X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI 2026
Odpowiedz

STARACZKI 2026

Oceń ten wątek:
  • Nutka15 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    No nic, dziś wieczorem podjadę na betę bo mam laboratorium 24/7 niedaleko i zobaczymy, przynajmniej będę wiedzieć na czym stoję bo już mam kocioł w głowie, a tak to popłaczę chwilę i tyle albo się ucieszę a nie tak po środku 🙄

Pewnie, jak Cię to uspokoi to jedz, będziesz wiedzieć czarno na białym. A ile masz dpo ?

▫️Starania o drugie szczęście od 04/2025🍀⏳
  • Eliora Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    No nic, dziś wieczorem podjadę na betę bo mam laboratorium 24/7 niedaleko i zobaczymy, przynajmniej będę wiedzieć na czym stoję bo już mam kocioł w głowie, a tak to popłaczę chwilę i tyle albo się ucieszę a nie tak po środku 🙄

Trzymam kciuki!

Pani Bocianowa lubi tę wiadomość

preg.png

👩 30 lat (PCOS, IO)
    👨 37 lat
    🌼 Córka – 4 lata

💫 Starania o drugie maleństwo od 08.2025
    💊 Lametta + Ovitrelle

🩵 CS1: owulacja potwierdzona – brak efektu

🩷 CS2:
     • 10 dpo (14.10) – β-hCG: 10.75
     • 12 dpo (16.10) – β-hCG: 63.65
     • 14 dpo (18.10) – β-hCG: 208.56
     • 16 dpo (20.10) – β-hCG: 405.09
     • 18 dpo (22.10) – β-hCG: 730.15
     • 20 dpo (24.10) – β-hCG: 1374.21
     • 24 dpo (28.10) – β-hCG: 6412.54 🌟
     • 29.10 – pęcherzyk ciążowy 11 mm, żółtkowy 4 mm 💛

📅 I prenatalne: 17.12.2025 🤍

Psalm 62,6
    „Jedynie w Bogu szukaj spokoju, duszo moja,
    bo od Niego pochodzi moja nadzieja.”
  • Anett9300 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    Nutka - cudownie że czujesz się choć troszkę lepiej, możesz być z siebie dumna że dochodzisz do siebie, tak to zwykle jest że ciąża nadchodzi w najmniej oczekiwanym momencie, tak jak mówiła Novelle, wierzę w to mocno i trzymam kciukasy, trzeba szybciutko wyjść z dołka, ale przecież nie od razu bo masz prawo być smutna 😘

Anett - może za wcześnie testowałaś?

Jeśli to u mnie to zagnieżdżenie to czemu test nadal jest biały? 🙄 Boże już bym chciała coś wiedzieć bo mnie roznosi. Jeszcze dzisiaj jestem w pracy i czas się dłuży, to nie pomaga absolutnie. Jeszcze mam te durne testy z testeo, naczytałam się że jak jest ciąża to nie pokazuje, a jak nie ma ciąży to pokazuje dwie kreski xD cudownie, tak to jest kupić coś po taniości.

Kurczę nie wiem. Zrobię jeszcze jutro test. Dziś powinnam mieć @

• Pani Bocianowa Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka15 wrote:
    Pewnie, jak Cię to uspokoi to jedz, będziesz wiedzieć czarno na białym. A ile masz dpo ?

11 dpo. Za wcześnie?

• Paula-1407 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie 🥹🩷🩵.musiałam sobie trochę popłakać, przemyśleć i przeszło, trzymam za nas wszystkie kciuki🤞🏻.Nastawiam się pozytywnie , działamy w listopadzie!🩷
    Pani Bocianowa -powodzenia na becie 🩵🩵⏸️

Starania o pierwsze maleństwo od 08.25♥️🥹
    Czekamy na ⏸️🤞🏻🍍🍍

🩷🩵CS1(Lametta+ovitrelle)

„Zanim cię ujrzałam, już cię kochałam. Zanim cię usłyszałam, już cię znałam.” – Nieznany autor
  • GosAga123 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    11 dpo. Za wcześnie?
    11 dpo beta powinna już wyjść :)

Ona 35 - badanie drożności i hormony w normie
    On 34 - ruchliwość i liczebność super, morfologia 2% (wzrost z 0% po suplach)

05.2021 👶w 1cs

Ponowne starania od 01.2024
    08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureoplasma i mycoplasma - wyleczone

05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina

Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle)
  • Plapart Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim ;)
    Czy ktoś z was jest na cyklu stymulowanym lametta i przepisany został wam zastrzyk ovitrelle ?
    Jestem w 8dc, mam dwa pęcherzyki 16mm i jeden 13mm , zastrzyk mam zrobić w 11dc.
    Czy ktoś taki zastrzyk stosował ? Tak się zastanawiam czy 11dc nie będzie za późno? Czy pęcherzyki podczas stymulacji mogą pęknąć przed zastrzykiem ? Ktoś ma doświadczenie w tym temacie ?

👩 96 | 🧔92

Starania od 12.2023
    05.2024 👼 💔 Aniołek, ciąża zatrzymana 10+1dc

08.2025 pierwsza wizyta w klinice niepłodności
    09.2025 HSG
  • madzia90 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny mam pytanie o szyjkę macicy i o śluz.
    W 13 dc miałam śluz rozciągliwy i szyjkę średnio wysoko i średnio miękką,
    14 dc szyjka wysoko i średnio miękka oraz śluz jak białko jaja,
    15 dc szyjka zaczęła opadać a śluz stał się kremowy
    i 16 dc szyjka nisko i twarda oraz śluz kremowy.
    Czy na podstawie tego wiadomo kiedy była owulacja?
    I pytanie czy np. od 16 dc zaczął się już czas niepłodny - czytałam, że gdy są takie warunki jak tego dnia to już plemniki nie mają szans na zapłodnienie, ale inne stronki mówią, że po owulacji jest jeszcze 4 dni płodnych.
    Jak to wygląda? Czy któraś z was może mi to wytłumaczyć na moim cyklu? Będę bardzo wdzięczna :)

Wysłany: Dzisiaj, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia90 wrote:
    Hejka dziewczyny mam pytanie o szyjkę macicy i o śluz.
    W 13 dc miałam śluz rozciągliwy i szyjkę średnio wysoko i średnio miękką,
    14 dc szyjka wysoko i średnio miękka oraz śluz jak białko jaja,
    15 dc szyjka zaczęła opadać a śluz stał się kremowy
    i 16 dc szyjka nisko i twarda oraz śluz kremowy.
    Czy na podstawie tego wiadomo kiedy była owulacja?
    I pytanie czy np. od 16 dc zaczął się już czas niepłodny - czytałam, że gdy są takie warunki jak tego dnia to już plemniki nie mają szans na zapłodnienie, ale inne stronki mówią, że po owulacji jest jeszcze 4 dni płodnych.
    Jak to wygląda? Czy któraś z was może mi to wytłumaczyć na moim cyklu? Będę bardzo wdzięczna :)

Nie wiem jak z szyjką, bo nigdy nie badałam, ale wiem że komórka jajowa po pęknięciu pęcherzyka żyje max 24h, więc 3 dni po owulacji to za dużo 😁
    Najlepiej sprawdzać sobie testami owulacyjnymi na których widać kiedy mamy szczyt LH :) próbowałaś tego sposobu?

• Paula-1407 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plapart wrote:
    Hej wszystkim ;)
    Czy ktoś z was jest na cyklu stymulowanym lametta i przepisany został wam zastrzyk ovitrelle ?
    Jestem w 8dc, mam dwa pęcherzyki 16mm i jeden 13mm , zastrzyk mam zrobić w 11dc.
    Czy ktoś taki zastrzyk stosował ? Tak się zastanawiam czy 11dc nie będzie za późno? Czy pęcherzyki podczas stymulacji mogą pęknąć przed zastrzykiem ? Ktoś ma doświadczenie w tym temacie ?

Też właśnie w listopadzie będę zaczynać przygodę z Lamettą ,ale niestety nie mam jeszcze jakiegoś doświadczenia w tym kierunku ,życzę ci powodzenia i też chętnie się dowiem więcej na ten temat 😁🩷

Plapart lubi tę wiadomość

Czekamy na ⏸️🤞🏻🍍🍍

🩷🩵CS1(Lametta+ovitrelle)

„Zanim cię ujrzałam, już cię kochałam. Zanim cię usłyszałam, już cię znałam.” – Nieznany autor
  • Plapart Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula-1407 wrote:
    Też właśnie w listopadzie będę zaczynać przygodę z Lamettą ,ale niestety nie mam jeszcze jakiegoś doświadczenia w tym kierunku ,życzę ci powodzenia i też chętnie się dowiem więcej na ten temat 😁🩷

Dziękuję , dam w takim razie znać jak poszło mi w tym cyklu ;)
    Może ktoś się jeszcze odezwie w tym temacie i będziemy wiedzieć więcej ;)

👩 96 | 🧔92

Starania od 12.2023
    05.2024 👼 💔 Aniołek, ciąża zatrzymana 10+1dc

08.2025 pierwsza wizyta w klinice niepłodności
    09.2025 HSG
  • madzia90 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    Nie wiem jak z szyjką, bo nigdy nie badałam, ale wiem że komórka jajowa po pęknięciu pęcherzyka żyje max 24h, więc 3 dni po owulacji to za dużo 😁
    Najlepiej sprawdzać sobie testami owulacyjnymi na których widać kiedy mamy szczyt LH :) próbowałaś tego sposobu?
    Jeszcze nie próbowałam ale chyba muszę zacząć. A wiesz może po jak ze śluzem? Czy jak dzień po szczycie śluzu już się zrobił jak ogólnie w dniach niepłodnych to już koniec możliwości zapłodnienia?

Wysłany: Dzisiaj, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest tak, że po szczycie od razu robi się śluz kremowy i później aż do 3 dni przed okresem on jest w większej lub mniejszej ilości, można powiedzieć że na następny dzień po szczycie zmienia się na kremowy. Nie wiem jak u reszty dziewczyn, może to sprawa indywidualna?
    W tym cyklu mam zupełnie inaczej, bo po owulacji 2 dni kremowego i resztę susza.

• Paula-1407 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Pani Bocianowa byłaś na becie?❤️

Czekamy na ⏸️🤞🏻🍍🍍

🩷🩵CS1(Lametta+ovitrelle)

• stokroteczka25 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zaczal sie okres wiec tym razem nie czekalam dlugo po odstawieniu luteiny. Nowy cykl, nowa nadzieja 😀 juz napisalam do lekarza zeby wyznaczyl mi termin na wizyte z monitorigiem. W tym cyklu mam brac 2-6dc aromek, a nie jak miesiac temu 3-7dc, wiec juz jutro zaczynam

Pani Bocianowa, Paula-1407, Nutka15 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 starania od 04.2025

⏳️ listopad 2025 - druga stymulacja (aromek + ovitrelle)

Suple 💊
    prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D

Wysłany: Dzisiaj, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula-1407 wrote:
    Jak tam Pani Bocianowa byłaś na becie?❤️

Idę po 19 po pracy, ale boję się cholernie 😅 mam wrażenie że wszystko sobie wmawiam (oprócz tego plamienia) i że bez sensu ta beta bo i tak nic z tego 🙄

• Paula-1407 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    Idę po 19 po pracy, ale boję się cholernie 😅 mam wrażenie że wszystko sobie wmawiam (oprócz tego plamienia) i że bez sensu ta beta bo i tak nic z tego 🙄

Będzie dobrze! Trzymam kciuki ,ciekawe kiedy będziesz mieć wynik

Czekamy na ⏸️🤞🏻🍍🍍

🩷🩵CS1(Lametta+ovitrelle)

• Paula-1407 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokroteczka25 wrote:
    U mnie zaczal sie okres wiec tym razem nie czekalam dlugo po odstawieniu luteiny. Nowy cykl, nowa nadzieja 😀 juz napisalam do lekarza zeby wyznaczyl mi termin na wizyte z monitorigiem. W tym cyklu mam brac 2-6dc aromek, a nie jak miesiac temu 3-7dc, wiec juz jutro zaczynam

O kurcze super! Dobrze że tak długo nie czekałaś jak ostatnio .. Pamiętaj afirmujemy🩷⏸️
    A jak po badaniu u męża?

Czekamy na ⏸️🤞🏻🍍🍍

🩷🩵CS1(Lametta+ovitrelle)

• stokroteczka25 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula-1407 wrote:
    O kurcze super! Dobrze że tak długo nie czekałaś jak ostatnio .. Pamiętaj afirmujemy🩷⏸️
    A jak po badaniu u męża?

Czekamy na wyniki, maja byc dzis poznym wieczorem, wiec wrzuce je tutaj na pewno

Pani Bocianowa, Nutka15 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 starania od 04.2025

⏳️ listopad 2025 - druga stymulacja (aromek + ovitrelle)

Suple 💊
    prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D
  • Atomówka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    Czekam i trzymam kciuki 🍀

27 lata k
    29 lat m

07.2022 - ciąża biochemiczna
    12.2022 - prawidłowa ciąża
    08.2023- zdrowa księżniczka <3

starania o rodzeństwo - od 09.2025
‹‹ 142 143 144 145 146
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ