Forum Starając się - ogólne SŁONECZNIE I WAKACYJNIE - LIPCOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

SŁONECZNIE I WAKACYJNIE - LIPCOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • Isaura81 Autorytet
    Postów: 1115 465

    Wysłany: 13 lipca 2018, 15:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    z tego co tu gdzieś czytałam to robi się bad. na czystość pochwy i MUCHę, czyli myco i ureoplasmę i chlamydię
    Ja tylko czystość pochwy. No i cytologię ale to przy okazji

    Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Isaura81 Autorytet
    Postów: 1115 465

    Wysłany: 13 lipca 2018, 15:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen wrote:
    Dziewczyny, poratujcie znowu swoim doświadczeniem!!!

    Najprawdopodobniej mam niedomogę, bo plamienia na tydzień przed @ niby próg zawsze od 20-35 ng ale może spadać później bardzo gwałtownie. Moja lekarka kazała odstawić dupka i zbadać proga czy spada, ale nie dała skierowania i wyjechała na urlop.
    Mam dwa skierowania, od innej lekarki:
    ZROBIĆ PROGA w 7dpo i jeszcze raz bliżej @?????
    Jak się bada proga na niedomogę? Wystarczy raz czy jednak zrobić drugi czy nie spada?!
    Ja miałam.robione 3-4 razy w cyklu. 6,8,10 dnia cyklu. Ważne było dla lekarza żeby zaczepić o dzień w którym pojawiają się plamienia. I żeby przerwy było 2 dniowe.
    Robione było bez odstawienia duohastonu i też wyszło że niedomoga

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 15:21

    Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Isaura81 Autorytet
    Postów: 1115 465

    Wysłany: 13 lipca 2018, 15:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W linku tabelka z podstawowymi terminami badań. Co, gdzie i kiedy.


    https://naforum.zapodaj.net/ab086c314b98.jpg.html

    Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • kuzmoni1 Autorytet
    Postów: 636 273

    Wysłany: 13 lipca 2018, 15:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed droznoscia muche musialam zbadać i cytologie mislam. Nie mialam badania ba czystość pochwy..
    Marilien a @ juz przyszła takze niwy cykl zaczynam.

    KQNOp1.png

    Starania od czerwca 2016,
    3x iui :(
    Ciaza naturalna
  • Marilen Autorytet
    Postów: 768 334

    Wysłany: 13 lipca 2018, 16:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzmoni1 wrote:
    Ja przed droznoscia muche musialam zbadać i cytologie mislam. Nie mialam badania ba czystość pochwy..
    Marilien a @ juz przyszła takze niwy cykl zaczynam.

    O ta cholera! jakoś wierzyłam, że Tobie może się teraz udać...abuuuu! Doczekamy się! i tego się trzymam! <3

    7u229jcgzsq578gy.png
  • Oleczka94 Autorytet
    Postów: 2257 440

    Wysłany: 13 lipca 2018, 16:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za info!:-)
    Ja wciaz nadal czekam na owulacje. Testy pozytywne od paru dni i dupa... :-)

    10.09.2019 Marcel
  • kozgo Autorytet
    Postów: 4426 3339

    Wysłany: 13 lipca 2018, 19:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje się jak kupa śpię na stojąco normalnie plus jakieś chyba przeziębienie mnie bierze

    Dziewczyny dawać pozytywne testy :)

    qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 lipca 2018, 19:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Zaglądam co jakiś czas. Ja dwa cykle byłam na clo,ale bez zastrzyków na pęknięcie i luteiny na drugą fazę. Coś tam się wyhodowalo ale nic z tego nie wyszło. Dziś byłam sprawdzić czy nie ma torbieli. Na szczęście czysto i po swojej owulacji już.
    Jeśli znowu lipa to pójdę do gina pogadać o stymulacji ale już ze wszystkim. Pod koniec lipca termin @ nadziei nie mam bo to już 25 Cs :/

  • Marilen Autorytet
    Postów: 768 334

    Wysłany: 13 lipca 2018, 21:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Czuje się jak kupa śpię na stojąco normalnie plus jakieś chyba przeziębienie mnie bierze

    Dziewczyny dawać pozytywne testy :)

    Ja mam identycznie. Zasypiam po pracy a w pracy ledwo powieki trzymam. Chyba ciśnienie szaleje. Podniesie się za kilka dni jak znowu przyjdzie @ ;P

    7u229jcgzsq578gy.png
  • Isaura81 Autorytet
    Postów: 1115 465

    Wysłany: 13 lipca 2018, 21:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się dzisiaj czuje jak kupa. Rano zrobiłam badania trochę popracowałam. I padłam o 17. Ledwo zyje. Jajniki mnie dalej napierdziela i tabletki mało pomagają. Masakra

    Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • OlivkowaMama Autorytet
    Postów: 930 1212

    Wysłany: 13 lipca 2018, 21:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też coś dzisiaj ciągnęło w podbrzuszu, już myślałam, że może @ na horyzoncie, ale przeszło.
    Ja też jak zombi laze, oczy się zamykają i ziewam nonstop, ale wstaję o 5 to jest przyczyną :)

    33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

    l22ncwa1gr7xibs9.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 lipca 2018, 22:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to ze test negatywny to jeszcze nic nie znaczy dopuki @ nie ma jest nadzieja glowa do gory ;) a co z reszta osob na liscie z poczatkow itp nie rozumiem triche sie wpisywac na nia a potem nie dawac znac:/. Trzymam kciuki za reszte ;)

  • Isaura81 Autorytet
    Postów: 1115 465

    Wysłany: 13 lipca 2018, 23:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ani widu ani słuchu testerek z początku lipca.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 23:47

    Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • kehlana_miyu Autorytet
    Postów: 2757 3712

    Wysłany: 14 lipca 2018, 06:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na razie negatyw. Ale tempka lekko w górę, więc zobaczymy... Jeżeli @ nie przyjdzie, testuję znowu jutro.

    Hugolina87 lubi tę wiadomość

    961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Isaura81 Autorytet
    Postów: 1115 465

    Wysłany: 14 lipca 2018, 09:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    U mnie na razie negatyw. Ale tempka lekko w górę, więc zobaczymy... Jeżeli @ nie przyjdzie, testuję znowu jutro.
    Więc nic ci nie zaznaczam dopóki nie mamy pewności. Trzymam kciuki.

    Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • anusiak5 Autorytet
    Postów: 1657 522

    Wysłany: 14 lipca 2018, 09:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej u mnie jak zwykle @ i własnie sie rozkreca

    anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • kehlana_miyu Autorytet
    Postów: 2757 3712

    Wysłany: 14 lipca 2018, 10:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura81 wrote:
    Więc nic ci nie zaznaczam dopóki nie mamy pewności. Trzymam kciuki.

    Niestety możesz zaznaczyć @, właśnie się zaczęła :(

    961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Macy Ekspertka
    Postów: 178 491

    Wysłany: 14 lipca 2018, 11:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, podgladam watek od stycznia, starania zaczelismy w listopadzie 2017. Nie mialam potrzeby nigdy sie udzielac, ale w tym cyklu UDALO SIE I chcialam sie z wami tym podzielic i mam nadzieje ze chociaz jednej z was moj przyklad da do myslenia.zawsze jak slyszalam teksty typu przestan myslec, wyluzuj to myslam latwo powiedziec.nie da sie. Mierzylam temperature, robilam testy owu, celowanie w dni plodne, badania, dostalam progesteron. w kwietniu stwierdzilam ze of mnie za bardzo nakreca, nie wykupilam abonamentu, zaznaczalam na apkilacji w telefonie, w maju zespsul mi sie termometr, kupilam nowy ale zalam woda i nie dzialal. To byl pierwszy cykl bez mierzenia temp. Owulacja wypadla 3 dni wczesniej niz myslam ze bedzie i dzieki temu nie myslelismy ze to juz te dni podczas serduszkowania, i ze trzeba. owulacje mialam potwierdzona na monitoringu ale juz po fakcie, doktor powiedzial ze jeszcze warto tego dnia, ale maz byl chory i nie dal rady, wiec tym bardziej nie robilam sobie wielkich nadzieji.
    Test pozytywny wyszedl w 11 dpo, nastepnego dnia beta 25,5. z objawow przed pozytywnym testem to tylko swedzace sutki raz czy dwa tydzien przed spodziewana @ ale to mozna stwierdzic dopiero po fakcie chyba.
    zycze powodzenia wszystkim staraczkom.

    zosiak88, Dori1811, agniecha2101, kuzmoni1, SylwiaLu lubią tę wiadomość

    s9cmnt1.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2132 683

    Wysłany: 14 lipca 2018, 11:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macy wrote:
    czesc dziewczyny, podgladam watek od stycznia, starania zaczelismy w listopadzie 2017. Nie mialam potrzeby nigdy sie udzielac, ale w tym cyklu UDALO SIE I chcialam sie z wami tym podzielic i mam nadzieje ze chociaz jednej z was moj przyklad da do myslenia.zawsze jak slyszalam teksty typu przestan myslec, wyluzuj to myslam latwo powiedziec.nie da sie. Mierzylam temperature, robilam testy owu, celowanie w dni plodne, badania, dostalam progesteron. w kwietniu stwierdzilam ze of mnie za bardzo nakreca, nie wykupilam abonamentu, zaznaczalam na apkilacji w telefonie, w maju zespsul mi sie termometr, kupilam nowy ale zalam woda i nie dzialal. To byl pierwszy cykl bez mierzenia temp. Owulacja wypadla 3 dni wczesniej niz myslam ze bedzie i dzieki temu nie myslelismy ze to juz te dni podczas serduszkowania, i ze trzeba. owulacje mialam potwierdzona na monitoringu ale juz po fakcie, doktor powiedzial ze jeszcze warto tego dnia, ale maz byl chory i nie dal rady, wiec tym bardziej nie robilam sobie wielkich nadzieji.
    Test pozytywny wyszedl w 11 dpo, nastepnego dnia beta 25,5. z objawow przed pozytywnym testem to tylko swedzace sutki raz czy dwa tydzien przed spodziewana @ ale to mozna stwierdzic dopiero po fakcie chyba.
    zycze powodzenia wszystkim staraczkom.


    Gratulację :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • koktajlowa Autorytet
    Postów: 988 492

    Wysłany: 14 lipca 2018, 12:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi można wpisać @.

    Macy wrote:
    czesc dziewczyny, podgladam watek od stycznia, starania zaczelismy w listopadzie 2017. Nie mialam potrzeby nigdy sie udzielac, ale w tym cyklu UDALO SIE I chcialam sie z wami tym podzielic i mam nadzieje ze chociaz jednej z was moj przyklad da do myslenia.zawsze jak slyszalam teksty typu przestan myslec, wyluzuj to myslam latwo powiedziec.nie da sie. Mierzylam temperature, robilam testy owu, celowanie w dni plodne, badania, dostalam progesteron. w kwietniu stwierdzilam ze of mnie za bardzo nakreca, nie wykupilam abonamentu, zaznaczalam na apkilacji w telefonie, w maju zespsul mi sie termometr, kupilam nowy ale zalam woda i nie dzialal. To byl pierwszy cykl bez mierzenia temp. Owulacja wypadla 3 dni wczesniej niz myslam ze bedzie i dzieki temu nie myslelismy ze to juz te dni podczas serduszkowania, i ze trzeba. owulacje mialam potwierdzona na monitoringu ale juz po fakcie, doktor powiedzial ze jeszcze warto tego dnia, ale maz byl chory i nie dal rady, wiec tym bardziej nie robilam sobie wielkich nadzieji.
    Test pozytywny wyszedl w 11 dpo, nastepnego dnia beta 25,5. z objawow przed pozytywnym testem to tylko swedzace sutki raz czy dwa tydzien przed spodziewana @ ale to mozna stwierdzic dopiero po fakcie chyba.
    zycze powodzenia wszystkim staraczkom.
    Gratulacje. Dlatego się zastanawiam czy w ogóle kupować testy owulacyjne. Ale ten cykl już zaczął się dziwnie, jeszcze antybiotyk biorę więc pewnie znowu nie wyjdzie.

    PAI homo, wczesna IO.
    ANA typ Homogenny 1:1000 🤔
    MUCHa ujemna.

    Starania aktualnie zawieszone.

    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)

    ♣️Patrząc zawsze przed siebie, myśląc o tym, jak zrobić jeszcze więcej, osiągniesz stan umysłu, w którym nie ma rzeczy niemożliwych♣️

    Córka 2016 🤍
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego