Sierpniowe testowanie, czyli prezenty od odlatujących bocianów 💗
-
WIADOMOŚĆ
-
Koniczynka28 wrote:Z genetycznych robiłam tylko KIR ale czeka się 2 tygodnie na wynik, wynik pewnie po weekendzie. Robiłam z własnej inicjatywy, bo tez zapisałam się do immunologa na wrzesień- dr Pasnik.( długo czekam na termin).
Planuje tez immnulogoczine badania. Robiłam już komórki Nk Na zlecenie lekarz po 3 nieudanej próbie i wynik jest dobry. Ale jeszcze chce immunofonetyp i test CBA. Ale biorę prewencyjnie encorton po inseminacji i lekarz stwierdził, ze wynik nie będzie miarodajny. A każde z tych badan po jakieś 400 zł, wiec już poczekam.
Z trombofilia mój gin mówił, ze u mnie nie ma wskazać hmm a tak, jak czytam to może nie być żadnych objawów itp. Pewnie te zbadam.
A tak to czekam na wizytę u immunologa i info, co pobadac.
Edit; ni chyba, ze się w poniedziałek pozytywnie zaskoczę i ten koszmar się skończy 🍀
Szkoda że te wszystkie badania takie drogie i ciezko dostać na nie skierowania...
Tak naprawdę trzeba by było zrobić wszystkie możliwe badania żeby mieć konkretny obraz no ale wiadomo że nierealne....
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Mama8latka wrote:No ja właśnie też się czaję na KIR żeby zrobić ale chce jeszcze podpytac gina co sądzi o tym i gdzie ewentualnie by polecał bo musiała bym sporo jechac km ,u mnie nigdzie nie robią.
Szkoda że te wszystkie badania takie drogie i ciezko dostać na nie skierowania...
Tak naprawdę trzeba by było zrobić wszystkie możliwe badania żeby mieć konkretny obraz no ale wiadomo że nierealne....
Tu możesz zamówić kiry, nie musisz nigdzie jechać, same do Ciebie przyjadą. PolecamKoniczynka28 lubi tę wiadomość
"... świat nie jest ani dobry, ani zły sam w sobie. Wobec człowieka świat jest obojętny. Wszystko, co dzieje się wokół nas jest tylko odzwierciedleniem naszych myśli, uczuć, pragnień i działań. Świat to jedno wielkie lustro.” -
Mama8latka wrote:No ja właśnie też się czaję na KIR żeby zrobić ale chce jeszcze podpytac gina co sądzi o tym i gdzie ewentualnie by polecał bo musiała bym sporo jechac km ,u mnie nigdzie nie robią.
ja robiłam KiR wysyłkowo z Madgen laboratorium. Miałam problem by z palca wycisnąć tyle krwi, nawet partner nie dał rady ale akurat byłam tego dnia w laboratorium na innym badaniu i dali mi trochę mojej krwi na wynos, żebym mogła wylać na tester 🙈🙈🙈
Mój gin w ogóle nie kojarzył tego badania chociaż prowadzi tez in vitro 🤷♀️ Ja się dowiedziałam z forum na ovu i zaczęłam trochę czytać o immunologii.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2020, 00:56
-
Neami wrote:https://www.medgen.pl/pl/index.php?option=com_hikashop&ctrl=product&task=show&cid=22
Tu możesz zamówić kiry, nie musisz nigdzie jechać, same do Ciebie przyjadą. Polecam👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Mama8latka wrote:O kurczę nie wiedziałam że tak można 🤩 dzięki laseczki ,teraz to już porządnie się zastanowie czy nie skorzystac. Myślę że jak bym miała kłopot z krwia to wybrała bym się do labolatorium zrobić se chociaż glupia morfologie żeby mi upuscili troszke krwi hehe bo też nie wiem czy tak bym se poradzila. A nie obawiacie sie takich stron? Ze to jakis pić na wode?
https://www.testdna.pl/trombofilia-wrodzona-badanie/?gclid=Cj0KCQjw-af6BRC5ARIsAALPIlVkxgnKwupdXkENERZQ01JwwMr3p7WzQNFwmSgok5dGHrByoXpWMUYaArQOEALw_wcB
To również polecam, gdyż można zrobić w niewielkiej cenie zestaw badań np na trombofilię wrodzoną. Robienie każdego z tych badań osobno , stacjonarne w laboratorium to o wiele większy koszt. Te badania są również badaniami genetycznymi , które mogą nam rozwiać wiele i nakierowac na teoretyczną przyczynę niepowodzeń
Także można zdiagnozować wiele siedząc w domu , szczególnie z genetyki, dlatego warto z tego skorzystać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2020, 02:00
Koniczynka28, Mama8latka, Lolipop lubią tę wiadomość
"... świat nie jest ani dobry, ani zły sam w sobie. Wobec człowieka świat jest obojętny. Wszystko, co dzieje się wokół nas jest tylko odzwierciedleniem naszych myśli, uczuć, pragnień i działań. Świat to jedno wielkie lustro.” -
Skowronek wrote:Mam pytanie... Nadal mierze temperaturę i zauwazylam ze od 3 dni się obniza. Czy powinnam zacząć się martwić?
Robiłaś betę? I progesteron? Ja na twoim miejscu dużo bym leżała i odpoczywała i jak najszybciej poszła do ginekologa. -
Kleosia34 wrote:Robiłaś betę? I progesteron? Ja na twoim miejscu dużo bym leżała i odpoczywała i jak najszybciej poszła do ginekologa.05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Mama8latka wrote:O kurczę nie wiedziałam że tak można 🤩 dzięki laseczki ,teraz to już porządnie się zastanowie czy nie skorzystac. Myślę że jak bym miała kłopot z krwia to wybrała bym się do labolatorium zrobić se chociaż glupia morfologie żeby mi upuscili troszke krwi hehe bo też nie wiem czy tak bym se poradzila. A nie obawiacie sie takich stron? Ze to jakis pić na wode?
A super podpowiedz z pozostałymi z test dna. Ja wlasnie jak widziałam, ze coś można zrobić u mnie stacjonarnie to planowałam stacjonarnie. Ale sprawdzę sobie jak to wyglada cenowo w pakietach.Mama8latka, Neami lubią tę wiadomość
-
Tym bardziej tsh powinnaś skonsultować , ja Wcześniej miałam na poziomie 1,43 , biore oczywiście leki , jak się okazało ze jestem w ciąży zrobiłam badania i wzrosło do 2,46, skonsultowałam szybko ze swoją endokrynolog ( taka fajna babka ze zawsze smsem można się z nią kontaktować ) i zaleciła mi branie tej dawki co teraz 3* w tyg po 1,5 tabletki a 4 * w tyg jak dotychczas
-
No to w takim praktycznie rozwiazalyscie mój problem 🙂 bo myślałam że będę musiała jechać opór kilometrow 🙄 A tu taka super opcja. Napewno skorzystam 🙂 dzięki
Koniczynka28, Neami lubią tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Skowronek wrote:Jeszcze nie. Miałam w planach iść na krew w poniedziałek. Ginekolog odpada nie ma szans na szybsza wizyte
Ale się nie stresuj na zapas. Wiadomo, ze temperatura to podpowiedz jedynie, zobacz jak dziewczynom skacze i nie ma w tym niestety reguły czy są czy nie są w ciąży. Na temperaturę ma wpływ milion rzeczy. Choćby to, ze teraz się stresujesz.
Będzie dobrze! -
Koniczynka28 wrote:Skowronek rano w poniedziałek koniecznie tsh i ft4. Mój gin tez kazał od potwierdzenia ciąży zwiększać dawkę. Ja biorę 50 i miałam ostatnio wynik 1.5. To jak coś od potwierdzenia jeszcze przed wizyta i badaniem poziomu kazał co 2. Dzień brać 1.5 tabletki. Bo tsh na bank skoczy w górę.
Ale się nie stresuj na zapas. Wiadomo, ze temperatura to podpowiedz jedynie, zobacz jak dziewczynom skacze i nie ma w tym niestety reguły czy są czy nie są w ciąży. Na temperaturę ma wpływ milion rzeczy. Choćby to, ze teraz się stresujesz.
Będzie dobrze! -
Dzięki dziewczyny. Tak wiem o zwiększeniu dawki leku. Moja endo mnie o tym poinformowała. 2 razy w tyg mam brac podwojna dawkę. Postaram się nie stresować a jutro polecę na wyniki
Koniczynka28 lubi tę wiadomość
05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Hej dziewczyny nie udzielam się na forum specjalnie choć czytam Was codziennie teraz potrzebuje skorzystać z Waszej wiedzy;p czy testy facelle często pokazują zakłamane pozytywny wynik po czasie ? Nie chodzi mi o jakiś długi czas... po prostu wpatrywałam się w niego jakieś 10 min i w końcu po rozmontowaniu zobaczyłam cień. Ewidentny;) Oczywiście skoczę po następny test jak będę mogła wyrwać się z domu ale z niecierpliwością jestem ostatnio "na Ty"
-
MamaRo wrote:Hej dziewczyny nie udzielam się na forum specjalnie choć czytam Was codziennie teraz potrzebuje skorzystać z Waszej wiedzy;p czy testy facelle często pokazują zakłamane pozytywny wynik po czasie ? Nie chodzi mi o jakiś długi czas... po prostu wpatrywałam się w niego jakieś 10 min i w końcu po rozmontowaniu zobaczyłam cień. Ewidentny;) Oczywiście skoczę po następny test jak będę mogła wyrwać się z domu ale z niecierpliwością jestem ostatnio "na Ty"
Mi niestety na nim wychodziły nawet kreski a nie cienie po czasie a i tak dzis przyszedł okres... Dostalam nauczke ze po czasie sie nie patrzy....
No ale tez czytalam ze z niektórych poczasikach i tak ciążę były... Także zrób inny test i miej pewność04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
Achna wrote:Mi niestety na nim wychodziły nawet kreski a nie cienie po czasie a i tak dzis przyszedł okres... Dostalam nauczke ze po czasie sie nie patrzy....
No ale tez czytalam ze z niektórych poczasikach i tak ciążę były... Także zrób inny test i miej pewność