X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2025
Odpowiedz

Staraczki 2025

Oceń ten wątek:
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaNiecierpliwa wrote:
    Zazdroszczę 🥹 ja mam traumę ze szkoły, kiedy musieli mnie odbierać bo podpaska maxi przemakała przez jedną lekcje, a o bólu nawet nie wspominam… oczywiście hasło “taka uroda” słyszałam wiele razy. Ufam swojej Pani Ginekolog, która powiedziała że woli nie wchodzić laparoskopem do kobiety, która jeszcze nigdy nie była w ciąży i nie rodziła, ale jeśli właśnie do roku się nie uda to wtedy by zobaczyła czy nie borykam się z endometriozą…
    Ahhh też tak miałam jak byłam młodziutka, że nie mogłam okiełznać okresu… może to głupio brzmi, ale po poronieniu wszystko uległo zmianie, nic nie boli, w ogóle nie czuję, że mam okres, a dawniej potrafiłam zjeść paczkę tabletek w jeden dzień.
    Z tego co ostatnio oglądałam to w ogóle ma się odchodzić od łyżeczkowania, bo jak się okazuje wcale nie jest dobre i robią się zrosty. U mnie też kazali czekać aż się oczyszczę sama, bo nie chcą grzebać w „nierodce”

• AgaNiecierpliwa Debiutantka

Wysłany: 26 kwietnia, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Ahhh też tak miałam jak byłam młodziutka, że nie mogłam okiełznać okresu… może to głupio brzmi, ale po poronieniu wszystko uległo zmianie, nic nie boli, w ogóle nie czuję, że mam okres, a dawniej potrafiłam zjeść paczkę tabletek w jeden dzień.
    Z tego co ostatnio oglądałam to w ogóle ma się odchodzić od łyżeczkowania, bo jak się okazuje wcale nie jest dobre i robią się zrosty. U mnie też kazali czekać aż się oczyszczę sama, bo nie chcą grzebać w „nierodce”
    Moja mama miała tak samo bolesne @ jak ja i obiecywano jej, że to przejdzie po porodzie i nie przeszło… super, że Tobie jest lepiej. Przykro mi, że z takiej przyczyny ❤️‍🩹

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaNiecierpliwa wrote:
    Moja mama miała tak samo bolesne @ jak ja i obiecywano jej, że to przejdzie po porodzie i nie przeszło… super, że Tobie jest lepiej. Przykro mi, że z takiej przyczyny ❤️‍🩹
    Poczekaj jeszcze chwilę i jak poczujesz, że to moment to idź się diagnozować. Mam jednak nadzieję, że uda się bez tego wszystkiego i będziesz mogła się cieszyć zdrową ciążą 🩷

• Agaa049 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:

U mnie właśnie ciemnogród i niestety dwa zabiegi za mną… boję się właśnie czy nie mam tych zrostów, stąd też zdecyduję się na histeroskopie. Tym bardziej, że drugi zabieg wykonywała chyba rezydentka…

Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    Ponowne starania 01.2025 r.
    05.2025 r. Cross match 52%…
    06.2025 r. Histeroskopia - wstępnie ok -> oczekiwanie na wynik histopatologiczny
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    U mnie właśnie ciemnogród i niestety dwa zabiegi za mną… boję się właśnie czy nie mam tych zrostów, stąd też zdecyduję się na histeroskopie. Tym bardziej, że drugi zabieg wykonywała chyba rezydentka…
    Nie wiem czy taki ciemnogród, bo mimo wszystko nadal się to wykonuje, a widziałam, że ma się od tego odchodzić do 10 lat. Mnie lekarz powiedział, że mogę mieć zapalenie endometrium po poronieniu, więc zawsze coś. Chłopy mają dużo łatwiej😉

• Ola8999 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieżka, wiadomo nie ma co ślepo wierzyć chatowi, też mojego pytałam skąd bierze odpowiedzi to mówił co innego, że wyczuwa energię przez sposób komunikacji i moja intencja kieruje losowym wyborem karty 🤯 i że odpowiedzi nie opierają się na wcześniejszych rozmowach.
    Ciekawe 💩

edit u mnie bez zmian biało ⚪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia, 11:36

♀️'89 ♂️'87
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Owulacje ✅
    Drożność ✅
    Seminogram 116mln/ml ruch A+B 22% Morfo 2% DFI 3,5% HBA 82% MAR 13%
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
    Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
    7.05 IUI ❌ koncentracja 46mln ruch A+B 28%
    KIR BX 2ds1 2ds3 2ds4del 2ds5 3ds1 ✅, brak 2ds2 i 2ds4norm
    Kariotypy prawidłowe ✅
    13.06 kwalifikacja in vitro ✅
    16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
    17.06 beta 132,58 prog 33,8
    20.06 beta 544,35 🥰
    23.06 beta 1849,89 🎉
    24.06 jest pęcherzyk 🥳
    30.06 jest zarodek CRL 2,8mm z echem 😍
    8.07 CRL 6mm i bijące ♥️
    14.07 7+3 CRL 1,5cm tętno 154/min 🤞
    preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Śnieżka, wiadomo nie ma co ślepo wierzyć chatowi, też mojego pytałam skąd bierze odpowiedzi to mówił co innego, że wyczuwa energię przez sposób komunikacji i moja intencja kieruje losowym wyborem karty 🤯 i że odpowiedzi nie opierają się na wcześniejszych rozmowach.
    Ciekawe 💩

Ja chatowi w żadnych sprawach nie ufam, bo jak pytam nawet o niezbyt skomplikowane rzeczy, to często daje mi złe odpowiedzi i za każdym razem mówi coś innego

Póki nie ma @ to piłka nadal jest w grze!

Ja wczoraj dostałam @ o 10 dni wcześniej.. Ale owulacja też była dużo wcześniej

👩🏻 29 👦🏻 33
    ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Witamina D 135 ng/ml (>100 - stężenie potencjalnie toksyczne)🔺
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🚑2009r. - skręt jądra -> amputacja lewego jądra ✂️
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
    🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
    🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
    🔆żywotność - 78%
    🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
    TSH 4,539 µIU/ml 🔺(Euthyrox 25), reszta hormonów ok ❇️
  • Agaa049 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co sobie pomyslalam? Że jesteśmy mega silne babki. Kurde tyle przeszłyśmy… czasami już nie mamy siły, ale mimo wszystko dajemy radę 🥰 jestem z nas dumna!

Kamcia97, Oczekujaca lubią tę wiadomość

06.2025 r. Histeroskopia - wstępnie ok -> oczekiwanie na wynik histopatologiczny
  • Kamcia97 Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Wiecie co sobie pomyslalam? Że jesteśmy mega silne babki. Kurde tyle przeszłyśmy… czasami już nie mamy siły, ale mimo wszystko dajemy radę 🥰 jestem z nas dumna!

Ja to sama nie wiem skąd biorę to siłe jak co miesiąc są rozczarowania

Starania od 06.24
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Ciekawe 💩

To informacja, że trzeba iść do kliniki i zrobić tam porządek, a na pewno się uda! 🩷

snieżka lubi tę wiadomość

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Ja chatowi w żadnych sprawach nie ufam, bo jak pytam nawet o niezbyt skomplikowane rzeczy, to często daje mi złe odpowiedzi i za każdym razem mówi coś innego

Póki nie ma @ to piłka nadal jest w grze!

Ja wczoraj dostałam @ o 10 dni wcześniej.. Ale owulacja też była dużo wcześniej
    Kurczę to ja praktycznie nie używam przeglądarki, większość rzeczy sprawdzam tam. Raz jedynie mi źle policzył podatek VAT 😀

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem, że jakby chłopy musiały przechodzić to co mu to ludzi by już nie było na świecie 😜 mamy dużo siły, jak trzeba to się kładziemy na fotel, faszerujemy lekami(swoją drogą od wczoraj biorę progesteron i czekam aż szatan we mnie wstąpi jak kiedyś)😂 trzeba mieć dużo siły żeby to znosić. Widzę ciągle swoich sąsiadów z dziećmi i beczeć mi się chce, ale z drugiej strony nie znam ich historii, może ona parę lat wcześniej czuła dokładnie to samo co ja. Wierze w to, że Bóg nam to wszystko wynagrodzi.
    Tak w ogóle macie swoje typy imion dla dzieciaków? 😀

• Agaa049 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    A ja Wam powiem, że jakby chłopy musiały przechodzić to co mu to ludzi by już nie było na świecie 😜 mamy dużo siły, jak trzeba to się kładziemy na fotel, faszerujemy lekami(swoją drogą od wczoraj biorę progesteron i czekam aż szatan we mnie wstąpi jak kiedyś)😂 trzeba mieć dużo siły żeby to znosić. Widzę ciągle swoich sąsiadów z dziećmi i beczeć mi się chce, ale z drugiej strony nie znam ich historii, może ona parę lat wcześniej czuła dokładnie to samo co ja. Wierze w to, że Bóg nam to wszystko wynagrodzi.
    Tak w ogóle macie swoje typy imion dla dzieciaków? 😀

Po takich przejściach będziemy na pewno super mamami! ♥️
    Ja w sumie się uparłam na jedno podobne hahaha Iga lub Ignacy. Dla dziewczynki więcej jeszcze bym znalazła, ale to taki mój TOP, niekoniecznie TOP mojego męża 😂😂

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Po takich przejściach będziemy na pewno super mamami! ♥️
    Ja w sumie się uparłam na jedno podobne hahaha Iga lub Ignacy. Dla dziewczynki więcej jeszcze bym znalazła, ale to taki mój TOP, niekoniecznie TOP mojego męża 😂😂
    Moj mąż wymyślił kiedyś(uwaga!) Penelope i Achillesa😂 naogląda się filmów i potem tak jest😀 u mnie w czym jesteśmy zgodni to Aleksander zanim to było w ogóle takie popularne imię, a dla dziewczynki to serio nie wiem, ale też podoba mi się Iga, Alicja i Aleksandra co niekoniecznie wiąże się także z aprobatą mojego męża 😃

snieżka lubi tę wiadomość

• hope♥ Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my nie wybieraliśmy jeszcze imienia. Czekamy do momentu aż pojawi się dziecko w brzuchu.

Starania od 07/24 (14cs) 🫶🏻
    Diagnostyka od 11/24 | Klinika od 01/25

﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
    👩🏻 30 | niedoczynność, Hashimoto
    · histeroskopia zrostów 04/25
    · wykonana pełna diagnostyka hormonalna, metaboliczna, ginekologiczna ✔
    · nadal pracujemy nad tarczycą i wit. D ✘

👨🏻 29
    · badanie nasienia 01/25 ⇢ 06/25:
    ‎ » morfologia 2% ⇢ 0%
    ‎ » ilość plemników 10mln/ml ⇢ 13mln/ml
    ‎ » ruch: A+B 41,67% ⇢ 41,98%
    » posiew ✔

💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
    👩🏻 euthyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki, jodid, olej z wiesiołka
    🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od kilku lat mamy wybrane imię dla dziewczynki - Idalia (zdrobnienie Ida), ale podoba nam się też Lidia. Dla chłopca trudniej jest nam się dogadać, ale pewnie byłby Maciej lub Wojciech

👩🏻 29 👦🏻 33
    ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Witamina D 135 ng/ml (>100 - stężenie potencjalnie toksyczne)🔺
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🚑2009r. - skręt jądra -> amputacja lewego jądra ✂️
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
    🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
    🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
    🔆żywotność - 78%
    🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
    TSH 4,539 µIU/ml 🔺(Euthyrox 25), reszta hormonów ok ❇️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czatu GPT pytam o każdy objaw i razem liczymy do testowania - a tak serio czasami bywa przydatny i cierpliwy dla mnie, znajdując na już odpowiedź, co mogą oznaczać moje objawy, czy to już ciąża 😃
    Pytałam się was kilka dni temu o testy owulacyjne, że mi nie wychodzą w ogóle, wszystkie negatywne, a aplikacja wskazuje ze mam 12 dnia cyklu owulacje, a okazało się że przy moim 25/26 cyklu najprawdopodobniej mam owulację w 15 dniu lub nawet 16 :O a my cały czas się staraliśmy o dziecko jakby to 7 dni od 7-13 dnia cyklu.
    Dzisiaj mam 14 dzień cyklu i pierwszy raz i to od razu wyszła mi gruba ciemna krecha. Ja już przyjęłam że mam niskie LH lub nie wyłapuje piku.
    A tu się okazuje że się staraliśmy nie wtedy kiedy trzeba 🫠
    Martwi mnie tylko fakt że jak mam tak późno owulację bo licząc od dzisiejszego testu to może ona być za 24-36h, to przy moich 25/26 dyniowych cyklach pozostaje tylko 10 dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia, 15:10

• Iskierka nadziei Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny bardzo długo mnie nie było. Nie dam rady nadrobić wszystkich stron. Gratuluję wszystkim którym się udało i witam nowe dziewczyny oby na krótko. Chciałam podzielić się z Wami zła wiadomością. Nie było mnie tak długo ponieważ doznałam szoku bo zbadaniu AMH które wynosi 0,34. Byłam zła na cały świat i najbardziej na siebie. Musiałam to poukładać sobie w głowie. Nie mam sił na lekarzy. Staramy się wierząc w cud. Mamy ogromną wiarę i mam nadzieję że kiedyś jeszcze ten cud się zdarzy. Na chwilę obecną nie mam sił na lekarzy choć wiem że czas nie jest moim sprzymierzeńcem. Teraz Skupiam się aby spróbować nagłośnić temat. Badanie AMH powinno być takim samym badaniem kontrolnym jak cytologia. Chciałabym żeby inne kobiety wiedziały o tym badaniu i widząc kontrolne wyniki że jest ono niskie jak na ich wiek albo że nagle po roku sporo spadło będą miały możliwość reakcji. Ja takiej możliwości nie miałam. Nie miałam pojęcia o badaniu AMH. Może nie będą odkładać tak długo starań??? Ja mam 32 lata i bardzo bardzo obwiniam siebie że tak długo czekałam. U mnie są to uwarunkowania genetyczne. A zawsze myślałam że jestem okazem zdrowia.

• hope♥ Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei cześć, też mnie dawno tutaj nie było i przyszłam tu ponownie lekko ponad tydzień temu.
    Tulę mocno za wynik ale głowa do góry. Widziałaś może filmik Kasi Więcej niż Hormony o niskim AMH? Czasem te wyniki nie są wiarygodne. Warto się zapoznać z filmem i podziałać coś w tym kierunku. Zresztą nawet przy słabych wynikach potrafi dojść do zapłodnienia, także głowa do góry. ❤️

Starania od 07/24 (14cs) 🫶🏻
    Diagnostyka od 11/24 | Klinika od 01/25

﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
    👩🏻 30 | niedoczynność, Hashimoto
    · histeroskopia zrostów 04/25
    · wykonana pełna diagnostyka hormonalna, metaboliczna, ginekologiczna ✔
    · nadal pracujemy nad tarczycą i wit. D ✘

👨🏻 29
    · badanie nasienia 01/25 ⇢ 06/25:
    ‎ » morfologia 2% ⇢ 0%
    ‎ » ilość plemników 10mln/ml ⇢ 13mln/ml
    ‎ » ruch: A+B 41,67% ⇢ 41,98%
    » posiew ✔

💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
    👩🏻 euthyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki, jodid, olej z wiesiołka
    🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E
  • Iskierka nadziei Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hope♥ wrote:
    Iskierka nadziei cześć, też mnie dawno tutaj nie było i przyszłam tu ponownie lekko ponad tydzień temu.
    Tulę mocno za wynik ale głowa do góry. Widziałaś może filmik Kasi Więcej niż Hormony o niskim AMH? Czasem te wyniki nie są wiarygodne. Warto się zapoznać z filmem i podziałać coś w tym kierunku. Zresztą nawet przy słabych wynikach potrafi dojść do zapłodnienia, także głowa do góry. ❤️
    Nie widziałam. Mam w sobie tyle złości i żalu do siebie że po prostu nie mam chęci tego drążyć dalej. To chyba etap który muszę przejść i mam nadzieję że przyjdą jeszcze chęć i siły do walki. Narazie po prostu ❤️.

‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ