STARACZKI 2026
-
WIADOMOŚĆ
-
Monia97 wrote:Dzisiaj od rana temperatura 37.0, dodatkowo test owulacyjny dodatni 🤣
Dodam, że jestem w 25 dniu cyklu, ale moje koleżanki miały nawet w 28 owulację przez nieregularne cykle. Teraz na pewno przez kilka dni podziałamy i zobaczymy 😁
Monia, a jakie masz długie cykle zazwyczaj?👩🏻31 🧔🏻♂️32
👧🏻Córka - luty 2022
Starania o drugie dzieciątko 🌸
TSH 2.95 🆘️ euthyrox 50
Ferrytyna 14 ➡️ 35 i idę po więcej 💪🏼
Prolaktyna 9.7
LH 5.4
FSH 5.7
Progesteron 7DPO 19.8
Nasienie styczeń 2025:
Koncentracja 136,5mln/ml
Ruch postępowy A+B 50%
Morfologia 1% 🆘️
💊 Suple:
Selen
Cynk
Jod
D3
Omega3
Q10
B-complex
NAC
Olej z wiesiołka -
Dodam,że jajnik lewy tak boli, że masakra. Zrobiłam kolejny test owulacyjny i kreska jeszcze mocniejsza niż rano. Temperatura 37.1.
Przytulanki już zaliczone, a i możem wieczorem się trafi powtórka 😈
Myślę, że te kilka dni będzie kluczowe.
A wy co sądzicie? Dawno nie miałam takich wyraźnych objawów. Testy albo wychodziły słabo albo nie miałam żadnych skoków temperatur, a tu proszę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja, 12:00
-
Jedno_zyczenie wrote:Hej, przytulam mocno 🫂 mam nadzieję, że szybko uda się ponownie zajść w ciążę 🙏🏼 z testów polecam bardzo domowe laboratorium i te z firmy diather owulacyjne ekstraczułe. Te drugie zamówiłam przy okazji na spróbowanie, a pozytywnie się zaskoczyłam 😊13.05 2025 - Maria - 8 tydzień 🖤
-2010--- ♥️♥️--👣👣
-2015---♥️--🧚 -
Ehh dziewczyny...jestem w 33 dniu cyklu. Wczoraj miałam mieć teoretycznie okres...od owulacji prawie ciągle czułam jakieś pobolewania...ale dziś. Jestem pewna, że będzie okres może już nawet dzisiaj. Podbrzusze i dół pleców bolą mocno. Ostatni cykl starań naturalnych. Kolejny cykl IUI
Tak się zastanawiam. 10 maja rano miałam monitoring z potwierdzonym stanem po owulacji. Wcześniej 5 maja o 18:00 pik LH potwierdzony testem. Kiedy mogła wypaść owulacja? Z ciekawości robiłam analizę z czatem ai i wypadało na wtorek wieczór/maks środa ranoWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja, 21:14
♀️ 90' ♂️ 90'
Przygotowanie do 1 IUI 05.24
Clostilbegyt 50mg
Monitoring 9dc - 3 pęcherzyki prawy jajnik, słabe endometrium rezygnacja z 1 IUI 05.24
AMH 2,190 🆗
Drożność jajowodów 🆗
TSH 2,1
FT4 1,53
Progesteron 18,6
Cykl 26-33 dni
💊Suplementy:
Fertileme complex for women/men healthlabs
Omega 3 healthlabs
💊 Leki:
Euthyrox N50
🎩 badania nasienia 🆗 -
Mierzyłam dzisiaj temperaturę i dalej utrzymuje się podwyższona, tj. 36.9/37.0. Dodatkowo piersi dzisiaj zaczęły boleć (nie pamiętam kiedy ostatnio mnie tak bolały).Jajniki dalej bobolewają (mniej niż wczoraj).Staram się nic nie wmawiać, ale wiadomo jak to jest. Po pracy zrobię test owulacyjny, tak z ciekawości.
Wiem, że czas pokaże, ale już by człowiek chciał coś wiedzieć. Jeśli za 10/12 dni nie pojawi się @ zrobię test. Mam nadzieję, że wytrzymam do tego czasu nie świrując.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja, 13:35
-
Hej dziewczyny, mam pytanie – może któraś z Was miała podobnie.
Staramy się o dziecko, a za chwilę wyjeżdżamy na urlop. Wygląda na to, że to już będzie po owulacji, czyli teoretycznie „po staraniach” – jeszcze nie wiem, czy się udało.
I teraz mam zagwozdkę: czy na takim wyjeździe mogę sobie pozwolić na parę drinków ze znajomymi, czy już lepiej nie? Ogólnie przez cały rok praktycznie w ogóle nie piję alkoholu bo cwiczę i sie zdrowo prowadzę, ale wiadomo – urlop, fajna atmosfera, więc chciałabym się trochę wyluzować.
Z drugiej strony mam z tyłu głowy, że może się udało i nie chcę zaszkodzić.
Jak Wy do tego podchodziłyście? Piłyście coś jeszcze w tej fazie „czekania”, czy już zupełnie odpuszczałyście alkohol? -
Sylaada wrote:Ehh dziewczyny...jestem w 33 dniu cyklu. Wczoraj miałam mieć teoretycznie okres...od owulacji prawie ciągle czułam jakieś pobolewania...ale dziś. Jestem pewna, że będzie okres może już nawet dzisiaj. Podbrzusze i dół pleców bolą mocno. Ostatni cykl starań naturalnych. Kolejny cykl IUI
Tak się zastanawiam. 10 maja rano miałam monitoring z potwierdzonym stanem po owulacji. Wcześniej 5 maja o 18:00 pik LH potwierdzony testem. Kiedy mogła wypaść owulacja? Z ciekawości robiłam analizę z czatem ai i wypadało na wtorek wieczór/maks środa ranoSylaada lubi tę wiadomość
-
oliwia79 wrote:Hej dziewczyny, mam pytanie – może któraś z Was miała podobnie.
Staramy się o dziecko, a za chwilę wyjeżdżamy na urlop. Wygląda na to, że to już będzie po owulacji, czyli teoretycznie „po staraniach” – jeszcze nie wiem, czy się udało.
I teraz mam zagwozdkę: czy na takim wyjeździe mogę sobie pozwolić na parę drinków ze znajomymi, czy już lepiej nie? Ogólnie przez cały rok praktycznie w ogóle nie piję alkoholu bo cwiczę i sie zdrowo prowadzę, ale wiadomo – urlop, fajna atmosfera, więc chciałabym się trochę wyluzować.
Z drugiej strony mam z tyłu głowy, że może się udało i nie chcę zaszkodzić.
Jak Wy do tego podchodziłyście? Piłyście coś jeszcze w tej fazie „czekania”, czy już zupełnie odpuszczałyście alkohol? -
Witynja wrote:Hej, obstawiała bym że mogła być mniej więcej tak jak podaje Ci chat gpt
Możliwe, że rzeczywiście tak było dni by się zgadzały. Niestety okres dostałam późnym wieczorem jak przewidywałam. Niby wszystko było w czas ale się nie udało 🤷♀️♀️ 90' ♂️ 90'
Clostilbegyt 50mg
Monitoring 9dc - 3 pęcherzyki prawy jajnik, słabe endometrium rezygnacja z 1 IUI 05.24
AMH 2,190 🆗
Drożność jajowodów 🆗
TSH 2,1
FT4 1,53
Progesteron 18,6
Cykl 26-33 dni
💊Suplementy:
Omega 3 healthlabs
💊 Leki:
Euthyrox N50
🎩 badania nasienia 🆗 -
Anulinka123 wrote:Dziewczyny, jaki suplement jodu używacie?
Ja biorę zestaw dla kobiet z healthlabs i w saszetkach na noc mam w składzie jod♀️ 90' ♂️ 90'
Clostilbegyt 50mg
AMH 2,190 🆗
Drożność jajowodów 🆗
TSH 2,1
FT4 1,53
Progesteron 18,6
Cykl 26-33 dni
💊Suplementy:
Omega 3 healthlabs
💊 Leki:
Euthyrox N50
🎩 badania nasienia 🆗 -
Monia97 wrote:Dziewczyny, brałycie kiedyś fertistim?
Znacie może jakieś dobre zamienniki?
Ciężko go dostać
A może coś podobnego polecacie? Na internecie w podobnych wyświetla się ovulomed, ovarin, inofem.
Ja od prawie roku brałam inofem(zalecił mi go ginekolog) teraz jestem po wizycie u dietetyka i zdecydowanie go odradziła. Nie powtórzę Ci szczegółów natomiast chodzilo o to, że to niekatywna forma kwasu, która nie u wszystkich działa.
Dietetyk powiedział,że wszystkie najnowsze wytyczne mówią o metylowanej aktywnej formie, np. Kwas foliowy MTHF od firmy Aliness + do tego osobny suplement z inozytolem tej samej firmy.
Kupiłam go i zaczęłam stosować od tego cyklu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja, 15:32
Monia97 lubi tę wiadomość
👱♀️ 30 (nied. tarczycy)👱♂️ 35
Starania od 03.2024
👱♀️
05/25 🔍APTT - 24 ❌️, Homocysteina - 8,8 µmol/l🤔 Prolaktyka 13,7 ✔Wit B12 - 583✔ Kwas Foliowy 7,92✔ Wit D3 43,6✔ Żelazo 67,7✔ Ferrytyna 18,7❌️
03/25🔍 TSH 1,5✔ AMH 3,7✔ D3 38✔
02/25 Monitoring cyklu, poprawna owulacja bez leków✔
01/25 HSG ✔
10-12/24 trzy stymulowane cykle (Duphaston, Etruzil, Ovitrelle) prawidłowe
08/24 Glukoza 89✔ FSH 9,8✔ LH 12,8 ✔Estradiol 50,5✔ Prolaktyna 17,1✔ Testosteron 32,9✔ Ferrytyna 37,4 ✔AMH 4,35✔
💊omega-3, koenzym Q10, wit. C, D, NAC, Inozytol, methylo folian, jod, olej z wiesiołka
👱♂️
03/2025 Morfologia 2%❌️ HBA✔ SwimUp (29mln/ml, ruchliwość 67%)✔ IgG IgA✔ Chromatyna (dobra integralność 72%, średnia
13%)✔
💊Tenfertil ON, Omega 3-6-9, B6, Probiotyk, Multiple Sport Witaminy (magnez, A, D, E , C, B1, B2, Niacyna Wit B6, B12, Biotyna...), olej z czarnuszki -
Monia97 wrote:Dziewczyny, brałycie kiedyś fertistim?
Znacie może jakieś dobre zamienniki?
Ciężko go dostać
A może coś podobnego polecacie? Na internecie w podobnych wyświetla się ovulomed, ovarin, inofem.
Możesz też wejść w temat "W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa" na forum. Tam w pierwszym poście Kokosik opisuje dokładnie wiele suplementów, dawkowania i badania - praktycznie wszystkie informację z tego posta pokryły mi się z tym co powiedział dietetykWitynja, Monia97 lubią tę wiadomość
👱♀️ 30 (nied. tarczycy)👱♂️ 35
Starania od 03.2024
👱♀️
05/25 🔍APTT - 24 ❌️, Homocysteina - 8,8 µmol/l🤔 Prolaktyka 13,7 ✔Wit B12 - 583✔ Kwas Foliowy 7,92✔ Wit D3 43,6✔ Żelazo 67,7✔ Ferrytyna 18,7❌️
03/25🔍 TSH 1,5✔ AMH 3,7✔ D3 38✔
02/25 Monitoring cyklu, poprawna owulacja bez leków✔
01/25 HSG ✔
10-12/24 trzy stymulowane cykle (Duphaston, Etruzil, Ovitrelle) prawidłowe
08/24 Glukoza 89✔ FSH 9,8✔ LH 12,8 ✔Estradiol 50,5✔ Prolaktyna 17,1✔ Testosteron 32,9✔ Ferrytyna 37,4 ✔AMH 4,35✔
💊omega-3, koenzym Q10, wit. C, D, NAC, Inozytol, methylo folian, jod, olej z wiesiołka
👱♂️
03/2025 Morfologia 2%❌️ HBA✔ SwimUp (29mln/ml, ruchliwość 67%)✔ IgG IgA✔ Chromatyna (dobra integralność 72%, średnia
13%)✔
💊Tenfertil ON, Omega 3-6-9, B6, Probiotyk, Multiple Sport Witaminy (magnez, A, D, E , C, B1, B2, Niacyna Wit B6, B12, Biotyna...), olej z czarnuszki -
Cześć,
od dawna podczytuję forum, ale dopiero teraz zebrałam się na odwagę żeby cokolwiek napisać. W sierpniu chcemy z mężem rozpocząć starania, bo teraz walczę o to, żeby wszystkie wyniki doprowadzić do normy. Jestem też po operacji jajnika - samo czekanie wstrzymało plany o staraniu się na wiele miesięcy
Niestety mam PCOS, słaby wynik tarczycy, a w ostatnim badaniu genetycznym wyszła mi mutacja Leiden + MTHFR, co dodatkowo mnie trochę przybiło. W przyszłym tygodniu mam wizyty i zobaczę, co tam usłyszę.
W tej chwili jestem na etapie dobierania leków i supli od nowa (głównie pod mutacje). Pewnie czeka mnie też nowa dawka na tarczycę, bo mimo wyniku ponad 2,5 ostatnia Endo uznała, że jest świetny i nie wie, po co ktoś dał mi dawkę 50
Wirtualnie was ściskam.Pyz_a, Bidones lubią tę wiadomość
-
Pyz_a wrote:Możesz też wejść w temat "W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa" na forum. Tam w pierwszym poście Kokosik opisuje dokładnie wiele suplementów, dawkowania i badania - praktycznie wszystkie informację z tego posta pokryły mi się z tym co powiedział dietetyk
O dzięki bardzo, zajrzę tam i poczytam 😁