X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne SŁONECZNIE I WAKACYJNIE - LIPCOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

SŁONECZNIE I WAKACYJNIE - LIPCOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • Marilen Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macy gratki!

A ja zrobiłam dzisiaj dziewczyny badania TSH i proga: po euthyroxie tsh nie tylko nie obniżyło się, a nawet ciut urosło. Lekarz zmienił mi na letrox, bo ma laktozę i lepiej się wchłania, czy jakoś tak.

Wyniki z dzisiaj: 6 lub 7 dpo bo owu miałam w sb lub w ndz:

TSH 1,760 µIU/ml 0,270 4,200 N

Progesteron 29,10 ng/ml
    Zdrowe kobiety: faza folikularna: 0,057- 0,893 ng/ml faza owulacyjna: 0,121 - 12,0 ng/ml faza lutealna: 1,83 - 23,9 ng/ml po przekwitaniu: <0,05 - 0,126 ng/ml Zdrowe kobiety ciężarne: I trymestr: 11,0 - 44,3 ng/ml II trymetr: 25,4 - 83,3 ng/ml III trymestr: 58,7 - 214 ng/ml

Dosyć wysoki ten progesteron, nie? Powiem tylko tyle: badam proga regularnie i.... w cyklach bez dupka jest niższy niż w cyklach kiedy go odstawiłam. Zrozumiesz to człowieku?
    EDIT: właśnie sobie sprawdziłam, że taki wysoki miałam w cyklu z później jak się okazało cb....Nie, nie zamierzam testować do @ bo na ciążę to ja mam szanse jak... :P Dziewczyny a za wysoki progesteron, ponad normę podaną przez Lab. nie jest zły?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 15:27

7u229jcgzsq578gy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam takiego proga i niestety ciąży z tego nie było :/ ale trzymam kciuki za dwie kreseczki.
    Ja już chyba jestem na etapie że nie robię badań hormonalnych w ogóle.
    Cieszyć się trzeba że jest wysoki poziom bez wspomagaczy :)

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testuje jutro ;)

Grzechotka2 lubi tę wiadomość

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymam kciuki. Mnie dziś okropnie mdli dupek jak zwykle mnie wykańcza ubocznymi skutkami a tu trze s na panieński iść :/

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Marilen Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    To trzymam kciuki. Mnie dziś okropnie mdli dupek jak zwykle mnie wykańcza ubocznymi skutkami a tu trze s na panieński iść :/

Eee, ja po dupku żadnych skutków ubocznych, no może apetyt jakiś większy i bęben trochę urósł ;P

7u229jcgzsq578gy.png
  • speakyourmind93 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:

A co Ci najbardziej dokucza? Ja po dupku czuje sie fatalnie, najbardziej dlatego ze dolegliwości te sa typowo ciazowe: mdłości, nudnosci. Czasem zawroty glowy. To moj 5 cykl z dupkiem i tylko podczas brania występują takie cuda, wiec to na pewno od niego. W srode bylam u gina, ale powiedział ze to normalne objawy wiec sie nie przejmuje. Ale to, ze sa zblizone do ciazowych nie pomaga :-D

eikts65gz0i70ci6.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mdłości zmęczenie ból brzucha i piersi ;/ żeby to jeszcze dało jakiś skutek zajścia w ciąże.

speakyourmind93 lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png

Wysłany: 14 lipca 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie... U mnie 3 pierwsze msc z dupkiem nic nie pomogły, po odstawieniu znow nie dostalam normalnie okresu. Teraz kolejne 3, jestem w trakcie 2 cyklu z tabsami i ciekawa jestem co bedzie za 2 miesiace. Tak bardzo bym chciała zeby teraz okres nie przyszedł... Cale szczescie ze bierze sie dupka tylko kilka dni w cyklu, caly miesiac bym chyba zwariowala!

P.S. Moge prosic o dopisanie mnie na testowanie za tydzien w piatek? :-) To bedzie 2 tyg od owulacji (potwierdzona u gina) wiec jesli bylaby ciaza, to juz raczej na tescie z moczu powinna byc druga kreska prawda?

eikts65gz0i70ci6.png
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na @ jutro. Było trochę podbarwionego śluzu wcześniej, teraz już przeźroczysty. @ kochana przyjdź do mnie bardzo proszę :)

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen - wysoki progesteron to nic. Szansa że doszło do zapłodnienia komórki ale wcale nie musi oznaczać ciąży. Ale może ;)

speakyourmind93 - 2 tyg po ovu coś bedzie widać ;) trzymamy kciuki

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3

Wysłany: 14 lipca 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura81 - nie dziękuję zeby nie zapeszyc ! :-) Ale na pewno w piatek dam znac. A jesli znow sie nie uda to niech jak najszybciej zaczyna sie nowy cykl coby sie starac :-D

eikts65gz0i70ci6.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    speakyourmind93 wrote:
    Dokladnie... U mnie 3 pierwsze msc z dupkiem nic nie pomogły, po odstawieniu znow nie dostalam normalnie okresu. Teraz kolejne 3, jestem w trakcie 2 cyklu z tabsami i ciekawa jestem co bedzie za 2 miesiace. Tak bardzo bym chciała zeby teraz okres nie przyszedł... Cale szczescie ze bierze sie dupka tylko kilka dni w cyklu, caly miesiac bym chyba zwariowala!

P.S. Moge prosic o dopisanie mnie na testowanie za tydzien w piatek? :-) To bedzie 2 tyg od owulacji (potwierdzona u gina) wiec jesli bylaby ciaza, to juz raczej na tescie z moczu powinna byc druga kreska prawda?

Do mnie okresy przychodzą regularnie co 26 dni tylko plamie dużo przed i w 7dpo mimo owulacji mam bardzo niskiego proga w okolicach 5-8

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Marilen Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura81 wrote:
    Marilen - wysoki progesteron to nic. Szansa że doszło do zapłodnienia komórki ale wcale nie musi oznaczać ciąży. Ale może ;)

speakyourmind93 - 2 tyg po ovu coś bedzie widać ;) trzymamy kciuki

No nie powiem, przygarnęłabym kropka, ale ja już przestaję wierzyć. W sumie to myślę, że nawet IUI się nie uda, a do In vitro nie zamierzam podchodzić.
    Może to czarnowidztwo, a może trzeźwy ogląd.
    Ten cykl zupełnie odpuściłam, temperatury nie mierzę, dupka nie biorę, ale użyłam conceive, bardziej z ciekawości niż z nadziei chyba. Na @ czekam, wpadnie dokładnie na urlopie, więc zapowiada się bajecznie :/

7u229jcgzsq578gy.png
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen wrote:
    No nie powiem, przygarnęłabym kropka, ale ja już przestaję wierzyć. W sumie to myślę, że nawet IUI się nie uda, a do In vitro nie zamierzam podchodzić.
    Może to czarnowidztwo, a może trzeźwy ogląd.
    Ten cykl zupełnie odpuściłam, temperatury nie mierzę, dupka nie biorę, ale użyłam conceive, bardziej z ciekawości niż z nadziei chyba. Na @ czekam, wpadnie dokładnie na urlopie, więc zapowiada się bajecznie :/
    No to dokładnie tak jak ja. Na sierpień hsg i to koniec badań i wymyślania. Dupka odstawiłam ale pijebziolanojcansroki. Widzę że pomagają ale nie liczę na zbyt wiele. Dajemy sobie czas do końca roku ale bez spiny i nerwów.
    Tempki już nie mierze, badań nie robię testy ovu skończyłam i nie kupuje nowych. Nawet testować nie zamierzam bo dzień przed @ będę wiedziała czy się udało czy nie.

HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Dołączę do Was we wrześniu <3
    Zaciskam kciuki za Was :*

Isaura81 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    Ja testuje jutro ;)

I jak tam ?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • RudaAnna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny w ta piękna niedziele;) lipiec dość kiepski ale zauważyłam ze kilka dziewczyn w sierpniu ma drożność a mówią ze pierwszy cykl jest obiecujący ja tez będę mieć wiec nadzieja jest większa niż wcześniej ;) może i nam się poszczęści oby oby !!
    Już dość się cierpliwości i spokoju nauczyliśmy .

15.08.19r. Wojciech ❤️
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się ten lipiec nie podoba. Czekam na wysyp.
    Hsg w sierpniu ale dr kategorycznie zabroniła się starać w tym cyklu. Twierdzi że nic dobrego może nienwyjscnzbtak napromieniowanych jajeczek.

HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • RudaAnna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba zależy od lekarza bo Moj całkowicie co innego mówił i czytając kobietki na forum po tym zabiegu to pisały ze odrazu działały no ale wiadomo co inny lekarz to inne rady ;)

15.08.19r. Wojciech ❤️
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 19:31

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ