X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2016
Odpowiedz

Staraczki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 86 ;-)

Lena_83, Nadira lubią tę wiadomość

• Nadira Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już bliżej Lenki, 85
    Lena zbieraj Ty doświadczenia z czeskich klinik i będziesz moją skarbnicą wiedzy! Dogadasz się napewno pól po czesku, pól po polsku a teszta na migi, będzie dobrze. Mnie też troszkę przeraża perspektywa leczenia w obcym kraju, tym bardziej że ja jestem anty talent językowy. Ale zawsze można pomyśleć: Czechy, mogłoby być gorzej, mogłabym trafić np do Chin :-)

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak wybiorę się do Czech to droga będzie dłuższa bo ja to prawie z Gdańska... Ale czego nie robi się dla dzieciątka. Jak trzeba będzie to się pojedzie ;-)

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Lena_83 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieram, zbieram ....

W ogole zapomniałam napisac ze ta pani recepcjonistka to bardzo miła była. Bardzo zalezalo jej zeby sie dogadać.

Nadira, a Wy dlaczego w razie czego chcecie uderzać do Czech?

W ogole nie wiem czy wiesz ale IVF w Czechach jest tańsze.

Zapiski Czekającej --->>> http://ovufriend.pl/pamietnik/zapiski-czekajacej,2153.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najstarsza, rocznik 75 ;) (niestety )

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Hej :)
    Ania witaj wśród nas :) zobaczysz jak czas zleci.
    Paula rozumiem.Chociaż uważam że wybranie imienia to nic złego ;) sądzę że gdy się uda to i tak może się komuś odmienić. Ja wolę mieć wybrane bo wiem że jest to ciężki wybór A nie chciałabym dochodzić się z TŻ o imię jak już będę w ciąży :D
    Berenika nowe konto czy po prostu nie udzielalaś się?
    Wszystkiego dobrego dla syna. Zdrówka i szybkiego doczekania się rodzeństwa :)
    Lusia, Filipek <3 strasznie nam się podoba jest to drugie na liście u nas :)
    Jakie plany na dziś?
    Ja wstałam z bólem głowy, gardła i katarem. Do tego uderzenia gorąca. I mnie choroba dopadła buuuuuu :(
    Dzięki za życzenia dla syna :)

to nowe konto i faktem tez jest ze ostatnio dużo mniej się udzielałam,w sumie 3 nick ale mój pierwszy nick miałam bardzo długo bo na ovu jestem prawie 3 lata ,większość na wątku 35... (wyszło jak wyszło może tam jeszcze wrócę),na ogólnych też pisałam ale rzadziej i ciebie tez kojarzę :)

ale tu zamierzam się zadomowić ;)

Ania_84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was przystępowała do IF w Gyncentrum W Katowicach ??
    Bo jak będziemy przystępowali z moim G to właśnie tam ,byliśmy tam już parę razy na wizycie dr,Czerwińska .(oczywiście tylko komercyjnie ,wiem ze czas goni ale kasa.kasa kasa ech )

• BELÉN Ekspertka

Wysłany: 9 października 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie po pracy, oficjalnie mogę zacząć urlop. Czekałam na niego cały długi rok. Już mi praca bokiem wychodziła. Pora zająć się sobą (i mężem oczywiście).
    Ja jestem '86, w przyszłym roku magiczna trzydziestka, więc to będzie wyjątkowy rok (i nadzwyczaj płodny, bo nie może być inaczej) :)

Lena, domyślam się, że kupa śmiechu była podczas rozmowy z panią Czeszką ;) W końcu jeśli spłodzić dzieci, to w doborowym, zabawnym towarzystwie!

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ale dzownilas na ta Polska infolinie ..bo ja jak dzownilam to nawet spokojnie sie dogadalam :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berenika wrote:
    Dziewczyny czy któraś z was przystępowała do IF w Gyncentrum W Katowicach ??
    Bo jak będziemy przystępowali z moim G to właśnie tam ,byliśmy tam już parę razy na wizycie dr,Czerwińska .(oczywiście tylko komercyjnie ,wiem ze czas goni ale kasa.kasa kasa ech )
    z tego coedwie dziewczyny z ktorymi mam staly kontakt i sie lecze GC to maja lepsze opinie o dr Merciku niż o dr czerwińskiej

Berenika lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena_83 wrote:
    Zbieram, zbieram ....

W ogole zapomniałam napisac ze ta pani recepcjonistka to bardzo miła była. Bardzo zalezalo jej zeby sie dogadać.

Nadira, a Wy dlaczego w razie czego chcecie uderzać do Czech?

W ogole nie wiem czy wiesz ale IVF w Czechach jest tańsze.

Tak jak pisałam wcześniej zakładamy całą listę scenariuszy.:-) Jak będzie potrzebny dawca to jedziemy do Czech.Ale na razie zakładam taką opcję że dostajemy się w styczniu na rządówkę, znajdzie się super plemnik który sprawi że udaje się za pierwszym razem i zostajemy najszczęśliwszymi ludźmi na świecie i w kosmosie:-)

Landryneczko widzę że Wasz wielki dzień już tuż tuż ;)

Lena_83 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Lena_83 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Lena ale dzownilas na ta Polska infolinie ..bo ja jak dzownilam to nawet spokojnie sie dogadalam :)

No na polską ;)
    Na czeską bym nawet nie próbowała.

Zapiski Czekającej --->>> http://ovufriend.pl/pamietnik/zapiski-czekajacej,2153.html
  • Lena_83 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Jestem umówiona na jutro do gina. Mam darmowy LuxMed z pracy.

Chce wydębić od niego jak najwiecej badan i w sumie nie wiem co mu powiedziec. Prawde ze przygotowujemy sie do IUI AID czy że staramy sie o dziecko i nam sie nie udaje, ściemnić ze cos tam mi sie wydaje itd. Ten cały LuxMed jest fajny ale oni nie zajmują sie leczeniem płodności itd.

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena_83 wrote:
    No na polską ;)
    Na czeską bym nawet nie próbowała.
    to moze one sa na zamianach :) i jedna mowi lepej druga gorzej :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie nie wytrzymałam i o 12 zrobiłam test niestety negatywny nawet cienia cienia nie ma :( ale pocieszam się tym że to 2 tydzień po mniemanej owulacji a w pierwszej ciąży test robiłam 4 tyg po rano a i tak kreseczka ciazowa wyszła blada może jeszcze wyjdzie :) jakby nie było do planowanej @ jeszcze cały tydzień ja nadal mam mdłości zawroty głowy dziś doszły jestem senna i strasznie rozdrażniona i płaczliwa cycki nadal bolą więc jestem dobrej mysli że tylko za szybko zrobiłam test co myslicie

• Lena_83 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola,
    Nie ważne co myślimy - przeciez cokolwiek napiszemy to i tak bedziesz chodzic tu od watku do watku i szukac odpowiedzi którą chcesz przeczytać.

Ale napisze Ci co mysle:
    1. Rozumiem ze sie nakręcasz i bardzo chcesz byc w ciazy
    2. Nie rozumiem dlaczego pytasz o takie rzeczy. Przeciez rownie dobrze mogłabyś zapytac o to jakie liczby padną w totka w najbliższym losowaniu.
    3. Testowanie przed terminem spodziewanej miesięczki jest bez sensu. Czy Ty czytałaś ulotkę w ogole?

• Lena_83 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryna,
    A Wy macie cywilny, kościelny? Jakies przyjęcie?

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola moze Poczekaj po prostu do terminu @ i zrob bete wiecej wydasz na testy z apteki niz na jedna bete w dniu @ ;-)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Lena_83 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A od wątku do wątku...
    Chciałam isc sie najeść ale mam stracha ze pytanie o ciazy Karolci mnie znowu przywita z lodówki ....

Nie jestem uszczypliwa. Uszczypliwość jest wtedy kiedy chce się komuś dogryźć. Ja kulturalnie napisałam co myśle i odpowiedziałam na pytanie i mam nadzieje sprowadziłam kogos na ziemie. Nikogo nie obraziłam.

• Lena_83 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra!
    Byłam uszczypliwa z lodówka.
    I'm sorry.

‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ