X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI 2026
Odpowiedz

STARACZKI 2026

Oceń ten wątek:
  • Nutka15 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokroteczka25 wrote:
    Jestem rozczarowana. W zwiazku z tym ze maz ma duza nadwage kazal zastosowac zdrowa diete, ruch i powtorzyc badania za 3 miesiace. Zrobic wtedy dodatkowo fragmentacje. Jesli nic sie nie poprawi to moze wtedy farmakologia, ale on zaklada minimum 6 miesiecy diety w celu poprawy wynikow. Maz ma podwyzszona prolaktyne i tez nic na to nie przepisal.
    W zwiazku z tym, ze ja tez mam nadwage stwoerdzil ze tez powinnam przejsc na diete razem z mezem i ze rok to przeciez nie jest dlugo... dla mnie zero empatii.
    Nie dowiedzialam sie niczego nowego...

O jacie co za gościu 🤦
    Ja rozmawiałam z koleżanka i u nich nasienie było mniej więcej takie jak u Was, czyli troszkę gorsze niż u mojego męża. Widzialam na własne oczy wyniki. Po miesiącu zrobili powtórne badania, stosując dietę i suplementy, poprawiły się tak, że miał wszystko ponad normę i to sporo 🤯 aż jestem w szoku, że po miesiącu tak się mogły zmienić wyniki😱

▫️Starania o drugie szczęście od 04/2025🍀⏳
  • Nutka15 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj owulke. O dziwo przyszła szybko jak na mnie bo w 14dc. Działaliśmy wczoraj. Ale wyniki nasienia dają nam 3-5% szans na zajście w cyklu, więc nie liczę, w ogóle, że się uda. Nawet nie biorę już tego acardu, ani dupka, bo nie widzę sensu się faszerować. Jeszcze dzisiaj dostałam informację o ciąży dziewczyny z pracy i pękłam. Poryczałam się jak wyszłam z pracy. Niestety, ale będę musiała przejąć masę obowiązków, a ja nie mam na to siły. Postanowiłam, że chyba wezmę L4 od psychiatry, bo jestem u kresu sił psychicznych...

• stokroteczka25 Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka15 wrote:
    O jacie co za gościu 🤦
    Ja rozmawiałam z koleżanka i u nich nasienie było mniej więcej takie jak u Was, czyli troszkę gorsze niż u mojego męża. Widzialam na własne oczy wyniki. Po miesiącu zrobili powtórne badania, stosując dietę i suplementy, poprawiły się tak, że miał wszystko ponad normę i to sporo 🤯 aż jestem w szoku, że po miesiącu tak się mogły zmienić wyniki😱

No ja na to licze, ze u nas bedxie podobnie. On tez powiedzial, ze jeden wynik o niczym nie swiadczy i ze trzeba powtorzyc za 3 miesiace badania. Na razie dieta, suplementy, nadal bedziemy sie starac...

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 poważne starania od 04.2025

👦 OAT, morfologia 0%, ruch 4%, koncentracja 6mln
    hormony i usg ✅️
    ⏳️ styczeń 2025 - badania kontrolne

🔜 wizyta w klince

Suple 💊
    prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D
  • Anett9300 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jest tu któraś która ma potwierdzoną mutację MTHFR i PAI-1? Bierzecie coś prócz supli podczas starań? Jakiś acard czy coś? Bo mój lekarz nic nie mówił a gdzieś wyczytałam i nie wiem czy można tak samemu na własną rękę wziąć?

• Nutka15 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Dziewczyny czy jest tu któraś która ma potwierdzoną mutację MTHFR i PAI-1? Bierzecie coś prócz supli podczas starań? Jakiś acard czy coś? Bo mój lekarz nic nie mówił a gdzieś wyczytałam i nie wiem czy można tak samemu na własną rękę wziąć?

Jak nie masz mocnych okresów to raczej nic nie ryzykujesz i możesz wziąć. Ja ostatnio trochę czytałam na temat acardu. Weź od 3 dni po owulacji do 1 dnia okresu. Ja mutacji itp żadnych nie mam, a też chciałam brać. Dziewczyny tutaj po prostu tak biorą, żeby nie było mikoskrzepów utrudniających zagnieżdżenie. Ja jednak na razie rezygnuje, bo mamy słabe nasienie i nie widzę sensu się faszerować przez te 3 miesiące.

• Anett9300 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka15 wrote:
    Jak nie masz mocnych okresów to raczej nic nie ryzykujesz i możesz wziąć. Ja ostatnio trochę czytałam na temat acardu. Weź od 3 dni po owulacji do 1 dnia okresu. Ja mutacji itp żadnych nie mam, a też chciałam brać. Dziewczyny tutaj po prostu tak biorą, żeby nie było mikoskrzepów utrudniających zagnieżdżenie. Ja jednak na razie rezygnuje, bo mamy słabe nasienie i nie widzę sensu się faszerować przez te 3 miesiące.

Dziękuję Ci. A powiedz mi co w przypadku kiedy dojdzie do ciąży? To trzeba kontynuować już acard tak?

• Nutka15 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Dziękuję Ci. A powiedz mi co w przypadku kiedy dojdzie do ciąży? To trzeba kontynuować już acard tak?
    Z tego co wiem, to tak. Ale doczytaj o tym.

• Anett9300 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka15 wrote:
    Z tego co wiem, to tak. Ale doczytaj o tym.

No bo czytałam właśnie że przez tą mutacje mogą być problemy z zagnieżdżeniem ale w sumie lekarz nic mi o tym nie wspominał więc się zastanawiam czy faktycznie tak jest

• Aga_92 Znajoma

Wysłany: 6 listopada, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka15 wrote:
    Ja mam dzisiaj owulke. O dziwo przyszła szybko jak na mnie bo w 14dc. Działaliśmy wczoraj. Ale wyniki nasienia dają nam 3-5% szans na zajście w cyklu, więc nie liczę, w ogóle, że się uda. Nawet nie biorę już tego acardu, ani dupka, bo nie widzę sensu się faszerować. Jeszcze dzisiaj dostałam informację o ciąży dziewczyny z pracy i pękłam. Poryczałam się jak wyszłam z pracy. Niestety, ale będę musiała przejąć masę obowiązków, a ja nie mam na to siły. Postanowiłam, że chyba wezmę L4 od psychiatry, bo jestem u kresu sił psychicznych...

Nutka przykro mi :( ale doskonale Cię rozumiem :( sama często po pracy płaczę jak tam całe dnie reszta dziewczyn chwali się dziećmy(wszystkie zachodziły od razu więc nie mają pojęcia co to znaczy starać się latami ;( ) też co chwilę biorą l4 na dzieci i ja muszę za nie pracować....

Starania od 03.2023
    Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
    👱‍♀️34 🧑40

👱‍♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
    Amh: 1,440
    Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
    Euthyrox n75
    IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
    Symformin xr 750
    DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
    Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
    Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu

💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone bensis

Allo-MLR: 27,1%
    💉 accofil

Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️

Cykle owulacyjne ✅️

👱‍♀️biocenoza,panel urogenitalny , bad. bakteryjne✅️

🧑nasienie ✅️

Ovitrelle 10x ❌️
    Letrozole Bluefish 4x ❌️
  • Chihuahuamama Znajoma

Wysłany: 7 listopada, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😊 chciałabym dołączyć mimo, że jeszcze nie dociera do mnie, że jestem staraczką 🥺 obecnie 3 dc. Od lipca staramy się o kolejną ciążę. W październiku ciąża biochemiczna. W historii poronienie ciąży z wadą genetyczna i szybko donoszona ciąża. Ostatnio lekarka nagadała mi, że teraz ten biochem i problemy to wina nasienia no i nie ukrywam, że trochę się tego obawiam - mąż prowadzi średnio zdrowy tryb życia. Daje mu w tym cyklu spokój jedynie od wczoraj łyka kwas foliowy, witaminę D3 i tabletki z olejem z czarnuszki. Jak się nie uda to wysyłam go na badania ale też nie wiem czy może sam się umówić czy lepiej zapisac się do lekarza, proszę o wskazówki

06.2022 😇🤍💔 E
    04.2023 👶
    10.2025 biochem 💔
    29.11.2025 ⏸️
  • Magnolia 💐 Nowa

Wysłany: 7 listopada, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Od września 2024 roku staramy się z narzeczonym o dziecko. Od maja tego roku zauważyłam, że nie mam śluzu płodnego, było go mało, nie był rozciągliwy, a raczej kremowy. We wrześniu tego roku zdiagnozowano u mnie obecność bakterii, które zostały wyleczone antybiotykiem. Po kuracji probiotykiem na odnowę flory bakteryjnej zauważyłam, że śluz trochę się zwiększył, ale nadal nie był tak obfity i rozciągliwy, jak kiedyś. Ginekolog przepisał mi globulki Gynoflor, które również pomogły, ale efekt nie jest dalej taki, jak wcześniej.
    Wyniki moich hormonów (LH, FSH, estradiol) są prawidłowe. Przyjmuję Folik. Mimo to wszystko ciąży nadal nie ma.
    Chciałabym zapytać, czym jeszcze mogę wspomóc swój organizm. Jakie suplementy mogłyby pomóc? Czytałam dużo pozytywnych opinii o Miovelia Pro i Miovelia NAC – czy te suplementy mogłyby być skuteczne? Macie jakieś doświadczenia z nimi? Czy można je stosować równocześnie z Folikiem, czy lepiej odstawić Folik?
    Co jeszcze mogłoby pomóc w zwiększeniu objawów owulacji?
    Pozdrawiam Was serdecznie!

• Nutka15 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chihuahuamama wrote:
    Cześć dziewczyny 😊 chciałabym dołączyć mimo, że jeszcze nie dociera do mnie, że jestem staraczką 🥺 obecnie 3 dc. Od lipca staramy się o kolejną ciążę. W październiku ciąża biochemiczna. W historii poronienie ciąży z wadą genetyczna i szybko donoszona ciąża. Ostatnio lekarka nagadała mi, że teraz ten biochem i problemy to wina nasienia no i nie ukrywam, że trochę się tego obawiam - mąż prowadzi średnio zdrowy tryb życia. Daje mu w tym cyklu spokój jedynie od wczoraj łyka kwas foliowy, witaminę D3 i tabletki z olejem z czarnuszki. Jak się nie uda to wysyłam go na badania ale też nie wiem czy może sam się umówić czy lepiej zapisac się do lekarza, proszę o wskazówki

Normalnie zapisuje się w laboratorium. Tylko znajdź laboratorium gdzie próbkę oddaje się na miejscu, bo takie oddawanie w domu i dowożenie moze zaburzyć wyniki.

Chihuahuamama lubi tę wiadomość

• Nutka15 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia 💐 wrote:
    Hej dziewczyny,
    Od września 2024 roku staramy się z narzeczonym o dziecko. Od maja tego roku zauważyłam, że nie mam śluzu płodnego, było go mało, nie był rozciągliwy, a raczej kremowy. We wrześniu tego roku zdiagnozowano u mnie obecność bakterii, które zostały wyleczone antybiotykiem. Po kuracji probiotykiem na odnowę flory bakteryjnej zauważyłam, że śluz trochę się zwiększył, ale nadal nie był tak obfity i rozciągliwy, jak kiedyś. Ginekolog przepisał mi globulki Gynoflor, które również pomogły, ale efekt nie jest dalej taki, jak wcześniej.
    Wyniki moich hormonów (LH, FSH, estradiol) są prawidłowe. Przyjmuję Folik. Mimo to wszystko ciąży nadal nie ma.
    Chciałabym zapytać, czym jeszcze mogę wspomóc swój organizm. Jakie suplementy mogłyby pomóc? Czytałam dużo pozytywnych opinii o Miovelia Pro i Miovelia NAC – czy te suplementy mogłyby być skuteczne? Macie jakieś doświadczenia z nimi? Czy można je stosować równocześnie z Folikiem, czy lepiej odstawić Folik?
    Co jeszcze mogłoby pomóc w zwiększeniu objawów owulacji?
    Pozdrawiam Was serdecznie!
    Używasz testów owulacyjnych, albo robiłaś monitoring? Może tej owulacji w ogóle nie ma? Mąż badał nasienie? Taki okres czasu, to już jest spory. Musicie drążyć temat.

• Chihuahuamama Znajoma

Wysłany: 7 listopada, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka15 wrote:
    Normalnie zapisuje się w laboratorium. Tylko znajdź laboratorium gdzie próbkę oddaje się na miejscu, bo takie oddawanie w domu i dowożenie moze zaburzyć wyniki.

O, cenna uwaga
    Dzięki 🙂

06.2022 😇🤍💔 E
    04.2023 👶
    10.2025 biochem 💔
    29.11.2025 ⏸️
  • Ewa15997 Koleżanka

Wysłany: 7 listopada, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj 14 dzień cyklu i byłam u Pani ginekolog po badaniu wyszło że dzisiaj pęcherzyk na lewym jajniku ma 16 mm. Kiedy najlepiej współżyć? Pani doktor mówiła że 11.11 będzie najlepszy moment a teraz się wstrzymać

• Dzeza2023 Znajoma

Wysłany: 7 listopada, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dawno mnie nie było:) jestem dzisiaj po pierwszej wizycie u gina. Ciaza potwierdzona i bije ♥️ na dzień dzisiejszy wszystko w porządku. Kolejna wizyta 5.12 z całą masą zaleconych badań kontrolnych hehe
    Jestem cała w skowronkach 🥰

Dziewczyny, trzymam za każdą z Was kciuki by się udało zobaczyć te upragnione ⏸️☺️ powiem Wam że nie sądziłam że tak szybko nam się uda bo tak naprawdę w drugim cyklu się udało. Powiedziałam co ma być to będzie. I proszę, Kropek zalokowal się tam gdzie powinien być 🙂 już się nie mogę doczekać kolejnej wizyty.
    Ściskam Was mocno i trzymam za każdą z Was kciuki 🥰

stokroteczka25, ItsMomi❤️, Pani Bocianowa, Nutka15 lubią tę wiadomość

👩🏻32
    Niedoczynność tarczycy (unormowana przez leki)
    IO (badania pod kontrolą - na ten moment brak IO)
    🤵🏻37

25.10 Beta 498 ♥️
    28.10 beta 1901 ♥️
    03.11 beta 14 779 ♥️
    05.11 beta 26 441 ♥️
    07.11 Kropek ma 0,41 cm i bije 💗

Starania o pierwsze bobo rozpoczęte 08/25🩷🩵
  • stokroteczka25 Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ItsMomi❤️ zaczelas juz stymulacje? Co u Ciebie?

Ja mam w poniedzialek wizyte u mojego gina bo biore aromek jeszze w tym cyklu. On tez pracuje w klknice, wiec zobacze co powie na wyniki meza...

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 poważne starania od 04.2025

👦 OAT, morfologia 0%, ruch 4%, koncentracja 6mln
    hormony i usg ✅️
    ⏳️ styczeń 2025 - badania kontrolne

🔜 wizyta w klince

Suple 💊
    prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D
  • ItsMomi❤️ Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokroteczka25 wrote:

Ja mam w poniedzialek wizyte u mojego gina bo biore aromek jeszze w tym cyklu. On tez pracuje w klknice, wiec zobacze co powie na wyniki meza...

Cześć dziewczyny , pochłonęła mnie budowa i nawet powiem szczerze nie zerkałam na forum, muszę was nadrobić ♥️🫡
    U mnie zaczął się dziś plamienie okres się rozkręca i będę brać Lamette 🤞🏻⏸️

Postaram się wszystko nadrobić co u was

Starania o pierwsze maleństwo od 08.25♥️🥹
    Czekamy na ⏸️🤞🏻🍍🍍
    08.25r.-niepękniety pęcherzyk (bez owulacji)
    09.25r.-brak okresu wywołanie luteina
    10.25r.- dwa pęcherzyki prawy jajnik zmalały (bez owulacji)

11.25🩷
    🩵CS1(Owulacja potwierdzona -bez rezultatu)

12.25🩷
    CS2( Lametta + ovitrelle) Grudniu bądź łaskawy ⏸️🤞🏻
  • Ewa15997 Koleżanka

Wysłany: 8 listopada, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj 15 dzień cyklu i byłam u Pani ginekolog po badaniu wyszło że wczoraj pęcherzyk na lewym jajniku miał 16 mm. Kiedy najlepiej współżyć? Pani doktor mówiła że 11.11 będzie najlepszy moment a teraz się wstrzymać

• Eliora Autorytet

Wysłany: 8 listopada, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokroteczka25 wrote:

Szukałam nicku jej i też chciałam zapytać;)

preg.png

👩 1995 (PCOS, IO)
    👨 1988
    🌼 Córka – 2021
    💫 Starania o drugie maleństwo: od 08.2025
    💊 Leczenie: Lametta + Ovitrelle

🩵 CS1:
    Owulacja potwierdzona – brak efektu

🩷 CS2:
    🧪 Beta-hCG:
    • 10 dpo (14.10) – 10.75
    • 12 dpo (16.10) – 63.65
    • 14 dpo (18.10) – 208.56
    • 24 dpo (28.10) – 6412.54 🌟

📸 USG 29.10: 5+3 – pęcherzyk ciążowy, pęcherzyk żółtkowy
    📸 USG 07.11: 6+5 – zarodek 7.3 mm
    📸 USG 18.11: 8+2 – zarodek 1.59 cm 💓
    📸 USG 01.12: 10+1 - 3.5 cm dzieciorka FHR 175

Ciąża z toksoplazmozą.

🤍 I prenatalne USG: 17.12.2025

„Jeśli nasz Bóg jest przy nas, już nic nas nie zatrzyma!”
    „Każdy wschód słońca Ciebie zapowiada,
    nie pozwól nam przespać poranka.”
‹‹ 150 151 152 153 154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ