STARACZKI 2026
-
WIADOMOŚĆ
-
Monia97 wrote:A propos ruchu!
Właśnie sprzedałam samochód żeby robić więcej krokówWcześniej robiłam ich z 2 możne 3 tyś, bo mam pracę siedzącą i dupkę woziłam z domu do pracy i pracy do domu samochodem. Aktualnie robię ok. 10 tyś, czyli tyle ile minimum powinno się robić i aż lepiej się czuję. Dodatkowo 2x w tyg. chodzę na zajęcia fitness.
Muszę jedynie powalczyć z tym telefonem, bo czasem się uda odłożyć wcześniej, a czasem nie
Ruch zdecydowanie jest ważny. Mnie lekarka w klinice mówiła, że dobrze ukrwiona macica chętniej przyjmie zarodek. A ukrwić macicę najłatwiej właśnie ruchem. Ja staram się biegać przynajmniej 3 razy w tygodniu, no i zrobić tak jak mówisz te 8 - 10 tyś kroków dziennie.AMH=0,83
IVF - 2 blastki
7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
Córeczka urodzona 10/2019
Ciąża pozamaciczna 02/2021
09/2021 ciąża naturals
Synek urodzony 6/2022 -
O kurde, ciekawa sytuacja
Mi patrząc na zdjęcia wydaje się, że ta kreska na pierwszych testach jest jakaś rozlana, może trefne testy? Ale z drugiej strony wiem też, że rożnie bywa. Może powtórz test za 1-2 dni lub ewentualnie pójdź na badanie krwi, aby się upewnić.
Trzymam kciuki, żeby to była fasolka :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja, 11:18
-
A po za tym co słychać u reszty?
W którym dniu cyklu jesteście? Jak myślicie mogło się udać? Kiedy testujecie?
Jaka pogoda u was? Połowa maja a u mnie zimno i pada deszcz. Wszystkiego się odechciewa i humor gorszy
Ja jestem dzisiaj w 20 dniu cyklu, a brzuch od tygodnia boli, jak na okres. Kłują mnie też jajniki. Ehh chyba nie ma co przypuszczać, bo może być rożnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja, 22:38
-
Monia97 wrote:O kurde, ciekawa sytuacja
Mi patrząc na zdjęcia wydaje się, że ta kreska na pierwszych testach jest jakaś rozlana, może trefne testy? Ale z drugiej strony wiem też, że rożnie bywa. Może powtórz test za 1-2 dni lub ewentualnie pójdź na badanie krwi, aby się upewnić.
Trzymam kciuki, żeby to była fasolka :*
Mam nadzieję że jednak nie trefne 🥺 ale już czekam na betę wieczorem ma być ogólnie kreska na te pojawiła się wcześniej niż ta na c ale zobaczymy 🥺 -
No właśnie powinna być kilka dni temu, ale u mnie z tym różnie (mam nieregularne cykle). Wczoraj robiłam test owulacyjny i wyszła delikatna kreska. Małpkę powinnam dostać ok. 24/27.05, więc jeszcze muszę poczekać i na razie działać.
Pewnie pod koniec miesiąca się okaże, co wyszło z tego cyklu.
-
Monia97 wrote:No właśnie powinna być kilka dni temu, ale u mnie z tym różnie (mam nieregularne cykle). Wczoraj robiłam test owulacyjny i wyszła delikatna kreska. Małpkę powinnam dostać ok. 24/27.05, więc jeszcze muszę poczekać i na razie działać.
Pewnie pod koniec miesiąca się okaże, co wyszło z tego cyklu. -
Monia97 wrote:A po za tym co słychać u reszty?
W którym dniu cyklu jesteście? Jak myślicie mogło się udać? Kiedy testujecie?
Jaka pogoda u was? Połowa maja a u mnie zimno i pada deszcz. Wszystkiego się odechciewa i humor gorszy
Ja jestem dzisiaj w 20 dniu cyklu, a brzuch od tygodnia boli, jak na okres. Kłują mnie też jajniki. Ehh chyba nie mac co przypuszczać, bo może być rożnie.
Dzięki za spytanie😉
u mnie również leje deszcz, jestem przy 15 dniu cyklu, już bardziej tak o, se staramy za tydzień wizyta i może dostanę wszystkie skierowania i wtedy ostro lecimy ze staraniem, ale te czekanie jest koszmarne już mnie skręca z niecierpliwości.
Życzę zdrówka i trzymam kciuki żeby się udało!
Taka ciekawostka:
Szukałam testów ciążowych i mi wyskoczyły testy z kropli krwi z palca, któraś próbowała taki test do sprawdzenia czy jest się w ciąży?
A potem jeszcze allegro podrzuciło mi gwizdek do trenowania oddychania przed porodem .....Ona 93, On 91
ona
zeszły rok
morfologia w normie
wit d3 - 20 (nowy rekord nigdy nie przekroczyłam 30)
amh - 1,8
tsh -1,2
fsh - 7,88
lh - 4,1
prolaktyna - 12,61
cytologia w normie
ten rok
morfologia w normie poza mchc poniżej normy
TSH - 1,3
fsh - 10,44
żelazo - 51
amh - 0,66 -_-
suplementacja:
żelazo
wit d3
kwas foliowy -
Ola9896 wrote:Dokładnie!!! Ja nie wiem, co miałam w głowie, ale liczyłam, na ciąże w grudniu i miałam super plan na rozszerzanie diety bobasa na lato, pierwsze dni bobasa przy kolędach i chrzciny. Już liczyłam kiedy pójdę na L4 w pracy. Człowiek jest jednak naiwny 😂😂
Mnie niestety moje oczekiwania mocno zweryfikowały. Starania od ostatnich miesięcy 23' za chwilę kończę 35 lat starania o pierwsze dzieckoNa dobrą wróżbę dołączyłam do forum i do tego wątku na początek
Pierwsze kilka miesięcy było bez stresu, później zaczęła się presja a od września 24' jesteśmy pod opieką kliniki płodności. Nie mamy żadnych przeciwwskazań, aby zostać rodzicami 🤷♀️
♀️ 90' ♂️ 90'
Przygotowanie do 1 IUI 05.24
Clostilbegyt 50mg
Monitoring 9dc - 3 pęcherzyki prawy jajnik, słabe endometrium rezygnacja z 1 IUI 05.24
AMH 2,190 🆗
Drożność jajowodów 🆗
TSH 2,1
FT4 1,53
Progesteron 18,6
Cykl 26-33 dni
💊Suplementy:
Fertileme complex for women/men healthlabs
Omega 3 healthlabs
💊 Leki:
Euthyrox N50
🎩 badania nasienia 🆗 -
Koja07 wrote:Nie boli takie, mnie bardziej piekło trochę i było nie przyjemne ale do przeżycia zastanawiam się tylko idę teraz będzie trwać druga próba staran 😊
Odczucia mogą być różne. Ja robiłam w 14 dniu cyklu dość późno. Byłoby super zrobić na przykład w 10. U mnie było ciężko trafić tak, aby się umówić na odpowiedni dzień z wyprzedzeniem. Nie strasząc - mnie bolało. Badanie miałam w kwietniu. Ból nie trwał długo, najgorzej w momencie puszczenia kontrastu. Po samym badaniu na szczęście było ok i nawet nie musiałam brać leków przeciwbólowych.
♀️ 90' ♂️ 90'
Przygotowanie do 1 IUI 05.24
Clostilbegyt 50mg
Monitoring 9dc - 3 pęcherzyki prawy jajnik, słabe endometrium rezygnacja z 1 IUI 05.24
AMH 2,190 🆗
Drożność jajowodów 🆗
TSH 2,1
FT4 1,53
Progesteron 18,6
Cykl 26-33 dni
💊Suplementy:
Fertileme complex for women/men healthlabs
Omega 3 healthlabs
💊 Leki:
Euthyrox N50
🎩 badania nasienia 🆗 -
KlaKasz - również przytulam na odległość 🤗
Ja aktualnie jestem po badaniach kontrolnych. Poziom tsh spadł z 6 do 1,95 (zakres: 0,35 - 4,94), więc z tego się cieszę ale z kolei podniosły mi się przeciwciała tarczycy. Czy któraś z Was tak miała przy zaczęciu brania euthyroxu?
Dodatkowo pierwszy raz zbadałam prolaktyne i wynik to 21,20 (zakres 5,18-26,53), czy taki wynik jest w porządku? Aktualnie 56 dc..KlaKasz lubi tę wiadomość
-
elodie_08 wrote:KlaKasz - również przytulam na odległość 🤗
Ja aktualnie jestem po badaniach kontrolnych. Poziom tsh spadł z 6 do 1,95 (zakres: 0,35 - 4,94), więc z tego się cieszę ale z kolei podniosły mi się przeciwciała tarczycy. Czy któraś z Was tak miała przy zaczęciu brania euthyroxu?
Dodatkowo pierwszy raz zbadałam prolaktyne i wynik to 21,20 (zakres 5,18-26,53), czy taki wynik jest w porządku? Aktualnie 56 dc..
Pięknie spadło Ci TSH 🥰jeśli chodzi o Prolaktyne niestety nie pomogę bo nie mam pojęcia mi przy 9 ginekolog powiedział że bardzo spoko