Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak 💩 panikuje że będzie pozytyw 🤣♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ☑️
Drożność ☑️
Seminogram 116mln/ml ruch A+B 22% Morfo 2% DFI 3,5% HBA 82% MAR 13%
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
7.05 IUI ❌ koncentracja 46mln ruch A+B 28% -
Ola8999 wrote:Tak 💩 panikuje że będzie pozytyw 🤣
Hahahaha dokładnie 😂 na samą myśl, że się miesiączka zbliża i może nie przyjść to aż mdli 😂Oczekujaca lubi tę wiadomość
Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
Problemy immunologiczne
Ponowne starania 01.2025 r.
06.2025 r. Histeroskopia -
Agaa049 wrote:To będzie pewnie głupie pytanie, ale też tak macie, że jak Wam się spóźnia @ i robicie test, to ogarnia Was mega stres? 🙈😀 niby tak się pragnie tego dziecka, ale jednak robiąc test to aż się ręce trzęsą
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedź! Myślę, że też nie będę w przyszłym cyku już testować bo to tylko stresuje i czekam tylko na pik
chciałam po prostu sprawdzić, czy może nie mam owulacji wcześniej - albo później gdzie już nie ❤️ co 2 dzień
29 👱♀️ 29 💁♂️
Długość cyklu: 26
Suplementacja: Pregnastart + DHA
On: Pregnastart on
▶️ 03.2025r. -
Okami wrote:Dzięki dziewczyny za odpowiedź! Myślę, że też nie będę w przyszłym cyku już testować bo to tylko stresuje i czekam tylko na pik
chciałam po prostu sprawdzić, czy może nie mam owulacji wcześniej - albo później gdzie już nie ❤️ co 2 dzień
♥️ po owulacji może też pomóc w implantacjiDwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
Problemy immunologiczne
Okami wrote:Hej dziewczyny, tak jak wy staram się o dziecko 2025
Na początku podeszłam do tego na luzie, ale no niestety okazuje się, że to nie jest tak proste.
Postanowiłam w tym cyklu i mierzyć temperaturę i robić testy owu (po ostatnim cyklu gdzie miałam takie dziwne objawy, że byłam 100% pewna, że ciąża, doszłam do wniosku że może miałam owulację później i dlatego robię testy.)
Powiedzcie mi czy któraś z Was też tak ma i jest to całkowita norma: mam cykle reguralne 26/25 dni, są to krótkie cykle więc teoretycznie powinnam mieć owulację 12 dnia.
Właśnie owulacja przypada mi na jutro, a wszystkie testy od 7dc są prawie białe. Czy któraś z Was też ma takie krótkie cykle, a późną owulację ? Cały czas działałam zgodnie z kalendarzykiem, a tu się okazuje, że zupełnie nie tak to mam 🤦♂️Obawiam się też jak to wpłynie na zaplodnienie...
Podsylam screen z testami:
https://zapodaj.net/plik-2KGv8k9I81
Ja tak mam że owu jest bardziej w drugiej części cyklu niż w połowie. Chyba kalendarzykiem nie ma co się sugerowaćOna '83
On '74
2016-2017 7xIUI 💔
2018 ❄️❄️❄️
3.2018 IVF 💔
11.2018 IVF💔
2025 wracam silniejsza i walczę dalej
AMH 0,544
4🥚 tylko 1 🥚💉 brak transferu ❤️🩹 -
Cześć dziewczyny, mam pytanie. Czy też widzicie tu drugą kreskę? 3 miesiąc staramy się o dzidzię. Dziś mam 29 cykl. Test z porannego moczu. Średnia długość cyklu u mnie to 30 dni. Miesiaczke mam dostać 26-27.04. Od tygodnia bolą mnie piersi a także podbrzusze jak na miesiączke. Podnieście proszę na duchu czy mogę choć trochę nadziei mieć?
Link do zdjęcia testu:
https://zapodaj.net/plik-TscuwXNI6uMonkai lubi tę wiadomość
-
glowmama tak, widać kreseczke. Póki co nie nakręcaj się, bo z doświadczenia wiem jak wiele z nas potrafi się nakręcić, a później jest jeszcze wieksze rozczarowanie. Zrób ponownie test za kilka dni jeśli nie dostaniesz miesiączki.
glowmama lubi tę wiadomość
Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 30
· 11/24 TSH ✘, morfologia, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
· 12/24 USG piersi, cytologia LBC + HPV ✔
· 01/25 zmiana ginekologa
· 04/25 wycięcie zrostów, FSH, DHEA-SO4, LH, progesteron, estradiol, testosteron, SHBG, glukoza ✔, prolaktyna (✘ → 05/25 ✔)
· 05/25 glukoza, insulina, fT3 ✔, fT4, ATPO, ATG, wit. D ✘
🧔🏻 29
· 01/25 badanie nasienia:
» morfologia 2% ✘
» ilość plemników 10mln/ml ✘
» ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
· 02/25 posiew nasienia ✔
💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
👩🏻 euthyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki
🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E -
hope♥ wrote:glowmama tak, widać kreseczke. Póki co nie nakręcaj się, bo z doświadczenia wiem jak wiele z nas potrafi się nakręcić, a później jest jeszcze wieksze rozczarowanie. Zrób ponownie test za kilka dni jeśli nie dostaniesz miesiączki.
Dziękuję za odpowiedź! ❤️ -
Hej dziewczyny, przyszłam się wyżalić, brak mi już sił... Staramy się z mężem od ponad roku, niestety bezskutecznie. Ten cykl jednak dał mi sporo nadziei... a mimo to dziś test negatywny. Zawsze przed miesiączką mam dwudniowe plamienia, tym razem ich nie było, no i zrobiłam sobie ogromne nadzieje, a tu klops. Jestem w 24dc, owu potwierdzona u ginekologa w 11dc. Przyjmuję duphaston od 15-25dc.
Dziś stwierdziłam,że chyba naturalnie się nie uda... Umówiłam nas na wizytę do kliniki MedArt w poznaniu, chyba czas na procedurę Invitro.Starania od 03.2024
Ja 29l.- hiperprolaktynemia i nadczynność tarczycy- reszta w normie
Mąż 25l.-badania nasienia bardzo dobre -
Jagodziankaa1994 wrote:Hej dziewczyny, przyszłam się wyżalić, brak mi już sił... Staramy się z mężem od ponad roku, niestety bezskutecznie. Ten cykl jednak dał mi sporo nadziei... a mimo to dziś test negatywny. Zawsze przed miesiączką mam dwudniowe plamienia, tym razem ich nie było, no i zrobiłam sobie ogromne nadzieje, a tu klops. Jestem w 24dc, owu potwierdzona u ginekologa w 11dc. Przyjmuję duphaston od 15-25dc.
Dziś stwierdziłam,że chyba naturalnie się nie uda... Umówiłam nas na wizytę do kliniki MedArt w poznaniu, chyba czas na procedurę Invitro.♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ☑️
Drożność ☑️
Ola8999 wrote:Hej, myślę że klinika to dobry krok, ja też idę po 2 latach. Niekoniecznie od razu was skierują na invitro ale jakieś badania drożność jeśli nie miałaś może inseminacja ? Ale na pewno pokierują
Dziękuję za odpowiedź ❤️
Drożności jak i inseminacji nie miałam, chyba trafiałam na złych ginków bo słyszałam tylko "proszę się nie martwić i czekać aż minie rok". Już straciłam nadzieję,że uda się naturalnie, stąd wizyta w klinice.
Akurat wolny termin u doktora przypada na 3dc. Czy myślisz,że lepiej będzie jak przełożę wizytę o tydzień, aby nie iść w trakcie miesiączki, a pójść w okolicach owulacji?
Ola8999 lubi tę wiadomość
Starania od 03.2024
Ja 29l.- hiperprolaktynemia i nadczynność tarczycy- reszta w normie
Mąż 25l.-badania nasienia bardzo dobre -
Jagodziankaa1994 cześć, wizyta w klinice to dobry pomysł. Ja po kilku miesiącach poszłam do kliniki, ale to głównie dlatego, że chciałam zmienić ginekologa po tym jak mój nie chciał mnie już więcej widzieć i nie interesował się moimi problemami. I to był bardzo dobry krok, ponieważ pokazało mi to kierunek w jakim mam iść, a przede wszystkim zrobiono mi USG, które trwało bardzo długo (poprzedni ginekolog po 5 sekundach stwierdził że jest okej) i na którym wyszło, że musze iść na histeroskopie. Dobrze byłoby umówić sobie taką wizytę po miesiączce, tak aby na spokojnie ginekolog mógł zobaczyć co się dzieje. Do procedury in vitro raczej od razu Was nie dadzą, szczególnie jeśli nie były wykonywane wszelkie badania, które mogłyby wyjaśnić przyczynę problemu u jednej i drugiej strony.
Jagodziankaa1994, Ola8999, Monkai lubią tę wiadomość
Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 30
· 11/24 TSH ✘, morfologia, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
· 12/24 USG piersi, cytologia LBC + HPV ✔
· 01/25 zmiana ginekologa
· 04/25 wycięcie zrostów, FSH, DHEA-SO4, LH, progesteron, estradiol, testosteron, SHBG, glukoza ✔, prolaktyna (✘ → 05/25 ✔)
· 05/25 glukoza, insulina, fT3 ✔, fT4, ATPO, ATG, wit. D ✘
🧔🏻 29
· 01/25 badanie nasienia:
» morfologia 2% ✘
» ilość plemników 10mln/ml ✘
» ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
· 02/25 posiew nasienia ✔
💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
👩🏻 euthyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki
🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E -
Jagodziankaa1994 wrote:Dziękuję za odpowiedź ❤️
Drożności jak i inseminacji nie miałam, chyba trafiałam na złych ginków bo słyszałam tylko "proszę się nie martwić i czekać aż minie rok". Już straciłam nadzieję,że uda się naturalnie, stąd wizyta w klinice.
Akurat wolny termin u doktora przypada na 3dc. Czy myślisz,że lepiej będzie jak przełożę wizytę o tydzień, aby nie iść w trakcie miesiączki, a pójść w okolicach owulacji?Jagodziankaa1994 lubi tę wiadomość
♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ☑️
Drożność ☑️
Muszę, bo się uduszę! 😃 wracam właśnie od gina i moje wyniki faktycznie nie są jakieś rewelacyjne. Dostałam leki na zbicie prolaktyny, Duphaston na druga część cyklu. Niby owulacja była, pęcherzyk peknal, ale już się nie łudzę, że coś się wydarzy. W przyszłym miesiącu monitoring owulacji i stymulacja jeśli będzie potrzebna, a jeśli to nic nie ruszy to biopsja endometrium. Zapowiada się cudowny czas 😔 a z drugiej strony to mam poczucie, że coś drgnie w końcu i będę bliżej celu.
-
Oczekujaca wrote:Muszę, bo się uduszę! 😃 wracam właśnie od gina i moje wyniki faktycznie nie są jakieś rewelacyjne. Dostałam leki na zbicie prolaktyny, Duphaston na druga część cyklu. Niby owulacja była, pęcherzyk peknal, ale już się nie łudzę, że coś się wydarzy. W przyszłym miesiącu monitoring owulacji i stymulacja jeśli będzie potrzebna, a jeśli to nic nie ruszy to biopsja endometrium. Zapowiada się cudowny czas 😔 a z drugiej strony to mam poczucie, że coś drgnie w końcu i będę bliżej celu.
Wiesz kochana może to i dobrze, że dostałaś leki, lekarz na pewno wie co robi. I tak jak mówisz, to Cię przybliży do celu. Bo tak to byście się starali w takiej nieświadomości. A już jakiś plan działania jest.
Ja też jak się teraz nie uda to niestety czeka mnie histeroskopia… ale może tam się też coś dzieje i dlatego nie ma tej ciąży, więc wiem też, że będę musiała wykonać ten zabiegDwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
Problemy immunologiczne
Agaa049 wrote:Wiesz kochana może to i dobrze, że dostałaś leki, lekarz na pewno wie co robi. I tak jak mówisz, to Cię przybliży do celu. Bo tak to byście się starali w takiej nieświadomości. A już jakiś plan działania jest.
Ja też jak się teraz nie uda to niestety czeka mnie histeroskopia… ale może tam się też coś dzieje i dlatego nie ma tej ciąży, więc wiem też, że będę musiała wykonać ten zabieg -
Oczekujaca wrote:Nie no, cieszę się, że poszłam i nie zostałam odprawiona z kwitkiem. Od razu wiedziałam, że te wyniki są średnie, ale jestem jakaś spokojniejsza, że cokolwiek da się zrobić i ktoś mnie potraktował poważnie. Wiedziałam zawsze, że to nie będzie proste, ale zaczyna się coraz ciekawiej robić. Chociaż wykonuje sam biopsję, w razie „w” jest zawsze w szpitalu to mnie to uspokaja. Tak czy siak mi przykro, bo wielki c**j w tym cyklu to nie ma nawet na co czekać. Tak czy inaczej cieszę się, że mam jakiś plan i nie siedzę bezczynnie
Myślę, że to leczenie tylko sprawi, że za niedługo będziecie rodzicami 🥰 na razie musimy się uzbroić w cierpliwość i dać sobie pomócDwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
Problemy immunologiczne
Agaa049 wrote:Myślę, że to leczenie tylko sprawi, że za niedługo będziecie rodzicami 🥰 na razie musimy się uzbroić w cierpliwość i dać sobie pomóc
-
Oczekujaca wrote:Ciężko czasem być cierpliwą jak w kolejce ze mną 2 baby w ciąży😔 ale coś, muszę się uzbroić w cierpliwość i odczekać swoje 😔
Ja jak byłam miesiąc temu to tak samo, dwie z widocznymi brzuszkami, a dwie wychodziły z kartami ciąży… Ale no nic nie zrobimy oprócz badań i cierpliwości. To jest straszne dla nas, wiem. Życie od @ do owulacji i od owulacji do @… ale dobrze, że coś możemy z tym zrobić, że ktoś chce nam pomócGosia90 lubi tę wiadomość
Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
Problemy immunologiczne
06.2025 r. Histeroskopia