X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI 2026
Odpowiedz

STARACZKI 2026

Oceń ten wątek:
  • novelle Koleżanka

Wysłany: 31 października, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokroteczka25 wrote:
    Dziewczyny, na ten moment jestem załamana. Wyniki wyszły bardzo złe. Oligoasthenoteratozoospermia. Z tego co czytałam to bardzo małe szanse na ciąże :(

Upłynnienie: prawidłowe po 30 min
    Objętość ejakulatu: 3,0 ml
    pH 7,9 >7,2
    Lepkość: prawidłowa
    Aglutynacja: brak
    Komórki okrągłe: 4,14 mln/ml

Typ a (ruch postępowy szybki) 4,09%
    Typ b (ruch postępowy wolny) 2,92%
    Typ c (ruch niepostępowy) 33,92%
    Typ d (nieruchome) 59,06%
    Ruch postępowy (a+b) = 7,02%
    Ruch całkowity (a+b+c) = 40,94%

Morfologia 0%

Liczba plemników: 6,82 mln/ml
    Liczba plemników w ejakulacie 20,46 mln

Bardzo mi przykro, ale przynajmniej JUŻ wiecie i możecie działać w konkretnym kierunku. Pamiętaj, że nasienie można poprawić dietą i suplementami, to (ZAZWYCZAJ!) nie "koniec świata". Polecam akademię płodności na IG

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października, 19:35

> 34 lata
    > AMH. 2,09
    > niedoczynność TSH 1,98 (było 4,8) Letrox 75 i 100
    > Hashimoto ATPO 82, ATG 64, zbite z 2500 (!)
    > WIT D 52,6
    > Ferrytyna 44,6
    > Wit B12 591
    Badania 3 dz.cyklu:
    > FSH 6,06
    > LH 3,36
    > Estradiol 38,40
    > Prolaktyna 18,66
    > DHEA-S 497
    > Testosteron 41,59

Suple:
    inozytol, Omega 3, NAC, Niepokalanek, Laktoferyna/Żelazo, Methylo Folian, Ashwagandha, Thyroid Energy
  • novelle Koleżanka

Wysłany: 31 października, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś testowałam rano i niestety, biel. Miałam później owulację, objawową - opóźnioną ze stresów i myślę, że się po prostu nie wstrzeliliśmy.
    W tym temacie mam doła, po kolei Wam się udaje, a ja o tym nie piszę, ale mam juz pełną głowę rozszerzonych badań, które Wy robicie i po kolei będę je realizować. Z jakim skutkiem, zobaczymy. Myślałam, że moja zniszczona tarczyca i autoimmunologia są problemem, jak już sprawdziłam i zaleczyłam, to nadal nic....
    Po przeprowadzce i po Nowym Roku będziemy się pewnie zabierać za ten temat, bo już 35 lat to ciąża geriatryczna...

> 34 lata
    > AMH. 2,09
    > niedoczynność TSH 1,98 (było 4,8) Letrox 75 i 100
    > Hashimoto ATPO 82, ATG 64, zbite z 2500 (!)
    > WIT D 52,6
    > Ferrytyna 44,6
    > Wit B12 591
    Badania 3 dz.cyklu:
    > FSH 6,06
    > LH 3,36
    > Estradiol 38,40
    > Prolaktyna 18,66
    > DHEA-S 497
    > Testosteron 41,59

Suple:
    inozytol, Omega 3, NAC, Niepokalanek, Laktoferyna/Żelazo, Methylo Folian, Ashwagandha, Thyroid Energy
  • Anett9300 Ekspertka

Wysłany: 31 października, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    A kiedy powinnaś mieć okres?

Aga masz już betę ? :)

Wczoraj. Już nawet nie liczę który dziś dzień cyklu. Chyba 35. A mam 26-28 zawsze 😭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października, 19:49

• GosAga123 Koleżanka

Wysłany: 31 października, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    A kiedy powinnaś mieć okres?

Aga masz już betę ? :)
    Chyba jednak się nie doczekam dziś tych wynikow bo późno się zrobiło a dalej w realizacji… mam nadzieję że będą jutro a nie w poniedziałek…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października, 22:12

Ona 35 - badanie drożności i hormony w normie
    On 34 - ruchliwość i liczebność super, morfologia 2% (wzrost z 0% po suplach)

05.2021 👶w 1cs

Ponowne starania od 01.2024
    08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureoplasma i mycoplasma - wyleczone

05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina

Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle)
  • Eliora Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam czekania na te wyniki. Dlatego nie robię w żadnych diagnostykach, alabach czy sla.
    Przy szpitalu, albo mamy lokalne laboratorium. Nie takie małe ale lokalne, wyniki zawsze na godzinę na którą się umówiliśmy

preg.png

👩 30 lat (PCOS, IO)
    👨 37 lat
    🌼 Córka – 4 lata

💫 Starania o drugie maleństwo od 08.2025
    💊 Lametta + Ovitrelle

🩵 CS1: owulacja potwierdzona – brak efektu

🩷 CS2:
     • 10 dpo (14.10) – β-hCG: 10.75
     • 12 dpo (16.10) – β-hCG: 63.65
     • 14 dpo (18.10) – β-hCG: 208.56
     • 16 dpo (20.10) – β-hCG: 405.09
     • 18 dpo (22.10) – β-hCG: 730.15
     • 20 dpo (24.10) – β-hCG: 1374.21
     • 24 dpo (28.10) – β-hCG: 6412.54 🌟
     • 29.10 – pęcherzyk ciążowy 11 mm, żółtkowy 4 mm 💛

📅 I prenatalne: 17.12.2025 🤍

Psalm 62,6
    „Jedynie w Bogu szukaj spokoju, duszo moja,
    bo od Niego pochodzi moja nadzieja.”
  • Claire 👩‍👦 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokroteczka25 wrote:
    Wlasnie na wtorek umowilam mezowi wizyte u niego z usg. Zastanawiam sie czy we wtorek jeszvze nie wyslac go na badania hormonow zebh isc juz z wynikami. To jestem dobrej mysli, czytalam o nim pozytywne opinie. A dlugo trwalo leczenie?
    Na pewno z wynikami by było lepiej, ale jak się nie wyrobicie to da Wam listę potrzebnych badań na następną wizytę na pewno. Z tego co pamiętam ważne było na pewno tsh, testosteron, lh, fsh, prolaktyna. Mąż brał clostilbegyt kilka Msc plus 3 Msc zastrzyki w brzuch. Do tego suple, dieta. Po 3 Msc zaczęły się poprawić wyniki. Będzie dobrze :)

23.10.2024 💙 synek

age.png
  • Jesienny,_liść Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny , chyba juz moge tu napisać 😅
    Choć nadal nie wiem jakim cudem .
    Zaczne od tego ze mam 33 lata i dwójkę wspaniałych dzieci .
    W październiku byłam u ginekologa wyjąć wkładkę mirena , gdyż podjelismy decyzje o trzecim maluchu . Lekarz powiedział ze wlasnie jestem przed owulacją i mamy drogę wolną . To było 22.10 . Tego tez dnia zrobilam test owulacyjny i wyszedl pozytywny , 23.10 rowniez byl pozytyw.
    Dzisiaj zrobilam test ciążowy i jest druga słaba kreska ! Nie wiem jak i czy w ogole mozna tu wstawić zdjecie ... bo chcialabym upewnić się czy mam racje czy juz świruje , czy moze te testy tak mają ... bo nie chce mi się wierzyć ze udałoby się tak szybko ... test zrobilam ze wzgledu na mase dolegliwosci ale zwalalam to na wyjęcie spirali ...
    O pierwszą dwójke staralismy się dlugo , i bez leków nie udawało się , a tu nie dość że bez leków to jeszcze po wkładce ,gdzie dwa lata nie mialam okresu i sądziłam że zanim wszystko się unormuje to minie wiecznosc .
    Przepraszam ze tak bez ładu i składu pisze ale to chyba szok 😅

‹‹ 145 146 147 148 149
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ