STARACZKI 2026
- 

WIADOMOŚĆ
- 

stokroteczka25 wrote:Dziewczyny, na ten moment jestem załamana. Wyniki wyszły bardzo złe. Oligoasthenoteratozoospermia. Z tego co czytałam to bardzo małe szanse na ciąże 

Upłynnienie: prawidłowe po 30 min
 Objętość ejakulatu: 3,0 ml
 pH 7,9 >7,2
 Lepkość: prawidłowa
 Aglutynacja: brak
 Komórki okrągłe: 4,14 mln/ml

Typ a (ruch postępowy szybki) 4,09%
 Typ b (ruch postępowy wolny) 2,92%
 Typ c (ruch niepostępowy) 33,92%
 Typ d (nieruchome) 59,06%
 Ruch postępowy (a+b) = 7,02%
 Ruch całkowity (a+b+c) = 40,94%

Morfologia 0%

Liczba plemników: 6,82 mln/ml
 Liczba plemników w ejakulacie 20,46 mln
 Trzymaj się! Jak dziewczyny na miesięcznym pisały androlog. 

👩 30 lat (PCOS, IO)
 👨 37 lat
 🌼 Córka – 4 lata

💫 Starania o drugie maleństwo od 08.2025
 💊 Lametta + Ovitrelle

🩵 CS1: owulacja potwierdzona – brak efektu

🩷 CS2:
 • 10 dpo (14.10) – β-hCG: 10.75
 • 12 dpo (16.10) – β-hCG: 63.65
 • 14 dpo (18.10) – β-hCG: 208.56
 • 16 dpo (20.10) – β-hCG: 405.09
 • 18 dpo (22.10) – β-hCG: 730.15
 • 20 dpo (24.10) – β-hCG: 1374.21
 • 24 dpo (28.10) – β-hCG: 6412.54 🌟
 • 29.10 – pęcherzyk ciążowy 11 mm, żółtkowy 4 mm 💛

📅 I prenatalne: 17.12.2025 🤍

Psalm 62,6
 „Jedynie w Bogu szukaj spokoju, duszo moja,
 bo od Niego pochodzi moja nadzieja.”
- 

Tak jest kreseczka ❤️ idź na bete ❤️GosAga123 wrote:https://zapodaj.net/plik-GxuHYKw8Gz
 Chyba udało się zrobić z tym zdjęciem. Nigdy wcześniej nie miałam nawet śladu od ponad roku. To jest cień kreski, nie zwariowałam ?▫️Starania o drugie szczęście od 04/2025🍀⏳
- 

Nie to są inne, home check. A betę też postaram się pobiecEliora wrote:To są te testeo? Idź na betęOna 35 - badanie drożności i hormony w normie
 On 34 - ruchliwość i liczebność super, morfologia 2% (wzrost z 0% po suplach)

05.2021 👶w 1cs

Ponowne starania od 01.2024
 08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureoplasma i mycoplasma - wyleczone

05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina

Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle)
- 

GosAga123 wrote:Nie to są inne, home check. A betę też postaram się pobiec
 A no to dobrze, to jest kreska! 

👩 30 lat (PCOS, IO)
 👨 37 lat
 🌼 Córka – 4 lata

💊 Lametta + Ovitrelle

🩷 CS2:

Psalm 62,6
- 

Pani Bocianowa wrote:Mam wynik…aż się cała trzęsę 31,65 😄 31,65 😄
 Gratulacje ☺️♥️ Pani Bocianowa lubi tę wiadomość
                                👩🏻32 Pani Bocianowa lubi tę wiadomość
                                👩🏻32
 Niedoczynność tarczycy (unormowana przez leki)
 IO (badania pod kontrolą - na ten moment brak IO)
 🤵🏻37

25.10 Beta 498 ♥️
 28.10 beta 1901 ♥️

Starania o pierwsze bobo rozpoczęte 08/25🩷🩵
- 

Ja od 4 nie śpię bo nie wiem co robić. Pracuje na nocki, mam stresującą pracę, jestem po dwóch ciążach: jednej zagrożonej i jednej poronionej. Nie wiem czy powinnam teraz mieć nieprzespane noce, z resztą moja praca jest stresująca dość. Chyba już dziś zadzwonię do ginekolog i zapytam co robić bo jestem też trochę zmartwiona.

Stokroteczka - tak mi przykro 🥺 tak jak dziewczyny mówią, androlog może Wam pomóc, nie załamuj się jeszcze, pogadajcie z lekarzem najpierw.

Aga - jest kreska !!! ale czad! Leć na betę ! 😍 ale czad! Leć na betę ! 😍

Coś tutaj mi się wydaje że jest jakaś epidemia dwukreskowa. 🤧🤧
 Proszę się częstować 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

Paula-1407 lubi tę wiadomość Paula-1407 lubi tę wiadomość
- 

Hej, ostatnio moj tez był i wyniki bardzo podobne... współczujestokroteczka25 wrote:Dziewczyny, na ten moment jestem załamana. Wyniki wyszły bardzo złe. Oligoasthenoteratozoospermia. Z tego co czytałam to bardzo małe szanse na ciąże 

Upłynnienie: prawidłowe po 30 min
 Objętość ejakulatu: 3,0 ml
 pH 7,9 >7,2
 Lepkość: prawidłowa
 Aglutynacja: brak
 Komórki okrągłe: 4,14 mln/ml

Typ a (ruch postępowy szybki) 4,09%
 Typ b (ruch postępowy wolny) 2,92%
 Typ c (ruch niepostępowy) 33,92%
 Typ d (nieruchome) 59,06%
 Ruch postępowy (a+b) = 7,02%
 Ruch całkowity (a+b+c) = 40,94%

Morfologia 0%

Liczba plemników: 6,82 mln/ml
 Liczba plemników w ejakulacie 20,46 mln bierze jakies suplementy, jaki prowadzi styl zycia? My wprowadzany właśnie luźne gacie, fertiduo i lepsza dieta. bierze jakies suplementy, jaki prowadzi styl zycia? My wprowadzany właśnie luźne gacie, fertiduo i lepsza dieta.
- 

Beta zrobiona, wyniki będą wieczorem🙈 póki co trudno mi uwierzyć ale zamierzam się cieszyć czekając na potwierdzenie.Pani Bocianowa wrote:Ja od 4 nie śpię bo nie wiem co robić. Pracuje na nocki, mam stresującą pracę, jestem po dwóch ciążach: jednej zagrożonej i jednej poronionej. Nie wiem czy powinnam teraz mieć nieprzespane noce, z resztą moja praca jest stresująca dość. Chyba już dziś zadzwonię do ginekolog i zapytam co robić bo jestem też trochę zmartwiona.

Stokroteczka - tak mi przykro 🥺 tak jak dziewczyny mówią, androlog może Wam pomóc, nie załamuj się jeszcze, pogadajcie z lekarzem najpierw.

A co do pracy to z tego co kojarzę to chyba w ciąży nie można pracować na nocki? Może wyślę Cię gin szybko na l4 Ona 35 - badanie drożności i hormony w normie Ona 35 - badanie drożności i hormony w normie

05.2021 👶w 1cs

08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureoplasma i mycoplasma - wyleczone

- 

Pani Bocianowa wrote:Ja od 4 nie śpię bo nie wiem co robić. Pracuje na nocki, mam stresującą pracę, jestem po dwóch ciążach: jednej zagrożonej i jednej poronionej. Nie wiem czy powinnam teraz mieć nieprzespane noce, z resztą moja praca jest stresująca dość. Chyba już dziś zadzwonię do ginekolog i zapytam co robić bo jestem też trochę zmartwiona.

Powiem Ci tak ja pracowałam na nocki, w szpitalu na zakładzie diagnostyki obrazowej.
 Więc syf kiła mogiła, promieniowanie. Nie można po prostu pracować w ciąży w promieniowaniu. Rodzinny wystawił mi L4 do wizyty u ginekologa. Powiedziałam jaka jest sytuacja. 

👩 30 lat (PCOS, IO)
 👨 37 lat
 🌼 Córka – 4 lata

💊 Lametta + Ovitrelle

🩷 CS2:

Psalm 62,6
- 

Trzymam kciuki za wynik bety!! Daj znać koniecznie wieczorem 🤞🤞GosAga123 wrote:Beta zrobiona, wyniki będą wieczorem🙈 póki co trudno mi uwierzyć ale zamierzam się cieszyć czekając na potwierdzenie.
 A co do pracy to z tego co kojarzę to chyba w ciąży nie można pracować na nocki? Może wyślę Cię gin szybko na l4 
- 

Właśnie czekam w kolejce do gin wcześniej dzwoniłam i powiedziała że u mnie po takich wcześniejszych „przebojach” ciąża jest z automatu od początku potencjalnie zagrożona więc mam przyjść dziś. wcześniej dzwoniłam i powiedziała że u mnie po takich wcześniejszych „przebojach” ciąża jest z automatu od początku potencjalnie zagrożona więc mam przyjść dziś.

Claire 👩👦 wrote:Pięknie 😍 gratulacje!! Robiłaś test, wyszła kreska? U mnie dziś 11dpo, trochę boję się testować
 Hej dziękuję 😘 u mnie jest śmieszna akcja z tymi testami, dziewczynom już pisałam we wcześniejszych wpisach - kupiłam jakieś trefne testy „testeo” które mimo ciąży nie pokazują kreski 😆 gdyby nie moje dziwne samopoczucie i krwawienie implantacyjne to bym nawet nie wiedziała że jestem w ciąży xD zrobiłam dziś rano nawet bo został mi jeden i nadal biało 😂 oczywiście zostawiłam odpowiedni komentarz na allegro.

Aga - koniecznie od razu pisz ile masz bety 
 Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:45 
- 

Napisze na pewno! Teraz oczywiście włączyła się panika że to może od zastrzyku… ale miałam go już 13 dni temu a w poprzednim cyklu wypłukał się już po 8/9 dniach.Pani Bocianowa wrote:Właśnie czekam w kolejce do gin wcześniej dzwoniłam i powiedziała że u mnie po takich wcześniejszych „przebojach” ciąża jest z automatu od początku potencjalnie zagrożona więc mam przyjść dziś. wcześniej dzwoniłam i powiedziała że u mnie po takich wcześniejszych „przebojach” ciąża jest z automatu od początku potencjalnie zagrożona więc mam przyjść dziś.

Hej dziękuję 😘 u mnie jest śmieszna akcja z tymi testami, dziewczynom już pisałam we wcześniejszych wpisach - kupiłam jakieś trefne testy „testeo” które mimo ciąży nie pokazują kreski 😆 gdyby nie moje dziwne samopoczucie i krwawienie implantacyjne to bym nawet nie wiedziała że jestem w ciąży xD zrobiłam dziś rano nawet bo został mi jeden i nadal biało 😂 oczywiście zostawiłam odpowiedni komentarz na allegro.

Aga - koniecznie od razu pisz ile masz bety Ona 35 - badanie drożności i hormony w normie Ona 35 - badanie drożności i hormony w normie

05.2021 👶w 1cs

- 

Stokroteczka te wyniki są do ogarnięcia! Mój mąż miał bardzo słabe a suplami szybciutko nadgonił i małymi zmianami typu brak ciepłych kąpieli i luźne gatkiEliora wrote:Trzymaj się! Jak dziewczyny na miesięcznym pisały androlog. przydałoby się też usg jąder bo czasem to żylaki tak psują wyniki 
                                Ona 35 - badanie drożności i hormony w normie przydałoby się też usg jąder bo czasem to żylaki tak psują wyniki 
                                Ona 35 - badanie drożności i hormony w normie

05.2021 👶w 1cs

- 

Pani Bocianowa, GosAga Pozytywnie Wam zazdroszczę dziewczyny i tak bardzo bym chciała być na waszym miejscu ❤️ mnie tak biorą choroby ciągle, więc może w końcu mnie któraś zarazi wiruskiem ciążowym 🦠🦠🦠

Mój oddał nasienie. Mówi, że nie było źle i bardziej go stresowało to co się aktualnie dzieje na drogach w mieście 😅 a ja siedzę w domu i nerwy miałam na poziomie max, czy on tam da radę itd 😅🙈 Przez jutrzejsze święto, wyniki dopiero w przyszłym tygodniu... Także czekamy... Ale znowu jest przeziębiony.. Prawie 3 tyg temu skończy antybiotyk i zaś go coś wzięło. On ogólnie prowadzi zdrowy tryb życia, nie pali, nie pije, ma zdrowa wagę, dużo się rusza, suple na poprawę nasienia bierze już 4 miesiące, ale myślę, że przez te ciągłe przeziębienia i infekcje badanie raczej wyjdzie kiepsko...
  GosAga123, Pani Bocianowa lubią tę wiadomość
                                ▫️Starania o drugie szczęście od 04/2025🍀⏳ GosAga123, Pani Bocianowa lubią tę wiadomość
                                ▫️Starania o drugie szczęście od 04/2025🍀⏳
- 

GosAga123 wrote:Stokroteczka te wyniki są do ogarnięcia! Mój mąż miał bardzo słabe a suplami szybciutko nadgonił i małymi zmianami typu brak ciepłych kąpieli i luźne gatki przydałoby się też usg jąder bo czasem to żylaki tak psują wyniki przydałoby się też usg jąder bo czasem to żylaki tak psują wyniki
 Powiesz jakie brał suple ?▫️Starania o drugie szczęście od 04/2025🍀⏳
- 

Jeżeli w ostatnim czasie (ok 3 miesiące) miał gorączkę powyżej 38 to to może wpłynąć na wynik, więc też weźcie pod uwagę że za jakiś czas jak się wykuruje wyniki poszłyby do góryNutka15 wrote:Pani Bocianowa, GosAga Pozytywnie Wam zazdroszczę dziewczyny i tak bardzo bym chciała być na waszym miejscu ❤️ mnie tak biorą choroby ciągle, więc może w końcu mnie któraś zarazi wiruskiem ciążowym 🦠🦠🦠

Mój oddał nasienie. Mówi, że nie było źle i bardziej go stresowało to co się aktualnie dzieje na drogach w mieście 😅 a ja siedzę w domu i nerwy miałam na poziomie max, czy on tam da radę itd 😅🙈 Przez jutrzejsze święto, wyniki dopiero w przyszłym tygodniu... Także czekamy... Ale znowu jest przeziębiony.. Prawie 3 tyg temu skończy antybiotyk i zaś go coś wzięło. On ogólnie prowadzi zdrowy tryb życia, nie pali, nie pije, ma zdrowa wagę, dużo się rusza, suple na poprawę nasienia bierze już 4 miesiące, ale myślę, że przez te ciągłe przeziębienia i infekcje badanie raczej wyjdzie kiepsko... Ona 35 - badanie drożności i hormony w normie Ona 35 - badanie drożności i hormony w normie

05.2021 👶w 1cs

- 

Przez trzy miesiące brał tenfertil On i Wit d, sama luźna bielizna, zero roweru, mniej cukru i kawy, kategoryczny zakaz sauny i wanny gorącejNutka15 wrote:Powiesz jakie brał suple ?Ona 35 - badanie drożności i hormony w normie

05.2021 👶w 1cs