Sierpniowe mamusie 2013
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
ja też się witam, dzisiaj tempka trochę wyżej ale może być zafałszowana. trudno, już teraz nic nie poradzę, raczej na pewno jestem po owu więc wrzucam na luz, mam przeczucie, że znowu się nie udało... teraz już tylko pozostaje czekać. Miłego Dnia ja nie wychodzę chyba nigdzie bo źle znoszę upały a już się nie da u mnie wytrzymać
Andzia33 lubi tę wiadomość
-
Aktualnie jestem na topie czytania ksiązki pt..
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/73490/pawilon-kwiatu-brzoskwini
Serdecznie polecam , kupiłam w Biedrze za 9,99 tak bo mam czasem zamiar wspomóc nasza kulturę, a że lubię czytać to wszystko co ma literki przyciąga , ale nie harlekiny ( brrry)
Jeśli się ktoś nudzi ..i lubi czytać..aniołek 13.11.2012 r.
GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.
Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni. -
nick nieaktualnyDziewczynki mam pytanie: czy bardzo mocny ból piersi po owulacji to mogą być jakieś zaburzenia hormonalne? za wysoka prolaktyna czy coś takiego?
bo do okresu mam jeszcze 7 dni a piersi mnie bolą strasznie, są całe napuchnięte, powiększone i bolą sutki. Nie miałam tak dawniej, tylko od jakichś 2 cykli, zwariować można!!Andzia33 lubi tę wiadomość
-
kalitria wrote:a mozna poczytac przez internet? (leń)
tak jest , ale sie otwiera jak flaki z olejem .. jak cos znajde to podesle linkaaniołek 13.11.2012 r.
Nusia wrote:Dziewczynki mam pytanie: czy bardzo mocny ból piersi po owulacji to mogą być jakieś zaburzenia hormonalne? za wysoka prolaktyna czy coś takiego?
bo do okresu mam jeszcze 7 dni a piersi mnie bolą strasznie, są całe napuchnięte, powiększone i bolą sutki. Nie miałam tak dawniej, tylko od jakichś 2 cykli, zwariować można!!
Tak niestety to hormony a szczególnie to progeseteron który zatrzymuje wode w organizmie i piersi puchna i bolą. w taki sposób kłania sie PMS.. mnie trzeba podobno pic , ale jak tu nie pic jak z nieba żar leci ..
Mnie tez w tym cyklu bola i nawet powiekszyły sie wezły , ale olewam to .. jak bola to moiwe głupi PMs . i tyle ..Iwka lubi tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
nick nieaktualny
-
Nusia wrote:no właśnie, głupi PMS tylko, że ja nawet nie dam ich już mężowi dotknąć bo tak bolą, są wręcz nadwrażliwe!
Nusia mniej wody a nie wiecej.. hee
Bo woda zbiera sie w organizmie i takie mamy skutki a przy takich upałach to ciało same w sobie puchnie..ja biore castangus na PMS , ale jakos widac nie jest 100 % choc w poprzenim cyklu zajeb.. nic mnie nie było..aniołek 13.11.2012 r.
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySyndrom napięcia przedmiesiączkowego a obrzęki
Myślę, że każda kobieta miała ta nieprzyjemność zaobserwować na swoim ciele zmiany ze względu na cykl miesiączkowy. Szczególnie w drugiej połowie cyklu można odczuć obrzęki nóg, dłoni czy twarzy. Lecz to naturalna reakcja organizmu, która nie powinna zaprzątać nam głowy. To zwykle chwilowy stan, który naturalnie się wyrówna. Aby się przed tym uchronić dobrym rozwiązaniem jest dużo pić i ograniczyć lub najlepiej wyeliminować spożywanie soli. Jeśli połączymy to jeszcze z ruchem, długimi spacerami czy wizytą na fitnessie wszystko powinno wrócić do normy. Nie zapominajmy, że za gromadzenie wody w organizmie odpowiedzialne są estrogeny. Jeśli problem ten pojawia się w przypadku brania tabletek antykoncepcyjnych należy zwrócić się o pomoc do lekarza.
zrodło:http://www.we-dwoje.pl/zatrzymanie;wody;w;organizmie;-;obrzeki,artykul,29919.html -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
przeczytałam wszystkie zaległości i jak tak czytam o tych upałach to mi się serce kraja my tu w Norwegi mamy 18 stopni i to wszystko plus od 3 dni leje, strasznie depresyjną mamy pogodę mam nadzieje że jak przylecę do Polski w poniedziałek to chodź troszkę skubnę tego słoneczka,chodź znając moje szczęście będzie padać
Ja już też po owulce jestem i z tego co widzę z 13 już cyklu znowu będzie nici nie wiem czy to pogoda czy po prostu brak sił do kolejnych rozczarowańIwka, Andzia33 lubią tę wiadomość