X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI 2026
Odpowiedz

STARACZKI 2026

Oceń ten wątek:
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 14 maja, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia97 wrote:
    A propos ruchu!

Właśnie sprzedałam samochód żeby robić więcej kroków :D Wcześniej robiłam ich z 2 możne 3 tyś, bo mam pracę siedzącą i dupkę woziłam z domu do pracy i pracy do domu samochodem. Aktualnie robię ok. 10 tyś, czyli tyle ile minimum powinno się robić i aż lepiej się czuję. Dodatkowo 2x w tyg. chodzę na zajęcia fitness.

Muszę jedynie powalczyć z tym telefonem, bo czasem się uda odłożyć wcześniej, a czasem nie :(

Ruch zdecydowanie jest ważny. Mnie lekarka w klinice mówiła, że dobrze ukrwiona macica chętniej przyjmie zarodek. A ukrwić macicę najłatwiej właśnie ruchem. Ja staram się biegać przynajmniej 3 razy w tygodniu, no i zrobić tak jak mówisz te 8 - 10 tyś kroków dziennie.

AMH=0,83
    IVF - 2 blastki
    7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
    17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
    Córeczka urodzona 10/2019

Ciąża pozamaciczna 02/2021

09/2021 ciąża naturals
    Synek urodzony 6/2022

05/2025 ciąża naturals

preg.png
  • Witynja Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaKasz wrote:
    Niby mam ciągle nadzieję ale patrząc statystycznie wiem ze raczej nie ma na co liczyć :(
    Trzymam kciuki żeby u Ciebie byla fasolka w tym cyklu 😁
    Dzięki! 😚
    Parę dni i się wyjaśni 😅

🧍‍♀️29 🧍‍♂️31

Starania o 1 👶 od listopada 2024

PCOS fenotyp C
    Cykle 27/29 dni, owulacje występują

💊Inozytol, Tenfertil Ona

On - zaczynamy diagnostykę
  • KlaKasz Koleżanka

Wysłany: 16 maja, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,
    Musze sie wyzalić. Zrobiłam dzisiaj test ale nawet 6 bo uwaga 3 wyszły pozytywne pierwsze a kolejne negatywne co o tym sądzicie? 🙄
    https://zapodaj.net/plik-O4wLvgDTBx

• Monia97 Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde, ciekawa sytuacja :/

Mi patrząc na zdjęcia wydaje się, że ta kreska na pierwszych testach jest jakaś rozlana, może trefne testy? Ale z drugiej strony wiem też, że rożnie bywa. Może powtórz test za 1-2 dni lub ewentualnie pójdź na badanie krwi, aby się upewnić.

Trzymam kciuki, żeby to była fasolka :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja, 11:18

• Monia97 Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po za tym co słychać u reszty?

W którym dniu cyklu jesteście? Jak myślicie mogło się udać? Kiedy testujecie?

Jaka pogoda u was? Połowa maja a u mnie zimno i pada deszcz. Wszystkiego się odechciewa i humor gorszy :(

Ja jestem dzisiaj w 20 dniu cyklu, a brzuch od tygodnia boli, jak na okres. Kłują mnie też jajniki. Ehh chyba nie ma co przypuszczać, bo może być rożnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja, 22:38

• KlaKasz Koleżanka

Wysłany: 16 maja, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia97 wrote:
    O kurde, ciekawa sytuacja :/

Mi patrząc na zdjęcia wydaje się, że ta kreska na pierwszych testach jest jakaś rozlana, może trefne testy? Ale z drugiej strony wiem też, że rożnie bywa. Może powtórz test za 1-2 dni lub ewentualnie pójdź na badanie krwi, aby się upewnić.

Trzymam kciuki, żeby to była fasolka :*

Mam nadzieję że jednak nie trefne 🥺 ale już czekam na betę wieczorem ma być ogólnie kreska na te pojawiła się wcześniej niż ta na c ale zobaczymy 🥺

• Monia97 Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zatem czekam z tobą na wyniki bety, daj znać wieczorkiem 🥺

• KlaKasz Koleżanka

Wysłany: 16 maja, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia97 wrote:
    A Ty kiedy testujesz? 🥹 Kiedy była owulka czy może będzie? Bo widzę że kłują jajniki 🥹

• Monia97 Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie powinna być kilka dni temu, ale u mnie z tym różnie (mam nieregularne cykle). Wczoraj robiłam test owulacyjny i wyszła delikatna kreska. Małpkę powinnam dostać ok. 24/27.05, więc jeszcze muszę poczekać i na razie działać.

Pewnie pod koniec miesiąca się okaże, co wyszło z tego cyklu.

• Kada97 Znajoma

Wysłany: 16 maja, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 23 dc owulacja wypadła między 10 a 13 maja. Co dziwne nie mam żadnych objawów 😆 Gdzie zawsze bolały mnie piersi. biorę duphaston bo po ostatniej potwierdzonej owulacji miałam plamienia 5 dni przed okresem.

• KlaKasz Koleżanka

Wysłany: 16 maja, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia97 wrote:
    No właśnie powinna być kilka dni temu, ale u mnie z tym różnie (mam nieregularne cykle). Wczoraj robiłam test owulacyjny i wyszła delikatna kreska. Małpkę powinnam dostać ok. 24/27.05, więc jeszcze muszę poczekać i na razie działać.

Pewnie pod koniec miesiąca się okaże, co wyszło z tego cyklu.
    To trzymam kciuki żeby był owocny 🤞

• Nikolala Koleżanka

Wysłany: 16 maja, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia97 wrote:
    A po za tym co słychać u reszty?

W którym dniu cyklu jesteście? Jak myślicie mogło się udać? Kiedy testujecie?

Jaka pogoda u was? Połowa maja a u mnie zimno i pada deszcz. Wszystkiego się odechciewa i humor gorszy :(

Ja jestem dzisiaj w 20 dniu cyklu, a brzuch od tygodnia boli, jak na okres. Kłują mnie też jajniki. Ehh chyba nie mac co przypuszczać, bo może być rożnie.

Dzięki za spytanie😉
    u mnie również leje deszcz, jestem przy 15 dniu cyklu, już bardziej tak o, se staramy za tydzień wizyta i może dostanę wszystkie skierowania i wtedy ostro lecimy ze staraniem, ale te czekanie jest koszmarne już mnie skręca z niecierpliwości.
    Życzę zdrówka i trzymam kciuki żeby się udało!

Taka ciekawostka:
    Szukałam testów ciążowych i mi wyskoczyły testy z kropli krwi z palca, któraś próbowała taki test do sprawdzenia czy jest się w ciąży?
    A potem jeszcze allegro podrzuciło mi gwizdek do trenowania oddychania przed porodem .....

Ona 93, On 91

ona
    zeszły rok
    morfologia w normie
    wit d3 - 20 (nowy rekord nigdy nie przekroczyłam 30)
    amh - 1,8
    tsh -1,2
    fsh - 7,88
    lh - 4,1
    prolaktyna - 12,61
    cytologia w normie

ten rok
    morfologia w normie poza mchc poniżej normy
    TSH - 1,3
    fsh - 10,44
    żelazo - 51
    amh - 0,66 -_-

suplementacja:
    żelazo
    wit d3
    kwas foliowy
  • Sylaada Autorytet

Wysłany: 16 maja, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola9896 wrote:
    Dokładnie!!! Ja nie wiem, co miałam w głowie, ale liczyłam, na ciąże w grudniu i miałam super plan na rozszerzanie diety bobasa na lato, pierwsze dni bobasa przy kolędach i chrzciny. Już liczyłam kiedy pójdę na L4 w pracy. Człowiek jest jednak naiwny 😂😂

Mnie niestety moje oczekiwania mocno zweryfikowały. Starania od ostatnich miesięcy 23' za chwilę kończę 35 lat starania o pierwsze dziecko :( Na dobrą wróżbę dołączyłam do forum i do tego wątku na początek :) Pierwsze kilka miesięcy było bez stresu, później zaczęła się presja a od września 24' jesteśmy pod opieką kliniki płodności. Nie mamy żadnych przeciwwskazań, aby zostać rodzicami 🤷‍♀️

♀️ 90' ♂️ 90'
    Starania od 10.2023 Klinika od 09.2024
    1 IUI 30.06.25 ❌
    2 IUI 29.07.25 ❌ odwołana || starania naturalne
    2IUI 26.08.25 ❌
    Kwalifikacja IVF 16.10 ✅
    Przygotowania do IVF 🤰🫶

Badania 09.25
    B12 721,0
    Kwas foliowy 10,6
    Prolaktyna 21,70
    D3 32,9
    Ferrytyna 55,3/ Żelazo 144,0

Cukrzyca typu mody 2
    USG Endometriozy 🗓️ 09.25 - diagnoza łagodny stan endometriozy
    USG piersi 🆗 🗓️07.25
    TSH 0,6 🗓️07.25 - ➡️ 0,3070 🗓️ 09.25
    AMH 2,190 🗓️05.25 ➡️ 2,040 🗓️09.25 ➡️ 1,720 🗓️10.25
    Drożność jajowodów 🆗 04.25
    Cykle naturalne 26-33 dni
    💊Suplementy:
    Ovarin, Endomesin, Wiesiołek (do owu)
    💊 Leki:
    Euthyrox N50
    🎩 badania nasienia 🆗
  • KlaKasz Koleżanka

Wysłany: 16 maja, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia97 wrote:
    Beta <2,3 😭

• Sylaada Autorytet

Wysłany: 16 maja, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koja07 wrote:
    Nie boli takie, mnie bardziej piekło trochę i było nie przyjemne ale do przeżycia zastanawiam się tylko idę teraz będzie trwać druga próba staran 😊

Odczucia mogą być różne. Ja robiłam w 14 dniu cyklu dość późno. Byłoby super zrobić na przykład w 10. U mnie było ciężko trafić tak, aby się umówić na odpowiedni dzień z wyprzedzeniem. Nie strasząc - mnie bolało. Badanie miałam w kwietniu. Ból nie trwał długo, najgorzej w momencie puszczenia kontrastu. Po samym badaniu na szczęście było ok i nawet nie musiałam brać leków przeciwbólowych.

♀️ 90' ♂️ 90'
    Starania od 10.2023 Klinika od 09.2024
    1 IUI 30.06.25 ❌
    2 IUI 29.07.25 ❌ odwołana || starania naturalne
    2IUI 26.08.25 ❌
    Kwalifikacja IVF 16.10 ✅
    Przygotowania do IVF 🤰🫶

Badania 09.25
    B12 721,0
    Kwas foliowy 10,6
    Prolaktyna 21,70
    D3 32,9
    Ferrytyna 55,3/ Żelazo 144,0

Cukrzyca typu mody 2
    USG Endometriozy 🗓️ 09.25 - diagnoza łagodny stan endometriozy
    USG piersi 🆗 🗓️07.25
    TSH 0,6 🗓️07.25 - ➡️ 0,3070 🗓️ 09.25
    AMH 2,190 🗓️05.25 ➡️ 2,040 🗓️09.25 ➡️ 1,720 🗓️10.25
    Drożność jajowodów 🆗 04.25
    Cykle naturalne 26-33 dni
    💊Suplementy:
    Ovarin, Endomesin, Wiesiołek (do owu)
    💊 Leki:
    Euthyrox N50
    🎩 badania nasienia 🆗
  • Witynja Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaKasz wrote:
    Beta <2,3 😭
    Jej, przykro mi miałam cały czas nadzieję że Ci się uda :( Przytulam na odległość 🤗

🧍‍♀️29 🧍‍♂️31

PCOS fenotyp C

💊Inozytol, Tenfertil Ona

• KlaKasz Koleżanka

Wysłany: 16 maja, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witynja wrote:
    Jej, przykro mi miałam cały czas nadzieję że Ci się uda :( Przytulam na odległość 🤗
    Dziękuję Ci bardzo , ciężko było jak zobaczyłam wynik ale teraz czekam na @ pewnie w niedzielę albo poniedziałek i lecimy dalej 🥰

• elodie_08 Koleżanka

Wysłany: 16 maja, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaKasz - również przytulam na odległość 🤗

Ja aktualnie jestem po badaniach kontrolnych. Poziom tsh spadł z 6 do 1,95 (zakres: 0,35 - 4,94), więc z tego się cieszę ale z kolei podniosły mi się przeciwciała tarczycy. Czy któraś z Was tak miała przy zaczęciu brania euthyroxu?
    Dodatkowo pierwszy raz zbadałam prolaktyne i wynik to 21,20 (zakres 5,18-26,53), czy taki wynik jest w porządku? Aktualnie 56 dc..

KlaKasz lubi tę wiadomość

• KlaKasz Koleżanka

Wysłany: 17 maja, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elodie_08 wrote:
    KlaKasz - również przytulam na odległość 🤗

Ja aktualnie jestem po badaniach kontrolnych. Poziom tsh spadł z 6 do 1,95 (zakres: 0,35 - 4,94), więc z tego się cieszę ale z kolei podniosły mi się przeciwciała tarczycy. Czy któraś z Was tak miała przy zaczęciu brania euthyroxu?
    Dodatkowo pierwszy raz zbadałam prolaktyne i wynik to 21,20 (zakres 5,18-26,53), czy taki wynik jest w porządku? Aktualnie 56 dc..
    Dziękuję bardzo 🥰
    Pięknie spadło Ci TSH 🥰jeśli chodzi o Prolaktyne niestety nie pomogę bo nie mam pojęcia mi przy 9 ginekolog powiedział że bardzo spoko

• Witynja Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaKasz wrote:
    Dziękuję Ci bardzo , ciężko było jak zobaczyłam wynik ale teraz czekam na @ pewnie w niedzielę albo poniedziałek i lecimy dalej 🥰
    U mnie wczoraj @ przyszła. O dziwo parę dni wcześniej 😅

🧍‍♀️29 🧍‍♂️31

PCOS fenotyp C

💊Inozytol, Tenfertil Ona

‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ