STARACZKI 2026
-
WIADOMOŚĆ
-
Matko kochana bardzo mocno przytulam🫂🫂, na pewno będziesz miała dobre AMH trzymam za to mocno kciuki 🤞🏻🤍Nutka15 wrote:U nas złe wyniki nasienia. Czułam, że tak będzie. Muszę zrobić AMH, żeby sprawdzić, czy mamy czas na poprawę, czy od razu invitro. Jestem załamana 😭😭😭Starania o pierwsze maleństwo od 08.25♥️🥹
Czekamy na ⏸️🤞🏻🍍🍍
08.25r.-niepękniety pęcherzyk (bez owulacji)
09.25r.-brak okresu wywołanie luteina
10.25r.- dwa pęcherzyki prawy jajnik zmalały (bez owulacji)
11.25🩷🩵CS1(Lametta+ovitrelle)afirmuje udany cykl! ⏸️🤞🏻
„Zanim cię ujrzałam, już cię kochałam. Zanim cię usłyszałam, już cię znałam.” – Nieznany autor -
A jakie wyszły?Nutka15 wrote:U nas złe wyniki nasienia. Czułam, że tak będzie. Muszę zrobić AMH, żeby sprawdzić, czy mamy czas na poprawę, czy od razu invitro. Jestem załamana 😭😭😭Ona 35 - badanie drożności i hormony w normie
On 34 - ruchliwość i liczebność super, morfologia 2% (wzrost z 0% po suplach)
05.2021 👶w 1cs
Ponowne starania od 01.2024
08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureoplasma i mycoplasma - wyleczone
05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina
Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle) -
Upłynnienie 15min < 60min
Objętość 3.849ml >1.4ml
pH 8.0 >7.2
Barwa bialo-szarawa
Lepkość prawidłowa
Koncentracja plemników 4.560ml norma >16mln
Całkowita liczba plemników w ejakulacje 17.551mln norma>39,mln
Ruch postępowy 24% norma>30%
4.212mln norma >12.5mln
Ruch całkowity 48% norma >42%
8.242 ml norma >15.6 mln
Brak ruchu 52%
Żywotność 71% norma>54%
12.461mln norma>22.6mln
Plemniki o prawidłowej budowie 1% norma>4%
0.175 mln norma>1.6mln
Koncentracja komórek okrągłych 0.806 mln norma<5mln.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada, 18:57
▫️Starania o drugie szczęście od 04/2025🍀⏳ -
Nutka15 wrote:U nas złe wyniki nasienia. Czułam, że tak będzie. Muszę zrobić AMH, żeby sprawdzić, czy mamy czas na poprawę, czy od razu invitro. Jestem załamana 😭😭😭
🫂🫂🫂 wiem jak to boli kochana. Trzymaj sie👩❤️👨 33&34
🍀 starania od 04.2025
⏳️ 2 cykl syymulowany - aromek + ovitrelle
🤷♂️ listpad 2025 - bardzo zle wyniki badania nasienia - OAT, diagnostyka i walka o poprawe
Suple 💊
prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D -
Ej no dobra nie są super ale widziałam o wiele gorsze! Nawet u mojego Męża :p miał 0% poprawnych plemników. Ruch jest troszkę poniżej normy ale to suple poprawia jak nic. Na pocieszenie, u nas suple ogarnęły temat w trzy miesiące. Morfologia podniosła się do 3% co dalej jest później normy ale właśnie udało nam się z tymi wynikami zajśćNutka15 wrote:Upłynnienie 15min < 60min
Objętość 3.849ml >1.4ml
pH 8.0 >7.2
Barwa bialo-szarawa
Lepkość prawidłowa
Koncentracja plemników 4.560ml norma >16mln
Całkowita liczba plemników w ejakulacje 17.551mln norma>39,mln
Ruch postępowy 24% norma>30%
4.212mln norma >12.5mln
Ruch całkowity 48% norma >42%
8.242 ml norma >15.6 mln
Brak ruchu 52%
Żywotność 71% norma>54%
12.461mln norma>22.6mln
Plemniki o prawidłowej budowie 1% norma>4%
0.175 mln norma>1.6mln
Koncentracja komórek okrągłych 0.806 mln norma<5mln.
a ja amh mam 1,1 :p. Androlog Wam na pewno doradzi co i jak i jeszcze pokieruje na usg jąder
bardzie dobrze!!!!
Remedios lubi tę wiadomość
Ona 35 - badanie drożności i hormony w normie
05.2021 👶w 1cs
08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureoplasma i mycoplasma - wyleczone
Co sądzicie? Czat gpt powiedział, że szanse są, ale bardzo niewielkie. Oczywiście wdrożymy suplementy, ale ja jakoś już nadziei nie mam na naturalne zajście. Chcę dać nam te 3 miesiące na suplementach, a potem już od razu klinika i invitro. Nie chce czekać w nieskończoność... Ja czułam, że tak będzie, ale przechodziły mi myśli, a może nie będzie tak zle, mąż prowadzi zdrowy tryb życia itd. Z jednej strony cieszę się, że znamy przyczynę... Mam nadzieję, że jest ona odwracalna.▫️Starania o drugie szczęście od 04/2025🍀⏳
-
Ja też byłam już totalnie nastawiona na in vitro i dałam sobie czas do końca tego roku a mimo wszystko wyszło. Serio suple i luźne gatki bardzo bardzo dużo zmieniają. No i do tego soki i orzechy brazylijskieNutka15 wrote:Co sądzicie? Czat gpt powiedział, że szanse są, ale bardzo niewielkie. Oczywiście wdrożymy suplementy, ale ja jakoś już nadziei nie mam na naturalne zajście. Chcę dać nam te 3 miesiące na suplementach, a potem już od razu klinika i invitro. Nie chce czekać w nieskończoność... Ja czułam, że tak będzie, ale przechodziły mi myśli, a może nie będzie tak zle, mąż prowadzi zdrowy tryb życia itd. Z jednej strony cieszę się, że znamy przyczynę... Mam nadzieję, że jest ona odwracalna.
05.2021 👶w 1cs
GosAga123 wrote:Ej no dobra nie są super ale widziałam o wiele gorsze! Nawet u mojego Męża :p miał 0% poprawnych plemników. Ruch jest troszkę poniżej normy ale to suple poprawia jak nic. Na pocieszenie, u nas suple ogarnęły temat w trzy miesiące. Morfologia podniosła się do 3% co dalej jest później normy ale właśnie udało nam się z tymi wynikami zajść
a ja amh mam 1,1 :p. Androlog Wam na pewno doradzi co i jak i jeszcze pokieruje na usg jąder
bardzie dobrze!!!!
Tylko ja nie mam pojęcia gdzie szukać androloga... Jesteśmy z małej miejscowości, przeraża mnie to wszytko... Jakie suple polecasz ? Ja chciałam kupić tenfertil on... Czat gpt niby powiedział, że jest ok, jeśli chodzi o dawki, nawet lepszy od droższego profertil man.▫️Starania o drugie szczęście od 04/2025🍀⏳ -
To właśnie brał mój mążNutka15 wrote:Tylko ja nie mam pojęcia gdzie szukać androloga... Jesteśmy z małej miejscowości, przeraża mnie to wszytko... Jakie suple polecasz ? Ja chciałam kupić tenfertil on... Czat gpt niby powiedział, że jest ok, jeśli chodzi o dawki, nawet lepszy od droższego profertil man.
plus musiał zrezygnować z ciepłych kąpieli i sauny, przestał jeździe rowerem i zaczął nosić luźną bieliznę.
Co do androloga to może spróbujcie konsultacje online? Pokażecie wyniki i Was dalej pokieruje
05.2021 👶w 1cs
Nutka, tak na szybko bo jestem w podobnej sytuacji.
Luzne gatki, codziennie sok pomirowy i orzechy, zdrowa dieta, umiarkowany ruch. Suplementow jeszcze nie zamowilam bo czekam na wizyte u androloga. Dzisiaj maz jeszvze byl na badaniach hormonalnych, zeby miec cos wiecej na ta wizyte. Jestesmy umowieni do Lukasza Kupisa. Z tego co widzialqm ma tez konsultacje online. Dam znac jutro co nam powie.
Z wynikami jesy kiepsko, ale nie az tak zle. Morfologia 1%, sporo ruchliwych plemnikow. Mysle ze jesy szansa, ze po 3 miesiacach odpowiedniego leczenia wyniki sie poprawia. Zwiekszy ilosc i ruchliwosc. U nas o wiele gorsze wyniki, a wierze ze zmiany sa mozliwe
Witynja lubi tę wiadomość
👩❤️👨 33&34
🍀 starania od 04.2025
🤷♂️ listpad 2025 - bardzo zle wyniki badania nasienia - OAT, diagnostyka i walka o poprawe
Suple 💊
GosAga123 wrote:To właśnie brał mój mąż
plus musiał zrezygnować z ciepłych kąpieli i sauny, przestał jeździe rowerem i zaczął nosić luźną bieliznę.
Co do androloga to może spróbujcie konsultacje online? Pokażecie wyniki i Was dalej pokieruje
Najpierw go wyśle na badania hormonów, żeby z czymś już iść. Gacie już mu właśnie zamówiłam. Ale mówię, ja nam daje 3 miesiące, potem powtórne badanie i jak nic się nie zmieni, to idziemy na invitro... Jestem może zdesperowana, niecierpliwa, ale no nie zamierzam czekać w nieskończoność i liczyć na cud. Mamy dziecko z tego samego rocznika co ty i też z 1 CS. Dla mnie to jest niepojęte, że wtedy pyk 1 cylk i ciaza, a teraz nagle takie pogorszenie, że może i invitro nas czeka 🤯▫️Starania o drugie szczęście od 04/2025🍀⏳ -
Nutka15 wrote:Najpierw go wyśle na badania hormonów, żeby z czymś już iść. Gacie już mu właśnie zamówiłam. Ale mówię, ja nam daje 3 miesiące, potem powtórne badanie i jak nic się nie zmieni, to idziemy na invitro... Jestem może zdesperowana, niecierpliwa, ale no nie zamierzam czekać w nieskończoność i liczyć na cud. Mamy dziecko z tego samego rocznika co ty i też z 1 CS. Dla mnie to jest niepojęte, że wtedy pyk 1 cylk i ciaza, a teraz nagle takie pogorszenie, że może i invitro nas czeka 🤯
Nie jestes zdesperowana, mam taki sam plan 🤣 nawet nie wiesz jak jestem zla ze wczesniej meza nie wyslalam na badania. Czuje ze strqcilismy czas. I nie wiem jak to mozliwe, ze kiedys sie udalo a teraz takie problemy. Mam ogromny zal do losuWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada, 19:24
👩❤️👨 33&34
🍀 starania od 04.2025
Suple 💊
No dobra trochę będzie do czytania, moja historia. Liczę na jakieś podpowiedzi, więc będzie w różnych miejscach zamieszczona

Mam 26 lat, mąż 29 lat ogólnie jesteśmy zdrowi. Hormonalnie się badałam okej.
Zaczęliśmy starania od 09.2024r. Do tej pory nic. Wysłałam męża w styczniu 2025 na badanie nasienia, ruchliwość trochę słabsza, ale ogólnie okej. Myślałam, że to przez to. Mi w lutym wyszła nieznaczna niedoczynność tarczycy.
W maju 2025 poszliśmy do Kliniki Bocian w Wawie. Wyniki męża wyszły wtedy beznadziejnie (ale byliśmy miesiąc po grypie) i lekarz powiedział, że tylko in vitro. Załamka totalna bo badania były spoko teraz masakra. Ale poczytałam, że tak może być po grypie. Wróciliśmy w czerwcu wyniki już lepsze, HBA 75%, morfologia 0% ( w styczniu 4%)-ale według lekarza rzadko kto ma więcej, fragmentacja DNA super bo 90% prawidłowa. Zaczęliśmy stymulację z clostylbegyt, ovitrelle i duphastonem. Po 3x przestałam, źle się czułam, nie udawało się, a na pytania co gdy się nie uda lekarz mówił, że nie jest jasnowidzem, a na dodatkową diagnostykę się wkurzał. Poszliśmy do innego profesora stwierdził, że problem to wyniki męża HBA 75% a nie 80% i morfologia. Zrobiłam drożność jajowodow i do rozważenia insemiancja. Zrobiliśmy badania nasienia teraz morfolgia 2%, inne okej. Poszliśmy do polecanego androloga powiedział, że wyniki męża są okej bo co z tego, że morfologia zła jak inne wyniki dobre. Natomiast u mnie AMH 1,78 w tym wieku to bardzo słabo i może to być moja wina, że komórki są złej jakość. Kazał starać się jeszcze3-4msc i raczej decydować się na invitro przy takim AMH czasu nie za wiele. Inseminacja raczej nie ma sensu Zgłupiałam, nie wiem co robić. Chcę bardzo dziecko, ale też jestem wierząca i uważam że invitro to super szansa, ale hmm czy na prawdę już powinnam je robić, mam mocny dylemat. Jakoś źle mi z tym, że moje zarodki będą mrożone, a jak ich nie wykorzystam to zostaną oddane do adopcji-wiem wiem po 20 latach. -
stokroteczka25 wrote:Nie jestes zdesperowana, mam taki sam plan 🤣 nawet nie wiesz jak jestem zla ze wczesniej meza nie wyslalam na badania. Czuje ze strqcilismy czas. I nie wiem jak to mozliwe, ze kiedys sie udalo a teraz takie problemy. Mam ogromny zal do losu
Ja mam żal, że tyle czekaliśmy. I to przez męża czekaliśmy, bo on nie chciał. Ja wiem, że nie mogę go obwiniać o to wszystko i nie robię tego. Ale z tyłu głowy mnie to tak denerwuje i dołuje😞▫️Starania o drugie szczęście od 04/2025🍀⏳ -
My jedziemy wlasnie do androloga. Odebralam dzis wyniki badan hormonalnych partenra i ma bardzo wysoka prolaktyne. Z tego co czytalam to tez moze to wplywac na te tragiczne wyniki... zobavzyny co lekarz powie. Poprosze o kciuki, bo martwie sie, ze lekarz przekresli szanse na naturalna ciaze
👩❤️👨 33&34
🍀 starania od 04.2025
Suple 💊
stokroteczka25 wrote:My jedziemy wlasnie do androloga. Odebralam dzis wyniki badan hormonalnych partenra i ma bardzo wysoka prolaktyne. Z tego co czytalam to tez moze to wplywac na te tragiczne wyniki... zobavzyny co lekarz powie. Poprosze o kciuki, bo martwie sie, ze lekarz przekresli szanse na naturalna ciaze
I jak tam ?
▫️Starania o drugie szczęście od 04/2025🍀⏳ -
Przytulam, bardzo mi przykroNutka15 wrote:U nas złe wyniki nasienia. Czułam, że tak będzie. Muszę zrobić AMH, żeby sprawdzić, czy mamy czas na poprawę, czy od razu invitro. Jestem załamana 😭😭😭
🧍♀️29 🧍♂️31
Starania o 1 👶 od listopada 2024
🧍♀️
PCOS fenotyp C
Cykle 27/29 dni, owulacje występują
Hiperprolaktynemia i mlekotok (?)
Progesteron 7DPO 15,81 ng/ml
Estradiol 7DPO 184,05 ng/ml
TSH 1,379IU/ml
FT4 1,00ng/dl
Prolaktyna 9,87ng/dl
Witamina D 33ng/dl
💊Inozytol, Tenfertil Ona
🧍♂️
Jeśli nie uda się do listopada zaczynamy diagnostyke -
Skąd to znam.. ja mojego właśnie namawiamNutka15 wrote:Ja mam żal, że tyle czekaliśmy. I to przez męża czekaliśmy, bo on nie chciał. Ja wiem, że nie mogę go obwiniać o to wszystko i nie robię tego. Ale z tyłu głowy mnie to tak denerwuje i dołuje😞
🧍♀️29 🧍♂️31
Starania o 1 👶 od listopada 2024
🧍♀️
PCOS fenotyp C
Cykle 27/29 dni, owulacje występują
Hiperprolaktynemia i mlekotok (?)
Progesteron 7DPO 15,81 ng/ml
Estradiol 7DPO 184,05 ng/ml
TSH 1,379IU/ml
FT4 1,00ng/dl
Prolaktyna 9,87ng/dl
Witamina D 33ng/dl
💊Inozytol, Tenfertil Ona
🧍♂️
Jeśli nie uda się do listopada zaczynamy diagnostyke -
Nutka15 wrote:I jak tam ?
Jestem rozczarowana. W zwiazku z tym ze maz ma duza nadwage kazal zastosowac zdrowa diete, ruch i powtorzyc badania za 3 miesiace. Zrobic wtedy dodatkowo fragmentacje. Jesli nic sie nie poprawi to moze wtedy farmakologia, ale on zaklada minimum 6 miesiecy diety w celu poprawy wynikow. Maz ma podwyzszona prolaktyne i tez nic na to nie przepisal.
W zwiazku z tym, ze ja tez mam nadwage stwoerdzil ze tez powinnam przejsc na diete razem z mezem i ze rok to przeciez nie jest dlugo... dla mnie zero empatii.
Nie dowiedzialam sie niczego nowego...👩❤️👨 33&34
🍀 starania od 04.2025
Suple 💊