stara dobra plotka:)
-
WIADOMOŚĆ
-
usuwanie żelaza- notatki z wykładów: rozregulowanie gospodarki żelazowej nie jest trudne, a usunięcie niepotrzebnego żelaza z organizmu dość kłopotliwe. przeprowadza się wówczas tzw. chelatowanie (wiązanie) żelaza z białkiem desferroksaminą. związane żelazo jest wydalane z moczem. dużo łatwiej jest zaradzić niedoborom żelaza stosując właściwą dietę. Zanim sięgniemy po tabletkę z żelazem by poprawić sobie wigor, zastanówmy się, czy naprawdę nasze ciało tego właśnie potrzebuje!
ja mam już 28 lat- mam mgr z pedagogiki-praca socjalna i obecnie na 2 roku pielęgniarstwa. jak mówią wieczny student, ale pewno byłoby inaczej gdyby była praca....Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 19:05
-
asioczek86 wrote:usuwanie żelaza- notatki z wykładów: rozregulowanie gospodarki żelazowej nie jest trudne, a usunięcie niepotrzebnego żelaza z organizmu dość kłopotliwe. przeprowadza się wówczas tzw. chelatowanie (wiązanie) żelaza z białkiem desferroksaminą. związane żelazo jest wydalane z moczem.
na czym polega to chelatowanie? -
hm tego na wykładzie nie było jeśli masz nadmiar to warto spytać lekarza co w takiej sytuacji, bo ja nie mogę tym razem znaleźć ważnych dla ciebie info. no chyba,że poszukasz w necie, ale ja nic nie znalazłam...
-
nick nieaktualny
-
ja brałam żelazo sama powiedziałam pani w aptece ze nigdy nie brałam i dała mi takie dla początkujących ze tak powiem jedną tabletke dziennie brałam, przestało mnie bolec w trakcie okresu i nie miałam juz takich obfitych miesiączek tylko normalne
-
jest i pielęgniarka!!!! kurde ale nam się wątek udał w razie czego pierwsza pomoc na miejscu ;]
kurde ale się uśmiałam z tej suszarki do kataru:D chyba muszę przetestować, aktualnie też się borykam z katarem
ANIA1986 pewnie rozgość się, tam jest lodówka i ekspres, zrób sobie coś do picia i jedzenia;)
kurde poćwiczyłam wczoraj.....ale dałam popalić, po prysznicu i oglądaniu tv idąc do sypialni nadal miałam nogi niepewne, jak z gumy!! kurde dziś zrobię powtórkę
a wy jak się macie z rana?? kawusia zrobiona? moja już w połowie upita:)Eweloka84 lubi tę wiadomość
-
Eweloka84 wrote:ja dzis wypiłam całą ! jestem s siebie dumna hahahaczekaja wrote:ja tez pije:)
juz poł wypilam bo wszystko musiałam przeczytac:)
o 10 ide cwiczyc:)czekaja lubi tę wiadomość
-
czekaja wrote:Tak ja sama sobie godziny pracy ustalam:)
meczy mnie katar poloze sie do lozka i bede lezec i nic nie robic:)
Ewelinka kciuki trzymam pamietaj musi byc dobrze limit zlych info wyczerpalas:) -
o kurcze Czekaja to zazdroszczę okrutnie;)
ja to się doczekać nie mogę ciąży...spieprzam na L4 wtedy.....już sobie tak pracę obrzydziłam.....
tylko nie idź do łóżka z suszarką bo sobie krzywdę zrobisz;)
próbowałaś robić sobie parowanie? nad garnuszkiem z wrzątkiem, możesz dolać kilka kropel aromatu miętowego, pochylasz głowę zakrywasz ręcznikiem i wdychasz te opary? podobno działa.
MYCHA miłej pracy:) -
Kaśka wrote:mielony piję za leniwa jestem na ziarenka haha
a ile dziennie wypijasz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2014, 09:15