X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2018 ;) vol2
Odpowiedz

Staraczki 2018 ;) vol2

Oceń ten wątek:
  • agus267 Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka89 wrote:
    Aga a co to znaczy ze niżej niz 1 ?
    Bylas U lekarza i co Ci jest grypa czy co ?
    Prawdopodobnie niewydolność przysadki ale żeby to stwierdzić musiało by być więcej hormonów zaburzonych. U mnie jest wysokie FSH 8,5 czyli mała rezerwa jajników. Ty masz ładne FSH trzeba by było tylko podreperowac LH. Ale to podobno nie jest zbytnio skomplikowane.
    U mnie jakoś wirus całą rodziną zaatakował :-(

5cs.
  • agus267 Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze w tym wszystkim jest to czy masz owulacje i czy są w miarę regularne cykle. Jak wszystko jest, to nie ma się za bardzo przejmować.

5cs.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w piątek sie dowiem jak z tymi wynikami :p chociaz jak robi sie lh i fsh między 3 a 5 cyklem to u mnie nie wiem raczej nic nie bedzie :p ale najwazniejsze dla mnie to prolaktyna i Progesteron ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę do endokrynologa w poniedziałek. Takie wyniki mam od dwóch lat. Dwa lata temu stosunek LH do FSH był 0,35. Moja ginka dała mi luteinę wtedy tylko i nic to nie dało w sumie. Trochę się podlamalam. Ale byłam na jodze i nabrałam dystansu. Joga nadaje mi sens kiedy go tracę.

Estradiol chyba też słaby mam. Powinien być wyższy chyba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 21:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś teraz wszyscy wokół znowu chorzy. U nas w domu przeszło zatrucie. Pierwsza poległa nasza psica a potem mój chłop. Dzień rzygania i dzień srania.

• Katharina92 Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b77658880f55.jpg
    Paulka dzisiaj test owu cien cienia ale juz czuje, ze zbliża sie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 21:19

03.03.2017 laparoskopia jajnika - torbiel skórzasta
    08.2017 rozpoczęcie starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katharina92 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b77658880f55.jpg
    Paulka dzisiaj test owu cien cienia ale juz czuje, ze zbliża sie ;)
    Jezu myślałam ze to ciążowy hahaha ;) a jak Ci mowila w przeciągu trzech dni powinna byc ?czy za trzy dni

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Aguś teraz wszyscy wokół znowu chorzy. U nas w domu przeszło zatrucie. Pierwsza poległa nasza psica a potem mój chłop. Dzień rzygania i dzień srania.
    U nas znowu w szkole panuje grypa zoladkowa ;/

Wysłany: 15 marca 2018, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka89 wrote:
    Jezu myślałam ze to ciążowy hahaha ;) a jak Ci mowila w przeciągu trzech dni powinna byc ?czy za trzy dni
    Hahahaha jeszcze nie ciążowy :D
    Mówiła, ze za Ok 3 dni, przedwczoraj mówiła „nie dzisiaj, nie jutro ale jakoś za 3 dni”, obstawiam piątek bądź sobotę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 06:50

Wysłany: 15 marca 2018, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobie dzisiaj o tej samej porze i zobaczymy jaka kreska bedzie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katharina trzymam kciuki za dwie kreski teraz i za dwa-trzy tygodnie. Dwie tłuściutkie krechy :-)

Katharina92 lubi tę wiadomość

• agus267 Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Idę do endokrynologa w poniedziałek. Takie wyniki mam od dwóch lat. Dwa lata temu stosunek LH do FSH był 0,35. Moja ginka dała mi luteinę wtedy tylko i nic to nie dało w sumie. Trochę się podlamalam. Ale byłam na jodze i nabrałam dystansu. Joga nadaje mi sens kiedy go tracę.

Estradiol chyba też słaby mam. Powinien być wyższy chyba.
    Hmmm a masz już dzieci? Jak już będziesz po wizycie u lekarza to daj znać bo sama jestem ciekawa co powie na to. Ja jak robiłam LH i FSH w 2dc to stosuniek był 0,39 A jak robiłam w 2 fazie 19dc to stosunek był 0,91. To nie wiem czy to ma jakieś znaczenie.

5cs.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kobitki ? ;) jak samopoczucia ? U mnie tak masakrycznie wieje ze chałpe mi porwie :/ a na jutro maja byc jakies burze sniezne :/:/ juz by mogla byc ta wiosna w końcu :/

• Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka89 wrote:
    Czesc kobitki ? ;) jak samopoczucia ? U mnie tak masakrycznie wieje ze chałpe mi porwie :/ a na jutro maja byc jakies burze sniezne :/:/ juz by mogla byc ta wiosna w końcu :/
    Hej :) u nas w weekend była wiosna A od dzisiaj znowu zima :/ w weekend ma być mróz:/ już mam dosyć tej pogody. Wogole wszystkiego mam dosyć, jestem taka przyjebana że masakra ryczec mi się normalnie chce :(

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
    24.04- pierwszy cykl z CLO
    27.06 - HSG jajowody drożne
  • agus267 Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też już dzisiaj zimnej. Na weekend zapowiadają -8 stopni przez dzień:-(. No gdzie ta wiosna????

5cs.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazia89 wrote:
    Hej :) u nas w weekend była wiosna A od dzisiaj znowu zima :/ w weekend ma być mróz:/ już mam dosyć tej pogody. Wogole wszystkiego mam dosyć, jestem taka przyjebana że masakra ryczec mi się normalnie chce :(
    Mazia ej nie dołuj sie ;) za tydzień bedziesz miec niespodzianke ;) i za tydzień wiosna juz :p to dwa w jednym hehe ;) ja też w polowie cyklu kilka razy miałam dola jakiegos :/ ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to sie wydaje ze w Polsce na swieta wielkanocne walnie śniegiem :/ taka posrana ta pogoda ze nigdy nic nie wiadomo :(
    Nie ma ma co sie dziwic ze tak ludzie chorują jak w weekend było plus 15 a teraz tam u mnie na południu pokazywali coś - 12 :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 09:04

• Mazia89 Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka89 wrote:
    Mazia ej nie dołuj sie ;) za tydzień bedziesz miec niespodzianke ;) i za tydzień wiosna juz :p to dwa w jednym hehe ;) ja też w polowie cyklu kilka razy miałam dola jakiegos :/ ...
    Paulka @ idzie dlatego taki nastrój mam..więc niespodzianki nie będzie napewno.

ueshp13mufs0o3v0.png
    Starania od 01.2018
    24.04- pierwszy cykl z CLO
    27.06 - HSG jajowody drożne
  • agus267 Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Jezu! U mnie to samo! Już zaczyna mi bulgotać w brzuchu jak co miesiąc przed @. Ale ja jakoś w tym miesiącu nie wierzyłam że się uda :-(.

5cs.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazia89 wrote:
    Paulka @ idzie dlatego taki nastrój mam..więc niespodzianki nie będzie napewno.
    Ja tez miałam doła tak w polowie cyklu :p juz wiedziałam ze zbliza sie :/ oczywiscie nie namawiam do wcześniejszego testowania bo to jest glupota ale sama czekam z niecierpliwością ;)

‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ