Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2018 ;) vol2
Odpowiedz

Staraczki 2018 ;) vol2

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no wypytaj lepiej ;) a uzywasz tego płynu co pisałam tego Lactima?

• agus267 Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę koniecznie zapytać bo nie chciała bym żeby mąż się zaraził bo wtedy z tego co wiem ciężko zajść w ciążę a jak bym już zaszła to mogły by być komplikacje.
    Żel używam, fajny jest. Nie mam żadnych zastrzeżeń :-)

5cs.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak lepiej sie upewnic żeby później nic się nie stało ;) mysle ze ten płyn Ci pomoze później żeby nic nie załapać ;)

• Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam :) Paulka jak tam dzisiaj u Ciebie test ?

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
    24.04- pierwszy cykl z CLO
    27.06 - HSG jajowody drożne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazia89 wrote:
    Hej Wam :) Paulka jak tam dzisiaj u Ciebie test ?
    Cześć wam ;) u mnie puste kółeczko pasek coraz jaśniejszy :/ jestem prawie pewną ze do owulacji miało dojść a przez leki i chorobe cofnelo się tak samo wydaje mi sie ze było miesiąc temu we wtorek zrobiłam test pozytyw mocny a w srode ledwo widoczny pasek i wtedy tez mnie choroba wzięła :/ . no nic szkoda ...:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z pozytywnych wiadomości to zawalilo nas śniegiem i mamy zamknięta szkołę ;) ale nic nie pospalam dłużej bo punkt 7 obudziłam sie i już zasnąć nie mogłam :p

• Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja już nie wiem:/ nie pozostaje nic tylko czekać...u mnie też puste kółko A pasek taki jak wczoraj.

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ja to juz wiem ze nic z tego nie bedzie , nie bede sie bez sensownie łudzic , w poniedziałek ide na badania na 16 tego marca mam lekarza zobaczymy jak wyniki i daje sobie ostatni miesiąc i całkowicie odpuszczam bo juz zaczyna mnie to dołowac

• Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka może spróbuj jeszcze iść na monitoring ?Mi to się wydaje że miałaś ta owulacje wcześniej

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci szczerze ,że niewiem jak tutaj jest z monitoringiem czy robia w ogóle bo tutaj tak ciężko z lekarzami czego kolwiek sie doprosic ze słabo sie robi zapytam się jak bede u niego tylko ze to zapewne bedzie trwać bardzo długo i nie bedzie to w przyszłym cyklu tylko jak w pół roku to zrobia to będzie szał. Jakbym miala możliwość jechać do Polski to bym to szybciej ogarnela a nie mam jak dopiero bede w wakacje :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tragedia jednym słowem z lekarzami i leczeniem tutaj :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katharina a Ty jak dzisiaj? @jest nie ma ?

• Katharina92 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, a u mnie dzisiaj 34dc, od rana bole w podbrzuszu i dreszcze oraz uderzenia gorąca na zmianę, te uderzenia gorąca to mi sie zdarzały juz przed @ wiec nawet sie juz nie napalam, ale jak mam dostać @ to juz ja chce bo cycki mnie tak bolą i sa ciężkie, ze wstać rano nie mogłam a jak szlam do łazienki to musiałam jes podtrzymywać :(
    Jadę do pracy juz sobie nawet tampona zaaplikowałam wrazie wu :D
    Miłego dnia!

03.03.2017 laparoskopia jajnika - torbiel skórzasta
    08.2017 rozpoczęcie starań
  • Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślałam że w PL jest kiepsko z lekarzami:/

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
  • Katharina92 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazia w Pl sa super lekarze i wiem to od kiedy mieszkam w DE :)

03.03.2017 laparoskopia jajnika - torbiel skórzasta
    08.2017 rozpoczęcie starań
  • Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Katharina:) ja mam to samo zawsze przed @ że mnie tak piersi bolą. Tylko ostatni cykl był inny ze mnie nie bolały i dlatego głównie miałam nadzieję że @ nie przyjdzie A jednak...

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
  • Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katharina92 wrote:
    Mazia w Pl sa super lekarze i wiem to od kiedy mieszkam w DE :)
    U nas w mieście ciężko o dobrego lekarza...Ja chodzę do przyjezdnego bo nasi tutaj to się na niczym nie znają...

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam tutaj do lekarza bo zaczęłam sie zle czuć w sensie oslabiona byłam wiecznie zmeczona włosy garściami mi wypadaly ręce jak lod zimne stopy to samo no i zaczęłam mu mowic co jest itd i mówię ze moze coś z tarczyca bo u mnie w rodzinie od strony ojca wszystkie ciotki mają niedoczynnosc do tego siostra ma hashimoto on ze to nie to zrobił żelazo powiedział ze jest ok i żeby kupić witaminy i już. Pojechałam do Polski zrobiłam tsh i wtedy wyszło 6.19 nie zdążyłam juz w pl iść do lekarza poszłam znowu tu on patrzy na wynik i No tutaj nie leczy się tsh jeżeli wynik jest poniżej 10 jak jest powyżej to daje się leki. Poczekalam trzy msc polecialam do Polski poszłam do endokrynologa i od razu dostałam lek A teraz Ci lekarze mają jakies pretensje czemu ja podjęłam leczenie tarczycy w Polsce. I tlumaczysz sytuację i nic . i bądź tu człowieku mądry :\ zgroza jakas

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katharina to widze ze u ciebie jak i u mnie z tymi lekarzami. W przychodni jest dwóch w miare konkretnych gdzie na wizytę czeka się miesiąc :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 09:40

• Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym miała czekać miesiąc to by mnie chyba szlak trafił...Tutaj jakbym chciała to mogę być u ginekologa nawet dwa razy w tygodniu

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ