STARACZKI 2026
-
WIADOMOŚĆ
-
Pani Bocianowa wrote:No nic, dziś wieczorem podjadę na betę bo mam laboratorium 24/7 niedaleko i zobaczymy, przynajmniej będę wiedzieć na czym stoję bo już mam kocioł w głowie, a tak to popłaczę chwilę i tyle albo się ucieszę a nie tak po środku 🙄
Pewnie, jak Cię to uspokoi to jedz, będziesz wiedzieć czarno na białym. A ile masz dpo ?▫️Starania o drugie szczęście od 04/2025🍀⏳ -
Pani Bocianowa wrote:No nic, dziś wieczorem podjadę na betę bo mam laboratorium 24/7 niedaleko i zobaczymy, przynajmniej będę wiedzieć na czym stoję bo już mam kocioł w głowie, a tak to popłaczę chwilę i tyle albo się ucieszę a nie tak po środku 🙄
Trzymam kciuki!
Pani Bocianowa lubi tę wiadomość

👩 30 lat (PCOS, IO)
👨 37 lat
🌼 Córka – 4 lata
💫 Starania o drugie maleństwo od 08.2025
💊 Lametta + Ovitrelle
🩵 CS1: owulacja potwierdzona – brak efektu
🩷 CS2:
• 10 dpo (14.10) – β-hCG: 10.75
• 12 dpo (16.10) – β-hCG: 63.65
• 14 dpo (18.10) – β-hCG: 208.56
• 16 dpo (20.10) – β-hCG: 405.09
• 18 dpo (22.10) – β-hCG: 730.15
• 20 dpo (24.10) – β-hCG: 1374.21
• 24 dpo (28.10) – β-hCG: 6412.54 🌟
• 29.10 – pęcherzyk ciążowy 11 mm, żółtkowy 4 mm 💛
📅 I prenatalne: 17.12.2025 🤍
Psalm 62,6
„Jedynie w Bogu szukaj spokoju, duszo moja,
bo od Niego pochodzi moja nadzieja.” -
Pani Bocianowa wrote:Nutka - cudownie że czujesz się choć troszkę lepiej, możesz być z siebie dumna że dochodzisz do siebie, tak to zwykle jest że ciąża nadchodzi w najmniej oczekiwanym momencie, tak jak mówiła Novelle, wierzę w to mocno i trzymam kciukasy, trzeba szybciutko wyjść z dołka, ale przecież nie od razu bo masz prawo być smutna 😘
Anett - może za wcześnie testowałaś?
Jeśli to u mnie to zagnieżdżenie to czemu test nadal jest biały? 🙄 Boże już bym chciała coś wiedzieć bo mnie roznosi. Jeszcze dzisiaj jestem w pracy i czas się dłuży, to nie pomaga absolutnie. Jeszcze mam te durne testy z testeo, naczytałam się że jak jest ciąża to nie pokazuje, a jak nie ma ciąży to pokazuje dwie kreski xD cudownie, tak to jest kupić coś po taniości.
Kurczę nie wiem. Zrobię jeszcze jutro test. Dziś powinnam mieć @
-
Dzięki dziewczyny za wsparcie 🥹🩷🩵.musiałam sobie trochę popłakać, przemyśleć i przeszło, trzymam za nas wszystkie kciuki🤞🏻.Nastawiam się pozytywnie , działamy w listopadzie!🩷
Pani Bocianowa -powodzenia na becie 🩵🩵⏸️
Starania o pierwsze maleństwo od 08.25♥️🥹
Czekamy na ⏸️🤞🏻🍍🍍
🩷🩵CS1(Lametta+ovitrelle)
„Zanim cię ujrzałam, już cię kochałam. Zanim cię usłyszałam, już cię znałam.” – Nieznany autor -
11 dpo beta powinna już wyjśćPani Bocianowa wrote:11 dpo. Za wcześnie?
Ona 35 - badanie drożności i hormony w normie
On 34 - ruchliwość i liczebność super, morfologia 2% (wzrost z 0% po suplach)
05.2021 👶w 1cs
Ponowne starania od 01.2024
08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureoplasma i mycoplasma - wyleczone
05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina
Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle) -
Hej wszystkim

Czy ktoś z was jest na cyklu stymulowanym lametta i przepisany został wam zastrzyk ovitrelle ?
Jestem w 8dc, mam dwa pęcherzyki 16mm i jeden 13mm , zastrzyk mam zrobić w 11dc.
Czy ktoś taki zastrzyk stosował ? Tak się zastanawiam czy 11dc nie będzie za późno? Czy pęcherzyki podczas stymulacji mogą pęknąć przed zastrzykiem ? Ktoś ma doświadczenie w tym temacie ?👩 96 | 🧔92
Starania od 12.2023
05.2024 👼 💔 Aniołek, ciąża zatrzymana 10+1dc
08.2025 pierwsza wizyta w klinice niepłodności
09.2025 HSG -
Hejka dziewczyny mam pytanie o szyjkę macicy i o śluz.
W 13 dc miałam śluz rozciągliwy i szyjkę średnio wysoko i średnio miękką,
14 dc szyjka wysoko i średnio miękka oraz śluz jak białko jaja,
15 dc szyjka zaczęła opadać a śluz stał się kremowy
i 16 dc szyjka nisko i twarda oraz śluz kremowy.
Czy na podstawie tego wiadomo kiedy była owulacja?
I pytanie czy np. od 16 dc zaczął się już czas niepłodny - czytałam, że gdy są takie warunki jak tego dnia to już plemniki nie mają szans na zapłodnienie, ale inne stronki mówią, że po owulacji jest jeszcze 4 dni płodnych.
Jak to wygląda? Czy któraś z was może mi to wytłumaczyć na moim cyklu? Będę bardzo wdzięczna
-
madzia90 wrote:Hejka dziewczyny mam pytanie o szyjkę macicy i o śluz.
W 13 dc miałam śluz rozciągliwy i szyjkę średnio wysoko i średnio miękką,
14 dc szyjka wysoko i średnio miękka oraz śluz jak białko jaja,
15 dc szyjka zaczęła opadać a śluz stał się kremowy
i 16 dc szyjka nisko i twarda oraz śluz kremowy.
Czy na podstawie tego wiadomo kiedy była owulacja?
I pytanie czy np. od 16 dc zaczął się już czas niepłodny - czytałam, że gdy są takie warunki jak tego dnia to już plemniki nie mają szans na zapłodnienie, ale inne stronki mówią, że po owulacji jest jeszcze 4 dni płodnych.
Jak to wygląda? Czy któraś z was może mi to wytłumaczyć na moim cyklu? Będę bardzo wdzięczna
Nie wiem jak z szyjką, bo nigdy nie badałam, ale wiem że komórka jajowa po pęknięciu pęcherzyka żyje max 24h, więc 3 dni po owulacji to za dużo 😁
Najlepiej sprawdzać sobie testami owulacyjnymi na których widać kiedy mamy szczyt LH
próbowałaś tego sposobu?
-
Plapart wrote:Hej wszystkim

Czy ktoś z was jest na cyklu stymulowanym lametta i przepisany został wam zastrzyk ovitrelle ?
Jestem w 8dc, mam dwa pęcherzyki 16mm i jeden 13mm , zastrzyk mam zrobić w 11dc.
Czy ktoś taki zastrzyk stosował ? Tak się zastanawiam czy 11dc nie będzie za późno? Czy pęcherzyki podczas stymulacji mogą pęknąć przed zastrzykiem ? Ktoś ma doświadczenie w tym temacie ?
Też właśnie w listopadzie będę zaczynać przygodę z Lamettą ,ale niestety nie mam jeszcze jakiegoś doświadczenia w tym kierunku ,życzę ci powodzenia i też chętnie się dowiem więcej na ten temat 😁🩷
Plapart lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze maleństwo od 08.25♥️🥹
Czekamy na ⏸️🤞🏻🍍🍍
🩷🩵CS1(Lametta+ovitrelle)
„Zanim cię ujrzałam, już cię kochałam. Zanim cię usłyszałam, już cię znałam.” – Nieznany autor -
Paula-1407 wrote:Też właśnie w listopadzie będę zaczynać przygodę z Lamettą ,ale niestety nie mam jeszcze jakiegoś doświadczenia w tym kierunku ,życzę ci powodzenia i też chętnie się dowiem więcej na ten temat 😁🩷
Dziękuję , dam w takim razie znać jak poszło mi w tym cyklu
Może ktoś się jeszcze odezwie w tym temacie i będziemy wiedzieć więcej
👩 96 | 🧔92
Starania od 12.2023
05.2024 👼 💔 Aniołek, ciąża zatrzymana 10+1dc
08.2025 pierwsza wizyta w klinice niepłodności
09.2025 HSG -
Jeszcze nie próbowałam ale chyba muszę zacząć. A wiesz może po jak ze śluzem? Czy jak dzień po szczycie śluzu już się zrobił jak ogólnie w dniach niepłodnych to już koniec możliwości zapłodnienia?Pani Bocianowa wrote:Nie wiem jak z szyjką, bo nigdy nie badałam, ale wiem że komórka jajowa po pęknięciu pęcherzyka żyje max 24h, więc 3 dni po owulacji to za dużo 😁
Najlepiej sprawdzać sobie testami owulacyjnymi na których widać kiedy mamy szczyt LH
próbowałaś tego sposobu? -
U mnie jest tak, że po szczycie od razu robi się śluz kremowy i później aż do 3 dni przed okresem on jest w większej lub mniejszej ilości, można powiedzieć że na następny dzień po szczycie zmienia się na kremowy. Nie wiem jak u reszty dziewczyn, może to sprawa indywidualna?
W tym cyklu mam zupełnie inaczej, bo po owulacji 2 dni kremowego i resztę susza. -
U mnie zaczal sie okres wiec tym razem nie czekalam dlugo po odstawieniu luteiny. Nowy cykl, nowa nadzieja 😀 juz napisalam do lekarza zeby wyznaczyl mi termin na wizyte z monitorigiem. W tym cyklu mam brac 2-6dc aromek, a nie jak miesiac temu 3-7dc, wiec juz jutro zaczynam
Pani Bocianowa, Paula-1407, Nutka15 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 33&34
🍀 starania od 04.2025
⏳️ listopad 2025 - druga stymulacja (aromek + ovitrelle)
Suple 💊
prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D -
Pani Bocianowa wrote:Idę po 19 po pracy, ale boję się cholernie 😅 mam wrażenie że wszystko sobie wmawiam (oprócz tego plamienia) i że bez sensu ta beta bo i tak nic z tego 🙄
Będzie dobrze! Trzymam kciuki ,ciekawe kiedy będziesz mieć wynikStarania o pierwsze maleństwo od 08.25♥️🥹
Czekamy na ⏸️🤞🏻🍍🍍
🩷🩵CS1(Lametta+ovitrelle)
stokroteczka25 wrote:U mnie zaczal sie okres wiec tym razem nie czekalam dlugo po odstawieniu luteiny. Nowy cykl, nowa nadzieja 😀 juz napisalam do lekarza zeby wyznaczyl mi termin na wizyte z monitorigiem. W tym cyklu mam brac 2-6dc aromek, a nie jak miesiac temu 3-7dc, wiec juz jutro zaczynam
O kurcze super! Dobrze że tak długo nie czekałaś jak ostatnio .. Pamiętaj afirmujemy🩷⏸️
A jak po badaniu u męża?Starania o pierwsze maleństwo od 08.25♥️🥹
Czekamy na ⏸️🤞🏻🍍🍍
🩷🩵CS1(Lametta+ovitrelle)
Paula-1407 wrote:O kurcze super! Dobrze że tak długo nie czekałaś jak ostatnio .. Pamiętaj afirmujemy🩷⏸️
A jak po badaniu u męża?
Czekamy na wyniki, maja byc dzis poznym wieczorem, wiec wrzuce je tutaj na pewno
Pani Bocianowa, Nutka15 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 33&34
🍀 starania od 04.2025
⏳️ listopad 2025 - druga stymulacja (aromek + ovitrelle)
Suple 💊
prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D -
Czekam i trzymam kciuki 🍀Pani Bocianowa wrote:Idę po 19 po pracy, ale boję się cholernie 😅 mam wrażenie że wszystko sobie wmawiam (oprócz tego plamienia) i że bez sensu ta beta bo i tak nic z tego 🙄
27 lata k
29 lat m
07.2022 - ciąża biochemiczna
12.2022 - prawidłowa ciąża
08.2023- zdrowa księżniczka
starania o rodzeństwo - od 09.2025