Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Tindaya no to super że drożność ++ ja jutro zaczynam stymulację lametta i lenzetto na pogrubienie endo. To teraz uderzacie do kliniki na kwalifikacje czy jak to jest ? Z tego co pamiętam nie mieszkacie w Polsce ?
Tindaya lubi tę wiadomość
♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ☑️
Drożność ☑️
Seminogram 116mln/ml ruch A+B 22% Morfo 2% DFI 3,5% HBA 82% MAR 13%
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
7.05 IUI ❌ koncentracja 46mln ruch A+B 28% -
Hej hej ja też mam wyniki moje AMH nagle wynosi 0,62 ng/ml a ostatnio było 0, 34 ng/ml. Robione w tym samym lab, próbka przewożona, ostatnio wynik był po 2 dniach a ten 0,62 robiłam dzisiaj rano. Wiem, że to i tak słaby wynik ale dla mnie o niebo lepszy. Myślicie że to błąd laboratoryjny?? Czy może organizm dochodzi do siebie? Przypomnę że odeszłam z pracy miesiąc temu, gdzie pracowałam po 12 h bardzo mało spałam i było bardzo dużo stresu przez tą pracę. Teraz praca to przyjemność pracyuje po 8 h i śpię po 8 a czasami i 9🫣 Kładę się spać jak najszybciej. Drugi miesiąc pije też zioła ojca sroki nr 3. Pojawiła się NADZIEJA że może jeszcze teraz coś uda się podziałać swiadomie żeby go podnieść?🥹
-
Możliwe że suplementacja działa a możliwe że to amh tak sobie po prostu skacze 🤯 dlatego trochę boje się badać ponownie bo się okaże że spadnie o połowę a zrobiłabym innego dnia i by się trzymało dalej.♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ☑️
Drożność ☑️
Iskierka nadziei wrote:Hej hej ja też mam wyniki moje AMH nagle wynosi 0,62 ng/ml a ostatnio było 0, 34 ng/ml. Robione w tym samym lab, próbka przewożona, ostatnio wynik był po 2 dniach a ten 0,62 robiłam dzisiaj rano. Wiem, że to i tak słaby wynik ale dla mnie o niebo lepszy. Myślicie że to błąd laboratoryjny?? Czy może organizm dochodzi do siebie? Przypomnę że odeszłam z pracy miesiąc temu, gdzie pracowałam po 12 h bardzo mało spałam i było bardzo dużo stresu przez tą pracę. Teraz praca to przyjemność pracyuje po 8 h i śpię po 8 a czasami i 9🫣 Kładę się spać jak najszybciej. Drugi miesiąc pije też zioła ojca sroki nr 3. Pojawiła się NADZIEJA że może jeszcze teraz coś uda się podziałać swiadomie żeby go podnieść?🥹
Kochana, być może mniej stresu i praca i tryb regularny powoduje u Ciebie lepsze wynikiteraz tylko tak trzymać! Suplementacja, zdrowo się odżywiać, trochę aktywności fizycznej i będzie dobrze ♥️
Iskierka nadziei lubi tę wiadomość
Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
Problemy immunologiczne
Ponowne starania 01.2025 r.
06.2025 r. Histeroskopia -
Ola8999 wrote:Możliwe że suplementacja działa a możliwe że to amh tak sobie po prostu skacze 🤯 dlatego trochę boje się badać ponownie bo się okaże że spadnie o połowę a zrobiłabym innego dnia i by się trzymało dalej.
Ola8999 lubi tę wiadomość
-
Agaa049 wrote:Kochana, być może mniej stresu i praca i tryb regularny powoduje u Ciebie lepsze wyniki
teraz tylko tak trzymać! Suplementacja, zdrowo się odżywiać, trochę aktywności fizycznej i będzie dobrze ♥️
-
Ola8999 wrote:Tindaya no to super że drożność ++ ja jutro zaczynam stymulację lametta i lenzetto na pogrubienie endo. To teraz uderzacie do kliniki na kwalifikacje czy jak to jest ? Z tego co pamiętam nie mieszkacie w Polsce ?
Dzięki!
Czyli przygotowania do kolejnego IUI? Oby tym razem owulacja nie wykręciła numeru i żeby poszło zgodnie z planem 🤞🤞
Daj znać jak będziesz miała termin to pokibicuje 😉
Tak, my jesteśmy poza PL, idziemy prywatnie. Czekam aż oddzwonią i umówią na wizytę. Mamy w miarę 'swieże' wyniki więc będzie łatwiej.
Drożność wygląda że ok, damy sobie 2-3 cykle na próby ale nadziei sobie za bardzo nie robimy 😝
Kto wie jakie tam jeszcze problemy są... W moim wieku już za dużo nie chcę czekać.Ola8999 lubi tę wiadomość
💃37 lat
2,5 roku starań
Hiperprolaktynemia - pod kontrolą lekarza
2024:
Polip endometrium ✂️
Zapalenie endometrium
16.01.2025 biopsja kontrolna endo
10.02.2025 wyniki OK 🌟
29.04.2025 drożność OK
🔜 28.05 => pierwsza konsultacja IVF -
Iskierka nadziei wrote:Myślę już powoli o zapisaniu się do kliniki ale jeszcze chce spróbować z nową ginekolog co powie. Chciałabym aby wynik podniósł się jeszcze troszkę😬🙄 Chciałabym wskoczyć chociaż w normę dla swojego wieku.. nawet jeśli miała by być to najnizsza norma czyli o 0,71 ng/ml
Sporo widziałam na forum przypadków gdzie dziewczynom udało się trochę to AMH podnieść, przez zdrowy tryb życia i suplementy. A stres też organizm odchorowuje więc super że zmieniłaś pracę 💪
Ostatnio na wątku miesięcznym była ciąża przy bardzo niskim AMH 🙂 Także ściskam i powodzenia!Iskierka nadziei lubi tę wiadomość
💃37 lat
2,5 roku starań
Hiperprolaktynemia - pod kontrolą lekarza
2024:
Polip endometrium ✂️
Zapalenie endometrium
16.01.2025 biopsja kontrolna endo
10.02.2025 wyniki OK 🌟
29.04.2025 drożność OK
🔜 28.05 => pierwsza konsultacja IVF -
Iskierka nadziei wrote:Hej hej ja też mam wyniki moje AMH nagle wynosi 0,62 ng/ml a ostatnio było 0, 34 ng/ml. Robione w tym samym lab, próbka przewożona, ostatnio wynik był po 2 dniach a ten 0,62 robiłam dzisiaj rano. Wiem, że to i tak słaby wynik ale dla mnie o niebo lepszy. Myślicie że to błąd laboratoryjny?? Czy może organizm dochodzi do siebie? Przypomnę że odeszłam z pracy miesiąc temu, gdzie pracowałam po 12 h bardzo mało spałam i było bardzo dużo stresu przez tą pracę. Teraz praca to przyjemność pracyuje po 8 h i śpię po 8 a czasami i 9🫣 Kładę się spać jak najszybciej. Drugi miesiąc pije też zioła ojca sroki nr 3. Pojawiła się NADZIEJA że może jeszcze teraz coś uda się podziałać swiadomie żeby go podnieść?🥹
Kochana, dlatego Ci pisałam, nie bez powodu, żebyś przejrzała sobie film Kasi z więcej niż hormony o niskim AMH. Tam jest wiele czynników - np. suplementacja odpowiednich rzeczy.Iskierka nadziei lubi tę wiadomość
Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 30
· 11/24 TSH ✘, morfologia, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
· 12/24 USG piersi, cytologia LBC + HPV ✔
· 01/25 zmiana ginekologa
· 04/25 wycięcie zrostów, FSH, DHEA-SO4, LH, progesteron, estradiol, testosteron, SHBG, glukoza ✔, prolaktyna (✘ → 05/25 ✔)
· 05/25 glukoza, insulina, fT3 ✔, fT4, ATPO, ATG, wit. D ✘
🧔🏻 29
· 01/25 badanie nasienia:
» morfologia 2% ✘
» ilość plemników 10mln/ml ✘
» ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
· 02/25 posiew nasienia ✔
💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
👩🏻 euthyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki
🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E -
Tindaya wrote:Dzięki!
Czyli przygotowania do kolejnego IUI? Oby tym razem owulacja nie wykręciła numeru i żeby poszło zgodnie z planem 🤞🤞
Daj znać jak będziesz miała termin to pokibicuje 😉
Tak, my jesteśmy poza PL, idziemy prywatnie. Czekam aż oddzwonią i umówią na wizytę. Mamy w miarę 'swieże' wyniki więc będzie łatwiej.
Drożność wygląda że ok, damy sobie 2-3 cykle na próby ale nadziei sobie za bardzo nie robimy 😝
Kto wie jakie tam jeszcze problemy są... W moim wieku już za dużo nie chcę czekać.
Powodzenia życzę ! 🍀Tindaya lubi tę wiadomość
♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ☑️
Drożność ☑️
hope♥ wrote:Kochana, dlatego Ci pisałam, nie bez powodu, żebyś przejrzała sobie film Kasi z więcej niż hormony o niskim AMH. Tam jest wiele czynników - np. suplementacja odpowiednich rzeczy.
hope♥, Oczekujaca lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Iskierka nadziei wrote:Przejrzę sobie profile Kasi i będę szperać na forach co dziewczyny piszą, może jakieś konkretne suple podsuną. Także nadzieja się tli🥹
Iskierka nadziei lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie. Według kalendarza jestem 17dpo, dziś mija 5 dzień jak spóźnia mi się okres. Test wychodzi pozytywny ale ta druga kreska jest bardzo jasna. Przy pierwszej ciąży miałam odrazu ciemną tą kreskę. Testów wykonałam chyba z 15 i każdy wyszedł pozytywny ale jeden z bardzo bladą kreską, jeden z delikatnie mocniejsza ale jakby dalej blada. I tak w koło każdy test. Testy robiłam rano i czasem w ciągu dnia. Niestety bez różnicy
Czy to jest powód do niepokoju? Mega się stresuje a bardzo pragniemy mieć drugie dziecko.
Dziś rano byłam na Beta i Progesteron. -
glowmama nigdy nie miałam pozytywnego testu, ale rozumiem, że się stresujesz – to całkowicie naturalne, zwłaszcza kiedy bardzo pragniecie dziecka. Jeśli testy ciążowe wychodzą pozytywne, nawet z bladą kreską, to znaczy, że wykryły hormon hCG, czyli coś się dzieje.
To, że kreska nie jest tak ciemna jak przy pierwszej ciąży, nie musi oznaczać nic złego – każda ciąża jest inna. Ale żeby rozwiać wątpliwości, najważniejsze są właśnie badania bety co 2 dni.Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 30
· 11/24 TSH ✘, morfologia, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
· 12/24 USG piersi, cytologia LBC + HPV ✔
· 01/25 zmiana ginekologa
· 04/25 wycięcie zrostów, FSH, DHEA-SO4, LH, progesteron, estradiol, testosteron, SHBG, glukoza ✔, prolaktyna (✘ → 05/25 ✔)
· 05/25 glukoza, insulina, fT3 ✔, fT4, ATPO, ATG, wit. D ✘
🧔🏻 29
· 01/25 badanie nasienia:
» morfologia 2% ✘
» ilość plemników 10mln/ml ✘
» ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
· 02/25 posiew nasienia ✔
💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
👩🏻 euthyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki
🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E -
glowmama wrote:Dziewczyny mam pytanie. Według kalendarza jestem 17dpo, dziś mija 5 dzień jak spóźnia mi się okres. Test wychodzi pozytywny ale ta druga kreska jest bardzo jasna. Przy pierwszej ciąży miałam odrazu ciemną tą kreskę. Testów wykonałam chyba z 15 i każdy wyszedł pozytywny ale jeden z bardzo bladą kreską, jeden z delikatnie mocniejsza ale jakby dalej blada. I tak w koło każdy test. Testy robiłam rano i czasem w ciągu dnia. Niestety bez różnicy
Czy to jest powód do niepokoju? Mega się stresuje a bardzo pragniemy mieć drugie dziecko.
Dziś rano byłam na Beta i Progesteron.glowmama lubi tę wiadomość
-
Hej, niedawno dowiedziałam się że mam PCOS. Wszystko było w porządku, a początkiem roku odstawiłam tabletki anty i na wizycie u lekarza zdiagnozowano PCOS. Lekarz powiedział, że to nie jest spowodowane odstawieniem tabletek, ale przez tyle lat wszystko było w porządku a tu nagle takie coś.. Przeczytałam, że jest możliwe wystąpienie PCOS po odstawieniu jednak lekarz tego nie potwierdza.. Badania krwi również nie są idealne, szczególnie mam bardzo wysokie TSH, do tego zdiagnozowano również hashimoto, zły stosunek FSH do LH.. Przeszłam na dietę IG, biorę suplementy (wit D3, omega3, inozytol, B12, chrom, selen) - czy polecacie coś jeszcze?
Dodam, że po odstawieniu nie miałam miesiączki i dostałam lek na wywołanie i zadziałało. Jednak teraz w tym miesiącu znowu nie dostałam miesiączki i zastanawiam się czy jest sens stosować leki na wywołanie czy cierpliwie czekać? Już sama nie wiem co mam z tym zrobić.. Pod września chcielibyśmy się starać o dziecko jednak wszędzie gdzie czytam to jest to trudne przy PCOS. Ciągle mam myśl, że robię coś nie tak i jednak zajście w ciąże to nie będzie takie hop siup jak myślałam.