SŁONECZNIE I WAKACYJNIE - LIPCOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
Macy gratki!
A ja zrobiłam dzisiaj dziewczyny badania TSH i proga: po euthyroxie tsh nie tylko nie obniżyło się, a nawet ciut urosło. Lekarz zmienił mi na letrox, bo ma laktozę i lepiej się wchłania, czy jakoś tak.
Wyniki z dzisiaj: 6 lub 7 dpo bo owu miałam w sb lub w ndz:
TSH 1,760 µIU/ml 0,270 4,200 N
Progesteron 29,10 ng/ml
Zdrowe kobiety: faza folikularna: 0,057- 0,893 ng/ml faza owulacyjna: 0,121 - 12,0 ng/ml faza lutealna: 1,83 - 23,9 ng/ml po przekwitaniu: <0,05 - 0,126 ng/ml Zdrowe kobiety ciężarne: I trymestr: 11,0 - 44,3 ng/ml II trymetr: 25,4 - 83,3 ng/ml III trymestr: 58,7 - 214 ng/ml
Dosyć wysoki ten progesteron, nie? Powiem tylko tyle: badam proga regularnie i.... w cyklach bez dupka jest niższy niż w cyklach kiedy go odstawiłam. Zrozumiesz to człowieku?
EDIT: właśnie sobie sprawdziłam, że taki wysoki miałam w cyklu z później jak się okazało cb....Nie, nie zamierzam testować do @ bo na ciążę to ja mam szanse jak... Dziewczyny a za wysoki progesteron, ponad normę podaną przez Lab. nie jest zły?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 15:27
-
nick nieaktualny
-
kozgo wrote:To trzymam kciuki. Mnie dziś okropnie mdli dupek jak zwykle mnie wykańcza ubocznymi skutkami a tu trze s na panieński iść
A co Ci najbardziej dokucza? Ja po dupku czuje sie fatalnie, najbardziej dlatego ze dolegliwości te sa typowo ciazowe: mdłości, nudnosci. Czasem zawroty glowy. To moj 5 cykl z dupkiem i tylko podczas brania występują takie cuda, wiec to na pewno od niego. W srode bylam u gina, ale powiedział ze to normalne objawy wiec sie nie przejmuje. Ale to, ze sa zblizone do ciazowych nie pomaga -
Dokladnie... U mnie 3 pierwsze msc z dupkiem nic nie pomogły, po odstawieniu znow nie dostalam normalnie okresu. Teraz kolejne 3, jestem w trakcie 2 cyklu z tabsami i ciekawa jestem co bedzie za 2 miesiace. Tak bardzo bym chciała zeby teraz okres nie przyszedł... Cale szczescie ze bierze sie dupka tylko kilka dni w cyklu, caly miesiac bym chyba zwariowala!
P.S. Moge prosic o dopisanie mnie na testowanie za tydzien w piatek? To bedzie 2 tyg od owulacji (potwierdzona u gina) wiec jesli bylaby ciaza, to juz raczej na tescie z moczu powinna byc druga kreska prawda? -
Marilen - wysoki progesteron to nic. Szansa że doszło do zapłodnienia komórki ale wcale nie musi oznaczać ciąży. Ale może
speakyourmind93 - 2 tyg po ovu coś bedzie widać trzymamy kciukiIsaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
speakyourmind93 wrote:Dokladnie... U mnie 3 pierwsze msc z dupkiem nic nie pomogły, po odstawieniu znow nie dostalam normalnie okresu. Teraz kolejne 3, jestem w trakcie 2 cyklu z tabsami i ciekawa jestem co bedzie za 2 miesiace. Tak bardzo bym chciała zeby teraz okres nie przyszedł... Cale szczescie ze bierze sie dupka tylko kilka dni w cyklu, caly miesiac bym chyba zwariowala!
P.S. Moge prosic o dopisanie mnie na testowanie za tydzien w piatek? To bedzie 2 tyg od owulacji (potwierdzona u gina) wiec jesli bylaby ciaza, to juz raczej na tescie z moczu powinna byc druga kreska prawda?
Do mnie okresy przychodzą regularnie co 26 dni tylko plamie dużo przed i w 7dpo mimo owulacji mam bardzo niskiego proga w okolicach 5-8 -
Isaura81 wrote:Marilen - wysoki progesteron to nic. Szansa że doszło do zapłodnienia komórki ale wcale nie musi oznaczać ciąży. Ale może
speakyourmind93 - 2 tyg po ovu coś bedzie widać trzymamy kciuki
No nie powiem, przygarnęłabym kropka, ale ja już przestaję wierzyć. W sumie to myślę, że nawet IUI się nie uda, a do In vitro nie zamierzam podchodzić.
Może to czarnowidztwo, a może trzeźwy ogląd.
Ten cykl zupełnie odpuściłam, temperatury nie mierzę, dupka nie biorę, ale użyłam conceive, bardziej z ciekawości niż z nadziei chyba. Na @ czekam, wpadnie dokładnie na urlopie, więc zapowiada się bajecznie -
Marilen wrote:No nie powiem, przygarnęłabym kropka, ale ja już przestaję wierzyć. W sumie to myślę, że nawet IUI się nie uda, a do In vitro nie zamierzam podchodzić.
Może to czarnowidztwo, a może trzeźwy ogląd.
Ten cykl zupełnie odpuściłam, temperatury nie mierzę, dupka nie biorę, ale użyłam conceive, bardziej z ciekawości niż z nadziei chyba. Na @ czekam, wpadnie dokładnie na urlopie, więc zapowiada się bajecznie
Tempki już nie mierze, badań nie robię testy ovu skończyłam i nie kupuje nowych. Nawet testować nie zamierzam bo dzień przed @ będę wiedziała czy się udało czy nie.Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
Hej dziewczyny w ta piękna niedziele;) lipiec dość kiepski ale zauważyłam ze kilka dziewczyn w sierpniu ma drożność a mówią ze pierwszy cykl jest obiecujący ja tez będę mieć wiec nadzieja jest większa niż wcześniej może i nam się poszczęści oby oby !!
Już dość się cierpliwości i spokoju nauczyliśmy .15.08.19r. Wojciech ❤️ -
Też mi się ten lipiec nie podoba. Czekam na wysyp.
Hsg w sierpniu ale dr kategorycznie zabroniła się starać w tym cyklu. Twierdzi że nic dobrego może nienwyjscnzbtak napromieniowanych jajeczek.Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3