X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI 2026
Odpowiedz

STARACZKI 2026

Oceń ten wątek:
  • Nutka15 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokroteczka25 wrote:
    Jestem rozczarowana. W zwiazku z tym ze maz ma duza nadwage kazal zastosowac zdrowa diete, ruch i powtorzyc badania za 3 miesiace. Zrobic wtedy dodatkowo fragmentacje. Jesli nic sie nie poprawi to moze wtedy farmakologia, ale on zaklada minimum 6 miesiecy diety w celu poprawy wynikow. Maz ma podwyzszona prolaktyne i tez nic na to nie przepisal.
    W zwiazku z tym, ze ja tez mam nadwage stwoerdzil ze tez powinnam przejsc na diete razem z mezem i ze rok to przeciez nie jest dlugo... dla mnie zero empatii.
    Nie dowiedzialam sie niczego nowego...

O jacie co za gościu 🤦
    Ja rozmawiałam z koleżanka i u nich nasienie było mniej więcej takie jak u Was, czyli troszkę gorsze niż u mojego męża. Widzialam na własne oczy wyniki. Po miesiącu zrobili powtórne badania, stosując dietę i suplementy, poprawiły się tak, że miał wszystko ponad normę i to sporo 🤯 aż jestem w szoku, że po miesiącu tak się mogły zmienić wyniki😱

▫️Starania o drugie szczęście od 04/2025🍀⏳
  • Nutka15 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj owulke. O dziwo przyszła szybko jak na mnie bo w 14dc. Działaliśmy wczoraj. Ale wyniki nasienia dają nam 3-5% szans na zajście w cyklu, więc nie liczę, w ogóle, że się uda. Nawet nie biorę już tego acardu, ani dupka, bo nie widzę sensu się faszerować. Jeszcze dzisiaj dostałam informację o ciąży dziewczyny z pracy i pękłam. Poryczałam się jak wyszłam z pracy. Niestety, ale będę musiała przejąć masę obowiązków, a ja nie mam na to siły. Postanowiłam, że chyba wezmę L4 od psychiatry, bo jestem u kresu sił psychicznych...

▫️Starania o drugie szczęście od 04/2025🍀⏳
  • stokroteczka25 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka15 wrote:
    O jacie co za gościu 🤦
    Ja rozmawiałam z koleżanka i u nich nasienie było mniej więcej takie jak u Was, czyli troszkę gorsze niż u mojego męża. Widzialam na własne oczy wyniki. Po miesiącu zrobili powtórne badania, stosując dietę i suplementy, poprawiły się tak, że miał wszystko ponad normę i to sporo 🤯 aż jestem w szoku, że po miesiącu tak się mogły zmienić wyniki😱

No ja na to licze, ze u nas bedxie podobnie. On tez powiedzial, ze jeden wynik o niczym nie swiadczy i ze trzeba powtorzyc za 3 miesiace badania. Na razie dieta, suplementy, nadal bedziemy sie starac...

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 starania od 04.2025

⏳️ 2 cykl syymulowany - aromek + ovitrelle

🤷‍♂️ listpad 2025 - bardzo zle wyniki badania nasienia - OAT, diagnostyka i walka o poprawe

Suple 💊
    prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D
‹‹ 148 149 150 151 152
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ