencia wrote:
    chyba się udało, po prostu nie wierzę ale właśnie zobaczyłam słabą drugą kreskę zobaczcie same http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f41cac00a3626591.html
    widać drugą kreseczkę;) tak więc moje gratulacje
    ;)

    Andzia33 lubi tę wiadomość

    Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)


    3jvz3e5ek8iil2ca.png

    https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Natalia Autorytet
    Postów: 480 228

    Wysłany: 7 sierpnia 2013, 06:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esencia - gratulacje.
    Doskonale rozumiem stres, ja tez czekam na pierwsze usg z bijącym serduszkiem, wtedy chyba wyluzuje, ale to,dopiero 4tydzien i 4 dzien wiec pewnie jeszcze ze 2,tygodnie niepokoju.
    ale musi byc dobrze! U wszystkich sierpniowek! :)
    polecam Ci kupienie sobie jakiejs ksiazki, romansidla albo sensacji byle wciagajacej to pomaga nie myslec. No przynajmniej trochę... ;)

    Gośśśka, Andzia33 lubią tę wiadomość

    relgh371zv6v421k.png
  • MariaAntonina Autorytet
    Postów: 1524 2101

    Wysłany: 7 sierpnia 2013, 07:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje escencia .. No to chyba mogę ci w tabelce doprawić brzucha co ?

    Andzia33 lubi tę wiadomość

    aniołek 13.11.2012 r.

    GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.

    Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni.
  • ;oniqa Autorytet
    Postów: 2609 2640

    Wysłany: 7 sierpnia 2013, 07:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalitria wrote:
    Dziewuszki kochane, czy ktoras zna sie na interpretacji wyników? Z mojego sokolego oka i blond rozwazan uwazam ze jest chyba ok, ale halo? moj ostatni wykres troche swirowal, no i mimo królikowania ciázy nie ma nadal. Co myslicie?

    Badania krwi ogolne - w normie
    FSH - 6.91 mIU/ml [3,9-12.0]
    LH - 8.86 mIU/ml [1.5-8.0]
    PROLAKTYNA - 19.8 ng/ml [1.3-25]
    TSH - 2.66 mIU/ml [0.4-4.0]
    TESTOSTERON - 0.39 ngr/ml [0.1-0.9]
    ESTRADIOL - 60.75 pg/ml [18-147]
    LH masz lekko podwyższone a tak reszta ok :)

    ibm2io4pkxnx632u.png

    3jgx3e3kb044oxco.png
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego