Staraczki 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Oczekujaca wrote:Trzeba iść zrobić betę. Innej opcji nie ma żeby się przekonać co tam się dzieje i sprawdzić czy przyrasta prawidłowo. U mnie też na początku kreska była jasna, ale chyba nie jestem dobrym przykładem, bo skończyło się źle. Powodzenia!
Hej, mam wyniki… są bardzo słabe
Według kalendarza ciąża ma 4 tygodnie 5dni i beta 27,30mIu/ml a progesteron 6,14mIu/ml
Jutro mam teleporade z położna a po weekendzie w we wtorek ginekologa. Czy jest jakaś nadzieja na poprawę? -
glowmama wrote:Hej, mam wyniki… są bardzo słabe
Według kalendarza ciąża ma 4 tygodnie 5dni i beta 27,30mIu/ml a progesteron 6,14mIu/ml
Jutro mam teleporade z położna a po weekendzie w we wtorek ginekologa. Czy jest jakaś nadzieja na poprawę?glowmama lubi tę wiadomość
-
Oczekujaca wrote:Trzeba było tutaj od razu uderzać i każda z nas by Cie wsparła i postawiła do pionu 😀
chociaż zalecić powtórzenie, a tu nic🤷♂️ Oczywiście na kolejnej wizycie wcale nie pokażę tego pierwszego🤭 jestem bardzo ciekawa jak nowa Pani Ginekolog. Dużo dobrego wyczytałam. Zobaczę jak podejdzie. Jak nie będzie chciała w żaden sposób działać zacznę szukać kliniki.hope♥ lubi tę wiadomość
-
Iskierka nadziei nie pokazuj i nie przyznawaj się, że w ogóle miałaś robione to może zleci Ci kolejny raz 😛 Lekarze często nie mówią o tym, że da się poprawić wynik, nie wiedzieć dlaczego 🤷🏻♀️🤦🏻♀️Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 30
· 11/24 TSH ✘, morfologia, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
· 12/24 USG piersi, cytologia LBC + HPV ✔
· 01/25 zmiana ginekologa
· 04/25 wycięcie zrostów, FSH, DHEA-SO4, LH, progesteron, estradiol, testosteron, SHBG, glukoza ✔, prolaktyna (✘ → 05/25 ✔)
· 05/25 glukoza, insulina, fT3 ✔, fT4, ATPO, ATG, wit. D ✘
🧔🏻 29
· 01/25 badanie nasienia:
» morfologia 2% ✘
» ilość plemników 10mln/ml ✘
» ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
· 02/25 posiew nasienia ✔
💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
👩🏻 euthyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki
🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E -
Iskierka nadziei wrote:No trzeba było... I coraz bardziej się przekonuje, że Wasza wiedza i wsparcie daje bardzo dużo. Lekarze najlepiej by od razu In Vitro zalecili. Odgórnie usłyszałam, że nie da sie poprawić wyniku. Ale mógł
chociaż zalecić powtórzenie, a tu nic🤷♂️ Oczywiście na kolejnej wizycie wcale nie pokażę tego pierwszego🤭 jestem bardzo ciekawa jak nowa Pani Ginekolog. Dużo dobrego wyczytałam. Zobaczę jak podejdzie. Jak nie będzie chciała w żaden sposób działać zacznę szukać kliniki.hope♥, Iskierka nadziei, snieżka, Agaa049 lubią tę wiadomość
-
Oczekujaca wrote:Ja jestem jakoś w bojowym nastroju ostatnio i zamierzam se to dziecko zrobić i urodzić w najbliższym czasie 😂 idź do nowego lekarza, co głowa to nowe pomysły. Myślę, że są jeszcze mądrzy lekarze, którzy wiedzą jak to ugryźć.
-
Świetnie, że macie takie plany! Trzymam kciuki! 🤞
Iskierka nadziei, Monkai lubią tę wiadomość
Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 30
· 04/25 wycięcie zrostów, FSH, DHEA-SO4, LH, progesteron, estradiol, testosteron, SHBG, glukoza ✔, prolaktyna (✘ → 05/25 ✔)
🧔🏻 29
» morfologia 2% ✘
» ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
glowmama wrote:Hej, mam wyniki… są bardzo słabe
Jutro mam teleporade z położna a po weekendzie w we wtorek ginekologa. Czy jest jakaś nadzieja na poprawę?
Ten progesteron jest niepokojącyMasz możliwość załatwienia dzisiaj recepty na coś podnoszącego progesteron? Np. pójść na nocną i świąteczną opiekę zdrowotną?
Trzymaj się kochana 🫂👩🏻 29 👦🏻 33
ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
(2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
Witamina D 135 ng/ml (>100 - stężenie potencjalnie toksyczne)🔺
Zobacz wykres
👦🏻
🚑2009r. - skręt jądra -> amputacja lewego jądra ✂️
🔻ilość - 37.27 mln
🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
🔆żywotność - 78%
🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
TSH 4,539 µIU/ml 🔺(Euthyrox 25), reszta hormonów ok ❇️ -
Dawno mnie nie było, starałam się dziś nadrobić i tyle wieści ❤️ przez urlop i zhakowane konto na FB nadganianie pracy brakło mi czasu na pisanie do was nad czym ubolewam i obiecuje poprawę.
Iskierka też mam niskie amh ⬇️ lekarz co mi robił Mezo twierdzi że można je podnieść. Przy ostatniej stymulacji miałam 4 🥚 i wystarczyłyby gdyby były dobrej jakości. Cały czas się suplementuje, zobaczymy.
Po mezoterapii wcale mi się amh nie podniosło, miałam 0.54 mam 0.55 wyniki z dziś, a Mezo była 29.03 to już chyba powinno coś drgnąć.
U paśnika zrobiłam badania immu i choć dr powiedział że jak na mój wiek są całkiem spoko, jak u 35latki to i tak są sporo poza normami. We wtorek idę do niego z wynikiem amh i ma mi rozpisać coś ja jajca 🥚🥚🥚
Do mojej dr za 2 tyg i szykujemy się do stymulacji z hormonem wzrostu. Przewiduje transfer na koniec maja.
Praca niestety nie pomaga, jest jej tak dużo że nie ogarniam już chyba, do tego niestety nie wszystkim chce się pracować i dodatkowo frustruje. Cieszę się na ten długi weekend jak nigdy choć po urlopie byłam w pracy realnie 3 dni 🙈Ona '83
On '74
2016-2017 7xIUI 💔
2018 ❄️❄️❄️
3.2018 IVF 💔
11.2018 IVF💔
2025 wracam silniejsza i walczę dalej
AMH 0,544
4🥚 tylko 1 🥚💉 brak transferu ❤️🩹 -
glowmama wrote:Jutro o 14 mam teleporade. Mam nadzieję,że zaradzi👩🏻 29 👦🏻 33
ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
(2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
Witamina D 135 ng/ml (>100 - stężenie potencjalnie toksyczne)🔺
Zobacz wykres
👦🏻
🚑2009r. - skręt jądra -> amputacja lewego jądra ✂️
🔻ilość - 37.27 mln
🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
🔆żywotność - 78%
🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
TSH 4,539 µIU/ml 🔺(Euthyrox 25), reszta hormonów ok ❇️ -
snieżka wrote:I jak tam?
Powiedziała że mam zrobić jutro rano ponownie Beta HCG i się nie martwić.
Niestety dostałam dziś mocniejszy ból brzucha i pleców jak na miesiączke. Poszłam do toalety i miałam krew a teraz plamienie więc podejrzewam że dostanę okres po prostu. Według niej okres powinnam dostać 28.04 czyli spóźnia mi się 2 dni dopiero a nie tyle ile myślałam czyli 6 dni.
Nie wiem co mam robić -
glowmama daj znać jak będziesz mieć wyniki betyStaramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️🩹
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 30
🧔🏻 29
» morfologia 2% ✘
glowmama wrote:Niestety dostałam dziś okres
(((
Bardzo mi przykro
Nie chciałam wcześniej pisać, ale ten progesteron u Ciebie to bardzo nisko. Następnym razem jak taki będzie to od razu po teście musisz lecieć do lekarza po tabletki.
Można go też podnieść jedząc zdrowo i odżywczo.
Przytulam mocno, trzymaj się kochana, na pewno Wam się uda jeszcze 🥰Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
Problemy immunologiczne
Ponowne starania 01.2025 r.
06.2025 r. Histeroskopia -
Dziewczyny spotkałam dziś moją dobrą koleżankę ze studiów i to było cudowne spotkanie, ale jest mi smutno i źle. Wiadomo z jakiego powodu… ma dwójkę dzieci i czuje się stara i mimo że jest umęczona to jej zazdroszczę. Nie tak złośliwie żebym życzyła źle, ale przykro mi dziś straszliwie 😭