Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Oczekujaca wrote:Idę jeszcze w piątek do gina, nie powiem stresik jest😅 nienawidzę łazić po lekarzach…
Dziewczyny dzisiaj w sklepie była babka z 2 córeczkami, jedna była na.. smyczy 🫢 zdziwiłam się ale potem widząc jej zachowanie rozumiem. O Jezu aż się zaczęłam zastanawiać czy na pewno tego chce. Ale dla równowagi była też kobita z mega grzeczna córeczka więc chyba zależy jak się trafi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 18:53
♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ☑️
Drożność ☑️
Seminogram 116mln/ml ruch A+B 22% Morfo 2% DFI 3,5% HBA 82% MAR 13%
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
7.05 IUI ❌ koncentracja 46mln ruch A+B 28% -
Ola8999 wrote:To taki zwykły gin czy od niepłodności ? Dawaj znać.
Dziewczyny dzisiaj w sklepie była babka z 2 córeczkami, jedna była na.. smyczy 🫢 zdziwiłam się ale potem widząc jej zachowanie rozumiem. O Jezu aż się zaczęłam zastanawiać czy na pewno tego chce. Ale dla równowagi była też kobita z mega grzeczna córeczka więc chyba zależy jak się trafi.
Z tą smyczą to śmieszna sprawa, ale w sumie moja siostrzenica mnie wyleczyła z chęci posiadania więcej niż jednego dziecka 😆 -
Starasz się ponad rok prawda ? Szczerze to poszłabym już do innego gina. Ja też tak rok chodziłam do zwykłego i mówił tylko czekać czekać żadnych badań.♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ☑️
Drożność ☑️
Ola8999 wrote:Starasz się ponad rok prawda ? Szczerze to poszłabym już do innego gina. Ja też tak rok chodziłam do zwykłego i mówił tylko czekać czekać żadnych badań.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 21:04
-
Oczekujaca wrote:W sumie trwa to rok, ale zaszłam raz w ciążę i poronilam. Zaczęliśmy znowu się starać parę miesięcy temu. Póki co nie będę się nakręcać, bo to nie robi dobrze na głowę
A jeśli mogę zapytać, to długo wcześniej się staraliście zanim poroniłaś? 🙈Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
Problemy immunologiczne
Ponowne starania 01.2025 r.
06.2025 r. Histeroskopia -
Oczekujaca wrote:W sumie trwa to rok, ale zaszłam raz w ciążę i poronilam. Zaczęliśmy znowu się starać parę miesięcy temu. Póki co nie będę się nakręcać, bo to nie robi dobrze na głowę
Robiłam test i bez zaskoczenia. Oby @ przyszła w tym tygodniu.♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ☑️
Drożność ☑️
Jakby miało wyjść to by wyszło. Jak nie dostanę @ do końca tygodnia to zobaczę.♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ☑️
Drożność ☑️
Hej dziewczyny, tak jak wy staram się o dziecko 2025
Na początku podeszłam do tego na luzie, ale no niestety okazuje się, że to nie jest tak proste.
Postanowiłam w tym cyklu i mierzyć temperaturę i robić testy owu (po ostatnim cyklu gdzie miałam takie dziwne objawy, że byłam 100% pewna, że ciąża, doszłam do wniosku że może miałam owulację później i dlatego robię testy.)
Powiedzcie mi czy któraś z Was też tak ma i jest to całkowita norma: mam cykle reguralne 26/25 dni, są to krótkie cykle więc teoretycznie powinnam mieć owulację 12 dnia.
Właśnie owulacja przypada mi na jutro, a wszystkie testy od 7dc są prawie białe. Czy któraś z Was też ma takie krótkie cykle, a późną owulację ? Cały czas działałam zgodnie z kalendarzykiem, a tu się okazuje, że zupełnie nie tak to mam 🤦♂️Obawiam się też jak to wpłynie na zaplodnienie...
Podsylam screen z testami:
https://zapodaj.net/plik-2KGv8k9I81Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia, 13:42
29 👱♀️ 29 💁♂️
Długość cyklu: 26
Suplementacja: Pregnastart + DHA
On: Pregnastart on
▶️ 03.2025r. -
Okami wrote:Hej dziewczyny, tak jak wy staram się o dziecko 2025
Na początku podeszłam do tego na luzie, ale no niestety okazuje się, że to nie jest tak proste.
Postanowiłam w tym cyklu i mierzyć temperaturę i robić testy owu (po ostatnim cyklu gdzie miałam takie dziwne objawy, że byłam 100% pewna, że ciąża, doszłam do wniosku że może miałam owulację później i dlatego robię testy.)
Powiedzcie mi czy któraś z Was też tak ma i jest to całkowita norma: mam cykle reguralne 26/25 dni, są to krótkie cykle więc teoretycznie powinnam mieć owulację 12 dnia.
Właśnie owulacja przypada mi na jutro, a wszystkie testy od 7dc są prawie białe. Czy któraś z Was też ma takie krótkie cykle, a późną owulację ? Cały czas działałam zgodnie z kalendarzykiem, a tu się okazuje, że zupełnie nie tak to mam 🤦♂️Obawiam się też jak to wpłynie na zaplodnienie...
https://zapodaj.net/plik-2KGv8k9I81 -
Ola8999 wrote:Jakby miało wyjść to by wyszło. Jak nie dostanę @ do końca tygodnia to zobaczę.
A który masz dzisiaj dzień? Bo test może tak szybko nie wykryć, najlepiej sprawdzić beta przed @Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
Problemy immunologiczne
Okami wrote:Hej dziewczyny, tak jak wy staram się o dziecko 2025
https://zapodaj.net/plik-2KGv8k9I81
Ja niestety testów nie robiłam nigdy, ale też myślę, że monitoring najszybciej coś podpowie; kiedy mniej więcej można się spodziewać. Albo serduszkowac co dwa- trzy dni i nie patrzeć na testy czy monitoring 🥰Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
Problemy immunologiczne
Agaa049 wrote:Ja niestety testów nie robiłam nigdy, ale też myślę, że monitoring najszybciej coś podpowie; kiedy mniej więcej można się spodziewać. Albo serduszkowac co dwa- trzy dni i nie patrzeć na testy czy monitoring 🥰
-
Oczekujaca wrote:Mnie te testy tylko bardziej stresowały i czułam jeszcze większą presję, bo dziś wyszedł. Teraz niech się już dzieje wola nieba 😅
Ja tam właśnie wolałam się nie stresować, po prostu działaćDwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
Problemy immunologiczne
Agaa049 wrote:A który masz dzisiaj dzień? Bo test może tak szybko nie wykryć, najlepiej sprawdzić beta przed @
no dobra to może za 2 dni jeszcze spróbuję
ale progesteron już odstawiłam.
♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ☑️
Drożność ☑️
To będzie pewnie głupie pytanie, ale też tak macie, że jak Wam się spóźnia @ i robicie test, to ogarnia Was mega stres? 🙈😀 niby tak się pragnie tego dziecka, ale jednak robiąc test to aż się ręce trzęsąDwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
Problemy immunologiczne
06.2025 r. Histeroskopia