X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI 2026
Odpowiedz

STARACZKI 2026

Oceń ten wątek:
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 14 maja, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia97 wrote:
    A propos ruchu!

Właśnie sprzedałam samochód żeby robić więcej kroków :D Wcześniej robiłam ich z 2 możne 3 tyś, bo mam pracę siedzącą i dupkę woziłam z domu do pracy i pracy do domu samochodem. Aktualnie robię ok. 10 tyś, czyli tyle ile minimum powinno się robić i aż lepiej się czuję. Dodatkowo 2x w tyg. chodzę na zajęcia fitness.

Muszę jedynie powalczyć z tym telefonem, bo czasem się uda odłożyć wcześniej, a czasem nie :(

Ruch zdecydowanie jest ważny. Mnie lekarka w klinice mówiła, że dobrze ukrwiona macica chętniej przyjmie zarodek. A ukrwić macicę najłatwiej właśnie ruchem. Ja staram się biegać przynajmniej 3 razy w tygodniu, no i zrobić tak jak mówisz te 8 - 10 tyś kroków dziennie.

AMH=0,83
    IVF - 2 blastki
    7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
    17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
    Córeczka urodzona 10/2019

Ciąża pozamaciczna 02/2021

09/2021 ciąża naturals
    Synek urodzony 6/2022
  • Witynja Koleżanka

Wysłany: 14 maja, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaKasz wrote:
    Niby mam ciągle nadzieję ale patrząc statystycznie wiem ze raczej nie ma na co liczyć :(
    Trzymam kciuki żeby u Ciebie byla fasolka w tym cyklu 😁
    Dzięki! 😚
    Parę dni i się wyjaśni 😅

• KlaKasz Koleżanka

Wysłany: 16 maja, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,
    Musze sie wyzalić. Zrobiłam dzisiaj test ale nawet 6 bo uwaga 3 wyszły pozytywne pierwsze a kolejne negatywne co o tym sądzicie? 🙄
    https://zapodaj.net/plik-O4wLvgDTBx

• Monia97 Koleżanka

Wysłany: 16 maja, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde, ciekawa sytuacja :/

Mi patrząc na zdjęcia wydaje się, że ta kreska na pierwszych testach jest jakaś rozlana, może trefne testy? Ale z drugiej strony wiem też, że rożnie bywa. Może powtórz test za 1-2 dni lub ewentualnie pójdź na badanie krwi, aby się upewnić.

Trzymam kciuki, żeby to była fasolka :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja, 11:18

• Monia97 Koleżanka

Wysłany: 16 maja, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po za tym co słychać u reszty?

W którym dniu cyklu jesteście? Jak myślicie mogło się udać? Kiedy testujecie?

Jaka pogoda u was? Połowa maja a u mnie zimno i pada deszcz. Wszystkiego się odechciewa i humor gorszy :(

Ja jestem dzisiaj w 20 dniu cyklu, a brzuch od tygodnia boli, jak na okres. Kłują mnie też jajniki. Ehh chyba nie ma co przypuszczać, bo może być rożnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja, 22:38

• KlaKasz Koleżanka

Wysłany: 16 maja, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia97 wrote:
    O kurde, ciekawa sytuacja :/

Mi patrząc na zdjęcia wydaje się, że ta kreska na pierwszych testach jest jakaś rozlana, może trefne testy? Ale z drugiej strony wiem też, że rożnie bywa. Może powtórz test za 1-2 dni lub ewentualnie pójdź na badanie krwi, aby się upewnić.

Trzymam kciuki, żeby to była fasolka :*

Mam nadzieję że jednak nie trefne 🥺 ale już czekam na betę wieczorem ma być ogólnie kreska na te pojawiła się wcześniej niż ta na c ale zobaczymy 🥺

• Monia97 Koleżanka

Wysłany: 16 maja, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zatem czekam z tobą na wyniki bety, daj znać wieczorkiem 🥺

• KlaKasz Koleżanka

Wysłany: 16 maja, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia97 wrote:
    A Ty kiedy testujesz? 🥹 Kiedy była owulka czy może będzie? Bo widzę że kłują jajniki 🥹

• Monia97 Koleżanka

Wysłany: 16 maja, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie powinna być kilka dni temu, ale u mnie z tym różnie (mam nieregularne cykle). Wczoraj robiłam test owulacyjny i wyszła delikatna kreska. Małpkę powinnam dostać ok. 24/27.05, więc jeszcze muszę poczekać i na razie działać.

Pewnie pod koniec miesiąca się okaże, co wyszło z tego cyklu.

• Kada97 Znajoma

Wysłany: 16 maja, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 23 dc owulacja wypadła między 10 a 13 maja. Co dziwne nie mam żadnych objawów 😆 Gdzie zawsze bolały mnie piersi. biorę duphaston bo po ostatniej potwierdzonej owulacji miałam plamienia 5 dni przed okresem.

• KlaKasz Koleżanka

Wysłany: 16 maja, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia97 wrote:
    No właśnie powinna być kilka dni temu, ale u mnie z tym różnie (mam nieregularne cykle). Wczoraj robiłam test owulacyjny i wyszła delikatna kreska. Małpkę powinnam dostać ok. 24/27.05, więc jeszcze muszę poczekać i na razie działać.

Pewnie pod koniec miesiąca się okaże, co wyszło z tego cyklu.
    To trzymam kciuki żeby był owocny 🤞

• Nikolala Koleżanka

Wysłany: 16 maja, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia97 wrote:
    A po za tym co słychać u reszty?

W którym dniu cyklu jesteście? Jak myślicie mogło się udać? Kiedy testujecie?

Jaka pogoda u was? Połowa maja a u mnie zimno i pada deszcz. Wszystkiego się odechciewa i humor gorszy :(

Ja jestem dzisiaj w 20 dniu cyklu, a brzuch od tygodnia boli, jak na okres. Kłują mnie też jajniki. Ehh chyba nie mac co przypuszczać, bo może być rożnie.

Dzięki za spytanie😉
    u mnie również leje deszcz, jestem przy 15 dniu cyklu, już bardziej tak o, se staramy za tydzień wizyta i może dostanę wszystkie skierowania i wtedy ostro lecimy ze staraniem, ale te czekanie jest koszmarne już mnie skręca z niecierpliwości.
    Życzę zdrówka i trzymam kciuki żeby się udało!

Taka ciekawostka:
    Szukałam testów ciążowych i mi wyskoczyły testy z kropli krwi z palca, któraś próbowała taki test do sprawdzenia czy jest się w ciąży?
    A potem jeszcze allegro podrzuciło mi gwizdek do trenowania oddychania przed porodem .....

Ona 93, On 91

ona
    zeszły rok
    morfologia w normie
    wit d3 - 20 (nowy rekord nigdy nie przekroczyłam 30)
    amh - 1,8
    tsh -1,2
    fsh - 7,88
    lh - 4,1
    prolaktyna - 12,61
    cytologia w normie

ten rok
    morfologia w normie poza mchc poniżej normy
    TSH - 1,3
    fsh - 10,44
    żelazo - 51
    amh - 0,66 -_-

suplementacja:
    żelazo
    wit d3
    kwas foliowy
  • Sylaada Koleżanka

Wysłany: 16 maja, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola9896 wrote:
    Dokładnie!!! Ja nie wiem, co miałam w głowie, ale liczyłam, na ciąże w grudniu i miałam super plan na rozszerzanie diety bobasa na lato, pierwsze dni bobasa przy kolędach i chrzciny. Już liczyłam kiedy pójdę na L4 w pracy. Człowiek jest jednak naiwny 😂😂

Mnie niestety moje oczekiwania mocno zweryfikowały. Starania od ostatnich miesięcy 23' za chwilę kończę 35 lat starania o pierwsze dziecko :( Na dobrą wróżbę dołączyłam do forum i do tego wątku na początek :) Pierwsze kilka miesięcy było bez stresu, później zaczęła się presja a od września 24' jesteśmy pod opieką kliniki płodności. Nie mamy żadnych przeciwwskazań, aby zostać rodzicami 🤷‍♀️

♀️ 90' ♂️ 90'

Przygotowanie do 1 IUI 05.24
    Clostilbegyt 50mg
    Monitoring 9dc - 3 pęcherzyki prawy jajnik, słabe endometrium rezygnacja z 1 IUI 05.24

AMH 2,190 🆗
    Drożność jajowodów 🆗
    TSH 2,1
    FT4 1,53
    Progesteron 18,6

Cykl 26-33 dni
    💊Suplementy:
    Fertileme complex for women/men healthlabs
    Omega 3 healthlabs
    💊 Leki:
    Euthyrox N50

🎩 badania nasienia 🆗
  • KlaKasz Koleżanka

Wysłany: 16 maja, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia97 wrote:
    Beta <2,3 😭

• Sylaada Koleżanka

Wysłany: 16 maja, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koja07 wrote:
    Nie boli takie, mnie bardziej piekło trochę i było nie przyjemne ale do przeżycia zastanawiam się tylko idę teraz będzie trwać druga próba staran 😊

Odczucia mogą być różne. Ja robiłam w 14 dniu cyklu dość późno. Byłoby super zrobić na przykład w 10. U mnie było ciężko trafić tak, aby się umówić na odpowiedni dzień z wyprzedzeniem. Nie strasząc - mnie bolało. Badanie miałam w kwietniu. Ból nie trwał długo, najgorzej w momencie puszczenia kontrastu. Po samym badaniu na szczęście było ok i nawet nie musiałam brać leków przeciwbólowych.

♀️ 90' ♂️ 90'

Przygotowanie do 1 IUI 05.24
    Clostilbegyt 50mg
    Monitoring 9dc - 3 pęcherzyki prawy jajnik, słabe endometrium rezygnacja z 1 IUI 05.24

AMH 2,190 🆗
    Drożność jajowodów 🆗
    TSH 2,1
    FT4 1,53
    Progesteron 18,6

Cykl 26-33 dni
    💊Suplementy:
    Fertileme complex for women/men healthlabs
    Omega 3 healthlabs
    💊 Leki:
    Euthyrox N50

🎩 badania nasienia 🆗
  • Witynja Koleżanka

Wysłany: 16 maja, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaKasz wrote:
    Beta <2,3 😭
    Jej, przykro mi miałam cały czas nadzieję że Ci się uda :( Przytulam na odległość 🤗

• KlaKasz Koleżanka

Wysłany: 16 maja, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witynja wrote:
    Jej, przykro mi miałam cały czas nadzieję że Ci się uda :( Przytulam na odległość 🤗
    Dziękuję Ci bardzo , ciężko było jak zobaczyłam wynik ale teraz czekam na @ pewnie w niedzielę albo poniedziałek i lecimy dalej 🥰

• elodie_08 Znajoma

Wysłany: 16 maja, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaKasz - również przytulam na odległość 🤗

Ja aktualnie jestem po badaniach kontrolnych. Poziom tsh spadł z 6 do 1,95 (zakres: 0,35 - 4,94), więc z tego się cieszę ale z kolei podniosły mi się przeciwciała tarczycy. Czy któraś z Was tak miała przy zaczęciu brania euthyroxu?
    Dodatkowo pierwszy raz zbadałam prolaktyne i wynik to 21,20 (zakres 5,18-26,53), czy taki wynik jest w porządku? Aktualnie 56 dc..

KlaKasz lubi tę wiadomość

• KlaKasz Koleżanka

Wysłany: 17 maja, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elodie_08 wrote:
    KlaKasz - również przytulam na odległość 🤗

Ja aktualnie jestem po badaniach kontrolnych. Poziom tsh spadł z 6 do 1,95 (zakres: 0,35 - 4,94), więc z tego się cieszę ale z kolei podniosły mi się przeciwciała tarczycy. Czy któraś z Was tak miała przy zaczęciu brania euthyroxu?
    Dodatkowo pierwszy raz zbadałam prolaktyne i wynik to 21,20 (zakres 5,18-26,53), czy taki wynik jest w porządku? Aktualnie 56 dc..
    Dziękuję bardzo 🥰
    Pięknie spadło Ci TSH 🥰jeśli chodzi o Prolaktyne niestety nie pomogę bo nie mam pojęcia mi przy 9 ginekolog powiedział że bardzo spoko

• Witynja Koleżanka

Wysłany: 17 maja, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaKasz wrote:
    Dziękuję Ci bardzo , ciężko było jak zobaczyłam wynik ale teraz czekam na @ pewnie w niedzielę albo poniedziałek i lecimy dalej 🥰
    U mnie wczoraj @ przyszła. O dziwo parę dni wcześniej 😅

‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ