X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI 2026
Odpowiedz

STARACZKI 2026

Oceń ten wątek:
  • novelle Koleżanka

Wysłany: 31 października, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokroteczka25 wrote:
    Dziewczyny, na ten moment jestem załamana. Wyniki wyszły bardzo złe. Oligoasthenoteratozoospermia. Z tego co czytałam to bardzo małe szanse na ciąże :(

Upłynnienie: prawidłowe po 30 min
    Objętość ejakulatu: 3,0 ml
    pH 7,9 >7,2
    Lepkość: prawidłowa
    Aglutynacja: brak
    Komórki okrągłe: 4,14 mln/ml

Typ a (ruch postępowy szybki) 4,09%
    Typ b (ruch postępowy wolny) 2,92%
    Typ c (ruch niepostępowy) 33,92%
    Typ d (nieruchome) 59,06%
    Ruch postępowy (a+b) = 7,02%
    Ruch całkowity (a+b+c) = 40,94%

Morfologia 0%

Liczba plemników: 6,82 mln/ml
    Liczba plemników w ejakulacie 20,46 mln

Bardzo mi przykro, ale przynajmniej JUŻ wiecie i możecie działać w konkretnym kierunku. Pamiętaj, że nasienie można poprawić dietą i suplementami, to (ZAZWYCZAJ!) nie "koniec świata". Polecam akademię płodności na IG

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października, 19:35

> 34 lata
    > AMH. 2,09
    > niedoczynność TSH 1,98 (było 4,8) Letrox 75 i 100
    > Hashimoto ATPO 82, ATG 64, zbite z 2500 (!)
    > WIT D 52,6
    > Ferrytyna 44,6
    > Wit B12 591
    Badania 3 dz.cyklu:
    > FSH 6,06
    > LH 3,36
    > Estradiol 38,40
    > Prolaktyna 18,66
    > DHEA-S 497
    > Testosteron 41,59

Suple:
    inozytol, Omega 3, NAC, Niepokalanek, Laktoferyna/Żelazo, Methylo Folian, Ashwagandha, Thyroid Energy
  • novelle Koleżanka

Wysłany: 31 października, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś testowałam rano i niestety, biel. Miałam później owulację, objawową - opóźnioną ze stresów i myślę, że się po prostu nie wstrzeliliśmy.
    W tym temacie mam doła, po kolei Wam się udaje, a ja o tym nie piszę, ale mam juz pełną głowę rozszerzonych badań, które Wy robicie i po kolei będę je realizować. Z jakim skutkiem, zobaczymy. Myślałam, że moja zniszczona tarczyca i autoimmunologia są problemem, jak już sprawdziłam i zaleczyłam, to nadal nic....
    Po przeprowadzce i po Nowym Roku będziemy się pewnie zabierać za ten temat, bo już 35 lat to ciąża geriatryczna...

> 34 lata
    > AMH. 2,09
    > niedoczynność TSH 1,98 (było 4,8) Letrox 75 i 100
    > Hashimoto ATPO 82, ATG 64, zbite z 2500 (!)
    > WIT D 52,6
    > Ferrytyna 44,6
    > Wit B12 591
    Badania 3 dz.cyklu:
    > FSH 6,06
    > LH 3,36
    > Estradiol 38,40
    > Prolaktyna 18,66
    > DHEA-S 497
    > Testosteron 41,59

Suple:
    inozytol, Omega 3, NAC, Niepokalanek, Laktoferyna/Żelazo, Methylo Folian, Ashwagandha, Thyroid Energy
  • Anett9300 Ekspertka

Wysłany: 31 października, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    A kiedy powinnaś mieć okres?

Aga masz już betę ? :)

Wczoraj. Już nawet nie liczę który dziś dzień cyklu. Chyba 35. A mam 26-28 zawsze 😭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października, 19:49

• GosAga123 Ekspertka

Wysłany: 31 października, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    A kiedy powinnaś mieć okres?

Aga masz już betę ? :)
    Chyba jednak się nie doczekam dziś tych wynikow bo późno się zrobiło a dalej w realizacji… mam nadzieję że będą jutro a nie w poniedziałek…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października, 22:12

Ona 35 - badanie drożności i hormony w normie
    On 34 - ruchliwość i liczebność super, morfologia 2% (wzrost z 0% po suplach)

05.2021 👶w 1cs

Ponowne starania od 01.2024
    08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureoplasma i mycoplasma - wyleczone

05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina

Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle)
  • Eliora Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam czekania na te wyniki. Dlatego nie robię w żadnych diagnostykach, alabach czy sla.
    Przy szpitalu, albo mamy lokalne laboratorium. Nie takie małe ale lokalne, wyniki zawsze na godzinę na którą się umówiliśmy

preg.png

👩 1995 (PCOS, IO)
    👨 1988
    🌼 Córka – 2021
    💫 Starania o drugie maleństwo: od 08.2025
    💊 Leczenie: Lametta + Ovitrelle

🩵 CS1:
    Owulacja potwierdzona – brak efektu

🩷 CS2:
    🧪 Beta-hCG:
    • 10 dpo (14.10) – 10.75
    • 12 dpo (16.10) – 63.65
    • 14 dpo (18.10) – 208.56
    • 24 dpo (28.10) – 6412.54 🌟

📸 USG 29.10: 5+3 – pęcherzyk ciążowy, pęcherzyk żółtkowy
    📸 USG 07.11: 6+5 – zarodek 7.3 mm
    📸 USG 18.11: 8+2 – zarodek 1.59 cm 💓
    📸 USG 01.12: 10+1 - 3.5 cm dzieciorka FHR 175

Ciąża z toksoplazmozą.

🤍 I prenatalne USG: 17.12.2025

„Jeśli nasz Bóg jest przy nas, już nic nas nie zatrzyma!”
    „Każdy wschód słońca Ciebie zapowiada,
    nie pozwól nam przespać poranka.”
  • Claire 👩‍👦 Koleżanka

Wysłany: 1 listopada, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokroteczka25 wrote:
    Wlasnie na wtorek umowilam mezowi wizyte u niego z usg. Zastanawiam sie czy we wtorek jeszvze nie wyslac go na badania hormonow zebh isc juz z wynikami. To jestem dobrej mysli, czytalam o nim pozytywne opinie. A dlugo trwalo leczenie?
    Na pewno z wynikami by było lepiej, ale jak się nie wyrobicie to da Wam listę potrzebnych badań na następną wizytę na pewno. Z tego co pamiętam ważne było na pewno tsh, testosteron, lh, fsh, prolaktyna. Mąż brał clostilbegyt kilka Msc plus 3 Msc zastrzyki w brzuch. Do tego suple, dieta. Po 3 Msc zaczęły się poprawić wyniki. Będzie dobrze :)

23.10.2024 💙 synek

age.png
  • Jesienny,_liść Nowa

Wysłany: 1 listopada, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny , chyba juz moge tu napisać 😅
    Choć nadal nie wiem jakim cudem .
    Zaczne od tego ze mam 33 lata i dwójkę wspaniałych dzieci .
    W październiku byłam u ginekologa wyjąć wkładkę mirena , gdyż podjelismy decyzje o trzecim maluchu . Lekarz powiedział ze wlasnie jestem przed owulacją i mamy drogę wolną . To było 22.10 . Tego tez dnia zrobilam test owulacyjny i wyszedl pozytywny , 23.10 rowniez byl pozytyw.
    Dzisiaj zrobilam test ciążowy i jest druga słaba kreska ! Nie wiem jak i czy w ogole mozna tu wstawić zdjecie ... bo chcialabym upewnić się czy mam racje czy juz świruje , czy moze te testy tak mają ... bo nie chce mi się wierzyć ze udałoby się tak szybko ... test zrobilam ze wzgledu na mase dolegliwosci ale zwalalam to na wyjęcie spirali ...
    O pierwszą dwójke staralismy się dlugo , i bez leków nie udawało się , a tu nie dość że bez leków to jeszcze po wkładce ,gdzie dwa lata nie mialam okresu i sądziłam że zanim wszystko się unormuje to minie wiecznosc .
    Przepraszam ze tak bez ładu i składu pisze ale to chyba szok 😅

• Pani Bocianowa Ekspertka

Wysłany: 1 listopada, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesienny,_liść wrote:
    Cześć dziewczyny , chyba juz moge tu napisać 😅
    Choć nadal nie wiem jakim cudem .
    Zaczne od tego ze mam 33 lata i dwójkę wspaniałych dzieci .
    W październiku byłam u ginekologa wyjąć wkładkę mirena , gdyż podjelismy decyzje o trzecim maluchu . Lekarz powiedział ze wlasnie jestem przed owulacją i mamy drogę wolną . To było 22.10 . Tego tez dnia zrobilam test owulacyjny i wyszedl pozytywny , 23.10 rowniez byl pozytyw.
    Dzisiaj zrobilam test ciążowy i jest druga słaba kreska ! Nie wiem jak i czy w ogole mozna tu wstawić zdjecie ... bo chcialabym upewnić się czy mam racje czy juz świruje , czy moze te testy tak mają ... bo nie chce mi się wierzyć ze udałoby się tak szybko ... test zrobilam ze wzgledu na mase dolegliwosci ale zwalalam to na wyjęcie spirali ...
    O pierwszą dwójke staralismy się dlugo , i bez leków nie udawało się , a tu nie dość że bez leków to jeszcze po wkładce ,gdzie dwa lata nie mialam okresu i sądziłam że zanim wszystko się unormuje to minie wiecznosc .
    Przepraszam ze tak bez ładu i składu pisze ale to chyba szok 😅

Hej hej! Też jestem po wyjęciu wkładki w czerwcu :) u mnie trwało to dłużej, ale wiem że niektóre dziewczyny zachodziły od razu po jej wyjęciu więc jest to możliwe 😁
    W pierwszym „cyklu” po wyjęciu miałam takie zawirowania, że szczyt w testach owulacyjnych wychodził mi chyba 3 razy 😅 więc może to multiowulacje były, nie wiem :D

Teraz 4 cykl po wyjęciu wkładki i mam betę 31,65 :)

Jesienny,_liść lubi tę wiadomość

• Jesienny,_liść Nowa

Wysłany: 1 listopada, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    Hej hej! Też jestem po wyjęciu wkładki w czerwcu :) u mnie trwało to dłużej, ale wiem że niektóre dziewczyny zachodziły od razu po jej wyjęciu więc jest to możliwe 😁
    W pierwszym „cyklu” po wyjęciu miałam takie zawirowania, że szczyt w testach owulacyjnych wychodził mi chyba 3 razy 😅 więc może to multiowulacje były, nie wiem :D

Teraz 4 cykl po wyjęciu wkładki i mam betę 31,65 :)

Gratuluje ! ! !
    Dla mnie to taki szok , ze ciagle mam z tylu glowy ze to pomylka , ze testy pewnie wadliwe ...
    Polecialabym na bete , ale dzisiaj i jutro zamkniete , a od poniedzialku mam kurs w pracy i nie bede miala mozliwosci zrobienia :(

• Jesienny,_liść Nowa

Wysłany: 1 listopada, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h ttps://zapodaj.net/plik-2faWlwTrsJ
    Nie mogę wstawić linku prawidłowego więc spacja na początku , którą trzeba usunąć .
    Nie zwariowałam prawda ?
    A moze "pre test " robi takie psikusy z drugimi kreskami ? Ostatni test robilam 8 lat temu i czuje się taka zielona ze wstyd 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada, 09:12

• GosAga123 Ekspertka

Wysłany: 1 listopada, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 17,9 mlU/ml ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Nutka15, Jesienny,_liść, Pani Bocianowa, ItsMomi❤️, Mamacita, aniluaP19 lubią tę wiadomość

05.2021 👶w 1cs

08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureoplasma i mycoplasma - wyleczone

Wysłany: 1 listopada, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga tak czułam !!!! 😁 gratulacje!!!! Na kiedy wychodzi Ci termin?

Jesienny liść - widać cień cienia, tylko beta prawdę Ci powie 😁 ja bym narazie powtórzyła jeszcze test sikany jak nie masz możliwości na betę.

• GosAga123 Ekspertka

Wysłany: 1 listopada, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:

Jesienny liść - widać cień cienia, tylko beta prawdę Ci powie 😁 ja bym narazie powtórzyła jeszcze test sikany jak nie masz możliwości na betę.
    Tylko teraz zgłupiałam z normami alabu:
    nie w ciąży: <5
    w ciąży:
    1-7 dzień 5 - 25
    1-10 tydzień 202 - 231 000
    11-15 tydzień 22 536 - 234 990
    16-22 tydzień 8007 - 50 064
    23-40 tydzień 1600 - 49 413

Bo jak oni to liczą? Przecież 1-7 dzień ciąży to jest jeszcze przed owulacja. Że pierwszy dzień do data miesiączki?? Teraz się boję że mam za niskie

05.2021 👶w 1cs

• GosAga123 Ekspertka

Wysłany: 1 listopada, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:

Ale starając się nie panikować i myśleć pozytywnie termin wychodzi mi na 15 lipca chodź u mnie wiem że będzie wcześniej bo ja po operacjach macicy muszę niestety mieć cesarkę.

05.2021 👶w 1cs

Wysłany: 1 listopada, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej! To identycznie jak mi 😁 co do dnia.

GosAga123 lubi tę wiadomość

• stokroteczka25 Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claire 👩‍👦 wrote:
    Na pewno z wynikami by było lepiej, ale jak się nie wyrobicie to da Wam listę potrzebnych badań na następną wizytę na pewno. Z tego co pamiętam ważne było na pewno tsh, testosteron, lh, fsh, prolaktyna. Mąż brał clostilbegyt kilka Msc plus 3 Msc zastrzyki w brzuch. Do tego suple, dieta. Po 3 Msc zaczęły się poprawić wyniki. Będzie dobrze :)

Wlasnie wykupilam caly pakiet tych badan w alabie, wiwc uda sie wyrobic. Maz na razie zdolowany, ale ja juz wpadlam w wir dziaalania. Nastawiam sie na leki i suplementy plus zmiana diety. Mysle, ze damy sobie pol roku na poprawe tych wynikow i moze cos zaskoczy a jesli nie to zglosimy sie do kliniki. W jedna ciaze kiedys zaszlam, wiec wierze ze teraz tez sie uda i plemniki sie zregeneruja. Pomalu sie godze, ze w te swieta nie bede w ciazy, ale moze kolejne...
    Ciesze sie ze znalezlismy wstepna przyczyne i ze zaczelam szukac szybciej niz po roku staran

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 poważne starania od 04.2025

👦 OAT, morfologia 0%, ruch 4%, koncentracja 6mln
    hormony i usg ✅️
    ⏳️ styczeń 2025 - badania kontrolne

🔜 wizyta w klince

Suple 💊
    prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D
  • Jesienny,_liść Nowa

Wysłany: 1 listopada, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokroteczka25 wrote:
    Jeszcze do świąt daleko ! Wszystko moze się zdarzyć . Poczytaj o tabletkach profertil + androvit dla męża . U nas zawsze się sprawdzają . Przy pierwszym dziecku mąż miał tragiczne wyniki , praktycznie zerowe szanse na poczęcie , po dwoch miesiącach brania tych tabletek zaszłam w ciąże . I o dziwo 4 moje bliskie kolezanki z problemem zaskoczenia rowniez . Takze wierze głęboko że one na prawde działają. Tym razem też je kupilismy .

• Claire 👩‍👦 Koleżanka

Wysłany: 1 listopada, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokroteczka25 to daj znać po wynikach i po wizycie, co lekarz powiedział. Wierzę że to nic takiego, spadek formy. Że z dieta, suplami i odpowiednimi lekami wyniki szybko się poprawia!!

GosAga123 lubi tę wiadomość

23.10.2024 💙 synek

age.png
  • ItsMomi❤️ Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokroteczko cieszę się że nastawiłaś się już do działania 🤞🏻🩷🩵
    Jestem przekonana,że odpowiednia dieta i suplementacja zdziała cuda 🥹❤️

Starania o pierwsze maleństwo od 08.25♥️🥹
    Czekamy na ⏸️🤞🏻🍍🍍
    08.25r.-niepękniety pęcherzyk (bez owulacji)
    09.25r.-brak okresu wywołanie luteina
    10.25r.- dwa pęcherzyki prawy jajnik zmalały (bez owulacji)

11.25🩷
    🩵CS1(Owulacja potwierdzona -bez rezultatu)

12.25🩷
    CS2( Lametta + ovitrelle) Grudniu bądź łaskawy ⏸️🤞🏻
  • GosAga123 Ekspertka

Wysłany: 1 listopada, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    Ojej! To identycznie jak mi 😁 co do dnia.
    Robiłaś już dziś betę :)? Trzymam kciuki i za ten wynik!

05.2021 👶w 1cs

‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ