STARACZKI 2026
-
WIADOMOŚĆ
-
Milunia wrote:Staramy się dopiero 2 cykl. Nie miałam monitoringu, żadnych badań, a z leków to tylko kwas foliowy łykam. Teoretycznie na razie na luzie, ale u mnie w głębi duszy jest parcie na szkło. Jak do czwartku @ nie przyjdzie to może się przetestuje, bo ten pierwszy test robiony po południu, po 2 kawach więc mocz był rozwodniony bo po kawce sikam jak głupia - a może to tylko moje złudzenia że dlatego wyszła biel… Robiłaś bete? Wgl jest taka możliwość że na testach biel, a beta wyjdzie? Mimo swojego wieku jestem totalnie zielona w tych sprawach🙈
No ta presja czasu jest właśnie najgorsza. No najlepiej test zrobić rano. Objawy okresowe wcale nie muszą oznaczać zbliżającego się okresu. Bete dziś robiłam żeby być spokojna że mogę odstawić tą luteinę. Ja się nawet nie łudzę. 4 testy więc coś by już wyszło. Wątpię że na takim etapie nic by nie wykryło a poza tym lekarz na usg wykluczył ciążę. Także teraz czekam na okres. Ale zawsze jak na złość podczas starań cykle się wydłużają.
-
Anett9300 wrote:My od grudnia. Więc już pół roku ponad. A jakaś przyczyna jest czy po prostu? Bierzesz jakieś leki?
przyczyna właściwie nieznana. Lekarze mówią, że ze mną wszystko jest okej, a jak drążę, albo sprawdzam wyniki w necie, to wszędzie piszą, że jednak nie takie super... może nie trafiłam jeszcze na dobrego lekarza 🤷♀️ wszyscy mówią, że owulacja jest, więc proszę się starać, tyle.. nic więcej nie sprawdzają.
Chociaż mam WZJG i może mnie to blokuje, ale nikt nie bierze tego pod uwagę.👩🏼29 | 👨🏼 31
odstawienie tabletek anty 11.2023
starania od 03.2024 😓
👩🏼:
WZJG od 2017r.
TSH ☑️
Glukoza ☑️
Insulina ⬆️
Prolaktyna ☑️
Progesteron ⬇️
Owulacja potwierdzona na USG -
Milunia wrote:Staramy się dopiero 2 cykl. Nie miałam monitoringu, żadnych badań, a z leków to tylko kwas foliowy łykam. Teoretycznie na razie na luzie, ale u mnie w głębi duszy jest parcie na szkło. Jak do czwartku @ nie przyjdzie to może się przetestuje, bo ten pierwszy test robiony po południu, po 2 kawach więc mocz był rozwodniony bo po kawce sikam jak głupia - a może to tylko moje złudzenia że dlatego wyszła biel… Robiłaś bete? Wgl jest taka możliwość że na testach biel, a beta wyjdzie? Mimo swojego wieku jestem totalnie zielona w tych sprawach🙈
Beta Ci potwierdzi na 100%, ale zrób test najpierw z porannego moczu.
2 dni przed miesiączka może wyjść jeszcze test negatywny, baa na forum nawet czytałam, że dziewczyną wychodził negatyw w dniu miesiączki.
Nigdy nie wiemy kiedy fasolka się zagnieździ, 6-10dpo - to takie widełki kiedy może dojść do zagnieżdżenia. Ty robiłaś test 12.06, czyli 10dpo, kiedy hormon beta-hCG jest jeszcze potencjalnie niski i nie każdemu wykaże wtedy nawet cień cienia.
Jeśli miesiączki brak to zawsze jest nadzieja 🙏
Trzymam kciuki 🫶🏼
👩🦰 niedoczynność tarczycy, PCOS, brak owulacji, AMH-12,83.
🧔♂️w trakcie badań nasienia, hormony ✅
11/2024 początek starania 👶
11/2024-04/2025 naturalne starania 🤰
05/2025 stymulacja Lametta+Miovelia NAC 💊
05.06/2025 mamy jeden pęcherzyk, zastrzyk Ovitrelle 💉 -
Nattkaa9888 wrote:Beta Ci potwierdzi na 100%, ale zrób test najpierw z porannego moczu.
2 dni przed miesiączka może wyjść jeszcze test negatywny, baa na forum nawet czytałam, że dziewczyną wychodził negatyw w dniu miesiączki.
Nigdy nie wiemy kiedy fasolka się zagnieździ, 6-10dpo - to takie widełki kiedy może dojść do zagnieżdżenia. Ty robiłaś test 12.06, czyli 10dpo, kiedy hormon beta-hCG jest jeszcze potencjalnie niski i nie każdemu wykaże wtedy nawet cień cienia.
Jeśli miesiączki brak to zawsze jest nadzieja 🙏
Trzymam kciuki 🫶🏼
Dzięki ☺️ Jak @ nie przyjdzie do czwartku to się przetestuje, ale te pobolewania podbrzusza pojawiają się i znikają więc nie mam nadziei.
-
Milunia wrote:Dzięki ☺️ Jak @ nie przyjdzie do czwartku to się przetestuje, ale te pobolewania podbrzusza pojawiają się i znikają więc nie mam nadziei.
Pobolewanie podbrzusza to też objaw początków ciąży
Dużo kobiet, czuje się po prostu jak na miesiączkę 🤷♀️👩🦰 niedoczynność tarczycy, PCOS, brak owulacji, AMH-12,83.
catmole1 wrote:przyczyna właściwie nieznana. Lekarze mówią, że ze mną wszystko jest okej, a jak drążę, albo sprawdzam wyniki w necie, to wszędzie piszą, że jednak nie takie super... może nie trafiłam jeszcze na dobrego lekarza 🤷♀️ wszyscy mówią, że owulacja jest, więc proszę się starać, tyle.. nic więcej nie sprawdzają.
Chociaż mam WZJG i może mnie to blokuje, ale nikt nie bierze tego pod uwagę.
To może weź zmień lekarza który Ci porobi wszystkie potrzebne badania. A owulacje masz potwierdzone monitoringiem? A mąż się badał? Czasami kobiety się obwiniają a wina wcale nie leży po ich stronie 😊 -
Nattkaa9888 wrote:Pobolewanie podbrzusza to też objaw początków ciąży
Dużo kobiet, czuje się po prostu jak na miesiączkę 🤷♀️
A więc jest nadzieja? Jak dobrze, że jednak napisałam tutaj. Wiem, że z Wami będzie łatwiej 😍 To teraz liczę na to, że @ jednak nie przyjdzie 😂 -
oliwia79 wrote:Dziewczyny , ja jutro ma planowa @ jesli nie dostane to testuje. Dzis w nocy mi sie śnił pozytywny test ciazowy wiec moze byc na odwrot😂
Kurczę mi się już tyle razy śnił pozytywny test że już nie zliczę 🤣 testuj i daj znać. Trzymamy kciuki 👍oliwia79 lubi tę wiadomość
-
Milunia wrote:A więc jest nadzieja? Jak dobrze, że jednak napisałam tutaj. Wiem, że z Wami będzie łatwiej 😍 To teraz liczę na to, że @ jednak nie przyjdzie 😂
Nadzieja jest dopóki okresu brak 🫶🏼
Trzymam kciukasy!! Dawaj znaka👩🦰 niedoczynność tarczycy, PCOS, brak owulacji, AMH-12,83.
Milunia wrote:To trzymam kciuki. Koniecznie daj znać co i jak. Mi tam ostatnio śnią się zęby 🤣🙈
Mi się śniło, że nie miałam pojęcia kto poszedł na badanie nasienia, jak wygląda, jak ma na imię 😂
Jakbym nie wiadomo ilu partnerów miała...oliwia79 lubi tę wiadomość
👩 PCOS, hiperprolaktynemia
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle
06/25 lametta+ estrofem -
oliwia79 wrote:Haha nie moge z Nas , czlowiek tyle o tym mysli ze potem takie sny
oliwia79 lubi tę wiadomość
👩 PCOS, hiperprolaktynemia
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle
06/25 lametta+ estrofem -
oliwia79 wrote:Haha nie moge z Nas , czlowiek tyle o tym mysli ze potem takie sny
No naprawdę 🤣 ale tak ciężko odciąć głowę od tych myśli. Każdy mi mówi żebym odpuściła i nie myślała tyle o tym bo to dodatkowy stres ale jakoś ciężko jest z tym… Co miesiąc to samo rozczarowanie 😔 -
catmole1 wrote:przyczyna właściwie nieznana. Lekarze mówią, że ze mną wszystko jest okej, a jak drążę, albo sprawdzam wyniki w necie, to wszędzie piszą, że jednak nie takie super... może nie trafiłam jeszcze na dobrego lekarza 🤷♀️ wszyscy mówią, że owulacja jest, więc proszę się starać, tyle.. nic więcej nie sprawdzają.
Chociaż mam WZJG i może mnie to blokuje, ale nikt nie bierze tego pod uwagę.
I w sumie już od 2 osoby - endokrynologa i fizjoterapeutki usłyszałam - mniej stresu, mniej presji na siebie, nic z Tobą nie jest nie tak, tylko nie naciskaj tak na siebie. Łatwo się mówi, ciężej wykonać jak tak jak piszecie człowiek żyje od 🙈 do 🙈 i Tak jak kiedyś czekałam na jakieś weekendy, wolne, gwiazdkę itp. to teraz moje życie się kręci wokół tego😂Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:09
29 👱♀️ 29 💁♂️
żelazo 14,3 ⬆️
TSH 2,461 (może być lepiej)✔️
FT3 2,57
FT4 0,95
FSH 5,16 ✔️
LH 4,02 ✔️
Estradiol 34,00 ✔️
Testosteron 31,34 ✔️
Proklatyna 30,68 ng/ml | 650.42 μIU/mL❌
Witamina B12 389,0 ⬆️
Kwas foliowy 14,06 ✔️
Ferrytyna 44,41 ⬆️
Witamina D3 metabolit 25(OH) 25,30 ⬆️
Długość cyklu: 26
Suplementacja: Pregnastart
Od czerwca: wit D3+K2, B12, Żelazo, Selen, Magnez, wit C 1000, olej z wiesiołka, niepokalanek
On: Pregnastart on, Magnez
▶️ 03.2025r. -