X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2018 ;) vol2
Odpowiedz

Staraczki 2018 ;) vol2

Oceń ten wątek:
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz sam zaproponował po tym jak cała seria innych badań z krwi i USG wyszła mi dobrze.

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Lekarz sam zaproponował po tym jak cała seria innych badań z krwi i USG wyszła mi dobrze.
    Meggie A Twój partner robił badanie nasienia ?

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
    24.04- pierwszy cykl z CLO
    27.06 - HSG jajowody drożne
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak robił, ma jak to Pani powiedziała tak idealne, że rzadko się to zdarza. Robiliśmy po ok 7-8 cyklach bezskutecznych.

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Tak robił, ma jak to Pani powiedziała tak idealne, że rzadko się to zdarza. Robiliśmy po ok 7-8 cyklach bezskutecznych.
    A możesz mi coś więcej powiedzieć jak wygląda takie badanie czy długo czeka się na wynik itp? Bo my też o tym myślimy...

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
  • Katharina92 Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez robiliśmy i nasienie zostało dostarczone rano a popołudniu juz był wynik, można tez oddać na miejscu sa jakieś pokoje Hehehe ale moj sie nie zgodził wiec do kubeczka z apteki, owinięte na ciepło żeby było i 30 minut masz na dostarczenie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 11:01

03.03.2017 laparoskopia jajnika - torbiel skórzasta
    08.2017 rozpoczęcie starań
  • Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katharina92 wrote:
    My tez robiliśmy i nasienie zostało dostarczone rano a popołudniu juz był wynik, można tez oddać na miejscu sa jakieś pokoje Hehehe ale moj sie nie zgodził wiec do kubeczka z apteki, owinięte na ciepło żeby było i 30 minut masz na dostarczenie ;)
    Musimy chyba to zrobić bo ja mam dzieci ale z byłym mężem A mój facet nie ma dzieci więc lepiej sprawdzić:/ nie jest to zbyt przyjemne dla faceta no ale cóż:/

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie jest zbyt przyjemne, ale to jest w zasadzie jedyne badanie jakie facet moze zrobić... Nie jest drogie (60zł) i wynik w ten sam dzien, w zasadzie po 1,5h. Polecam, bo to również może wiele wyjaśnić. Mój mąż działał w domu i lecieliśmy pozniej szybko z probówką przy brzuchu :)

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    No nie jest zbyt przyjemne, ale to jest w zasadzie jedyne badanie jakie facet moze zrobić... Nie jest drogie (60zł) i wynik w ten sam dzien, w zasadzie po 1,5h. Polecam, bo to również może wiele wyjaśnić. Mój mąż działał w domu i lecieliśmy pozniej szybko z probówką przy brzuchu :)
    Dzięki dziewczyny za informację :)

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma za co :)

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie trzymam kciuki żeby po tym twoim badaniu od razu udało sie zaskoczyć ;)
    Mazia a Ty dobrze mowisz moze niech maz zrobi to badanie i bedzie wszystko jasne ;) a Ty mialas wszysykie badania robione ? Wiesz tarczyce prolaktyne Progesteron i te inne ?

• Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam tylko tarczyce robiona bo lekarz niby nie widzi potrzeby robić reszty :/

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018

Wysłany: 12 marca 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe Mazia to tak jak u mnie :D tzn ja chyba miałam robione rok temu po operacji jajnika o ta gin dostała te wyniki z Pl tutaj i jej chyba wszystko wystarcza, a jak wychodziłam ze szpitala to mówili, ze do zobaczenia w ciazy Hehehe juz rok minął a ja jeszcze nie wróciłam :P

• Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Katharina u mnie niby wszystko jest ok bo mam dwoje dzieci torbiel sama zniknęła i był to jednorazowy incydent bo nic podobnego się nie dzieje więc nie ma niby podstaw do robienia "większych " badań. Ale teraz jak będę na wizycie to sama mu powiem żeby zrobić badania hormonów

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazia89 wrote:
    Wiesz Katharina u mnie niby wszystko jest ok bo mam dwoje dzieci torbiel sama zniknęła i był to jednorazowy incydent bo nic podobnego się nie dzieje więc nie ma niby podstaw do robienia "większych " badań. Ale teraz jak będę na wizycie to sama mu powiem żeby zrobić badania hormonów
    Zrób sobie bo to nie zaszkodzi a bedziesz wiedzieć ;) ale kochana u ciebie to dopiero teraz 3 cykl jak patrzę :p moze do 3 razy sztuka

• Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka teraz będzie 4 napewno..zrobiłabym te wszystkie badania na własną rękę ale nie wiem dokładnie w jakich dniach się je robi pisalyscie kiedyś ale nie pamiętam:/

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018

Wysłany: 12 marca 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero 3 cykl? Ojejku to mi sie wydaje, ze za duzo o tym myślisz i za bardzo sie martwisz ;) daj sobie jeszcze czas i wyluzuj troche;) ja jedynie pójdę w czwartek do gin i jeśli będę przed owu to z ciekawością będę robiła testy owulacyjne którym w ogóle nie ufam :P a tak mam zamiar znowu sie cieszyć z każdego zbliżenia i nie nakręcać sie, testu przed @ tez nie mam zamiaru robić ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin dopiero 26 kwietnia na prywatną wizytę. To jedyny sensowny lekarz w mojej okolicy. Teraz zaczęłam trzeci cykl starań więc swiezutko. Wcześniej brałam luteinę przez rok i nic. Jak dotąd żaden test owulacyjny też mi nie wyszedł, ale podobno te z allegro są zawodne. W tym cyklu użyje tych z Rossmana.
    Też chętnie poczytam jakie badania w jakich dniach. U mnie estrogen wysoki s progesteron zawsze niski wychodził. Może pójdę z wynikami już do gina

• Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katharina92 wrote:
    Dopiero 3 cykl? Ojejku to mi sie wydaje, ze za duzo o tym myślisz i za bardzo sie martwisz ;) daj sobie jeszcze czas i wyluzuj troche;) ja jedynie pójdę w czwartek do gin i jeśli będę przed owu to z ciekawością będę robiła testy owulacyjne którym w ogóle nie ufam :P a tak mam zamiar znowu sie cieszyć z każdego zbliżenia i nie nakręcać sie, testu przed @ tez nie mam zamiaru robić ;)
    Katharina wiem że to jeszcze wcześnie bardzo ale ja już tak mam że odrazu się doszukuje...z poprzednimi ciazami nie było żadnych problemów. W druga zaszłam dzięki testom owulacyjnym już w drugim cyklu.

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazia89 wrote:
    Paulka teraz będzie 4 napewno..zrobiłabym te wszystkie badania na własną rękę ale nie wiem dokładnie w jakich dniach się je robi pisalyscie kiedyś ale nie pamiętam:/
    Ja wiem jedynie ze prolaktyne i Progesteron to juz w fazie lutealnej 21dc albo 7 dni przed @ ale wiesz jakby było.najlepiej jak bys podeszła do laboratorium i tam sie Pan zapytała bo one beda najlepiej wiedzieć ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam prolaktyne ze względu na tsh bo to jedno z drugim moze isc w parze :/ przy okazji poczytałam o innych to mowie powiem mu o wszystkich to niech zrobia a co ;)!

‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ