X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2025
Odpowiedz

Staraczki 2025

Oceń ten wątek:
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkiego dobrego na święta! Mam nadzieję, że na każdą z nas przyjdzie czas! 🩷
    Pa. Hope, Twoja opowieść tylko dobija, wręcz nie mogę uwierzyć, że ktoś jest tak bezmyślny i jeszcze sie udaje od razu. Życie jest bardzo niesprawiedliwe 😒

monka, Agaa049 lubią tę wiadomość

• Monkai Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope jaki oryginalny kierunek 🤩 zwiedzajcie i relaksujcie się 🤗

My święta spędzamy we Włoszech, pierwszy raz postanowiliśmy wyjechać, korzystamy ze śniegu i jeździmy na 🏂🏂🏂
    Mam nadzieję że głowy się wywietrzą.

Życzę wam kochane wszystkiego naj w te święta 🤗🥰

hope♥, bellA, snieżka lubią tę wiadomość

Ona '83
    On '74
    2016-2017 7xIUI 💔
    2018 ❄️❄️❄️
    3.2018 IVF 💔
    11.2018 IVF💔
    2025 wracam silniejsza i walczę dalej
    AMH 0,544
    4🥚 tylko 1 🥚💉 brak transferu ❤️‍🩹
  • hope♥ Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak Wy, ale ja się tak przejadłam w te święta, że wyglądam jak w 3 miesiącu ciąży :D haha

Oczekujaca los jest niesprawiedliwy, to fakt. Nie chciałam dobić, przepraszam. 🩷

Monkai cudownie! 🥰 Świetnie, że taki wyjazd sobie zrobiliście. Zazdroszczę. Muszę się kiedyś wybrać do Włoch. 🤗

Monkai lubi tę wiadomość

Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️‍🩹
    ﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
    👩🏻 30
    · 11/24 TSH ✘, morfologia, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
    · 12/24 USG piersi, cytologia LBC + HPV ✔
    · 01/25 zmiana ginekologa
    · 04/25 wycięcie zrostów, FSH, DHEA-SO4, LH, progesteron, estradiol, testosteron, SHBG, glukoza ✔, prolaktyna (✘ → 05/25 ✔)
    · 05/25 glukoza, insulina, fT3 ✔, fT4, ATPO, ATG, wit. D ✘

🧔🏻 29
    · 01/25 badanie nasienia:
    ‎ » morfologia 2% ✘
    ‎ » ilość plemników 10mln/ml ✘
    ‎ » ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
    · 02/25 posiew nasienia ✔

💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
    👩🏻 euthyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki
    🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E
  • Agaa049 Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hope♥ wrote:
    Nie wiem jak Wy, ale ja się tak przejadłam w te święta, że wyglądam jak w 3 miesiącu ciąży :D haha

Oczekujaca los jest niesprawiedliwy, to fakt. Nie chciałam dobić, przepraszam. 🩷

Monkai cudownie! 🥰 Świetnie, że taki wyjazd sobie zrobiliście. Zazdroszczę. Muszę się kiedyś wybrać do Włoch. 🤗

Boże ja tak samo się objadłam, a obiecywałam sobie jeść „normalnie” 😂 pękam już 😀

Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    Problemy immunologiczne
    Ponowne starania 01.2025 r.
    06.2025 r. Histeroskopia
  • hope♥ Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja właśnie wróciłam po makijażu permanentnym brwi. Muszę się przyzwyczaić, bo ja zazwyczaj zupełnie inaczej rysowałam sobie brwi, dość mocno (bo po prostu nie umiem), a teraz zrobiono mi taki naturalny, delikatny efekt. Z natury mam mało włosków na brwiach i są zupełnie na innej wysokości, więc mam w miarę wyrównane teraz. Zobaczymy na ile pigment się przyjmie. 🤗

Ola8999, Oczekujaca lubią tę wiadomość

﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
    👩🏻 30
    · 04/25 wycięcie zrostów, FSH, DHEA-SO4, LH, progesteron, estradiol, testosteron, SHBG, glukoza ✔, prolaktyna (✘ → 05/25 ✔)

🧔🏻 29
    ‎ » morfologia 2% ✘
    ‎ » ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔

• Monkai Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hope♥ wrote:

Polecam, staramy się jeździć często do Włoch szczególnie na deskę. Śniegi dosypało więc można pojeździć i się poopalać 🤣

hope♥ lubi tę wiadomość

Ona '83
    On '74
    2016-2017 7xIUI 💔
    2018 ❄️❄️❄️
    3.2018 IVF 💔
    11.2018 IVF💔
    2025 wracam silniejsza i walczę dalej
    AMH 0,544
    4🥚 tylko 1 🥚💉 brak transferu ❤️‍🩹
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się pochwalę, że planujemy z narzeczonym wyjazd na wakacje do Grecji w sierpniu. To dla nas coś dużego, bo ja w życiu tylko 2 razy byłam za granicą, a narzeczony raz w dzieciństwie.
    Nigdy nie było pieniędzy na wyjazdy i w sumie teraz też nie ma, ale jakoś spróbujemy zorganizować niskobudżetowy wyjazd

hope♥, Oczekujaca, Ola8999, bellA, Monkai lubią tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33
    ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Witamina D 135 ng/ml (>100 - stężenie potencjalnie toksyczne)🔺
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🚑2009r. - skręt jądra -> amputacja lewego jądra ✂️
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
    🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
    🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
    🔆żywotność - 78%
    🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
    TSH 4,539 µIU/ml 🔺(Euthyrox 25), reszta hormonów ok ❇️
  • hope♥ Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super, korzystajcie! :)

snieżka lubi tę wiadomość

﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
    👩🏻 30

🧔🏻 29
    ‎ » morfologia 2% ✘

• Agaa049 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    A ja się pochwalę, że planujemy z narzeczonym wyjazd na wakacje do Grecji w sierpniu. To dla nas coś dużego, bo ja w życiu tylko 2 razy byłam za granicą, a narzeczony raz w dzieciństwie.
    Nigdy nie było pieniędzy na wyjazdy i w sumie teraz też nie ma, ale jakoś spróbujemy zorganizować niskobudżetowy wyjazd

Super! My chyba we wrześniu to dacie znać co i jak 😀

snieżka, Ola8999 lubią tę wiadomość

Problemy immunologiczne
    06.2025 r. Histeroskopia
  • M_onia Debiutantka

Wysłany: 22 kwietnia, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) Dziewczyny czy, któraś z was przyjmowała/przyjmuje ovosicare?

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    My też zrobiliśmy wstępną rezerwację na jesień. Co będzie to będzie, najwyżej nie pojedziemy, a w sumie szkoda sobie wszystkiego odmawiać…

Agaa049, Ola8999, snieżka, hope♥ lubią tę wiadomość

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hope♥ wrote:
    Dziewczyny, ja właśnie wróciłam po makijażu permanentnym brwi. Muszę się przyzwyczaić, bo ja zazwyczaj zupełnie inaczej rysowałam sobie brwi, dość mocno (bo po prostu nie umiem), a teraz zrobiono mi taki naturalny, delikatny efekt. Z natury mam mało włosków na brwiach i są zupełnie na innej wysokości, więc mam w miarę wyrównane teraz. Zobaczymy na ile pigment się przyjmie. 🤗
    Ahhh też bym chciała sobie zrobić, trzyma mnie jedynie to, że jestem alergikiem i boję się co może się stać, ale wizja bycia piękna od rana kusi 🤣
    Moja szwagierka w święta pokazała mi rzęsy, które można nosić tydzień i wszystko super fajnie, ale spróbowałam kleju i już była jazda 😒

Ola8999 lubi tę wiadomość

• Kamcia97 Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wycieczek ,my już z mężem zarezerwowalismy nocleg w Austrii na dwa tygodnie i zamierzamy znów chodzić po górach i jak się uda to odwiedzić Szwajcarię, Włochy 😊
    Trzeba iść na przód, a co będzie to będzie, bo niestety ale moje placze itd nic nie dały.

Ola8999, snieżka, Monkai lubią tę wiadomość

Starania od 06.24
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My lecimy do Albanii na kilka dni w maju ♥️ a w sierpniu planujemy kemping na Węgrzech. A na jesień bym chciała Irlandię ale zobaczymy jak z budżetem, rok temu byliśmy w Szkocji i mega nam się klimat podobał. Super że tez macie plany.
    Ja dziś muszę kupić test na jutro. Trochę wcześnie na test (jutro 11 lub 12dpo) ale dziś mam ostatni dzień progesteronu i nie chce przedłużać żeby się owu nie przesunęła na wyjazd. Dalej się łudzę na inseminację 🤣 Jak coś ma wyjść to już wyjdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 12:21

snieżka, hope♥, Agaa049 lubią tę wiadomość

♀️'89 ♂️'87
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Owulacje ☑️
    Drożność ☑️
    Seminogram 116mln/ml ruch A+B 22% Morfo 2% DFI 3,5% HBA 82% MAR 13%
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
    Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
    7.05 IUI ❌ koncentracja 46mln ruch A+B 28%
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Dziewuchy bardzo się cieszę, że tchnęło w nas jakieś nowe życie i wszystkie mamy jakieś plany! Nie da się się żyć od testu do testu, bo można oszaleć 😔

snieżka, hope♥, Monkai lubią tę wiadomość

• snieżka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    My też zrobiliśmy wstępną rezerwację na jesień. Co będzie to będzie, najwyżej nie pojedziemy, a w sumie szkoda sobie wszystkiego odmawiać…
    no pewnie! A ciąża też nie jest przeciwskazanień (jeśli nie jest zaawansowana), więc może ostatetecznie być podwójnie przyjemnie :D

hope♥ lubi tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33
    ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Witamina D 135 ng/ml (>100 - stężenie potencjalnie toksyczne)🔺
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🚑2009r. - skręt jądra -> amputacja lewego jądra ✂️
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
    🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
    🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
    🔆żywotność - 78%
    🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
    TSH 4,539 µIU/ml 🔺(Euthyrox 25), reszta hormonów ok ❇️
  • hope♥ Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca zapewne chodzi o rzęsy bondingowe? Właśnie takowe zamówiłam sobie jeszcze przed zabiegiem i mam zamiar dopiero przetestować je pod koniec tego miesiąca. Jeśli jakimś cudem u mnie wyjdzie alergia (oby nie) to moja koleżanka z pracy robi od miesiąca takowe rzęsy więc oddam jej w razie czego.

Ja za to dzisiaj rano byłam u endokrynologa. Była to moja pierwsza wizyta i na wstępie tyle opowiedziałam lekarzowi, że tak popatrzył na mnie dziwnie.. i się zapytał, czy mam lekarza w rodzinie. 🤣 Cóż.. ja po prostu bałam się, że zapłaciłam 300 zł za wizytę po to, aby usłyszeć jak zwykle, że Medicover nie pomaga w leczeniu niepłodności, ale lekarz okazał się wyrozumiały, pokazałam mu nawet dokumentację z Kliniki Bocian i ani razu nie zrobił żadnego grymasu, sugestii, czy czegokolwiek co by mnie zaniepokoiło bądź w jakiś sposób odrzuciło od niego. Ponadto spędził ze mną nadprogramowo czas, bo wizyta mocno się wydłużyła ale mimo to nie próbował przyspieszać, czy też wyganiać z gabinetu. Także póki co jestem zachwycona. Wytłumaczył mi też łączenia niektórych suplementów oraz wytłumaczył rzeczowo po co robi się badania kortyzolu, ostatecznie tego nie chciał mi zlecić pomimo, że miałam to na swojej liście badań do wykonania, ale nie mam mu tego za złe, bo zrozumiałam potrzebe takich badań.
    Sporo badań, które mi zostały do wykonania, a które lekarz mi zlecił do zrobienia w Medicoverze, są dla mnie i tak sporo płatne, a do tego dojdzie kolejna wizyta u endokrynologa po ich wykonaniu (czyli kolejne 300 zł). Ponadto omówiliśmy mój zawyżony wynik prolaktyny i okazało się, że tabletki typu Ketonal raczej nie są powodem tego wyniku, tylko najprawdopodobniej kwestia stresu bądź bólu, a oba tego dnia mi towarzyszyły. Także tutaj też czeka mnie powtórka z tych badań (kolejne koszty).
    Czuję, że gdybym poszła prywatnie do laboratorium z prośbą o konkretne badania krwi to zapłaciłabym mniej niż w chwili obecnej jak na to patrzę, ale czasu nie cofnę, a i tak potrzebowałam jeszcze uzyskać skierowanie na USG tarczycy, które również mi ten doktor zlecił. Trudno, co ma być to będzie, zdrowie jest ważniejsze, a pieniądze zawsze jakoś się znajdą. ;)
    Jestem ciekawa kolejnych wizyt u Pana doktora z tego względu, że jestem skora do pozytywnej oceny tego człowieka na forum w wątku z mapą rekomendacji. :)

﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
    👩🏻 30

🧔🏻 29
    ‎ » morfologia 2% ✘

• Agaa049 Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Jejku Dziewuchy bardzo się cieszę, że tchnęło w nas jakieś nowe życie i wszystkie mamy jakieś plany! Nie da się się żyć od testu do testu, bo można oszaleć 😔

Dokładnie, aż miło się czyta, że w końcu zaczynamy żyć też innym życiem, niż tylko nadejściem ciąży 🥰

Monkai lubi tę wiadomość

Problemy immunologiczne
    06.2025 r. Histeroskopia
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hope♥ wrote:
    Oczekujaca zapewne chodzi o rzęsy bondingowe? Właśnie takowe zamówiłam sobie jeszcze przed zabiegiem i mam zamiar dopiero przetestować je pod koniec tego miesiąca. Jeśli jakimś cudem u mnie wyjdzie alergia (oby nie) to moja koleżanka z pracy robi od miesiąca takowe rzęsy więc oddam jej w razie czego.

Ja za to dzisiaj rano byłam u endokrynologa. Była to moja pierwsza wizyta i na wstępie tyle opowiedziałam lekarzowi, że tak popatrzył na mnie dziwnie.. i się zapytał, czy mam lekarza w rodzinie. 🤣 Cóż.. ja po prostu bałam się, że zapłaciłam 300 zł za wizytę po to, aby usłyszeć jak zwykle, że Medicover nie pomaga w leczeniu niepłodności, ale lekarz okazał się wyrozumiały, pokazałam mu nawet dokumentację z Kliniki Bocian i ani razu nie zrobił żadnego grymasu, sugestii, czy czegokolwiek co by mnie zaniepokoiło bądź w jakiś sposób odrzuciło od niego. Ponadto spędził ze mną nadprogramowo czas, bo wizyta mocno się wydłużyła ale mimo to nie próbował przyspieszać, czy też wyganiać z gabinetu. Także póki co jestem zachwycona. Wytłumaczył mi też łączenia niektórych suplementów oraz wytłumaczył rzeczowo po co robi się badania kortyzolu, ostatecznie tego nie chciał mi zlecić pomimo, że miałam to na swojej liście badań do wykonania, ale nie mam mu tego za złe, bo zrozumiałam potrzebe takich badań.
    Sporo badań, które mi zostały do wykonania, a które lekarz mi zlecił do zrobienia w Medicoverze, są dla mnie i tak sporo płatne, a do tego dojdzie kolejna wizyta u endokrynologa po ich wykonaniu (czyli kolejne 300 zł). Ponadto omówiliśmy mój zawyżony wynik prolaktyny i okazało się, że tabletki typu Ketonal raczej nie są powodem tego wyniku, tylko najprawdopodobniej kwestia stresu bądź bólu, a oba tego dnia mi towarzyszyły. Także tutaj też czeka mnie powtórka z tych badań (kolejne koszty).
    Czuję, że gdybym poszła prywatnie do laboratorium z prośbą o konkretne badania krwi to zapłaciłabym mniej niż w chwili obecnej jak na to patrzę, ale czasu nie cofnę, a i tak potrzebowałam jeszcze uzyskać skierowanie na USG tarczycy, które również mi ten doktor zlecił. Trudno, co ma być to będzie, zdrowie jest ważniejsze, a pieniądze zawsze jakoś się znajdą. ;)
    Jestem ciekawa kolejnych wizyt u Pana doktora z tego względu, że jestem skora do pozytywnej oceny tego człowieka na forum w wątku z mapą rekomendacji. :)
    Taaaaak dokładnie o taki chodzi. Są naprawdę super, wyglądają pięknie, ale cóż z tego skoro sam klej mnie już uczula 😔

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Dokładnie, aż miło się czyta, że w końcu zaczynamy żyć też innym życiem, niż tylko nadejściem ciąży 🥰
    Idę jeszcze w piątek do gina, nie powiem stresik jest😅 nienawidzę łazić po lekarzach…

‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ