X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2025
Odpowiedz

Staraczki 2025

Oceń ten wątek:
  • Agaa049 Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Idę jeszcze w piątek do gina, nie powiem stresik jest😅 nienawidzę łazić po lekarzach…

Będziemy czekać co powie 😘

Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    Problemy immunologiczne
    Ponowne starania 01.2025 r.
    06.2025 r. Histeroskopia
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Idę jeszcze w piątek do gina, nie powiem stresik jest😅 nienawidzę łazić po lekarzach…
    To taki zwykły gin czy od niepłodności ? Dawaj znać.

Dziewczyny dzisiaj w sklepie była babka z 2 córeczkami, jedna była na.. smyczy 🫢 zdziwiłam się ale potem widząc jej zachowanie rozumiem. O Jezu aż się zaczęłam zastanawiać czy na pewno tego chce. Ale dla równowagi była też kobita z mega grzeczna córeczka więc chyba zależy jak się trafi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 18:53

♀️'89 ♂️'87
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Owulacje ☑️
    Drożność ☑️
    Seminogram 116mln/ml ruch A+B 22% Morfo 2% DFI 3,5% HBA 82% MAR 13%
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
    Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
    7.05 IUI ❌ koncentracja 46mln ruch A+B 28%
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    To taki zwykły gin czy od niepłodności ? Dawaj znać.

Dziewczyny dzisiaj w sklepie była babka z 2 córeczkami, jedna była na.. smyczy 🫢 zdziwiłam się ale potem widząc jej zachowanie rozumiem. O Jezu aż się zaczęłam zastanawiać czy na pewno tego chce. Ale dla równowagi była też kobita z mega grzeczna córeczka więc chyba zależy jak się trafi.
    Zwykły, póki co temat niepłodności jeszcze nie jest poruszany. Głupek jestem, że się stresuje. W sumie jakoś tak każdy lekarz mnie przeraża obojętnie jakieś specjalizacji😂
    Z tą smyczą to śmieszna sprawa, ale w sumie moja siostrzenica mnie wyleczyła z chęci posiadania więcej niż jednego dziecka 😆

• Ola8999 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starasz się ponad rok prawda ? Szczerze to poszłabym już do innego gina. Ja też tak rok chodziłam do zwykłego i mówił tylko czekać czekać żadnych badań.

♀️'89 ♂️'87
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Owulacje ☑️
    Drożność ☑️
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Starasz się ponad rok prawda ? Szczerze to poszłabym już do innego gina. Ja też tak rok chodziłam do zwykłego i mówił tylko czekać czekać żadnych badań.
    W sumie trwa to rok, ale zaszłam raz w ciążę i poronilam. Zaczęliśmy znowu się starać parę miesięcy temu. Póki co nie będę się nakręcać, bo to nie robi dobrze na głowę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 21:04

• Agaa049 Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    W sumie trwa to rok, ale zaszłam raz w ciążę i poronilam. Zaczęliśmy znowu się starać parę miesięcy temu. Póki co nie będę się nakręcać, bo to nie robi dobrze na głowę :)

A jeśli mogę zapytać, to długo wcześniej się staraliście zanim poroniłaś? 🙈

Problemy immunologiczne
    06.2025 r. Histeroskopia
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    A jeśli mogę zapytać, to długo wcześniej się staraliście zanim poroniłaś? 🙈
    Cztery miesiące. Byłam strasznie zaskoczona 😃

• Agaa049 Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Cztery miesiące. Byłam strasznie zaskoczona 😃

O to faktycznie można powiedzieć, że dość szybko

Problemy immunologiczne
    06.2025 r. Histeroskopia
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Jasne, rozumiem.
    Robiłam test i bez zaskoczenia. Oby @ przyszła w tym tygodniu.

♀️'89 ♂️'87
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Owulacje ☑️
    Drożność ☑️
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Jasne, rozumiem.
    Robiłam test i bez zaskoczenia. Oby @ przyszła w tym tygodniu.
    Robiłaś nie za wcześnie?

• Ola8999 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby miało wyjść to by wyszło. Jak nie dostanę @ do końca tygodnia to zobaczę.

♀️'89 ♂️'87
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Owulacje ☑️
    Drożność ☑️
  • Okami Znajoma

Wysłany: 24 kwietnia, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, tak jak wy staram się o dziecko 2025 :) Na początku podeszłam do tego na luzie, ale no niestety okazuje się, że to nie jest tak proste.
    Postanowiłam w tym cyklu i mierzyć temperaturę i robić testy owu (po ostatnim cyklu gdzie miałam takie dziwne objawy, że byłam 100% pewna, że ciąża, doszłam do wniosku że może miałam owulację później i dlatego robię testy.)

Powiedzcie mi czy któraś z Was też tak ma i jest to całkowita norma: mam cykle reguralne 26/25 dni, są to krótkie cykle więc teoretycznie powinnam mieć owulację 12 dnia.
    Właśnie owulacja przypada mi na jutro, a wszystkie testy od 7dc są prawie białe. Czy któraś z Was też ma takie krótkie cykle, a późną owulację ? Cały czas działałam zgodnie z kalendarzykiem, a tu się okazuje, że zupełnie nie tak to mam 🤦‍♂️Obawiam się też jak to wpłynie na zaplodnienie...
    Podsylam screen z testami:
    https://zapodaj.net/plik-2KGv8k9I81

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia, 13:42

29 👱‍♀️ 29 💁‍♂️

Długość cyklu: 26
    Suplementacja: Pregnastart + DHA
    On: Pregnastart on

▶️ 03.2025r.
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Wiem… ale mimo wszystko póki nie ma okresu jest jakiś cień nadziei. Wciąż czekam na jakieś dobre wieści od Was i u siebie! 🩷

Ola8999 lubi tę wiadomość

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okami wrote:
    Hej dziewczyny, tak jak wy staram się o dziecko 2025 :) Na początku podeszłam do tego na luzie, ale no niestety okazuje się, że to nie jest tak proste.
    Postanowiłam w tym cyklu i mierzyć temperaturę i robić testy owu (po ostatnim cyklu gdzie miałam takie dziwne objawy, że byłam 100% pewna, że ciąża, doszłam do wniosku że może miałam owulację później i dlatego robię testy.)

Powiedzcie mi czy któraś z Was też tak ma i jest to całkowita norma: mam cykle reguralne 26/25 dni, są to krótkie cykle więc teoretycznie powinnam mieć owulację 12 dnia.
    Właśnie owulacja przypada mi na jutro, a wszystkie testy od 7dc są prawie białe. Czy któraś z Was też ma takie krótkie cykle, a późną owulację ? Cały czas działałam zgodnie z kalendarzykiem, a tu się okazuje, że zupełnie nie tak to mam 🤦‍♂️Obawiam się też jak to wpłynie na zaplodnienie...
    Niestety nie pomogę, ale może warto iść na monitoring żeby zobaczyć kiedy faktycznie jest owulacja. Te testy to moim zdaniem są mocno poglądowe.

• Agaa049 Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:

A który masz dzisiaj dzień? Bo test może tak szybko nie wykryć, najlepiej sprawdzić beta przed @

Problemy immunologiczne
    06.2025 r. Histeroskopia
  • Agaa049 Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okami wrote:

Ja niestety testów nie robiłam nigdy, ale też myślę, że monitoring najszybciej coś podpowie; kiedy mniej więcej można się spodziewać. Albo serduszkowac co dwa- trzy dni i nie patrzeć na testy czy monitoring 🥰

Problemy immunologiczne
    06.2025 r. Histeroskopia
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Ja niestety testów nie robiłam nigdy, ale też myślę, że monitoring najszybciej coś podpowie; kiedy mniej więcej można się spodziewać. Albo serduszkowac co dwa- trzy dni i nie patrzeć na testy czy monitoring 🥰
    Mnie te testy tylko bardziej stresowały i czułam jeszcze większą presję, bo dziś wyszedł. Teraz niech się już dzieje wola nieba 😅

• Agaa049 Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Mnie te testy tylko bardziej stresowały i czułam jeszcze większą presję, bo dziś wyszedł. Teraz niech się już dzieje wola nieba 😅

Ja tam właśnie wolałam się nie stresować, po prostu działać :D

Problemy immunologiczne
    06.2025 r. Histeroskopia
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    A który masz dzisiaj dzień? Bo test może tak szybko nie wykryć, najlepiej sprawdzić beta przed @
    11dpo :) no dobra to może za 2 dni jeszcze spróbuję :) ale progesteron już odstawiłam.

♀️'89 ♂️'87
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Owulacje ☑️
    Drożność ☑️
  • Agaa049 Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To będzie pewnie głupie pytanie, ale też tak macie, że jak Wam się spóźnia @ i robicie test, to ogarnia Was mega stres? 🙈😀 niby tak się pragnie tego dziecka, ale jednak robiąc test to aż się ręce trzęsą

Problemy immunologiczne
    06.2025 r. Histeroskopia
‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ