X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2025
Odpowiedz

Staraczki 2025

Oceń ten wątek:
  • glowmama Debiutantka

Wysłany: 30 kwietnia, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Trzeba iść zrobić betę. Innej opcji nie ma żeby się przekonać co tam się dzieje i sprawdzić czy przyrasta prawidłowo. U mnie też na początku kreska była jasna, ale chyba nie jestem dobrym przykładem, bo skończyło się źle. Powodzenia!

Hej, mam wyniki… są bardzo słabe :(
    Według kalendarza ciąża ma 4 tygodnie 5dni i beta 27,30mIu/ml a progesteron 6,14mIu/ml
    Jutro mam teleporade z położna a po weekendzie w we wtorek ginekologa. Czy jest jakaś nadzieja na poprawę? :(

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glowmama wrote:
    Według kalendarza ciąża ma 4 tygodnie 5dni i beta 27,30mIu/ml a progesteron 6,14mIu/ml
    Jutro mam teleporade z położna a po weekendzie w we wtorek ginekologa. Czy jest jakaś nadzieja na poprawę? :(
    Poczekaj do jutra co ktoś mądrzejszy od nas powie. Powtórz sobie też betę żeby zobaczyć czy ruszyła do góry. Jeden wynik niewiele nam daje, bo ważne jest jak przyrasta. Trzymam kciuki! 😘

glowmama lubi tę wiadomość

• glowmama Debiutantka

Wysłany: 30 kwietnia, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Poczekaj do jutra co ktoś mądrzejszy od nas powie. Powtórz sobie też betę żeby zobaczyć czy ruszyła do góry. Jeden wynik niewiele nam daje, bo ważne jest jak przyrasta. Trzymam kciuki! 😘

Dziękuję! Chyba dziś nie zasnę… ;(

• Iskierka nadziei Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Trzeba było tutaj od razu uderzać i każda z nas by Cie wsparła i postawiła do pionu 😀
    No trzeba było... I coraz bardziej się przekonuje, że Wasza wiedza i wsparcie daje bardzo dużo. Lekarze najlepiej by od razu In Vitro zalecili. Odgórnie usłyszałam, że nie da sie poprawić wyniku. Ale mógł
    chociaż zalecić powtórzenie, a tu nic🤷‍♂️ Oczywiście na kolejnej wizycie wcale nie pokażę tego pierwszego🤭 jestem bardzo ciekawa jak nowa Pani Ginekolog. Dużo dobrego wyczytałam. Zobaczę jak podejdzie. Jak nie będzie chciała w żaden sposób działać zacznę szukać kliniki.

hope♥ lubi tę wiadomość

• hope♥ Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei nie pokazuj i nie przyznawaj się, że w ogóle miałaś robione to może zleci Ci kolejny raz 😛 Lekarze często nie mówią o tym, że da się poprawić wynik, nie wiedzieć dlaczego 🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Staramy się od lipca 2024 🫶🏻🥹❤️‍🩹
    ﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
    👩🏻 30
    · 11/24 TSH ✘, morfologia, mocz, ALT, APTT, kreatynina ✔
    · 12/24 USG piersi, cytologia LBC + HPV ✔
    · 01/25 zmiana ginekologa
    · 04/25 wycięcie zrostów, FSH, DHEA-SO4, LH, progesteron, estradiol, testosteron, SHBG, glukoza ✔, prolaktyna (✘ → 05/25 ✔)
    · 05/25 glukoza, insulina, fT3 ✔, fT4, ATPO, ATG, wit. D ✘

🧔🏻 29
    · 01/25 badanie nasienia:
    ‎ » morfologia 2% ✘
    ‎ » ilość plemników 10mln/ml ✘
    ‎ » ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔
    · 02/25 posiew nasienia ✔

💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
    👩🏻 euthyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki
    🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glowmama wrote:
    Dziękuję! Chyba dziś nie zasnę… ;(
    Doskonale rozumiem. Trzymamy kciuki!

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei wrote:
    No trzeba było... I coraz bardziej się przekonuje, że Wasza wiedza i wsparcie daje bardzo dużo. Lekarze najlepiej by od razu In Vitro zalecili. Odgórnie usłyszałam, że nie da sie poprawić wyniku. Ale mógł
    chociaż zalecić powtórzenie, a tu nic🤷‍♂️ Oczywiście na kolejnej wizycie wcale nie pokażę tego pierwszego🤭 jestem bardzo ciekawa jak nowa Pani Ginekolog. Dużo dobrego wyczytałam. Zobaczę jak podejdzie. Jak nie będzie chciała w żaden sposób działać zacznę szukać kliniki.
    Ja jestem jakoś w bojowym nastroju ostatnio i zamierzam se to dziecko zrobić i urodzić w najbliższym czasie 😂 idź do nowego lekarza, co głowa to nowe pomysły. Myślę, że są jeszcze mądrzy lekarze, którzy wiedzą jak to ugryźć.

hope♥, Iskierka nadziei, snieżka, Agaa049 lubią tę wiadomość

Wysłany: 30 kwietnia, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Ja jestem jakoś w bojowym nastroju ostatnio i zamierzam se to dziecko zrobić i urodzić w najbliższym czasie 😂 idź do nowego lekarza, co głowa to nowe pomysły. Myślę, że są jeszcze mądrzy lekarze, którzy wiedzą jak to ugryźć.
    Idę idę. I też sobie wbijam do głowy, że choćby nie wiem co to musi się udać i koniec. Nie odpuszczę. Chciałabym jeszcze pocisnąć temat z nową gin... zobaczymy. Mój mąż ma lepsze plany. Mówi że jak tylko będzie zielone światło po pierwszym zaraz staramy się o drugie 😅😅😅

Wysłany: 30 kwietnia, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzisiaj miałam bluzę wypchaną zakupami i mąż do mnie " Ale ładnie będzie Ci z tym brzuszkiem" 🥹🤭 Także góry przeniesiemy i się uda!

Oczekujaca, Agaa049 lubią tę wiadomość

• hope♥ Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetnie, że macie takie plany! Trzymam kciuki! 🤞

Iskierka nadziei, Monkai lubią tę wiadomość

﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
    👩🏻 30
    · 04/25 wycięcie zrostów, FSH, DHEA-SO4, LH, progesteron, estradiol, testosteron, SHBG, glukoza ✔, prolaktyna (✘ → 05/25 ✔)

🧔🏻 29
    ‎ » morfologia 2% ✘
    ‎ » ruch: A 6,82%, B 34,85%, C 14,39%, A+B 41,67%, A+B+C 56,06%, nieruchome 43,94% ✔

• snieżka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glowmama wrote:

Ten progesteron jest niepokojący :( Masz możliwość załatwienia dzisiaj recepty na coś podnoszącego progesteron? Np. pójść na nocną i świąteczną opiekę zdrowotną?
    Trzymaj się kochana 🫂

👩🏻 29 👦🏻 33
    ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Witamina D 135 ng/ml (>100 - stężenie potencjalnie toksyczne)🔺
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🚑2009r. - skręt jądra -> amputacja lewego jądra ✂️
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
    🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
    🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
    🔆żywotność - 78%
    🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
    TSH 4,539 µIU/ml 🔺(Euthyrox 25), reszta hormonów ok ❇️
  • glowmama Debiutantka

Wysłany: 30 kwietnia, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Ten progesteron jest niepokojący :( Masz możliwość załatwienia dzisiaj recepty na coś podnoszącego progesteron? Np. pójść na nocną i świąteczną opiekę zdrowotną?
    Trzymaj się kochana 🫂

Jutro o 14 mam teleporade. Mam nadzieję,że zaradzi :(

• Monkai Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie nie było, starałam się dziś nadrobić i tyle wieści ❤️ przez urlop i zhakowane konto na FB nadganianie pracy brakło mi czasu na pisanie do was nad czym ubolewam i obiecuje poprawę.

Iskierka też mam niskie amh ⬇️ lekarz co mi robił Mezo twierdzi że można je podnieść. Przy ostatniej stymulacji miałam 4 🥚 i wystarczyłyby gdyby były dobrej jakości. Cały czas się suplementuje, zobaczymy.

Po mezoterapii wcale mi się amh nie podniosło, miałam 0.54 mam 0.55 wyniki z dziś, a Mezo była 29.03 to już chyba powinno coś drgnąć.
    U paśnika zrobiłam badania immu i choć dr powiedział że jak na mój wiek są całkiem spoko, jak u 35latki to i tak są sporo poza normami. We wtorek idę do niego z wynikiem amh i ma mi rozpisać coś ja jajca 🥚🥚🥚
    Do mojej dr za 2 tyg i szykujemy się do stymulacji z hormonem wzrostu. Przewiduje transfer na koniec maja.
    Praca niestety nie pomaga, jest jej tak dużo że nie ogarniam już chyba, do tego niestety nie wszystkim chce się pracować i dodatkowo frustruje. Cieszę się na ten długi weekend jak nigdy choć po urlopie byłam w pracy realnie 3 dni 🙈

Ona '83
    On '74
    2016-2017 7xIUI 💔
    2018 ❄️❄️❄️
    3.2018 IVF 💔
    11.2018 IVF💔
    2025 wracam silniejsza i walczę dalej
    AMH 0,544
    4🥚 tylko 1 🥚💉 brak transferu ❤️‍🩹
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 1 maja, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glowmama wrote:
    Jutro o 14 mam teleporade. Mam nadzieję,że zaradzi :(
    I jak tam?

👩🏻 29 👦🏻 33
    ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Witamina D 135 ng/ml (>100 - stężenie potencjalnie toksyczne)🔺
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🚑2009r. - skręt jądra -> amputacja lewego jądra ✂️
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
    🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
    🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
    🔆żywotność - 78%
    🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
    TSH 4,539 µIU/ml 🔺(Euthyrox 25), reszta hormonów ok ❇️
  • glowmama Debiutantka

Wysłany: 1 maja, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    I jak tam?

Powiedziała że mam zrobić jutro rano ponownie Beta HCG i się nie martwić.
    Niestety dostałam dziś mocniejszy ból brzucha i pleców jak na miesiączke. Poszłam do toalety i miałam krew a teraz plamienie więc podejrzewam że dostanę okres po prostu. Według niej okres powinnam dostać 28.04 czyli spóźnia mi się 2 dni dopiero a nie tyle ile myślałam czyli 6 dni.
    Nie wiem co mam robić :(

• hope♥ Ekspertka

Wysłany: 2 maja, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glowmama daj znać jak będziesz mieć wyniki bety

﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
    👩🏻 30

🧔🏻 29
    ‎ » morfologia 2% ✘

• glowmama Debiutantka

Wysłany: 2 maja, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hope♥ wrote:
    glowmama daj znać jak będziesz mieć wyniki bety

Niestety dostałam dziś okres :((((

• Agaa049 Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glowmama wrote:

Bardzo mi przykro :(
    Nie chciałam wcześniej pisać, ale ten progesteron u Ciebie to bardzo nisko. Następnym razem jak taki będzie to od razu po teście musisz lecieć do lekarza po tabletki.
    Można go też podnieść jedząc zdrowo i odżywczo.

Przytulam mocno, trzymaj się kochana, na pewno Wam się uda jeszcze 🥰

Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    Problemy immunologiczne
    Ponowne starania 01.2025 r.
    06.2025 r. Histeroskopia
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 2 maja, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spotkałam dziś moją dobrą koleżankę ze studiów i to było cudowne spotkanie, ale jest mi smutno i źle. Wiadomo z jakiego powodu… ma dwójkę dzieci i czuje się stara i mimo że jest umęczona to jej zazdroszczę. Nie tak złośliwie żebym życzyła źle, ale przykro mi dziś straszliwie 😭

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 2 maja, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glowmama wrote:

Przykro mi bardzo 😢

‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ