Sierpniowe mamusie 2013
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale tu dużo zafasolkowanych Dzieje się tak szybko, że chyba coś przegapiłam
U mnie cisza, ale nadal liczę na sierpień, a co mi tam
A jak nie, to wrzesień, albo jesień. Jak moje dziecko każe mi na siebie czekać, to co mi pozostaje jak tylko czekać, aż mu się u aniołków znudzi i przyjdzie w końcu do mamusi. Jeszcze nawet nie zostało poczęte, a już się rodziców nie słuchaAndzia33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aga_Andzia wrote:Hej, Dziewczyny zamierzam jutro zrobic betę...uważacie że 26dc to będzie już wiarygodny wynik?
Aga gdzies tu wkleiłam normy bety w poszyczególnym dniu własnie po owu.. poczekaj odgrzebieaniołek 13.11.2012 r.
GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.
Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni. -
NORMY DLA PIERWSZYCH DNI PO OWULACJI (DPO-dni po owulacji)
Dni po owulacji Zakres hCG inmIU/ml
10 DPO —- 5 - 50
12 DPO —- 10 - 100
14 DPO —- 20 - 200
16 DPO —- 40 - 400
18 DPO —- 70 - 800
20 DPO —- 140 - 1600
22 DPO —- 180 - 3200
jesli jest juz potencjalnie 10 dni po to mozesz smiało robic..Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2013, 12:59
Andzia33 lubi tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
nick nieaktualnyMariaAntonina wrote:NORMY DLA PIERWSZYCH DNI PO OWULACJI (DPO-dni po owulacji)
Dni po owulacji Zakres hCG inmIU/ml
10 DPO —- 5 - 50
12 DPO —- 10 - 100
14 DPO —- 20 - 200
16 DPO —- 40 - 400
18 DPO —- 70 - 800
20 DPO —- 140 - 1600
22 DPO —- 180 - 3200
jesli jest juz potencjalnie 10 dni po to mozesz smiało robic..
kurcze tylko, że ja włąśnie nie wiem kiedy miałam w tym cyklu owu i czy w ogóle miałam...a chciałabym juz jutro zrobic test -
nick nieaktualnywiem, że powinnam zrobić w piatek...niestety tylko jutro mam mozeliwość pojechania do laboratorium i odebrania wyników. Jak zrobie test w piatek to nie będzie kto miał mi odebrać wyniki bo męża też nie ma popołudniami...oboje dopiero późnym wieczorem do domu wracamy...dlatego też chciała zrobic jutro...tylko jak myślisz Ola, czy ten wynik jutrzejszy będzie już wiarygodny, że ja wyjdzie negatywny to juz na 100% i jak pozytywny to też?? to mnie ciekawi...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAndzia33 wrote:czekamy na wynik i trzymamy kciuki!&&&&
wydaje mi się, że nie jestem w ciąży...nawet sie nie łudzę, nie nakręcam...w przyszłym miesiącu spróbujemy się postarać - w tym nie brałam żadnych leków a u mnie bez tego ani ruszAndzia33 lubi tę wiadomość
-
My tak mamy dziewczyny że nie możemy się doczekać Ja też czekam i przebieram już nogami Z jednej strony myślę że się udało z drugiej że nie - sama już nie wiem - dziś okropnie się czuję i mój organizm płata mi figle - nawet się nie łudzę że to są objawy
-
Aga_Andzia wrote:wydaje mi się, że nie jestem w ciąży...nawet sie nie łudzę, nie nakręcam...w przyszłym miesiącu spróbujemy się postarać - w tym nie brałam żadnych leków a u mnie bez tego ani rusz
dlatego bym nie szla. lepiej sie mile zaskoczyc, niz sie nakrecac i stresowac dodatkowo. nie ma czegos lepszego do roboty? np. zrobic w domu kino z dzewczynami? joge i ciasto? albo isc zrobic sobie pazury za te pieniadze?
gosia81, Aga_Andzia, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykalitria wrote:dlatego bym nie szla. lepiej sie mile zaskoczyc, niz sie nakrecac i stresowac dodatkowo. nie ma czegos lepszego do roboty? np. zrobic w domu kino z dzewczynami? joge i ciasto? albo isc zrobic sobie pazury za te pieniadze?
no mam co robić = pranie, sprzatanie, gotowanie etc.
to już wole iść testować hehe -
nick nieaktualnya tak poważnie, to nie mam jakiejś strasznej spinki na to testowanie, ale chodzi o to że jutro mam jedyny wolny dzień (myślałam, że koleżanka któa ma w piatek wolne się ze mna zamienia le jednak nie bo ma małe dziecko które się rizchorowało jakiś czas temu) no i tak oto zostaje mi tylko jutrzejszy dzień na zrobienie badania i odebranie wyników. Mogłabym bete zrobić innego dnia, ale wtedy nie miałby mi kto wyników odebrać bo mężulek też pracuje do późna ostatnio, a nie chce nikogo innego wysyłać - bo po co! Dlatego pomyślałam, że zrobię jutro (26dc) i wtedy bede mogła sama sobie wyniki odebrać...tylko czy 26dc to nie jest za wcześnie na wiarygodny wynik...?
-
Aga możesz zrobic prawie każde lab poda ci wynik tel a papier możesz odebrać później
Miłego dnia i nocki...ja idę w kime bo zmęczona jestem..teraz 5 dni bez N...ehhhhh, tak mi juz go brakuje.aniołek 13.11.2012 r.
Aga_Andzia wrote:a tak poważnie, to nie mam jakiejś strasznej spinki na to testowanie, ale chodzi o to że jutro mam jedyny wolny dzień
IDZ NA TA BETE. SKORO MASZ DZIEN WOLNY TO CO BEDZIESZ SPRZATAC W DOMU - IDZ I Z ROB BETE! I PRZYCHODZ Z POZYTYWEM JAK NAJSZYBCIEJ
ok?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2013, 18:07
-
nick nieaktualnyMariaAntonina wrote:Aga możesz zrobic prawie każde lab poda ci wynik tel a papier możesz odebrać później
Miłego dnia i nocki...ja idę w kime bo zmęczona jestem..teraz 5 dni bez N...ehhhhh, tak mi juz go brakuje.
U mnie w lab niestety nie chcą podawac wyników przez telefon...podają wyniki tylko osobiście na podstawie takiej karteczki z kodem -
nick nieaktualnykalitria wrote:ty chyba juz podjelas decyzje, ze jutro pojdziesz, a teraz chcesz zebysmy ci przyznaly racje - ponoc ja tak robie tez z moim gaszkiem. no to sluchaj Aga_Andzia:
IDZ NA TA BETE. SKORO MASZ DZIEN WOLNY TO CO BEDZIESZ SPRZATAC W DOMU - IDZ I Z ROB BETE! I PRZYCHODZ Z POZYTYWEM JAK NAJSZYBCIEJ
ok?
decyzje podjęłam, że idę jutro po tym jak kolezanka z pracy oznajmiła mi że nie może się ze mną zamienić...nie chodziło mi o to żebyście mówiły "idź" albo "nie idź", tylko żebyście mi powiedziały czy w 26dc wynik będzie juz wiarygodny...ale teraz to już nie ważne...bo ide -
Aga_Andzia wrote:nie chodziło mi o to żebyście mówiły "idź" albo "nie idź", tylko żebyście mi powiedziały czy w 26dc wynik będzie juz wiarygodny...ale teraz to już nie ważne...bo ide
patrzac na twoj cykl jets ciezko stwierdzic jednoznacznie, ale jesli owu bylo wtedy co masz objawy owu - to tak, wynik bedzie wiarygodny -
nick nieaktualny