STARACZKI 2026
-
WIADOMOŚĆ
-
Milunia wrote:Dzięki ☺️ Jak @ nie przyjdzie do czwartku to się przetestuje, ale te pobolewania podbrzusza pojawiają się i znikają więc nie mam nadziei.
Pobolewanie podbrzusza to też objaw początków ciąży
Dużo kobiet, czuje się po prostu jak na miesiączkę 🤷♀️👩🦰 niedoczynność tarczycy, PCOS, brak owulacji, AMH-12,83.
🧔♂️w trakcie badań nasienia, hormony ✅
11/2024 początek starania 👶
11/2024-04/2025 naturalne starania 🤰
05/2025 stymulacja Lametta+Miovelia NAC 💊
05.06/2025 mamy jeden pęcherzyk, zastrzyk Ovitrelle 💉 -
catmole1 wrote:przyczyna właściwie nieznana. Lekarze mówią, że ze mną wszystko jest okej, a jak drążę, albo sprawdzam wyniki w necie, to wszędzie piszą, że jednak nie takie super... może nie trafiłam jeszcze na dobrego lekarza 🤷♀️ wszyscy mówią, że owulacja jest, więc proszę się starać, tyle.. nic więcej nie sprawdzają.
Chociaż mam WZJG i może mnie to blokuje, ale nikt nie bierze tego pod uwagę.
To może weź zmień lekarza który Ci porobi wszystkie potrzebne badania. A owulacje masz potwierdzone monitoringiem? A mąż się badał? Czasami kobiety się obwiniają a wina wcale nie leży po ich stronie 😊 -
Nattkaa9888 wrote:Pobolewanie podbrzusza to też objaw początków ciąży
Dużo kobiet, czuje się po prostu jak na miesiączkę 🤷♀️
A więc jest nadzieja? Jak dobrze, że jednak napisałam tutaj. Wiem, że z Wami będzie łatwiej 😍 To teraz liczę na to, że @ jednak nie przyjdzie 😂Lianaa lubi tę wiadomość
-
oliwia79 wrote:Dziewczyny , ja jutro ma planowa @ jesli nie dostane to testuje. Dzis w nocy mi sie śnił pozytywny test ciazowy wiec moze byc na odwrot😂
Kurczę mi się już tyle razy śnił pozytywny test że już nie zliczę 🤣 testuj i daj znać. Trzymamy kciuki 👍oliwia79 lubi tę wiadomość
-
Milunia wrote:A więc jest nadzieja? Jak dobrze, że jednak napisałam tutaj. Wiem, że z Wami będzie łatwiej 😍 To teraz liczę na to, że @ jednak nie przyjdzie 😂
Nadzieja jest dopóki okresu brak 🫶🏼
Trzymam kciukasy!! Dawaj znaka👩🦰 niedoczynność tarczycy, PCOS, brak owulacji, AMH-12,83.
🧔♂️w trakcie badań nasienia, hormony ✅
11/2024 początek starania 👶
11/2024-04/2025 naturalne starania 🤰
05/2025 stymulacja Lametta+Miovelia NAC 💊
05.06/2025 mamy jeden pęcherzyk, zastrzyk Ovitrelle 💉 -
Milunia wrote:To trzymam kciuki. Koniecznie daj znać co i jak. Mi tam ostatnio śnią się zęby 🤣🙈
Mi się śniło, że nie miałam pojęcia kto poszedł na badanie nasienia, jak wygląda, jak ma na imię 😂
Jakbym nie wiadomo ilu partnerów miała...oliwia79 lubi tę wiadomość
👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 -
oliwia79 wrote:Haha nie moge z Nas , czlowiek tyle o tym mysli ze potem takie sny
oliwia79 lubi tę wiadomość
👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 -
oliwia79 wrote:Haha nie moge z Nas , czlowiek tyle o tym mysli ze potem takie sny
No naprawdę 🤣 ale tak ciężko odciąć głowę od tych myśli. Każdy mi mówi żebym odpuściła i nie myślała tyle o tym bo to dodatkowy stres ale jakoś ciężko jest z tym… Co miesiąc to samo rozczarowanie 😔 -
nick nieaktualnycatmole1 wrote:przyczyna właściwie nieznana. Lekarze mówią, że ze mną wszystko jest okej, a jak drążę, albo sprawdzam wyniki w necie, to wszędzie piszą, że jednak nie takie super... może nie trafiłam jeszcze na dobrego lekarza 🤷♀️ wszyscy mówią, że owulacja jest, więc proszę się starać, tyle.. nic więcej nie sprawdzają.
Chociaż mam WZJG i może mnie to blokuje, ale nikt nie bierze tego pod uwagę.
I w sumie już od 2 osoby - endokrynologa i fizjoterapeutki usłyszałam - mniej stresu, mniej presji na siebie, nic z Tobą nie jest nie tak, tylko nie naciskaj tak na siebie. Łatwo się mówi, ciężej wykonać jak tak jak piszecie człowiek żyje od 🙈 do 🙈 i Tak jak kiedyś czekałam na jakieś weekendy, wolne, gwiazdkę itp. to teraz moje życie się kręci wokół tego😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca, 15:09
-
Okami wrote:Ja też jak zrobiłam badania i widziałam, że tam większość się mieści w normie to myślałam, że ok - a okazało się, że mimo, że mam B12 w normie (trze) i D3 w normie to i tak za mało na ciążę - gdzieś to też u jakieś dietetyczki klinicznej widziałam, że mimo że badania są w normie, to nie znaczy że wystarczające na ciążę i trzeba podbić suplami i/lub dietą.
I w sumie już od 2 osoby - endokrynologa i fizjoterapeutki usłyszałam - mniej stresu, mniej presji na siebie, nic z Tobą nie jest nie tak, tylko nie naciskaj tak na siebie. Łatwo się mówi, ciężej wykonać jak tak jak piszecie człowiek żyje od 🙈 do 🙈 i Tak jak kiedyś czekałam na jakieś weekendy, wolne, gwiazdkę itp. to teraz moje życie się kręci wokół tego😂
Z tego co wiem to b12 powinno wynosic 2/3 górnej normy czyli ok 550/600
A co do snów to też mi się ostatnio śniło że nosiłam na rękach dzidzie dziewczynkę 🙈 niestety zaraz potem przyszła 🐒 więc jak zwykle za dużo o tym myślałamOkami lubi tę wiadomość
2018 🧒
2024 💔 9tc
Całe życie bez zabezpieczeń 🙃
🚩Hashimoto, padaczka, anemia, "cykle bezowulacyjne"
II Aromek + Zivafert ❌
III Aromek + Zivafert❌
IV starania naturalne❌
V Aromek + Zivafert ❌
VI Aromek + Zivafert ⏳
---
🌿 „Zasługuję na cud — niezależnie od tego, jak długo na niego czekam.” -
nick nieaktualnyLumisse wrote:Z tego co wiem to b12 powinno wynosic 2/3 górnej normy czyli ok 550/600
A co do snów to też mi się ostatnio śniło że nosiłam na rękach dzidzie dziewczynkę 🙈 niestety zaraz potem przyszła 🐒 więc jak zwykle za dużo o tym myślałam
Mi się śniło, że moja siostra która ma 42 lata i dwójkę dzieci ogłosiła że jest w ciąży i już była z takim brzuszkiem i jeszcze powiedziała jak nazwie dziecko i to były imiona które ja wybrałam dla swojego dziecka! I byłam jakaś taka smutna i zła w tym śnie, że jej się już 3 raz udało, ja dalej nie mogę i jeszcze wzięła moje imionaA to mózg podpowiada co człowiek czuje - że tak naprawdę jest trochę zazdrosny, że inni mają i że innym się udaje...
-
Okami wrote:Tak właśnie widziałam, że 550 ja sobie brałam Pregna Start i tam jest B12 więc myślałam, że dostarczam wystarczająco, potem zrobiłam badania i 389 w normie i myślę sobie okej jest, a okazało się, że to jest okej tak jak ktoś wykonuje sobie badania profilaktycznie, a pod ciąże to 550 powinno być i jeszcze dodatkowo suplementuje B12.
Mi się śniło, że moja siostra która ma 42 lata i dwójkę dzieci ogłosiła że jest w ciąży i już była z takim brzuszkiem i jeszcze powiedziała jak nazwie dziecko i to były imiona które ja wybrałam dla swojego dziecka! I byłam jakaś taka smutna i zła w tym śnie, że jej się już 3 raz udało, ja dalej nie mogę i jeszcze wzięła moje imionaA to mózg podpowiada co człowiek czuje - że tak naprawdę jest trochę zazdrosny, że inni mają i że innym się udaje...
Podwędzenie imienia jest ciężkie do pogodzenia! U mnie jedna koleżanka właśnie ogłosiła, że jest w ciąży i jeśli będzie dziewczynka to już ma wybrane imię - oczywiście to, które u mnie jest na pierwszym miejscu od latwięc rozumiem ten "koszmar" hahha
Powiem Wam, że nie sądziłam, że świadome staranie się będzie takie ciężkie i nawet nie chodzi mi o nieudane próby - bo w sumie my jesteśmy dopiero na drugim cyklu starań. Bardziej chodzi mi o to, że trzeba idealnie wycelować w TO OKNO. Ja raczej ten cykl spisuję na straty - w moje dni płodne pojechaliśmy na długo umówiony wyjazd do znajomych i po zarwanych nockach musiałam odsypiać i zwyczajnie nie miałam ochoty, dodatkowo doszły stresy w pracy i zwyczajnie jestem zmęczonawięc nie sądzę, że z tych starań coś wyszło
👧 30 👨31
•podejrzenie PCOS, AFC >20, pęcherzyk dojrzewa
•macica dwurożna
•brak lewego płata tarczycy
Wyniki:
•AMH 9,46 ng/ml
•TSH 2,35 ~ może być lepiej!
•Ferrytyna 31,9 ng/ml ❌
•Prolaktyna 15,6 ng/ml ✅
•Żelazo 108✅
•Testosteron 45,3 ng/dl ❌
•Kwas foliowy 17,90 ng/ml ✅ -
Dziewczyny ,ale u mnie prócz snu to ostatnio na urlopie podczas spaceru w Grecji w tlumie ludzie obsrał mnie ptak😂wiec moja chora glowa juz sb wmowila ze to zwiastuje szczescie mialam o tych staraniach tam nie myslec ,ale nie da się …
bez kitu zycie sie kreci troche wokol tego -
oliwia79 wrote:Dziewczyny ,ale u mnie prócz snu to ostatnio na urlopie podczas spaceru w Grecji w tlumie ludzie obsrał mnie ptak😂wiec moja chora glowa juz sb wmowila ze to zwiastuje szczescie mialam o tych staraniach tam nie myslec ,ale nie da się …
bez kitu zycie sie kreci troche wokol tego
Haha 🤣🤣 no choćbyś nie chciał to same znaki się pojawiają 🤣