STARACZKI 2026
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeszcze dziś pomyślałam, że to wszystko teraz to może kara za to, że przez wiele lat mówiłam że nie chcę mieć dzieci absolutnie i to najgorsze co mogłoby mnie spotkać 😞
A teraz kiedy zmieniłam zdanie (to był długi etap) i przepracowałam sobie różne rzeczy i pragnę tego jak niczego innego to nie udaje się. -
Ja mam 29 lat, staramy się o 1 dziecko już 4 lata 😏novelle wrote:Kiedyś Was pytałam ile macie lat, a ile się staracie?
Wiekszosc z Was napisała tutaj w wiadomościach albo w stopce, ale chętnie się dowiem.
Mam nadzieje, ze się nie zdołuję, bo na razie wydaję mi się, że jestem najstarsza i najdluzej...
35 lat prawie i myślimy 3/4 lata, realnego starania z pełną, świadomą parą to rok.Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza II st.
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Dostinex,
Pregna Start,
Ovarin,
NAC,
Ascofer,
Acard,
Zioła Ojca Sroki 3
Histeroskopia 🔜🔜🔜 -
Kochana znam dziewczyny które powtarzały, że w życiu nie chcą mieć mężów i dzieci a pierwsze stawały na ślubnym kobiercu i już mają na pokładzie 2,3 dzieci więc to nie jest żadna kara. Często zmieniamy zdanie w różnych sytuacjach, po prostu, dojrzewamy do pewnych decyzji i to jest dobre bo sama wiesz jak się kończą nieprzemyslane działania- nawet w kontekście dzieci - wpadki, niechciane dzieci itd.Pani Bocianowa wrote:Jeszcze dziś pomyślałam, że to wszystko teraz to może kara za to, że przez wiele lat mówiłam że nie chcę mieć dzieci absolutnie i to najgorsze co mogłoby mnie spotkać 😞
A teraz kiedy zmieniłam zdanie (to był długi etap) i przepracowałam sobie różne rzeczy i pragnę tego jak niczego innego to nie udaje się.
Ja też w pewnym momencie swojego życia nie chciałam myśleć o macierzyństwo i myślę że gdybym była młodsza i wszyscy z otoczenia nie mieliby dzieci to nadal bym się wstrzymywała 🤷Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października, 13:32
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza II st.
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Dostinex,
Pregna Start,
Ovarin,
NAC,
Ascofer,
Acard,
Zioła Ojca Sroki 3
Histeroskopia 🔜🔜🔜 -
Dziękuję Wam za słowa wsparcia. Niby się nie znamy, ale naprawdę się cieszę, że tak wzajemnie sobie pomagamy. Tego się trzymam "że po burzy przychodzi słońce". Mam nadzieję, że zagości to słońce u mnie jak najszybciej. Chciałabym, żeby po prostu ten rok się skończył jakąś dobrą informacją. Bo żaden inny rok mnie tak nie przetyrał. A najlepiej (to tylko taka metafora) to chciałabym zasnąć i obudzić się w lepszym czasie... Popłakałam sobie dzisiaj. Chce być silna, ale z dnia na dzień jestem coraz bardziej krucha i czuję, że się rozpadam przez to wszystko. Muszę się wziąć w kupę i iść do przodu, bo wiem, że stres nie jest naszym sprzymierzeńcem przy staraniach...
Paula-1407 lubi tę wiadomość
▫️Starania o drugie szczęście od 04/2025🍀⏳ -
Nutka15 wrote:Dziękuję Wam za słowa wsparcia. Niby się nie znamy, ale naprawdę się cieszę, że tak wzajemnie sobie pomagamy. Tego się trzymam "że po burzy przychodzi słońce". Mam nadzieję, że zagości to słońce u mnie jak najszybciej. Chciałabym, żeby po prostu ten rok się skończył jakąś dobrą informacją. Bo żaden inny rok mnie tak nie przetyrał. A najlepiej (to tylko taka metafora) to chciałabym zasnąć i obudzić się w lepszym czasie... Popłakałam sobie dzisiaj. Chce być silna, ale z dnia na dzień jestem coraz bardziej krucha i czuję, że się rozpadam przez to wszystko. Muszę się wziąć w kupę i iść do przodu, bo wiem, że stres nie jest naszym sprzymierzeńcem przy staraniach...
Zawsze możesz się nam wygadać! Czasem lepiej obcym niż znajomym.
Ja miałam 2024 ciężkim rokiem. W sumie od 2020-2024 było ciężko, w 2020 też się o ciąży z córką dowiedziałam to była taka iskierka nadziei.
Nutka15 lubi tę wiadomość

👩 30 lat (PCOS, IO)
👨 37 lat
🌼 Córka – 4 lata
💫 Starania o drugie maleństwo od 08.2025
💊 Lametta + Ovitrelle
🩵 CS1: owulacja potwierdzona – brak efektu
🩷 CS2:
• 10 dpo (14.10) – β-hCG: 10.75
• 12 dpo (16.10) – β-hCG: 63.65
• 14 dpo (18.10) – β-hCG: 208.56
• 16 dpo (20.10) – β-hCG: 405.09
• 18 dpo (22.10) – β-hCG: 730.15
• 20 dpo (24.10) – β-hCG: 1374.21
• 24 dpo (28.10) – β-hCG: 6412.54 🌟
• 29.10 – pęcherzyk ciążowy 11 mm, żółtkowy 4 mm 💛
📅 I prenatalne: 17.12.2025 🤍
Psalm 62,6
„Jedynie w Bogu szukaj spokoju, duszo moja,
bo od Niego pochodzi moja nadzieja.” -
Pani Bocianowa wrote:Jeszcze dziś pomyślałam, że to wszystko teraz to może kara za to, że przez wiele lat mówiłam że nie chcę mieć dzieci absolutnie i to najgorsze co mogłoby mnie spotkać 😞
A teraz kiedy zmieniłam zdanie (to był długi etap) i przepracowałam sobie różne rzeczy i pragnę tego jak niczego innego to nie udaje się.
Ja też pomyślałam nie raz, że to kara za to, że często mówiliśmy, że mamy dziecko z 1cs, że nie musieliśmy się o nie w ogóle starać... No i że los zgotował nam te długie starania o drugie przez to...▫️Starania o drugie szczęście od 04/2025🍀⏳ -
Ja za pół roku 35, o pierwszego bobaska staraliśmy się tak około 2 lat, teraz pierwszy miesiąc, w piątek pewnie będę testować 🤞novelle wrote:Kiedyś Was pytałam ile macie lat, a ile się staracie?
Wiekszosc z Was napisała tutaj w wiadomościach albo w stopce, ale chętnie się dowiem.
Mam nadzieje, ze się nie zdołuję, bo na razie wydaję mi się, że jestem najstarsza i najdluzej...
35 lat prawie i myślimy 3/4 lata, realnego starania z pełną, świadomą parą to rok. -
Nutka, kochana, przytulam Cie z calego serca 🫂🫂 wiem jak to boli, bo mam podobne odczucia. Nigdy bym nie pomyslala ze starania moga tqk obciazac psychicznie, ale mnie rowniez to przygniata. Wyplacz sie ile potrzebujesz, zobavzysz ze wrocisz do walki jeszvze silniejsza. Bardzo mocno za Ciebie trzymam kciuki i wierze ze niedlugo zobaczysz dwie kreseczki 🩷🍀🤞
Nutka15 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 33&34
🍀 starania od 04.2025
⏳️ listopad 2025 - druga stymulacja (aromek + ovitrelle)
Suple 💊
prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D -
Mimka to zależy czy ten mięśniak może mieć wpływ na zagniezdzenie zarodka i na rozwój ciazy - co mówią lekarze? U mnie nie wychodziło ponieważ miałam malutkiego mięśniaka, ale w jamie macicy, jeden lekarz z kliniki twierdził ze to nic, na spokojnie, zwodził rok czasu, inseminacja. Inny lekarz powiedział że przez tego mięśniaka nie ma możliwości aby zagniezdzil się zarodek. Miałam histeroskopie, podwojna,bo za 1 razem nie dało się usunąć całego. 3 Msc po zabiegu zaszłam w ciążę
-
Nutka15 wrote:Ja też pomyślałam nie raz, że to kara za to, że często mówiliśmy, że mamy dziecko z 1cs, że nie musieliśmy się o nie w ogóle starać... No i że los zgotował nam te długie starania o drugie przez to...
Tez mialam takie mysli, a jak bylam mloda to gadalam, ze chce miec jedno. I los mnie pokaral. Ale codziennie afirmuje ciaze, to jest moje najwieksze marzenie. Juz nawet modlic sie zaczelam...
Bardzo zaluje ze tyle zwlekalismy ze staraniami (ja bylam przekonana ze pojdzie nam rownie szybko jak zq poerwszym razem). Cale te starania to lekcja pokory i cierpliwosci dla mnie, ale nie potrafie przestac kotrolowac wszystkieho i odpuscic👩❤️👨 33&34
🍀 starania od 04.2025
⏳️ listopad 2025 - druga stymulacja (aromek + ovitrelle)
Suple 💊
prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D -
Mimka wrote:Hej

Mam 32 lata staramy się od 10 miesięcy o dziecko. Poroniłam wczesną ciążę w 9 cyklu. Wszystko oczyściło się samoistnie. Oczywiście jak coś się wali to na całego ponieważ mój mięśniak poza jamą macicy urósł gwałtownie przez tą chwilową ciążę i ma 5 cm. Stoję przed decyzją czy tego mięśniaka usunąć. Mój lekarz prowadzący wie że zależy mi bardzo by zajść jak najszybciej i na razie na spokojnie wspomniał o usunieciu co zablokuje nas na rok. Poszłam na 2 konsultacje do innego lekarza i on całkowicie jest za usunięciem tego mięśniaka i mówi że nie rozumie gdzie mi sie spieszy. Martwię się że jeśli już staramy się 10 miesięcy i teraz zostaniemy zatrzymani na jakiś rok to gdy wznowie starania znów będzie to długo trwać. Jestem bardzo zawiedziona że to tak się potoczyło. Jest tu jakaś kobietka w podobnej sytuacji?
Pomysł o konsultacji u prof Ludwina który mięśniaki usuwa histeroskopie. Jest najlepszy w Europie. Mi histeroskopie usuwał nisze w bliźnie po cc i już trzy miesiące od zabiegu można się staraćOna 35 - badanie drożności i hormony w normie
On 34 - ruchliwość i liczebność super, morfologia 2% (wzrost z 0% po suplach)
05.2021 👶w 1cs
Ponowne starania od 01.2024
08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureoplasma i mycoplasma - wyleczone
05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina
Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle) -
stokroteczka25 wrote:Tez mialam takie mysli, a jak bylam mloda to gadalam, ze chce miec jedno. I los mnie pokaral. Ale codziennie afirmuje ciaze, to jest moje najwieksze marzenie. Juz nawet modlic sie zaczelam...
Bardzo zaluje ze tyle zwlekalismy ze staraniami (ja bylam przekonana ze pojdzie nam rownie szybko jak zq poerwszym razem). Cale te starania to lekcja pokory i cierpliwosci dla mnie, ale nie potrafie przestac kotrolowac wszystkieho i odpuscic
Ja się kochana modlę codziennie od dawien dawna o to drugie dziecko 😭 i mam nadzieję, że te modły w końcu zostaną wysluchane. Jedziemy na tym samym wózku. Też żałuję, że zwlekaliśmy, że mogłam bardziej namawiać męża, chociaż tutaj to już niekiedy podchodzilo o kłótnie, więc nie wiem, co bym mogła zrobić więcej... Też niby mówie, że odpuszczam, że nie będę o tym myśleć, no ale nie idzie... Naprawdę nie idzie od tak przestać o tym myśleć. Ja wiem, że ten cykl raczej jest spisany na straty. Nie dość, że mój stres, to jeszcze brałam antybiotyk, a po nim może owulka w ogóle nie przyjść... Ale mimo to, kończąc ten cykl okresem załamie się chyba i tak jak mówiłam, w grudniu robię przerwę. Nawet myślę, czy by się nie zabezpieczać ten jeden cykl, żeby nie mieć żadnej, kompletnie żadnej nadziei.▫️Starania o drugie szczęście od 04/2025🍀⏳ -
Claire 👩👦 wrote:Mimka to zależy czy ten mięśniak może mieć wpływ na zagniezdzenie zarodka i na rozwój ciazy - co mówią lekarze? U mnie nie wychodziło ponieważ miałam malutkiego mięśniaka, ale w jamie macicy, jeden lekarz z kliniki twierdził ze to nic, na spokojnie, zwodził rok czasu, inseminacja. Inny lekarz powiedział że przez tego mięśniaka nie ma możliwości aby zagniezdzil się zarodek. Miałam histeroskopie, podwojna,bo za 1 razem nie dało się usunąć całego. 3 Msc po zabiegu zaszłam w ciążę
Wiem o mięśniaku od 3 lat. On sobie rósł co roku miał o 1 cm więcej. Jest poza jamą macicy i nie przeszkadza w zajsciu w ciążę. Do tej pory mój lekarz mówił starajcie się z mieśniakiem. W momencie gdy doszło do ciąży biochemicznej nagle urósł z 4 cm na 5 cm. Usłyszałam tylko że lepiej żeby go nie było bo będzie w ciąży bolał. Wiadomo że będzie na początku ciąży nadal się powiększał. Mam ciężką decyje do podjęcia czy dać się zoperować czy jednak próbować dalej się starać z tym mięśniakiem. Boję się powikłań jakie może w ciąży mi zafundować ten mięśniak ale też nie chce rezygnować że starań. U Ciebie szybciutko można było wrócić do starań bo jednak nie było tego cięcia brzucha a mnie czeka operacja niczym cesarka. Aj tak to jest dziewczyny że jak już ułożyło się w żuciu wszystko (mąż, stała praca, dom) to teraz problemy się pojawiają by to dziecko mieć. Nigdy nie może być za łatwo. -
Nutka15 wrote:Ja się kochana modlę codziennie od dawien dawna o to drugie dziecko 😭 i mam nadzieję, że te modły w końcu zostaną wysluchane. Jedziemy na tym samym wózku. Też żałuję, że zwlekaliśmy, że mogłam bardziej namawiać męża, chociaż tutaj to już niekiedy podchodzilo o kłótnie, więc nie wiem, co bym mogła zrobić więcej... Też niby mówie, że odpuszczam, że nie będę o tym myśleć, no ale nie idzie... Naprawdę nie idzie od tak przestać o tym myśleć. Ja wiem, że ten cykl raczej jest spisany na straty. Nie dość, że mój stres, to jeszcze brałam antybiotyk, a po nim może owulka w ogóle nie przyjść... Ale mimo to, kończąc ten cykl okresem załamie się chyba i tak jak mówiłam, w grudniu robię przerwę. Nawet myślę, czy by się nie zabezpieczać ten jeden cykl, żeby nie mieć żadnej, kompletnie żadnej nadziei.
Dziewczyny wiem że się nie znamy ale absolutnie trzymam za Was kciuki. Nie poddawajmy się, na prawdę wierzę że któregoś dnia każda z nas wstawi tu zdjęcie szczęśliwego testu.
Ja też rok temu byłam już bliska poddania się. Miałam po ciąży pozamacicznej usunięty jajowód. Niestety lekarze mnie źle zszyli i w domu dostałam krwotoku wewnętrznego, ratowali mnie długo, leżałam potem na przetaczaniu krwi żeby mnie jakoś na nogi postawiło. Myślałam że to koniec i już nigdy nie będę chciała świadomie się starać. Ale wróciłam, przebadałam się od góry do dołu , naprawiłam bliznę po cc i serio wierzę że to się jeszcze dobrze skończy.
I tego życzę nam wszystkim ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października, 15:00
Ona 35 - badanie drożności i hormony w normie
On 34 - ruchliwość i liczebność super, morfologia 2% (wzrost z 0% po suplach)
05.2021 👶w 1cs
Ponowne starania od 01.2024
08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureoplasma i mycoplasma - wyleczone
05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina
Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle) -
GosAga123 wrote:Pomysł o konsultacji u prof Ludwina który mięśniaki usuwa histeroskopie. Jest najlepszy w Europie. Mi histeroskopie usuwał nisze w bliźnie po cc i już trzy miesiące od zabiegu można się starać
Słyszałam o profesorze. Długo czekałaś na konsultacje? -
Słuchajcie nie wiem co myśleć ale to pewnie nic…byłam na zakupach 2h, test zostawiłam w łazience. Wracam a tu…
Wiadomo że test po czasie jest nieważny, ale wiele razy tak robiłam że zostawiałam gdzieś i był biały a tu…😳 co myślicie ?
https://zapodaj.net/plik-xEAKZjNPO2 -
Pani Bocianowa wrote:Słuchajcie nie wiem co myśleć ale to pewnie nic…byłam na zakupach 2h, test zostawiłam w łazience. Wracam a tu…
Wiadomo że test po czasie jest nieważny, ale wiele razy tak robiłam że zostawiałam gdzieś i był biały a tu…😳 co myślicie ?
https://zapodaj.net/plik-xEAKZjNPO2
O kurcze !. Jest kreska!
Może powtórz test zaraz ? Lub jutro albo jak masz możliwość leć na betę⏸️🤞🏻 jakiej marki to test?Starania o pierwsze maleństwo od 08.25♥️🥹
Czekamy na ⏸️🤞🏻🍍🍍
🩷🩵CS1(Lametta+ovitrelle)
„Zanim cię ujrzałam, już cię kochałam. Zanim cię usłyszałam, już cię znałam.” – Nieznany autor -
Pani Bocianowa wrote:Słuchajcie nie wiem co myśleć ale to pewnie nic…byłam na zakupach 2h, test zostawiłam w łazience. Wracam a tu…
https://zapodaj.net/plik-xEAKZjNPO2
Czy to testeo?
👩 30 lat (PCOS, IO)
👨 37 lat
🌼 Córka – 4 lata
💫 Starania o drugie maleństwo od 08.2025
💊 Lametta + Ovitrelle
🩵 CS1: owulacja potwierdzona – brak efektu
🩷 CS2:
• 10 dpo (14.10) – β-hCG: 10.75
• 12 dpo (16.10) – β-hCG: 63.65
• 14 dpo (18.10) – β-hCG: 208.56