X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki 2025
Odpowiedz

Staraczki 2025

Oceń ten wątek:
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glowmama wrote:
    Dziękuję! Chyba dziś nie zasnę… ;(
    Doskonale rozumiem. Trzymamy kciuki!

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei wrote:
    No trzeba było... I coraz bardziej się przekonuje, że Wasza wiedza i wsparcie daje bardzo dużo. Lekarze najlepiej by od razu In Vitro zalecili. Odgórnie usłyszałam, że nie da sie poprawić wyniku. Ale mógł
    chociaż zalecić powtórzenie, a tu nic🤷‍♂️ Oczywiście na kolejnej wizycie wcale nie pokażę tego pierwszego🤭 jestem bardzo ciekawa jak nowa Pani Ginekolog. Dużo dobrego wyczytałam. Zobaczę jak podejdzie. Jak nie będzie chciała w żaden sposób działać zacznę szukać kliniki.
    Ja jestem jakoś w bojowym nastroju ostatnio i zamierzam se to dziecko zrobić i urodzić w najbliższym czasie 😂 idź do nowego lekarza, co głowa to nowe pomysły. Myślę, że są jeszcze mądrzy lekarze, którzy wiedzą jak to ugryźć.

hope♥, Iskierka nadziei, snieżka, Agaa049 lubią tę wiadomość

• Iskierka nadziei Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Ja jestem jakoś w bojowym nastroju ostatnio i zamierzam se to dziecko zrobić i urodzić w najbliższym czasie 😂 idź do nowego lekarza, co głowa to nowe pomysły. Myślę, że są jeszcze mądrzy lekarze, którzy wiedzą jak to ugryźć.
    Idę idę. I też sobie wbijam do głowy, że choćby nie wiem co to musi się udać i koniec. Nie odpuszczę. Chciałabym jeszcze pocisnąć temat z nową gin... zobaczymy. Mój mąż ma lepsze plany. Mówi że jak tylko będzie zielone światło po pierwszym zaraz staramy się o drugie 😅😅😅

• Iskierka nadziei Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzisiaj miałam bluzę wypchaną zakupami i mąż do mnie " Ale ładnie będzie Ci z tym brzuszkiem" 🥹🤭 Także góry przeniesiemy i się uda!

Oczekujaca, Agaa049 lubią tę wiadomość

• hope♥ Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetnie, że macie takie plany! Trzymam kciuki! 🤞

Iskierka nadziei, Monkai lubią tę wiadomość

Starania od 07/24 (14cs) 🫶🏻
    Diagnostyka od 11/24 | Klinika od 01/25

﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
    👩🏻 30 | niedoczynność, Hashimoto
    · histeroskopia zrostów 04/25
    · wykonana pełna diagnostyka hormonalna, metaboliczna, ginekologiczna ✔
    · nadal pracujemy nad tarczycą i wit. D ✘

👨🏻 29
    · badanie nasienia 01/25 ⇢ 06/25:
    ‎ » morfologia 2% ⇢ 0%
    ‎ » ilość plemników 10mln/ml ⇢ 13mln/ml
    ‎ » ruch: A+B 41,67% ⇢ 41,98%
    » posiew ✔

💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
    👩🏻 euthyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki, jodid, olej z wiesiołka
    🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glowmama wrote:
    Hej, mam wyniki… są bardzo słabe :(
    Według kalendarza ciąża ma 4 tygodnie 5dni i beta 27,30mIu/ml a progesteron 6,14mIu/ml
    Jutro mam teleporade z położna a po weekendzie w we wtorek ginekologa. Czy jest jakaś nadzieja na poprawę? :(

Ten progesteron jest niepokojący :( Masz możliwość załatwienia dzisiaj recepty na coś podnoszącego progesteron? Np. pójść na nocną i świąteczną opiekę zdrowotną?
    Trzymaj się kochana 🫂

👩🏻 29 👦🏻 33
    ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Witamina D 135 ng/ml (>100 - stężenie potencjalnie toksyczne)🔺
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🚑2009r. - skręt jądra -> amputacja lewego jądra ✂️
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
    🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
    🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
    🔆żywotność - 78%
    🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
    TSH 4,539 µIU/ml 🔺(Euthyrox 25), reszta hormonów ok ❇️
  • glowmama Debiutantka

Wysłany: 30 kwietnia, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Ten progesteron jest niepokojący :( Masz możliwość załatwienia dzisiaj recepty na coś podnoszącego progesteron? Np. pójść na nocną i świąteczną opiekę zdrowotną?
    Trzymaj się kochana 🫂

Jutro o 14 mam teleporade. Mam nadzieję,że zaradzi :(

• Monkai Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie nie było, starałam się dziś nadrobić i tyle wieści ❤️ przez urlop i zhakowane konto na FB nadganianie pracy brakło mi czasu na pisanie do was nad czym ubolewam i obiecuje poprawę.

Iskierka też mam niskie amh ⬇️ lekarz co mi robił Mezo twierdzi że można je podnieść. Przy ostatniej stymulacji miałam 4 🥚 i wystarczyłyby gdyby były dobrej jakości. Cały czas się suplementuje, zobaczymy.

Po mezoterapii wcale mi się amh nie podniosło, miałam 0.54 mam 0.55 wyniki z dziś, a Mezo była 29.03 to już chyba powinno coś drgnąć.
    U paśnika zrobiłam badania immu i choć dr powiedział że jak na mój wiek są całkiem spoko, jak u 35latki to i tak są sporo poza normami. We wtorek idę do niego z wynikiem amh i ma mi rozpisać coś ja jajca 🥚🥚🥚
    Do mojej dr za 2 tyg i szykujemy się do stymulacji z hormonem wzrostu. Przewiduje transfer na koniec maja.
    Praca niestety nie pomaga, jest jej tak dużo że nie ogarniam już chyba, do tego niestety nie wszystkim chce się pracować i dodatkowo frustruje. Cieszę się na ten długi weekend jak nigdy choć po urlopie byłam w pracy realnie 3 dni 🙈

Ona '83
    On '74
    2016-2017 7xIUI 💔
    2018 ❄️❄️❄️
    3.2018 IVF 💔
    11.2018 IVF💔
    2025 wracam silniejsza i walczę dalej
    AMH 0,544
    4🥚 tylko 1 🥚💉 brak transferu ❤️‍🩹
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 1 maja, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glowmama wrote:
    Jutro o 14 mam teleporade. Mam nadzieję,że zaradzi :(
    I jak tam?

👩🏻 29 👦🏻 33
    ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Witamina D 135 ng/ml (>100 - stężenie potencjalnie toksyczne)🔺
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🚑2009r. - skręt jądra -> amputacja lewego jądra ✂️
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
    🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
    🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
    🔆żywotność - 78%
    🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
    TSH 4,539 µIU/ml 🔺(Euthyrox 25), reszta hormonów ok ❇️
  • glowmama Debiutantka

Wysłany: 1 maja, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    I jak tam?

Powiedziała że mam zrobić jutro rano ponownie Beta HCG i się nie martwić.
    Niestety dostałam dziś mocniejszy ból brzucha i pleców jak na miesiączke. Poszłam do toalety i miałam krew a teraz plamienie więc podejrzewam że dostanę okres po prostu. Według niej okres powinnam dostać 28.04 czyli spóźnia mi się 2 dni dopiero a nie tyle ile myślałam czyli 6 dni.
    Nie wiem co mam robić :(

• hope♥ Autorytet

Wysłany: 2 maja, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glowmama daj znać jak będziesz mieć wyniki bety

Starania od 07/24 (14cs) 🫶🏻
    Diagnostyka od 11/24 | Klinika od 01/25

﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
    👩🏻 30 | niedoczynność, Hashimoto
    · histeroskopia zrostów 04/25
    · wykonana pełna diagnostyka hormonalna, metaboliczna, ginekologiczna ✔
    · nadal pracujemy nad tarczycą i wit. D ✘

👨🏻 29
    · badanie nasienia 01/25 ⇢ 06/25:
    ‎ » morfologia 2% ⇢ 0%
    ‎ » ilość plemników 10mln/ml ⇢ 13mln/ml
    ‎ » ruch: A+B 41,67% ⇢ 41,98%
    » posiew ✔

💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
    👩🏻 euthyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki, jodid, olej z wiesiołka
    🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E
  • glowmama Debiutantka

Wysłany: 2 maja, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hope♥ wrote:
    glowmama daj znać jak będziesz mieć wyniki bety

Niestety dostałam dziś okres :((((

• Agaa049 Ekspertka

Wysłany: 2 maja, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glowmama wrote:

Bardzo mi przykro :(
    Nie chciałam wcześniej pisać, ale ten progesteron u Ciebie to bardzo nisko. Następnym razem jak taki będzie to od razu po teście musisz lecieć do lekarza po tabletki.
    Można go też podnieść jedząc zdrowo i odżywczo.

Przytulam mocno, trzymaj się kochana, na pewno Wam się uda jeszcze 🥰

Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    Ponowne starania 01.2025 r.
    05.2025 r. Cross match 52%…
    06.2025 r. Histeroskopia - wstępnie ok -> oczekiwanie na wynik histopatologiczny
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 2 maja, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spotkałam dziś moją dobrą koleżankę ze studiów i to było cudowne spotkanie, ale jest mi smutno i źle. Wiadomo z jakiego powodu… ma dwójkę dzieci i czuje się stara i mimo że jest umęczona to jej zazdroszczę. Nie tak złośliwie żebym życzyła źle, ale przykro mi dziś straszliwie 😭

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 2 maja, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glowmama wrote:

Przykro mi bardzo 😢

• Agaa049 Ekspertka

Wysłany: 2 maja, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Dziewczyny spotkałam dziś moją dobrą koleżankę ze studiów i to było cudowne spotkanie, ale jest mi smutno i źle. Wiadomo z jakiego powodu… ma dwójkę dzieci i czuje się stara i mimo że jest umęczona to jej zazdroszczę. Nie tak złośliwie żebym życzyła źle, ale przykro mi dziś straszliwie 😭

Wiem co czujesz, ja często odmawiam spotkań ze znajomymi, którzy mają dzieci właśnie z tego powodu. Ciągle tylko tematy o dzieciach, a ja siedzę jak debil…. Smutne to, ale i do nas uśmiechnie się słońce, mam nadzieję 🥰

06.2025 r. Histeroskopia - wstępnie ok -> oczekiwanie na wynik histopatologiczny
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 2 maja, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Wiem co czujesz, ja często odmawiam spotkań ze znajomymi, którzy mają dzieci właśnie z tego powodu. Ciągle tylko tematy o dzieciach, a ja siedzę jak debil…. Smutne to, ale i do nas uśmiechnie się słońce, mam nadzieję 🥰
    Pewnie za tydzień dostanę okres żeby się jeszcze bardziej dobić 😒
    Mam nadzieję, że w końcu tak, ale dziś mam ochote usiąść i zapłakać 😢

• Agaa049 Ekspertka

Wysłany: 2 maja, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca wrote:
    Pewnie za tydzień dostanę okres żeby się jeszcze bardziej dobić 😒
    Mam nadzieję, że w końcu tak, ale dziś mam ochote usiąść i zapłakać 😢

Możesz płakać, możesz pisać, żeby tylko było lepiej 😘
    Mi też smutno jak ktoś tak narzeka na dzieci, że nocy nie przesypia, że chore itp a nie zdają sobie sprawy jak bardzo My byśmy chciały mieć takie problemy :( ja to mówię do męża, że już nie mogę się doczekać tych nocy nieprzespanych 🙈😀

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 2 maja, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa049 wrote:
    Możesz płakać, możesz pisać, żeby tylko było lepiej 😘
    Mi też smutno jak ktoś tak narzeka na dzieci, że nocy nie przesypia, że chore itp a nie zdają sobie sprawy jak bardzo My byśmy chciały mieć takie problemy :( ja to mówię do męża, że już nie mogę się doczekać tych nocy nieprzespanych 🙈😀
    Nie mogę beczeć, bo jestem w pracy, wiec musze trzymać fason 😅 mnie też nawet to wstawanie w nocy wydaje się aktualnie atrakcyjne, a ona narzekała, że ma dość krzyku i zapewne tak jest, ale przykro mi zwyczajnie jak babie, która chce, a nie może 😆

• Tycia88 Koleżanka

Wysłany: 2 maja, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problemy z zajściem w ciążę - świadectwo
    Witajcie 🥰

Chciałabym podzielić się z Wami swoim doświadczeniem...

👶🏼 Odkąd urodziłam swoją pierwszą córkę i odstawiłam ją od piersi, pragnęłam z mężem kolejnego dziecka. Po 8 latach starań, ledwo co na lekach (Letrozol i Ovitrelle), z trudnościami zaszłam w drugą ciążę. Była to dla nas niesamowita wiadomość. Mimo problemów w ciąży i komplikacji przy porodzie powitaliśmy na świecie naszą drugą córkę.

🥵 Dodatkowo - od zawsze miałam ogromne problemy z miesiączką. Była ona nieregularna i bardzo bardzo bolesna. Miewałam również częste, mocne migreny, problemy żołądkowe (refluks, nieżyt żołądka, częste krwawienie z jelit), przewlekłe zmęczenie. Na badaniach hormonalnych wyszedł też zespół policystycznych jajników.

✨️ Pewnego dnia przyjaciółka słysząc o moim złym samopoczuciu poleciła mi zrobić program oczyszczający z toksyn. Zupełnie nie sądziłam, że mogłabym po nim zajść w ciążę, ale miałam nadzieję na poprawę zdrowia.

🕊 Pierwszą rzeczą jaką sobie uświadomiłam i jaka zmotywowała mnie to wzięcia się za swoje zdrowie to słowa z Pisma Świętego o tym, że moje ciało to świątynia Ducha Świętego (1 Kor 3, 16).

🥦 Po drugie - odstawiłam słodycze, zaczęłam jeść więcej warzyw i regularnie pić aloes, suplementować się.

🙏🏻 Po miesiącu rozpoczęłam 9-dniowe oczyszczanie Połączyłam go z modlitwą - nowenną do św. Teresy z Avila (patronki osób chorych na migreny). Dla mnie, jako osoby wierzącej, takie połączenie było bardzo istotne.

🤰🏼Zaczęłam mieć też nadzieję na zajście w trzecią ciążę i obiecałam sobie robić to oczyszczanie co 3 miesiące. Okazało się, że niepotrzebnie, bo kilka dni po zakończeniu programu dostałam miesiączkę na czas (!) i od razu zaszłam w ciążę, co było dla nas niesamowitym zaskoczeniem! Bardzo długo nie mogliśmy uwierzyć, że jestem w ciąży - zrobiliśmy kilka testów i pobiegliśmy na badania krwi. 😊

⬇️ Co ważne... przez ten pierwszy miesiąc picia aloesu i podczas 9-dniowego oczyszczania zaczęłam też ćwiczyć po ok 20-30 min dziennie. Schudłam 9 kg.

👧🏼 Właśnie spodziewamy się naszej trzeciej dziewczynki, która rozwija się prawidłowo, wręcz idealnie. Moje poprzednie 2 córeczki były bardzo małe, co niepokoiło lekarzy. Co więcej, w tej ciąży mam więcej siły i witalności niż w poprzednich (nadal piję aloes) - potwierdzają to bliscy i znajomi, którzy mówią mi, że świetnie wyglądam i że ciąża mi służy. To dla mnie bardzo miłe, w poprzednich ciążach raczej nie słyszałam takich komplementów, bo byłam bardzo zmęczona i wyczerpana...

🪴 Dziękuję Bogu za stworzenie tak wspaniałej rośliny, jaką jest aloes!

✅️ Oczywiście nie jest to świadectwo tylko o tym, że dzięki naturalnym produktom, zdrowej diecie i ćwiczeniom fizycznym można zajść w ciążę... Jest to dowód na to, że po aloesie i oczyszczeniu z toksyn organizm zaczyna funkcjonować prawidłowo!

🌿 Jeśli chcesz wiedzieć więcej, napisz. Chętnie opowiem Ci jak wyglądała moja droga do lepszego samopoczucia.

‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ