X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Sierpniowe mamusie 2013
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2013

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie tak! jak bym się uparła to bym mogła chodzić do pracy raz już tak zrobiłam i żałuje wiec teraz bycze się w domu chociaż nuda na maxa !

• MariaAntonina Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    dokładnie tak! jak bym się uparła to bym mogła chodzić do pracy raz już tak zrobiłam i żałuje wiec teraz bycze się w domu chociaż nuda na maxa !

Ja jestem juz spracowana i powiem szczerze po tych 10 latach chetnie odpoczne na dłuzej..

Andzia33 lubi tę wiadomość

aniołek 13.11.2012 r.

GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.

Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to kochana L4 bo później przy maluszku nie będzie tak łatwo :)

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jestem po wizycie, widziałam mojego szczęśliwego maluszka. Zaczynam się do niego przyzwyczajać i chyba na dobre wierzyć, że donoszę tę ciążę :-D

Miriam masz rację, jak się da w naszych przypadkach to trzeba na L4, ja chciałam pracować, ale niestety lekarz nie chciał o tym słyszeć. Poza tym leżąc cały czas nie dużo mogłabym zrobić :-)
    Miriam, ja nie narzekam na nudę, bardziej na dłużący się czas. Trochę zajęć sobie znalazłam, no i wpadłam na pomysł, że może nauczę się robić na szydełku (wiem głupawy pomysł), ale na leżąco to jest niezły zabijacz czasu :-) i wydziergam coś dla maluszka. Zaczęłam już czytać i oglądać tutoriale, więc za jakiś czas biorę się do roboty :-) Seriali nie znoszę, książki czytam, ale ile można, więc będę szydełkować, a co? Na emeryturę ta umiejętność będzie jak znalazł :-D

Andzia33, Miriam lubią tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    Cześć dziewczyny. Jestem po wizycie, widziałam mojego szczęśliwego maluszka. Zaczynam się do niego przyzwyczajać i chyba na dobre wierzyć, że donoszę tę ciążę :-D

Miriam masz rację, jak się da w naszych przypadkach to trzeba na L4, ja chciałam pracować, ale niestety lekarz nie chciał o tym słyszeć. Poza tym leżąc cały czas nie dużo mogłabym zrobić :-)
    Miriam, ja nie narzekam na nudę, bardziej na dłużący się czas. Trochę zajęć sobie znalazłam, no i wpadłam na pomysł, że może nauczę się robić na szydełku (wiem głupawy pomysł), ale na leżąco to jest niezły zabijacz czasu :-) i wydziergam coś dla maluszka. Zaczęłam już czytać i oglądać tutoriale, więc za jakiś czas biorę się do roboty :-) Seriali nie znoszę, książki czytam, ale ile można, więc będę szydełkować, a co? Na emeryturę ta umiejętność będzie jak znalazł :-D

I co Matylda dalej lezakujesz ? czy mozesz juz pochadzać?

aniołek 13.11.2012 r.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też nie przepadam za serialami ale jak coś gra to przynajmniej mi czas szybciej leci :D no i dobry usypiacz to jest :D hmm szydełko może to dobry pomysł i dla mnie :D co do książek też lubie czytać ale właśnie ile można :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja z nudów wczoraj upiekłam ciasto czekoladowo bananowe :D i dziś przyszła przed pracą koleżanka i powiedziała że dobre ŁuuuuChuuu to moje pierwsze ciasto w życiu :D

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki
    Jak tak sie popatrzy kilka stron wstecz ,to same cięzaróweczki,to bardzo dobrze jest nadzieja również dla tych bez suwaczków.
    Wszystkim ciężarówką życzę spokojnej ciązy i samych radości a nie problemów z mdłościami i zadnych nerwów, na pewno będzie wszystko dobrze i urodzicie zdrowe śliczne maluszki.
    A starającym dużo cierpliwości i szczęśliwego zakończenia .
    U mnie bez zmian nie staram się w sierpniu.

Andzia33
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MariaAntonina leżakuję i na razie nie zanosi się na to, żebym chociaż wokól domu pospacerowała. Do tego moją szyjkę trzeba wspomóc i będą mi pessar zakładać, także dzieje, się, ale jestem tak psychicznie na wszystko gotowa, że jedyna dla mnie ważna rzecz to całe i zdrowe maleństwo.
    A Ty trochę odpocznij, bo czytam, że nie żałujesz sobie :-)
    Miriam, to zacznij szydełkować, a pod koniec ciąż pochwalimy się naszymi dziełami, hihi :-)

Andzia33, Miriam lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda super,że jesteś pod dobrą opieką lekarza,póżniej wszystkie będziemy zamawiac takie słodkie małe czapeczki ,albo buciki.

Matylda36 lubi tę wiadomość

Andzia33
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33, dobrego mam lekarza, a to połowa sukcesu. Kochana jak się rozszydełkuję to za kilka miesięcy będę tworzyć takie cuda i jeszcze zawód zmienię :-)
    Jestem, a raczej byłam (ha ha) typem pracoholika, więc muszę robić coś czego będzie efekt, czytać można, oglądać filmy można, ale ja musze robić coś konstruktywnego i teraz wymyśliłam szydełko, bo pomysłów na działania jak cały czas leżę nie jest dużo.

Miriam, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana a ty gdzie do lekarza chodzisz ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo z tego co kojarzę zostałaś uziemiona w Pl

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety w Polsce zostanę aż do porodu, no i parę tygodni dłużej.
    Ja mam lekarza ze Szpital Wojskowego, ale badania robię w Medicoverze i skłaniam się też do porodu w Medicoverze, ale nie wiem czy zdecydują się na mój przypadek. Bo jestem przerażona szpitalami publicznymi w Polsce.

Miriam, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde może wybrała bytm się do twojego lekarza ty chodzisz prywatnie do niego gdzie ?

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    MariaAntonina leżakuję i na razie nie zanosi się na to, żebym chociaż wokól domu pospacerowała. Do tego moją szyjkę trzeba wspomóc i będą mi pessar zakładać, także dzieje, się, ale jestem tak psychicznie na wszystko gotowa, że jedyna dla mnie ważna rzecz to całe i zdrowe maleństwo.
    A Ty trochę odpocznij, bo czytam, że nie żałujesz sobie :-)
    Miriam, to zacznij szydełkować, a pod koniec ciąż pochwalimy się naszymi dziełami, hihi :-)

Od teraz tylko RELAkS 2bujawka.gif

Matylda36, Miriam, ;oniqa, Andzia33 lubią tę wiadomość

aniołek 13.11.2012 r.

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek, nie będziemy tutaj dziewczynom zaśmiecać forum, więc Ci napiszę na prive, jak to jest z moim lekarzem :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2013, 11:06

Miriam lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok czekam na wiadomość :P

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2013, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczynki,

Chciałam się tylko doradzić, bo ja mam dopiero 5 dc, jeszcze mam końcówkę okresu a od wczoraj mnie potwornie bolą jajniki i dół brzucha. JUż tak się zastanawiam czy to nie jakaś cysta albo ból przedowulacyjny? ale tak wcześnie????? a dziś ból jest bardzo silny :-( do lekarza narazie nie chcę iść bo dopiero byłam 2 tyg temu i nie chcę znowu wydawać kasę.

‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ