STARACZKI 2026
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewa15997 wrote:Dziewczyny dzisiaj 15 dzień cyklu i byłam u Pani ginekolog po badaniu wyszło że wczoraj pęcherzyk na lewym jajniku miał 16 mm. Kiedy najlepiej współżyć? Pani doktor mówiła że 11.11 będzie najlepszy moment a teraz się wstrzymać
Miałam podobnie w poprzednim cyklu lekarz zalecił starać się codziennie, ewentualnie co drugi dzień bez długich przerw. Zaskoczyło, chociaż skończyło się biochemiczna. Na Twoim miejscu na pewno nie czekalabym do 11 listopada ze staraniami 😊06.2022 😇🤍💔 E
04.2023 👶
10.2025 biochem 💔 -
A mi pani doktor powiedziała że do 11 zrobic przerwę i działać od 11 nawet codziennie żeby teraz nasienie zrobiło się lepsze. Mąż kierowca i akurat mam go w domu. Sama się zastanawiałam czy nie zacząć już 10.11. W teori pęcherzyk dzisiaj ma 18 mm a z tevo co piszą powinien mieć ok 24 mmChihuahuamama wrote:Miałam podobnie w poprzednim cyklu lekarz zalecił starać się codziennie, ewentualnie co drugi dzień bez długich przerw. Zaskoczyło, chociaż skończyło się biochemiczna. Na Twoim miejscu na pewno nie czekalabym do 11 listopada ze staraniami 😊
-
Ewa15997 wrote:Dziewczyny dzisiaj 15 dzień cyklu i byłam u Pani ginekolog po badaniu wyszło że wczoraj pęcherzyk na lewym jajniku miał 16 mm. Kiedy najlepiej współżyć? Pani doktor mówiła że 11.11 będzie najlepszy moment a teraz się wstrzymać
Co lekarz to opinia. Mozna co drugi dzien, a poprostu od tego 11 listopada 2-3 dni codziennie jesli macie sily.
Mnie lekarz tez ostatnio wyliczyl nbiby najlepszy dzien, ale powiedzial ze wczesniej tez mozemy👩❤️👨 33&34
🍀 starania od 04.2025
⏳️ 2 cykl syymulowany - aromek + ovitrelle
🤷♂️ listpad 2025 - bardzo zle wyniki badania nasienia - OAT, diagnostyka i walka o poprawe
Suple 💊
prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D -
stokroteczka25 wrote:Jestem rozczarowana. W zwiazku z tym ze maz ma duza nadwage kazal zastosowac zdrowa diete, ruch i powtorzyc badania za 3 miesiace. Zrobic wtedy dodatkowo fragmentacje. Jesli nic sie nie poprawi to moze wtedy farmakologia, ale on zaklada minimum 6 miesiecy diety w celu poprawy wynikow. Maz ma podwyzszona prolaktyne i tez nic na to nie przepisal.
W zwiazku z tym, ze ja tez mam nadwage stwoerdzil ze tez powinnam przejsc na diete razem z mezem i ze rok to przeciez nie jest dlugo... dla mnie zero empatii.
Nie dowiedzialam sie niczego nowego...
A tak z ciekawości na co liczyliscie? Co byłoby dla ciebie satysfakcjonujące?
Dla mnie podejście lekarza jest bardzo słuszne. Nie zleca tony drogich badań czy leków. Otyłość, nadwaga bardzo szkodzą płodności, więc lepszej rady w obecnej sytuacji dostać nie mogliście. -