STARACZKI 2026
-
WIADOMOŚĆ
-
oliwia79 wrote:Kurcze to mnie troche zmartwiłaś to pewnie kolejny nieudany cykl
Hej Oliwia nie chodzi o to żeby zmartwić kogoś, ale pobudzić do diagnostyki. Wiesz mnie denerwują lekarze którzy wszystko ignorują, i mówią czekać i się starać.
Żyjemy w XXI i mamy dostępny do wielu metod diagnostycznych, dlaczego z nich nie korzystać tylko czekać - tym bardziej że większość nie jest w ogóle inwazyjna. In dłużej się czeka tym bardziej się stresujemy i martwimy i czas nigdy nie działa na korzyść.
Ja kiedyś pamiętam że nie miałam w ogóle bólów brzucha w drugiej fazie cyklu ani plamien. Nawet nie wiedziałam kiedy miałam owulacja a @ zawsze była zaskoczoniem.
Później coś się stało że w drugiej fazie caly czas pobolewało mnie podbrzusze i miałam ochotę tylko leżeć, żadnej aktywności fizycznej czy nawet seksu. Przyplątała się jakaś infekcja i zapalenie błony endomendrium. Właśnie jestem w trakcie leczenia i kończę 14 dni antybiotyków. Mam nadzieję że mi przejdzie..
oliwia79, Jupiter, Okami, Lianaa lubią tę wiadomość
✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
• 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
• Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
– Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
– Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅
🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖
🟡 Faza lutealna: 12 dni
– Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕
📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
– Estradiol: 40 pg/ml 💧
– FSH: 6 mIU/ml 🌱
– LH: 6 mIU/ml 🔁 -
Ssilvia wrote:Hej Oliwia nie chodzi o to żeby zmartwić kogoś, ale pobudzić do diagnostyki. Wiesz mnie denerwują lekarze którzy wszystko ignorują, i mówią czekać i się starać.
Żyjemy w XXI i mamy dostępny do wielu metod diagnostycznych, dlaczego z nich nie korzystać tylko czekać - tym bardziej że większość nie jest w ogóle inwazyjna. In dłużej się czeka tym bardziej się stresujemy i martwimy i czas nigdy nie działa na korzyść.
Ja kiedyś pamiętam że nie miałam w ogóle bólów brzucha w drugiej fazie cyklu ani plamien. Nawet nie wiedziałam kiedy miałam owulacja a @ zawsze była zaskoczoniem.
Później coś się stało że w drugiej fazie caly czas pobolewało mnie podbrzusze i miałam ochotę tylko leżeć, żadnej aktywności fizycznej czy nawet seksu. Przyplątała się jakaś infekcja i zapalenie błony endomendrium. Właśnie jestem w trakcie leczenia i kończę 14 dni antybiotyków. Mam nadzieję że mi przejdzie..
Wiem wiemja wlasnie rok temu leczylam infekcje ktorej nawet nie czułam ale wyszla mi w cytologii
-
oliwia79 wrote:Wiem wiem
ja wlasnie rok temu leczylam infekcje ktorej nawet nie czułam ale wyszla mi w cytologii
Dokładnie tak samo było u mnie, rok temu miałam jakieś nadżerki i stan zapalny szyjki. I brałam antybiotyk ale nie brałam żadnych probiotyków. Później robiłam cytologię o było ok, ale podejrzewam że albo coś nie doleczylam i poszło na endomendrium albo brak probiotyków sprawił, że zmienił się mikrobom w macicy i to spowodowało zapalenie.✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
• 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
• Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
– Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
– Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅
🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖
🟡 Faza lutealna: 12 dni
– Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕
📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
– Estradiol: 40 pg/ml 💧
– FSH: 6 mIU/ml 🌱
– LH: 6 mIU/ml 🔁 -
Lianaa wrote:Hejka, czy korzystała któraś z was z supli z Ostrowit? Pomyślałam, by się wesprzeć omega i inozytolem i widzę dużo pozytywnych opini i cena mega konkurencyjna.
dziś jeszcze mają promocje chyba -20%
Lianaa lubi tę wiadomość
-
Witynja wrote:Ja teraz zamówiłam inozytol, jak czytałam to ma najlepszy stosunek ceny do jakości
dziś jeszcze mają promocje chyba -20%
No właśnie tak samo się naczytałam, cena mega 😆 też go zamówiłam, będziemy obie testować 😅📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28
🗓️3 CS
𝗢𝗡𝗔:
•Cyto oraz USG ✅
•USG i 💉Tarczycy: niewielkie zmiany zapalne 🤷♀️
•Depresja reaktywna+ADHD
•Refluks,Nadciśnienie,Glukoza skok.
💊Asertin💊Pueria Uno
💊Wiesiołek💊Żelazo+C
💊Inozytol💊Omega3+ADEK
11.07.25 -Gin:✅ Potwierdzone Owu
•TSH 1,83 •PROG 11,36
•GLUK. 93 •FERR 23
🔜24.07.25: 🌡️🩹💉 ESTRAD,PROG,AMH,LH,FSH,SHBG
𝗢𝗡: Fertilman Plus, Omega -
Ssilvia wrote:Hej Oliwia nie chodzi o to żeby zmartwić kogoś, ale pobudzić do diagnostyki. Wiesz mnie denerwują lekarze którzy wszystko ignorują, i mówią czekać i się starać.
Tak, mnie to rozwala, że nawet jak idziesz prywatnie to czasem niewiele się to różni od tego lekarza z NFZ- i tak wychodzisz od niego i w sumie nadal nic nie wiesz. Na palcach jednej ręki mogę policzyć specjalistów, którzy potrafią podpowiedzieć dalszą diagnostykę, hormony, przeciwciała a już o wymazach nie wspomnę.
Trzymam kciuki za szybkie wyleczenie ❤️❤️❤️
📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28
🗓️3 CS
𝗢𝗡𝗔:
•Cyto oraz USG ✅
•Depresja reaktywna+ADHD
💊Asertin💊Pueria Uno
💊Wiesiołek💊Żelazo+C
💊Inozytol💊Omega3+ADEK
•TSH 1,83 •PROG 11,36
•GLUK. 93 •FERR 23
oliwia79 wrote:Dziewczyny jak tam u Was ?
U mnie za dwa dni ma byc 🐒 i czuje ze dostane
Chyba ze sie przesunie przez zmianę klimatu
hej! ja właśnie dostałam 🐒, więc kolejny cykl bezskuteczny. Trzymaj się, oby u Ciebie się skończyło jednak pozytywnie👩🏼29 | 👨🏼 31
odstawienie tabletek anty 11.2023
starania od 03.2024 😓
👩🏼:
WZJG od 2017r.
TSH ☑️
Glukoza ☑️
Insulina ⬆️
Prolaktyna ☑️
Progesteron ⬇️
Owulacja potwierdzona na USG -
oliwia79 wrote:Ile juz sie staracie ?
15 miesięcy ;( już mam powoli dość. A Wy?👩🏼29 | 👨🏼 31
starania od 03.2024 😓
👩🏼:
WZJG od 2017r.
TSH ☑️
Glukoza ☑️
Insulina ⬆️
Prolaktyna ☑️
Progesteron ⬇️
Hej dziewczyny. Dołączam do grupy. My już pół roku się staramy i też nic. Byłam w dwóch ciążach. Pierwsza poroniłam. W drugą zaszłam za pierwszym razem po zabiegu histeroskopii i chyba tym razem też mnie to nie ominie. Byłam stymulowana lekami ale nie dość że nie pomogły to rozregulowały mi całkowicie cykl. Obecnie jestem w 36dc i dalej nie mam okresu 😭 strasznie to dobijające. Każdy lekarz mówi że jestem zdrowa a tu nic. Co miesiąc to samo. Jak sobie z tym radzicie?
-
Anett9300 wrote:Hej dziewczyny. Dołączam do grupy. My już pół roku się staramy i też nic. Byłam w dwóch ciążach. Pierwsza poroniłam. W drugą zaszłam za pierwszym razem po zabiegu histeroskopii i chyba tym razem też mnie to nie ominie. Byłam stymulowana lekami ale nie dość że nie pomogły to rozregulowały mi całkowicie cykl. Obecnie jestem w 36dc i dalej nie mam okresu 😭 strasznie to dobijające. Każdy lekarz mówi że jestem zdrowa a tu nic. Co miesiąc to samo. Jak sobie z tym radzicie?
Ja sobie nie radzęwszyscy wokół są w ciąży lub mają dzieci tylko nie ja. A marzyłam o tym od zawsze. Staram się zając czymś innym, ale myśli ciągle wracają.
👩🏼29 | 👨🏼 31
starania od 03.2024 😓
👩🏼:
WZJG od 2017r.
TSH ☑️
Glukoza ☑️
Insulina ⬆️
Prolaktyna ☑️
Progesteron ⬇️
Ja mam w piątek monitoring. Staramy się już 1,5 roku a bez zabezpieczenia ponad 2.
Catmole1
Też mam doły, w sobotę zaczęłam ryczeć bo to moja wina, że nie jestem w ciąży, że że mną coś nie tak i takie myśli w kółko. Wiem, że muszę walczyć i że cuda się zdarzają. Mi na myślenie pomaga sport, bieganie, spacer, odcięcie się. Może też byś musiała sobie coś takiego znaleźćcatmole1 lubi tę wiadomość
👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 -
Hej dziewczyny 🍓 życzę wszystkim udanego tygodnia 🥹
My z mężem staramy sie 1 cykl.
Ja się czuję okropnie 🤦♀️ Mam mega wahania nastroju, strasznie puchnę, czuję zmęczenie i poirytowanie. Przez to sprzeczam się z mężem. Ten cykl jest jakiś masakryczny, niech się już kończy xD📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28
🗓️3 CS
𝗢𝗡𝗔:
•Cyto oraz USG ✅
•Depresja reaktywna+ADHD
💊Asertin💊Pueria Uno
💊Wiesiołek💊Żelazo+C
💊Inozytol💊Omega3+ADEK
•TSH 1,83 •PROG 11,36
•GLUK. 93 •FERR 23
oliwia79 wrote:Dziewczyny jak tam u Was ?
U mnie za dwa dni ma byc 🐒 i czuje ze dostane
Chyba ze sie przesunie przez zmianę klimatu
Witaj w klubie, ja też planowo będę wtedy mieć.
Już mam PMS, wyszło kilka bolących pryszczy oraz bolą (.)(.) xdoliwia79 lubi tę wiadomość
-
Lianaa wrote:Hej dziewczyny 🍓 życzę wszystkim udanego tygodnia 🥹
My z mężem staramy sie 1 cykl.
Ja się czuję okropnie 🤦♀️ Mam mega wahania nastroju, strasznie puchnę, czuję zmęczenie i poirytowanie. Przez to sprzeczam się z mężem. Ten cykl jest jakiś masakryczny, niech się już kończy xD
Ja mam to samo z puchnieciem chociaz powiem szczerze ze jak odstawilam gluten i pije chlorelle to jest lepiej. -
U mnie dziś 9dpo, obudziłam się z bólem jajnika i promieniuje aż do nogi. W weekend też mnie lekko pobolewało chwilami podbrzusze. W czwartek będę chyba testować, a najlepiej w piątek o ile dotrwam.
Bardzo zastanawia mnie ten pierwszy cykl stymulacji. Tak jak wcześniej odpuściłam, zero testów, doszukiwania się objawów to teraz podczas stymulacji znowu lekko się nakręcam.. niedobrze 😐
Obym się nie zawiodła 🫶🏼Lianaa lubi tę wiadomość
👩🦰 niedoczynność tarczycy, PCOS, brak owulacji, AMH-12,83.
🧔♂️w trakcie badań nasienia, hormony ✅
11/2024 początek starania 👶
11/2024-04/2025 naturalne starania 🤰
05/2025 stymulacja Lametta+Miovelia NAC 💊
05.06/2025 mamy jeden pęcherzyk, zastrzyk Ovitrelle 💉 -
oliwia79 wrote:Ja mam to samo z puchnieciem chociaz powiem szczerze ze jak odstawilam gluten i pije chlorelle to jest lepiej.
Ja generalnie nie mam aż takich problemów ale ostatnio mam taki wystrzał na niezdrowe jedzenie że to jest masakra 🫠🤦♀️ i woda się zatrzymuje, czuję się jak klusek.
Oprócz tego podły nastrój przez większość czasu. Ehh.📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28
🗓️3 CS
𝗢𝗡𝗔:
•Cyto oraz USG ✅
•Depresja reaktywna+ADHD
💊Asertin💊Pueria Uno
💊Wiesiołek💊Żelazo+C
💊Inozytol💊Omega3+ADEK