Staraczki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
żabka04 wrote:Kas ok zgodzę się ją tak samo przecież miałam.
Hsg pomaga bardzo w zagnieżdżeniu. Po drugie skąd masz pewność że ci np. Zrosty się nie porobiły.
Hsg zależy od bólu jak jesteś wytrzymała. Ja wzięła ketonal i nospe przed badaniem nie powiem dziwne uczucie jesteś tak jakby nadmuchana a oni cie pompuja czujesz jakbyś zaraz miała peknac ale to trwa dosłownie 5 min.
Ja wiem ze warto się poddać temu badaniu i dużo kobiet sobie chwali.
A powiedz mi zabieg robi się w szpitalu? Długo czekalas? Trzeba mieć skierowanie od gina tak? Ja jestem mało wytrzymala, nawet wziernik przy cytologii mnie boli:-(
Przepraszam że Cię tak zameczam ale mam metlik w głowie:-(
Tobie wyszło wszystko ok?
-
KlaudyŚ wrote:Wiecie może w którym dniu cyklu najszybciej można wykonac bete:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 21:55
-
nick nieaktualnyKas badanie kosztuje u mnie 350zl sprawdź u siebie jakie są ceny.
Robi się w przychodni prywatnej (tam mieli warunki i lekarz z którym się umawiałem tam pracował jako ordynator), robią też w szpitalu. Musi być na miejscu sprzęt do rtg.
Musisz wytrzymać dla dzidziusia z myślą że lada moment będziesz w ciąży.
Wkładają wiernik wpuszczane kontrast i spr jak leci pomagają temu kontrastowi przepisać się powietrzem dlatego jest uczucie jakby ciebie pompowali.to są sekundy max.5min.
Jak przepłynie to jest ok jak nie to lekarz prowadzący powinien cie skierować na laparoskopie czy przez 3 dziurki spr co jest grane w szpitalu pod narkoza.
Po zabiegu siedzisz do 2h bo dostajesz antybiotyk i czekają czy ci nic nie jest.i do domu idziesz wypis w któryś dzień.
Przed badaniem zjedz ketonal i nospe tak z 30min przed. Ja bym popytala w szpitalu o ceny czy tam gdzie możesz zrobić takie badanie.
Na pewno warto.
Nie męczyć mnie pytaj po to tu jesteśmy:-)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A ja właśnie zrobiłam pierwszy test, oczywiście wyszedł negatywny ale spodziewałam się tego, zrobiłam go tylko dlatego, że wczoraj wzięłam ostatnia tabletkę dupka (a ginekolog zalecił zrobić test na drugi dzień po ostatniej tabletce więc zrobiłam).
Zastanawiam sie, czy takie odstawienie dupka w razie ewentualnej wczesnej ciąży (jeszcze nie wykrywalnej na teście) może zaszkodzić?
Ps. Wiem, że jest taki oddzielny wątek o dupku, ale chciałam się spytać Was, czy coś może słyszałyście o tym? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, no i zrobiłam głupotę. Poszłam dzisiaj zrobić betę. Cierpliwości to ja nie mam za grosz. Teraz aby do 15-16 poczekać na wyniki. Wiem, wiem w 10 dniu po owu beta - śmiech na sali, no ale to chyba jakaś zjawa mnie tam zaprowadziła
Ale jest jeden tego plus! Przynajmniej będę pewna czy mam odstawić dupka, czy go dalej przyjmować..żabka04 lubi tę wiadomość