STARACZKI 2026
-
WIADOMOŚĆ
-
boys' mum wrote:No dziewczyny chyba coś zaczyna się dziać 😅 nie jest to jeszcze nic wielkiego ale fakt, że już tą kreskę dziś widać jest mega pocieszające 😅 wczoraj nawet apka nie mogła złapać kreski testowej taka była jasna.... A dziś ją widać i to nawet ładnie 😀 czyli owu będzie ok. 13dc-14dc bo dziś mam 10 DC. Dziś wieczorem powtórzę czy ciemnieje😁 ale rano i tak przed testem było podziałane więc luzik 😂
Haha to widzę, że się ładnie zsynchronizowałyśmyu mnie też dzisiaj rano w końcu coś się pokazało, więc trzymam za nas kciuki, żeby krechy od tej pory tylko ciemniały i już takie ciemne zostały.
Miracle25, Jedno_zyczenie lubią tę wiadomość
Syn - maj 2024
Pierwsza miesiączka po porodzie: styczeń 2025
Starania o drugiego malucha rozpoczęte! 💪
Wciąż kp 🤱🏻 -
Kurczę ja w tym miesiącu nie testowałam ale patrząc tylko na śluz to wydaje mi się, że owu była dokładnie 14 dnia, podejrzane to jest, bo ostatni cykl miałam 39 dni a tu coś takiego 😂 w sumie dopiero w tym miesiąca zaczęłam się jakkolwiek obserwować, bo też wczensiej nawet nie było mowy o jakichkolwiek staraniach, więc jestem mega ciekawa do tego mnie to obserwacje zaprowadzą👩🏼❤️👨🏻 ’95 & ’94
🐱 ’19
Ona: PCOS
💊Omega
💊Ovarin: inizytol, kwas foliowy, Wit. D, Wit B6 i B12, chrom, selen, kwas pantotenowy
💊Niepokalanek
💊Wit. D
🔜 zioła ojca Sroki -
Ola9896 wrote:Ja w tym cyklu mam tak pokręconą owulacje, że sama nie wiem. Z mierzenia temperatury wynika, że była 21/22 kwietnia, ponieważ przez kilka dni utrzymywała się wyższa temperatura. Mimo to testy owulacyjne były bardzo bladziutkie. Dopiero wczoraj 25 pokazała się mocniejsze kreska, ale nadal to nie był pik. Dziś myślałam, że coś będzie, ale pokazała się chyba bledsze niż na początku. Chatgbt twierdzi, że owulacja była tego 21/22, ale z drugiej strony te testy namieszały mi w głowie i zastanawiam się, czy po prostu nie przegapiłam tego piku kiedykolwiek on był. Tak czy siak serduszukujemy się co drugi dzień, ale nie ukrywam, że zapał do tego cyklu minął.
Ola, u mnie to samo... owulaki dość blade, ładniejsza kreska była jedynie we wtorek, ale nie był to typowy pozytywny, no i żałuję, że nie testowałam 2x dziennie tak jak ostatnio... łatwiej byłoby wyłapać pik. Ja się w ogóle spodziewałam owulacji w piątek, a wiele wskazuje, że była w środę. Przytulanki nie były zgodne z planem, bo w poniedziałek i czwartek, ale czasem tak bywa, jakoś nie było nastroju 😮💨 Co mega dziwne ja w środę fatalnie się czułam, zaliczyłam drzemkę za dnia, co mi się nie zdarza i mdłości od środy do piątku + totalny spadek apetytu, który trwa do dziś. Nie wiem co to za dziwny cykl 😬 Zastanawiam się, czy robić w tym miesiącu progesteron i jeśli tak, to kiedy, czy w środę, czy w piątek... A jak u Was sytuacja, dziewczyny? 🙏🏼Ola9896 lubi tę wiadomość
👩🏻31 🧔🏻♂️32
👧🏻Córka - luty 2022
Starania o drugie dzieciątko 🌸
TSH 2.95 🆘️ euthyrox 50
Ferrytyna 14 ➡️ 35 i idę po więcej 💪🏼
Prolaktyna 9.7
LH 5.4
FSH 5.7
Progesteron 7DPO 19.8
AMH 1.88
Nasienie styczeń 2025:
Koncentracja 136,5mln/ml (całkowita liczba 573.3 mln)
Ruch postępowy A+B 50%
Morfologia 1% 🆘️
💊 Suple:
Selen, Cynk, Jod, D3, Omega3, Q10, B-complex, NAC, Olej z wiesiołka -
Jedno_zyczenie wrote:Ola, u mnie to samo... owulaki dość blade, ładniejsza kreska była jedynie we wtorek, ale nie był to typowy pozytywny, no i żałuję, że nie testowałam 2x dziennie tak jak ostatnio... łatwiej byłoby wyłapać pik. Ja się w ogóle spodziewałam owulacji w piątek, a wiele wskazuje, że była w środę. Przytulanki nie były zgodne z planem, bo w poniedziałek i czwartek, ale czasem tak bywa, jakoś nie było nastroju 😮💨 Co mega dziwne ja w środę fatalnie się czułam, zaliczyłam drzemkę za dnia, co mi się nie zdarza i mdłości od środy do piątku + totalny spadek apetytu, który trwa do dziś. Nie wiem co to za dziwny cykl 😬 Zastanawiam się, czy robić w tym miesiącu progesteron i jeśli tak, to kiedy, czy w środę, czy w piątek... A jak u Was sytuacja, dziewczyny? 🙏🏼
Jedno_zyczenie lubi tę wiadomość
-
Ola9896 wrote:Ja myślałam też o badaniu progesteronu, ale chyba sobie w tym cyklu odpuszczę skoro nie wiem dokładnie kiedy była owulka. Raczej nastawiam się na ten wcześniejszy termin, ale nie jestem pewna, a też boje się, że to zaważy na wyniku, co mnie jeszcze bardziej dobije jakby wyszło coś nie tak. Zobaczę w następnym cyklu, może wtedy uda się wyłapać dokładny termin. Przytulanki u nas jakieś były, ale bardziej „na spontanie - bo przecież to nie ten czas” Zobaczymy co czas przyniesie, na razie jestem teoretycznie 6dpo, Brajan powoli się włącza, ale staram się go zabijać w zarodku, chociaż czasami ciężko 😂
Przytulanki "na spontanie, bo nie ten czas" to najlepsze co może być (ja już niestety tak nie umiem 🙈), bo ten luz jest potrzebny w staraniach, więc baaardzo mocno trzymam kciuki 🍀 kiedy testowanko? 🤣🤣🤣Ola9896 lubi tę wiadomość
👩🏻31 🧔🏻♂️32
👧🏻Córka - luty 2022
TSH 2.95 🆘️ euthyrox 50
Prolaktyna 9.7
LH 5.4
FSH 5.7
Progesteron 7DPO 19.8
AMH 1.88
Nasienie styczeń 2025:
Ruch postępowy A+B 50%
Morfologia 1% 🆘️
💊 Suple:
Jedno_zyczenie wrote:Przytulanki "na spontanie, bo nie ten czas" to najlepsze co może być (ja już niestety tak nie umiem 🙈), bo ten luz jest potrzebny w staraniach, więc baaardzo mocno trzymam kciuki 🍀 kiedy testowanko? 🤣🤣🤣
-
Ja miałam pozytywne testy owulacyjne od 23 do 25 a dziś kłuje mnie jajnik lewy 🫣 2 dni temu miałam cienką kreskę na teście ciążowym ale to chyba był błąd bo już nic nie ma, a przynajmniej tak mi się wydaje. Teraz tylko czekać 2 tygodnie na test ciążowy 😵💫
-
U mnie owulak dzisiaj nieco ciemniejszy ale w dalszym ciągu czekam na pik. Mam nadzieję, że jutro go zobaczę 🤞
(zdjęcie z wczoraj i z dziś) https://zapodaj.net/plik-1yK6CHwhNT . A jak tam u Was dziewczyny?Wiek: 32 lata
Syn - maj 2024
Wciąż kp 🤱🏻 -
Sandra18070! wrote:I już sobie wkręcam że dziś jest implantacja a nie owulacja 😂na szczęście w domu nie mam już testów ciążowych więc będę musiała poczekać
A masz jeszcze testy owulacyjne? Ponoć niekiedy i one są w stanie wykryć ciążę, aczkolwiek najlepiej poczekać z testowaniem na termin spodziewanej miesiączki. 😉Wiek: 32 lata
Syn - maj 2024
Wciąż kp 🤱🏻 -
OrkiszowaSowa wrote:U mnie owulak dzisiaj nieco ciemniejszy ale w dalszym ciągu czekam na pik. Mam nadzieję, że jutro go zobaczę 🤞
(zdjęcie z wczoraj i z dziś) https://zapodaj.net/plik-1yK6CHwhNT . A jak tam u Was dziewczyny?
Wyglada jak tuz tuz. Ja bym juz dzis powtarzala co rusz. Mi dzis wyskoczyl pozytywny rano jak Filip z Konopii, wczoraj byl jeszcze totalnie blady. ale nie wiem czy go serio potraktowac, bo byl zaraz z drugiego moczu. Popoludniu jeszcze potwierdze. -
Ola9896 wrote:Nieśmiało spróbuje może po majówce, bo to będzie 14dpo. Na wiele się nie nastawiam. Przez ostatnie dwa cykle miałam wszystkie możliwe objawy, więc teraz tylko ⏸️ mnie mogą przekonać. 😅 a Ty jakie masz plany na testowanie? Czy poczekasz do @?😊
To ja ostatnie 3 cykle byłam 100% pewna, że się udało 🤣 a prawda jest taka, że jak byłam w ciąży z córką to nie miałam żadnych wczesnych objawów i nic nie podejrzewałam... no ale człowiek głupi i tak dalej wierzy 🙏🏼 też planuję testować po majówce, ale będę się opierać na tempkach, jeśli będą wysokie to bym się pokusiła o 5 maja (12dpo).Ola9896 lubi tę wiadomość
👩🏻31 🧔🏻♂️32
👧🏻Córka - luty 2022
TSH 2.95 🆘️ euthyrox 50
Prolaktyna 9.7
LH 5.4
FSH 5.7
Progesteron 7DPO 19.8
AMH 1.88
Nasienie styczeń 2025:
Ruch postępowy A+B 50%
Morfologia 1% 🆘️
💊 Suple:
Jedno_zyczenie wrote:To ja ostatnie 3 cykle byłam 100% pewna, że się udało 🤣 a prawda jest taka, że jak byłam w ciąży z córką to nie miałam żadnych wczesnych objawów i nic nie podejrzewałam... no ale człowiek głupi i tak dalej wierzy 🙏🏼 też planuję testować po majówce, ale będę się opierać na tempkach, jeśli będą wysokie to bym się pokusiła o 5 maja (12dpo).
-
Jedno_zyczenie wrote:To ja ostatnie 3 cykle byłam 100% pewna, że się udało 🤣 a prawda jest taka, że jak byłam w ciąży z córką to nie miałam żadnych wczesnych objawów i nic nie podejrzewałam... no ale człowiek głupi i tak dalej wierzy 🙏🏼 też planuję testować po majówce, ale będę się opierać na tempkach, jeśli będą wysokie to bym się pokusiła o 5 maja (12dpo).
-
Ola9896 wrote:Dziewczyny, czy macie jakieś swoje rytuały albo specyficzne przesądy, które niby są śmieszne, ale i tak je stosujecie, bo może się uda. Chodzi np, o podnoszenie nóg do góry po stosunku, albo nie korzystania z toalety od razu po.😅😅
Ola9896, Jedno_zyczenie lubią tę wiadomość
29 👱♀️ 29 💁♂️
żelazo 14,3 ⬆️
TSH 2,461 (może być lepiej)✔️
FT3 2,57
FT4 0,95
FSH 5,16 ✔️
LH 4,02 ✔️
Estradiol 34,00 ✔️
Testosteron 31,34 ✔️
Proklatyna 30,68 ng/ml | 650.42 μIU/mL❌
Witamina B12 389,0 ⬆️
Kwas foliowy 14,06 ✔️
Ferrytyna 44,41 ⬆️
Witamina D3 metabolit 25(OH) 25,30 ⬆️
Długość cyklu: 26
Suplementacja: Pregnastart
Od czerwca: wit D3+K2, B12, Żelazo, Selen, Magnez, wit C 1000, olej z wiesiołka, niepokalanek
On: Pregnastart on, Magnez
▶️ 03.2025r. -
Ola9896 wrote:A orientujesz się ile przed @ temperatura spada? Bo przed rozjechaną owulacje 14dpo mam 5 maja a planowany @ mam dostać 9 maja😂
W moim przypadku bardzo różnie, czasami 2 dni przed @, czasami 1, a czasami w dzień @, a zdarzyło się raz w 2dc 🙈 natomiast jeśli zaczyna spadać już w trakcie fl to dla mnie znak, że jednak okres będzie, chociaż głowa i tak mi zawsze podpowiada "a może to jednak spadek implantacyjny i jutro pójdzie w górę" 🤣Ola9896 lubi tę wiadomość
👩🏻31 🧔🏻♂️32
👧🏻Córka - luty 2022
TSH 2.95 🆘️ euthyrox 50
Prolaktyna 9.7
LH 5.4
FSH 5.7
Progesteron 7DPO 19.8
AMH 1.88
Nasienie styczeń 2025:
Ruch postępowy A+B 50%
Morfologia 1% 🆘️
💊 Suple:
Okami wrote:Ja zaczęłam używać kubków menstruacyjnych po stosunku, żeby mi nic nie wypłynęło i tak trzymam z godzinę 😅 Zaczęłam też używać żelu fertility żeby wspomóc plemniki, może to wszystko jakieś chwyty marketingowe, ale tak sobie mówię, że jakieś placebo może zadziała i mi pomoże, bo przez to się czuje spokojniejsza, a jak wiemy wszystko też w głowie.
Kurcze ja kiedyś 2 cykle stosowałam też kubeczek, ale za dużo gimnastyki 🤣 bo ja to w ukryciu jak mąż szedł się umyć, więc nie miałam go nigdy pod ręką 🤣🙈 ale jeśli Ci się uda to wracam do tego 🙏🏼🍀👩🏻31 🧔🏻♂️32
👧🏻Córka - luty 2022
TSH 2.95 🆘️ euthyrox 50
Prolaktyna 9.7
LH 5.4
FSH 5.7
Progesteron 7DPO 19.8
AMH 1.88
Nasienie styczeń 2025:
Ruch postępowy A+B 50%
Morfologia 1% 🆘️
💊 Suple:
Selen, Cynk, Jod, D3, Omega3, Q10, B-complex, NAC, Olej z wiesiołka