X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI 2026
Odpowiedz

STARACZKI 2026

Oceń ten wątek:
  • Ola9896 Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedno_zyczenie wrote:
    W moim przypadku bardzo różnie, czasami 2 dni przed @, czasami 1, a czasami w dzień @, a zdarzyło się raz w 2dc 🙈 natomiast jeśli zaczyna spadać już w trakcie fl to dla mnie znak, że jednak okres będzie, chociaż głowa i tak mi zawsze podpowiada "a może to jednak spadek implantacyjny i jutro pójdzie w górę" 🤣
    To mój pierwszy cykl z termometrem w buzi, więc zobaczymy czy coś z tego będzie. 😂 zazdroszczę babeczką, które nic nie obserwują i nie analizują, a bobas się udaje🙈

Witynja, Jedno_zyczenie lubią tę wiadomość

• Okami Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedno_zyczenie wrote:
    Kurcze ja kiedyś 2 cykle stosowałam też kubeczek, ale za dużo gimnastyki 🤣 bo ja to w ukryciu jak mąż szedł się umyć, więc nie miałam go nigdy pod ręką 🤣🙈 ale jeśli Ci się uda to wracam do tego 🙏🏼🍀
    Też robię to w ukryciu jak mąż wychodzi to ja działam🤣 Dam znać, chociaż nigdy nie ma pewności czy to dzięki temu, ale jakoś taka jestem spokojniejsza, ze pomogłam tym plemniczkom

Jedno_zyczenie lubi tę wiadomość

29 👱‍♀️ 29 💁‍♂️

żelazo 14,3 ⬆️
    TSH 2,461 (może być lepiej)✔️
    FT3 2,57
    FT4 0,95
    FSH 5,16 ✔️
    LH 4,02 ✔️
    Estradiol 34,00 ✔️
    Testosteron 31,34 ✔️
    Proklatyna 30,68 ng/ml | 650.42 μIU/mL❌
    Witamina B12 389,0 ⬆️
    Kwas foliowy 14,06 ✔️
    Ferrytyna 44,41 ⬆️
    Witamina D3 metabolit 25(OH) 25,30 ⬆️

Długość cyklu: 26
    Suplementacja: Pregnastart
    Od czerwca: wit D3+K2, B12, Żelazo, Selen, Magnez, wit C 1000, olej z wiesiołka, niepokalanek

On: Pregnastart on, Magnez

▶️ 03.2025r.
  • boys' mum Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ja dziś wolne w pracy i trochę poroniłam w ogrodzie 🙂 dziś rano robiłam test i był negatywny. Coś tam zaczęło ciemnieć, a dosłownie z godzinę temu zrobiłam sobie drugi i zobaczcie 😀https://zapodaj.net/plik-viDCz4BJZw
    Przed spaniem zrobię sobie jeszcze jeden 😅 i na jutro zostaną mi dwa ostatnie testy 😅 dziś 11 DC więc w tym miesiącu owu bedzie ok. 12-13 . Powiem Wam, że to chyba jakaś mega owulka bo nie pamiętam kiedy tak bolał mnie brzuch jak dzisiaj... Zaczęło się lekko od wczoraj ale dziś ból był taki, że nie mogłam się schylić, usiąść bo ból się potęgował.... Do tego śluz jak białko... Może coś z tego będzie 😅

Jedno_zyczenie, OrkiszowaSowa, Ola9896, Karolaaa95 lubią tę wiadomość

• boys' mum Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OrkiszowaSowa wrote:
    U mnie owulak dzisiaj nieco ciemniejszy ale w dalszym ciągu czekam na pik. Mam nadzieję, że jutro go zobaczę 🤞
    (zdjęcie z wczoraj i z dziś) https://zapodaj.net/plik-1yK6CHwhNT . A jak tam u Was dziewczyny?
    Powiem Ci, że u mnie zaczęły ciemnieć, później tej kreski testowej wcale nie było widać... Wczoraj na wieczór znów zaczęło ciemnieć, dziś rano też no ale po południu to testowa pojawiła się szybciej od kontrolnej 😅 także zgłupiałam 😅

OrkiszowaSowa lubi tę wiadomość

• Nikolala Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boys' mum wrote:
    Hej dziewczyny! Ja dziś wolne w pracy i trochę poroniłam w ogrodzie 🙂 dziś rano robiłam test i był negatywny. Coś tam zaczęło ciemnieć, a dosłownie z godzinę temu zrobiłam sobie drugi i zobaczcie 😀https://zapodaj.net/plik-viDCz4BJZw
    Przed spaniem zrobię sobie jeszcze jeden 😅 i na jutro zostaną mi dwa ostatnie testy 😅 dziś 11 DC więc w tym miesiącu owu bedzie ok. 12-13 . Powiem Wam, że to chyba jakaś mega owulka bo nie pamiętam kiedy tak bolał mnie brzuch jak dzisiaj... Zaczęło się lekko od wczoraj ale dziś ból był taki, że nie mogłam się schylić, usiąść bo ból się potęgował.... Do tego śluz jak białko... Może coś z tego będzie 😅
    Hmm ja bym musiała jeszcze raz spróbowac te testy owulacyjne przynajmniej tam są dwie kreski😂 ostatni raz ja używalam to jakieś wadliwe chyba trafiłam , bo by wychodziło że 4 dni pod rząd miałam owulację, bo takie ciemny mi krechy wyszły

Ona 93, On 91

ona
    zeszły rok
    morfologia w normie
    wit d3 - 20 (nowy rekord nigdy nie przekroczyłam 30)
    amh - 1,8
    tsh -1,2
    fsh - 7,88
    lh - 4,1
    prolaktyna - 12,61
    cytologia w normie

ten rok
    morfologia w normie poza mchc poniżej normy
    TSH - 1,3
    fsh - 10,44
    żelazo - 51
    amh - 0,66 -_-

suplementacja:
    żelazo
    wit d3
    kwas foliowy
  • Nikolala Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedno_zyczenie wrote:
    Ola, u mnie to samo... owulaki dość blade, ładniejsza kreska była jedynie we wtorek, ale nie był to typowy pozytywny, no i żałuję, że nie testowałam 2x dziennie tak jak ostatnio... łatwiej byłoby wyłapać pik. Ja się w ogóle spodziewałam owulacji w piątek, a wiele wskazuje, że była w środę. Przytulanki nie były zgodne z planem, bo w poniedziałek i czwartek, ale czasem tak bywa, jakoś nie było nastroju 😮‍💨 Co mega dziwne ja w środę fatalnie się czułam, zaliczyłam drzemkę za dnia, co mi się nie zdarza i mdłości od środy do piątku + totalny spadek apetytu, który trwa do dziś. Nie wiem co to za dziwny cykl 😬 Zastanawiam się, czy robić w tym miesiącu progesteron i jeśli tak, to kiedy, czy w środę, czy w piątek... A jak u Was sytuacja, dziewczyny? 🙏🏼

No mnie ten cykl równo w konia robi do moich nowych objawów doszły ciężkie piersi i ich pobolewanie jakbym staraczkowe bingo grała to już by miała przynajmniej dwa binga 😆, a nigdy nie mam tylu objawów naraz przed okresem góra jeden dwa, albo nawet i wcale, jeszcze 6 dni czekam na ten dzień okresu jak na zbawienie żeby mogła wreszcie testować😆 ja też na badaniem krwi zastanawiam bym musiała listę napisać kiedy co

Jedno_zyczenie lubi tę wiadomość

Ona 93, On 91

ona
    zeszły rok
    morfologia w normie
    wit d3 - 20 (nowy rekord nigdy nie przekroczyłam 30)
    amh - 1,8
    tsh -1,2
    fsh - 7,88
    lh - 4,1
    prolaktyna - 12,61
    cytologia w normie

ten rok
    morfologia w normie poza mchc poniżej normy
    TSH - 1,3
    fsh - 10,44
    żelazo - 51
    amh - 0,66 -_-

suplementacja:
    żelazo
    wit d3
    kwas foliowy
  • Miracle25 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boys' mum wrote:

Piąteczka, mi tez dzis wyskoczyl z zaskoczenia po bladziochu

• Iza90 Debiutantka

Wysłany: 28 kwietnia, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej dziewczyny. Nie mogę znaleźć odpowiedniego wątku w którym moglabym się Was podpytać więc napiszę tutaj. W sumie Staraczki 2026 też pasuje, bo jestem na etapie starania się ☺️ dziś dostałam wyniki i chciałabym się poradzić jak to u mnie wygląda, bo do ginekologa mam dopiero za 2 tygodnie a zaczynam wariować i wyczytywać różności 😒
    TSH - 1.19
    FT4 - 0.96
    anty -TPO - 43.85 (to mnie przeraziło troszkę)
    Witamina D - 30.40
    Co o tym myślicie?
    Pozdrawiam Was wszystkie 🤗🤗

• Eurcynia Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dołączam do Was , poroniłam pod koniec stycznia wb6 tyg. aktualnie mam 18 dc wczoraj test owulacyjne wyszedł pozytywny i to bardzo 😍
    ❤️ się od 9 dc co drugi dzień, ale teraz to chyba damy czadu bo było wczoraj , będzie dziś i jutro chyba też.
    Liczę na ten cykla bardzo , mam jakieś podświadome przeczucie ze się uda.

Karolaaa95, Nikolala, Jedno_zyczenie, OrkiszowaSowa, klaudia00.. lubią tę wiadomość

euthyrox 37,5 mg
    Metformax 500 3x1
    Ovarin
    wit D3
    Wit B Complex

Wysłany: 29 kwietnia, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tak wczoraj znienacka dojechał PMS, że jeżeli nie dostanę @ za tydzień to będę zdziwiona. Na ten cykl w ogóle nie liczę jeśli chodzi o ciążę, ale może chociaż @ przyjdzie w końcu po 28 dniach a nie 39 jak w zeszłym miesiącu…
    W każdym razie trzymam kciuki za Wasze cykle w tym miesiącu 💪💪

👩🏼‍❤️‍👨🏻 ’95 & ’94
    🐱 ’19

Ona: PCOS
    💊Omega
    💊Ovarin: inizytol, kwas foliowy, Wit. D, Wit B6 i B12, chrom, selen, kwas pantotenowy
    💊Niepokalanek
    💊Wit. D
    🔜 zioła ojca Sroki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny. Właśnie dostałam pierwszy wynik 7 dni po transferze mam 0,4 mIU bety. Mam.rozumiec, że to lipa i nic z tego nie będzie? Dziękuję za odpowiedzi.

• boys' mum Koleżanka

Wysłany: 29 kwietnia, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewe1988 wrote:
    Witajcie Dziewczyny. Właśnie dostałam pierwszy wynik 7 dni po transferze mam 0,4 mIU bety. Mam.rozumiec, że to lipa i nic z tego nie będzie? Dziękuję za odpowiedzi.
    Cześć niestety ja Ci nie pomogę bo niestety nie znam się na tym całkowicie... Ile dni po transferze wyjdzie beta...

• boys' mum Koleżanka

Wysłany: 29 kwietnia, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miracle25 wrote:
    Piąteczka, mi tez dzis wyskoczyl z zaskoczenia po bladziochu
    Co najlepsze wyskoczył ok. 18 a kolejny robiłam o 23 i już kreska dużo bledsza a rano całkowicie... Kurcze tak aż mnie Peak nigdy nie zaskoczył 😂

Miracle25 lubi tę wiadomość

• Miracle25 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boys' mum wrote:
    Co najlepsze wyskoczył ok. 18 a kolejny robiłam o 23 i już kreska dużo bledsza a rano całkowicie... Kurcze tak aż mnie Peak nigdy nie zaskoczył 😂

To u mnie odwrotnie. Od wczoraj rano kazdy test testowa ciemniejsza. Nie wiem po co je robie dalej, chyba chce sie nacieszyc widokiem 2 kresek 🤣🤣. Zastanawiam sie nawet czy to mozliwe ze mam podwojna owu, bo estradiol przekroczyl 100 juz w 10 dc 🤔

• Ssilvia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza90 wrote:
    Hej hej dziewczyny. Nie mogę znaleźć odpowiedniego wątku w którym moglabym się Was podpytać więc napiszę tutaj. W sumie Staraczki 2026 też pasuje, bo jestem na etapie starania się ☺️ dziś dostałam wyniki i chciałabym się poradzić jak to u mnie wygląda, bo do ginekologa mam dopiero za 2 tygodnie a zaczynam wariować i wyczytywać różności 😒
    TSH - 1.19
    FT4 - 0.96
    anty -TPO - 43.85 (to mnie przeraziło troszkę)
    Witamina D - 30.40
    Co o tym myślicie?
    Pozdrawiam Was wszystkie 🤗🤗

Hej, możesz podać zakres z twojego laboratorium? To niezbędne żeby dobrze zinterpretować

✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.
    • 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
    • Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:
    – Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
    – Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥

🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅

🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖

🟡 Faza lutealna: 12 dni
    – Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕

📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
    – Estradiol: 40 pg/ml 💧
    – FSH: 6 mIU/ml 🌱
    – LH: 6 mIU/ml 🔁
  • Iskierka nadziei Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ja też mam wyniki moje AMH nagle wynosi 0,62 ng/ml a ostatnio było 0, 34 ng/ml. Robione w tym samym lab, próbka przewożona, ostatnio wynik był po 2 dniach a ten 0,62 robiłam dzisiaj rano. Wiem, że to i tak słaby wynik ale dla mnie o niebo lepszy. Myślicie że to błąd laboratoryjny?? Czy może organizm dochodzi do siebie? Przypomnę że odeszłam z pracy miesiąc temu, gdzie pracowałam po 12 h bardzo mało spałam i było bardzo dużo stresu przez tą pracę. Teraz praca to przyjemność pracyuje po 8 h i śpię po 8 a czasami i 9🫣 Kładę się spać jak najszybciej. Drugi miesiąc pije też zioła ojca sroki nr 3. Pojawiła się NADZIEJA że może jeszcze teraz coś uda się podziałać swiadomie żeby go podnieść?🥹

• Iskierka nadziei Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam dziewczyny chciałam na Staraczki 2025 post wstawić 🤣 choć już i pod 2026 podchodzę 🫢

• Koja07 Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra18070! wrote:
    Ja miałam pozytywne testy owulacyjne od 23 do 25 a dziś kłuje mnie jajnik lewy 🫣 2 dni temu miałam cienką kreskę na teście ciążowym ale to chyba był błąd bo już nic nie ma, a przynajmniej tak mi się wydaje. Teraz tylko czekać 2 tygodnie na test ciążowy 😵‍💫

Cześć, to czekanie jest męczące
    Ja mam dość późno zawsze owulację koło 18 dnia cykle mam 32 dni więc teraz muszę poczekać i chyba zrobię test za parę dni 😁

• Jedno_zyczenie Koleżanka

Wysłany: 29 kwietnia, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka nadziei wrote:
    Hej hej ja też mam wyniki moje AMH nagle wynosi 0,62 ng/ml a ostatnio było 0, 34 ng/ml. Robione w tym samym lab, próbka przewożona, ostatnio wynik był po 2 dniach a ten 0,62 robiłam dzisiaj rano. Wiem, że to i tak słaby wynik ale dla mnie o niebo lepszy. Myślicie że to błąd laboratoryjny?? Czy może organizm dochodzi do siebie? Przypomnę że odeszłam z pracy miesiąc temu, gdzie pracowałam po 12 h bardzo mało spałam i było bardzo dużo stresu przez tą pracę. Teraz praca to przyjemność pracyuje po 8 h i śpię po 8 a czasami i 9🫣 Kładę się spać jak najszybciej. Drugi miesiąc pije też zioła ojca sroki nr 3. Pojawiła się NADZIEJA że może jeszcze teraz coś uda się podziałać swiadomie żeby go podnieść?🥹

Hej hej, taaak jak najbardziej, widziałam już wiele postów, że niskie AMH to nie wyrok i absolutnie można poprawić, taķże keep going girl 🙏🏼💪🏼

Iskierka nadziei lubi tę wiadomość

👩🏻31 🧔🏻‍♂️32

👧🏻Córka - luty 2022
    Starania o drugie dzieciątko 🌸

TSH 2.95 🆘️ euthyrox 50
    Ferrytyna 14 ➡️ 35 i idę po więcej 💪🏼
    Prolaktyna 9.7
    LH 5.4
    FSH 5.7
    Progesteron 7DPO 19.8
    AMH 1.88

Nasienie styczeń 2025:
    Koncentracja 136,5mln/ml (całkowita liczba 573.3 mln)
    Ruch postępowy A+B 50%
    Morfologia 1% 🆘️

💊 Suple:
    Selen, Cynk, Jod, D3, Omega3, Q10, B-complex, NAC, Olej z wiesiołka
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie czy niskie AMH idzie w parze z niskimi estrogenami i progesteronem?

Nie miałam badanego AMH ale od jakiegoś rok zauważam że na brzuchu odkłada mi się oponka, nigdy tłuszcz mi się nie odkładał w tych partiach zawsze tylko uda i pośladki. Kiedyś miałam wysoki estrogen i bolesne miesiączki. Czytałam że kobietom wraz z wiekiem tłuszcz odkłada się na brzuchu bo spada ilość estrogenów. No i badania pokazują już kilka miesięcy z rzędu słaby estrogen i progesteron. Miesiączki 2-3 dniowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 22:02

✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.
    • 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
    • Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:
    – Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
    – Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥

🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅

🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖

🟡 Faza lutealna: 12 dni
    – Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕

📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
    – Estradiol: 40 pg/ml 💧
    – FSH: 6 mIU/ml 🌱
    – LH: 6 mIU/ml 🔁
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ