SŁONECZNIE I WAKACYJNIE - LIPCOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
kozgo wrote:Isaura czy Ty oprócz ziół bierzesz coś na niedomoge ?
Brałam kilka miesięcy luteinę i duphaston. Ale nic nie pomagało. Było wręcz coraz gorzej.Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
Ale po HSG jak najbardziej możecie próbować.. ja miałam robione hsg w 10dc i normalnie się staraliśmy.. więc cykl nie przepadnie
Marudaruda lubi tę wiadomość
Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
AMH 8.62
lekko Policystyczne jajniki
07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
mamy jeszcze:❄️❄️❄️
15.03.19 8dpt beta 0
Crio 05.04.19 4AA
9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
05.05--> serce wali jak dzwon mamy 11mm
07.07.19--> znamy plec chlopczyk! Gabrys -
Olga_89 wrote:Ale po HSG jak najbardziej możecie próbować.. ja miałam robione hsg w 10dc i normalnie się staraliśmy.. więc cykl nie przepadnie
moja dr co najmniej 10 x powtarzała ze mamy sie nawet nie wygłupiać.
w ciąże łatwo wtedy zajść ale ona nie poleca w tak napromieniowanych jajeczkach.
Gdyby cokolwiek potem było nie tak, miałabym do siebie pretensje.
Słyszałam ze wiele dziewczyn zachodzi, ale nei wiem jak to sie potem rozwija.
Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
nick nieaktualny
-
aha, no to ja pierwszy raz o tym słyszę. No to w takim razie faktycznie lepiej poczekać.. Mam nadzieje, że u Ciebie HSG dobrze wyjdzie. trzymam kciuki !
Isaura81 lubi tę wiadomość
Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
AMH 8.62
lekko Policystyczne jajniki
07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
mamy jeszcze:❄️❄️❄️
15.03.19 8dpt beta 0
Crio 05.04.19 4AA
9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
05.05--> serce wali jak dzwon mamy 11mm
07.07.19--> znamy plec chlopczyk! Gabrys -
Isaura81 wrote:moja dr co najmniej 10 x powtarzała ze mamy sie nawet nie wygłupiać.
w ciąże łatwo wtedy zajść ale ona nie poleca w tak napromieniowanych jajeczkach.
Gdyby cokolwiek potem było nie tak, miałabym do siebie pretensje.
Słyszałam ze wiele dziewczyn zachodzi, ale nei wiem jak to sie potem rozwija.
Isaura mi się udało w tym samym cyklu co HSG i dwóch lekarzy wczesniej nakazywało mi intensywne działania, nie mówili nic o napromieniowaniu i czytałam wiele wątków na forum gdzie dziewczyny zachodziły w pierwszych miesiącach po HSG i wszystko było ok, mi nawet w szpitalu po zabiegu mowili żeby nie odpuszczać teraz wiec sama nie wiem czy warto tracić taka szanse...
Valetta piękny przyrost oby tak dalej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 09:50
valetta94, Marudaruda, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Natalia91! wrote:Isaura mi się udało w tym samym cyklu co HSG i dwóch lekarzy wczesniej nakazywało mi intensywne działania, nie mówili nic o napromieniowaniu i czytałam wiele wątków na forum gdzie dziewczyny zachodziły w pierwszych miesiącach po HSG i wszystko było ok, mi nawet w szpitalu po zabiegu mowili żeby nie odpuszczać teraz wiec sama nie wiem czy warto tracić taka szanse...
Valetta piękny przyrost oby tak dalej
Troche jednak bym się obawiała. Mam juz chore dziecko i wolałabym nie ryzykować.
A ten sierpień to mi nie pasuje za bardzo żeby zajść bo dokładnie za 9 msc młodszy bezie miał 18 lat i imprezke wolałabym wtedy nie rodzić.Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
Isaura81 wrote:Troche jednak bym się obawiała. Mam juz chore dziecko i wolałabym nie ryzykować.
A ten sierpień to mi nie pasuje za bardzo żeby zajść bo dokładnie za 9 msc młodszy bezie miał 18 lat i imprezke wolałabym wtedy nie rodzić.
Rozumiem, to oczywiście indywidualna sprawa i nic na sile:) trzymam kciuki aby udało się później :* to już dużego masz tego młodszego syna:)
-
Natalia91! wrote:Rozumiem, to oczywiście indywidualna sprawa i nic na sile:) trzymam kciuki aby udało się później :* to już dużego masz tego młodszego syna:)
Natalia91! lubi tę wiadomość
♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021 -
Natalia91! wrote:Rozumiem, to oczywiście indywidualna sprawa i nic na sile:) trzymam kciuki aby udało się później :* to już dużego masz tego młodszego syna:)
2 mam. 18 i 17 lat mają - duże chłopyNatalia91! lubi tę wiadomość
Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
Multiwitamina wrote:Natalka a jak ty się czujesz? Miałaś już usg? Wszystko ok? Masz objawy?
Multi, dzieki ze pytasz:) byłam na usg 13 lipca- to był początek 5 tygodnia i było widać tylko pęcherzyk ale według lekarza wszystko było ok jak na tamten czas, dostałam duphaston i inne suplementy wiec teraz staram się oszczędzać (nie bardzo mi to wychodzi bo jesteśmy po remoncie sypialni). Na następne usg wybieramy się w przyszła środę, to będzie 1 sierpień i początek 8 tygodnia wiec mam nadzieje ze usłyszę już serduszko (modlę się o to każdego dnia). Niby gin kazał przyjść dopiero około 13 sierpnia ale wydaje mi się ze to trochę za późno i nie wytrzymam do tego czasu;) co do objawów to zauważam mega huśtawki nastrojów, płacze z byle powodu i byle co mnie wkurza (chociaż to bardziej dostrzega maz:D) wrażliwe piersi (nawet dotyk bluzka je podrażnia) i mimo ze to początek to serio chodze częściej siusiu:)
A jak u Ciebie? Jak się czujesz i kiedy planujesz pierwsza wizytę?Multiwitamina lubi tę wiadomość
-
Oh to super. Na pewno będzie serduszko, nie martw się oszczędzaj ile wlezie , wiem że nie takie proste.
Ja dość dobrze się czuje, jedynie co piersi i zadyszki jak chodzę. Brzuch raz ćmi raz nie, ale bardzo delikatnie. Też sikam i pije dużo wody, wcześniej nie piłam tyle
Ja idę w ta środę, chciała bym przeczekać do 6 tygodnia i się nie stresować, ale muszę po leki podskoczyć , to z ciekawosc bym chciała zobaczyć ten pęcherzyk czy już jest. To od om będzie 5tydzien + 3 dni, ale owulacje miałam około 18dc to nie wiem. Staram się cierpliwie i spokojnie czekać, ale ciekawość mnie zjada czy jest ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 13:35
Natalia91! lubi tę wiadomość
♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021 -
Isaura81 wrote:2 mam. 18 i 17 lat mają - duże chłopy
To jeden z synów by miał piękny prezent na 18:)
Ja teraz czekam z utęsknieniem na okres mam nadzieje ze przyjdzie jak najszybciej bo 1 i 8 idę na usg na monitoring plus 8 wyjeżdżam bez męża wiec liczę ze będę już po owulacji -
Multiwitamina wrote:Oh to super. Na pewno będzie serduszko, nie martw się oszczędzaj ile wlezie , wiem że nie takie proste.
Ja dość dobrze się czuje, jedynie co piersi i zadyszki jak chodzę. Brzuch raz ćmi raz nie, ale bardzo delikatnie. Też sikam i pije dużo wody, wcześniej nie piłam tyle
Ja idę w ta środę, chciała bym przeczekać do 6 tygodnia i się nie stresować, ale muszę po leki podskoczyć , to z ciekawosc bym chciała zobaczyć ten pęcherzyk czy już jest. To od om będzie 5tydzien + 3 dni, ale owulacje miałam około 18dc to nie wiem. Staram się cierpliwie i spokojnie czekać, ale ciekawość mnie zjada czy jest ok.
Mnie wczesniej brzuch tez bolał i tak ciągnął, podobnie jak na @ chociaż trochę inaczej:) teraz tez potrafią mnie złapać takie bóle, zwłaszcza wieczorem po ciężkim dniu wiec naprawdę trzeba się oszczędzać i takie mam motto:)
Wiem coś o tym braku cierpliwosci no ale musimy zmienić podejscie bo przed nami 9 mcy czekania:) to w środę powinnas już zobaczyć pęcherzyk, ja akurat tez jakos tak byłam jak Ty sie wybierasz i był, około 1 cm miał ten pęcherzyk u mnie owu była 21 czerwca na 99% wiec jakby liczyc od wtedy to jeszcze nawet w 5tym tyg bym nie była ale z tego co się orientuje to jednak wiek się liczy od pierwszego dnia om chociaż i tu nie ma zasady.
Multiwitamina lubi tę wiadomość