X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI 2026
Odpowiedz

STARACZKI 2026

Oceń ten wątek:
  • Nattkaa9888 Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milunia wrote:
    Dzięki ☺️ Jak @ nie przyjdzie do czwartku to się przetestuje, ale te pobolewania podbrzusza pojawiają się i znikają więc nie mam nadziei.

Pobolewanie podbrzusza to też objaw początków ciąży :)
    Dużo kobiet, czuje się po prostu jak na miesiączkę 🤷‍♀️

👩‍🦰 niedoczynność tarczycy, PCOS, brak owulacji, AMH-12,83.
    🧔‍♂️w trakcie badań nasienia, hormony ✅

11/2024 początek starania 👶

11/2024-04/2025 naturalne starania 🤰

05/2025 stymulacja Lametta+Miovelia NAC 💊
    05.06/2025 mamy jeden pęcherzyk, zastrzyk Ovitrelle 💉
  • Anett9300 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    catmole1 wrote:
    przyczyna właściwie nieznana. Lekarze mówią, że ze mną wszystko jest okej, a jak drążę, albo sprawdzam wyniki w necie, to wszędzie piszą, że jednak nie takie super... może nie trafiłam jeszcze na dobrego lekarza 🤷‍♀️ wszyscy mówią, że owulacja jest, więc proszę się starać, tyle.. nic więcej nie sprawdzają.
    Chociaż mam WZJG i może mnie to blokuje, ale nikt nie bierze tego pod uwagę.

To może weź zmień lekarza który Ci porobi wszystkie potrzebne badania. A owulacje masz potwierdzone monitoringiem? A mąż się badał? Czasami kobiety się obwiniają a wina wcale nie leży po ich stronie 😊

• oliwia79 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , ja jutro ma planowa @ jesli nie dostane to testuje. Dzis w nocy mi sie śnił pozytywny test ciazowy wiec moze byc na odwrot😂

Witynja, Lianaa lubią tę wiadomość

• Milunia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattkaa9888 wrote:
    Pobolewanie podbrzusza to też objaw początków ciąży :)
    Dużo kobiet, czuje się po prostu jak na miesiączkę 🤷‍♀️

A więc jest nadzieja? Jak dobrze, że jednak napisałam tutaj. Wiem, że z Wami będzie łatwiej 😍 To teraz liczę na to, że @ jednak nie przyjdzie 😂

Lianaa lubi tę wiadomość

👩🏼‍💼36 👨🏻‍💻38
    Marzymy o pierwszym bobo ✨
    5 cs
    06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
    08.09 - b-hcg 65 mlU/mL, progesteron 28,1 ng/mL
    10.09 - b-hcg 260 mlU/mL, progesteron 28,5 ng/mL
    15.09 - b-hcg 1469 mlU/mL progesteron 28,4 ng/mL
    22.09 - 5+4 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    09.10 - 💔
    10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔
  • Anett9300 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    Dziewczyny , ja jutro ma planowa @ jesli nie dostane to testuje. Dzis w nocy mi sie śnił pozytywny test ciazowy wiec moze byc na odwrot😂

Kurczę mi się już tyle razy śnił pozytywny test że już nie zliczę 🤣 testuj i daj znać. Trzymamy kciuki 👍

oliwia79 lubi tę wiadomość

• oliwia79 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Kurczę mi się już tyle razy śnił pozytywny test że już nie zliczę 🤣 testuj i daj znać. Trzymamy kciuki 👍

No właśnie u mnie zazwyczaj jest na odwrót 😂

• Milunia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:

To trzymam kciuki. Koniecznie daj znać co i jak. Mi tam ostatnio śnią się zęby 🤣🙈

👩🏼‍💼36 👨🏻‍💻38
    Marzymy o pierwszym bobo ✨
    5 cs
    06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
    08.09 - b-hcg 65 mlU/mL, progesteron 28,1 ng/mL
    10.09 - b-hcg 260 mlU/mL, progesteron 28,5 ng/mL
    15.09 - b-hcg 1469 mlU/mL progesteron 28,4 ng/mL
    22.09 - 5+4 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    09.10 - 💔
    10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔
  • Nattkaa9888 Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milunia wrote:
    A więc jest nadzieja? Jak dobrze, że jednak napisałam tutaj. Wiem, że z Wami będzie łatwiej 😍 To teraz liczę na to, że @ jednak nie przyjdzie 😂

Nadzieja jest dopóki okresu brak 🫶🏼
    Trzymam kciukasy!! Dawaj znaka :)

👩‍🦰 niedoczynność tarczycy, PCOS, brak owulacji, AMH-12,83.
    🧔‍♂️w trakcie badań nasienia, hormony ✅

11/2024 początek starania 👶

11/2024-04/2025 naturalne starania 🤰

05/2025 stymulacja Lametta+Miovelia NAC 💊
    05.06/2025 mamy jeden pęcherzyk, zastrzyk Ovitrelle 💉
  • PA Autorytet

Wysłany: 17 czerwca, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milunia wrote:
    To trzymam kciuki. Koniecznie daj znać co i jak. Mi tam ostatnio śnią się zęby 🤣🙈

Mi się śniło, że nie miałam pojęcia kto poszedł na badanie nasienia, jak wygląda, jak ma na imię 😂
    Jakbym nie wiadomo ilu partnerów miała...

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
    26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 ✅️
    09/25 lametta+ ovaleap+ ovitrelle
    10/25 wyciszenie jajników
    11/25 inseminacja?
  • oliwia79 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA wrote:
    Mi się śniło, że nie miałam pojęcia kto poszedł na badanie nasienia, jak wygląda, jak ma na imię 😂
    Jakbym nie wiadomo ilu partnerów miała...

Haha nie moge z Nas , czlowiek tyle o tym mysli ze potem takie sny

• PA Autorytet

Wysłany: 17 czerwca, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    Tak niestety jest. Ja się śmieje, że żyje od miesiączki do miesiączki. I wtedy wszystko poplanowane pod cykl.

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
    26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 ✅️
    09/25 lametta+ ovaleap+ ovitrelle
    10/25 wyciszenie jajników
    11/25 inseminacja?
  • Anett9300 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:

No naprawdę 🤣 ale tak ciężko odciąć głowę od tych myśli. Każdy mi mówi żebym odpuściła i nie myślała tyle o tym bo to dodatkowy stres ale jakoś ciężko jest z tym… Co miesiąc to samo rozczarowanie 😔

• oliwia79 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA wrote:
    Tak niestety jest. Ja się śmieje, że żyje od miesiączki do miesiączki. I wtedy wszystko poplanowane pod cykl.

Dokladnie tak jest

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    catmole1 wrote:
    przyczyna właściwie nieznana. Lekarze mówią, że ze mną wszystko jest okej, a jak drążę, albo sprawdzam wyniki w necie, to wszędzie piszą, że jednak nie takie super... może nie trafiłam jeszcze na dobrego lekarza 🤷‍♀️ wszyscy mówią, że owulacja jest, więc proszę się starać, tyle.. nic więcej nie sprawdzają.
    Chociaż mam WZJG i może mnie to blokuje, ale nikt nie bierze tego pod uwagę.
    Ja też jak zrobiłam badania i widziałam, że tam większość się mieści w normie to myślałam, że ok - a okazało się, że mimo, że mam B12 w normie (trze) i D3 w normie to i tak za mało na ciążę - gdzieś to też u jakieś dietetyczki klinicznej widziałam, że mimo że badania są w normie, to nie znaczy że wystarczające na ciążę i trzeba podbić suplami i/lub dietą.
    I w sumie już od 2 osoby - endokrynologa i fizjoterapeutki usłyszałam - mniej stresu, mniej presji na siebie, nic z Tobą nie jest nie tak, tylko nie naciskaj tak na siebie. Łatwo się mówi, ciężej wykonać jak tak jak piszecie człowiek żyje od 🙈 do 🙈 i Tak jak kiedyś czekałam na jakieś weekendy, wolne, gwiazdkę itp. to teraz moje życie się kręci wokół tego😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca, 15:09

• Lumisse Znajoma

Wysłany: 17 czerwca, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okami wrote:
    Ja też jak zrobiłam badania i widziałam, że tam większość się mieści w normie to myślałam, że ok - a okazało się, że mimo, że mam B12 w normie (trze) i D3 w normie to i tak za mało na ciążę - gdzieś to też u jakieś dietetyczki klinicznej widziałam, że mimo że badania są w normie, to nie znaczy że wystarczające na ciążę i trzeba podbić suplami i/lub dietą.
    I w sumie już od 2 osoby - endokrynologa i fizjoterapeutki usłyszałam - mniej stresu, mniej presji na siebie, nic z Tobą nie jest nie tak, tylko nie naciskaj tak na siebie. Łatwo się mówi, ciężej wykonać jak tak jak piszecie człowiek żyje od 🙈 do 🙈 i Tak jak kiedyś czekałam na jakieś weekendy, wolne, gwiazdkę itp. to teraz moje życie się kręci wokół tego😂

Z tego co wiem to b12 powinno wynosic 2/3 górnej normy czyli ok 550/600 :)
    A co do snów to też mi się ostatnio śniło że nosiłam na rękach dzidzie dziewczynkę 🙈 niestety zaraz potem przyszła 🐒 więc jak zwykle za dużo o tym myślałam

Okami lubi tę wiadomość

2018 🧒
    2024 💔 9tc

Całe życie bez zabezpieczeń 🙃
    🚩Hashimoto, padaczka, anemia, "cykle bezowulacyjne"

II Aromek + Zivafert ❌
    III Aromek + Zivafert❌
    IV starania naturalne❌
    V Aromek + Zivafert ❌
    VI Aromek + Zivafert ⏳

---

🌿 „Zasługuję na cud — niezależnie od tego, jak długo na niego czekam.”
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lumisse wrote:
    Z tego co wiem to b12 powinno wynosic 2/3 górnej normy czyli ok 550/600 :)
    A co do snów to też mi się ostatnio śniło że nosiłam na rękach dzidzie dziewczynkę 🙈 niestety zaraz potem przyszła 🐒 więc jak zwykle za dużo o tym myślałam
    Tak właśnie widziałam, że 550 ja sobie brałam Pregna Start i tam jest B12 więc myślałam, że dostarczam wystarczająco, potem zrobiłam badania i 389 w normie i myślę sobie okej jest, a okazało się, że to jest okej tak jak ktoś wykonuje sobie badania profilaktycznie, a pod ciąże to 550 powinno być i jeszcze dodatkowo suplementuje B12.

Mi się śniło, że moja siostra która ma 42 lata i dwójkę dzieci ogłosiła że jest w ciąży i już była z takim brzuszkiem i jeszcze powiedziała jak nazwie dziecko i to były imiona które ja wybrałam dla swojego dziecka! I byłam jakaś taka smutna i zła w tym śnie, że jej się już 3 raz udało, ja dalej nie mogę i jeszcze wzięła moje imiona :D A to mózg podpowiada co człowiek czuje - że tak naprawdę jest trochę zazdrosny, że inni mają i że innym się udaje...

• Panna_M Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okami wrote:
    Tak właśnie widziałam, że 550 ja sobie brałam Pregna Start i tam jest B12 więc myślałam, że dostarczam wystarczająco, potem zrobiłam badania i 389 w normie i myślę sobie okej jest, a okazało się, że to jest okej tak jak ktoś wykonuje sobie badania profilaktycznie, a pod ciąże to 550 powinno być i jeszcze dodatkowo suplementuje B12.

Mi się śniło, że moja siostra która ma 42 lata i dwójkę dzieci ogłosiła że jest w ciąży i już była z takim brzuszkiem i jeszcze powiedziała jak nazwie dziecko i to były imiona które ja wybrałam dla swojego dziecka! I byłam jakaś taka smutna i zła w tym śnie, że jej się już 3 raz udało, ja dalej nie mogę i jeszcze wzięła moje imiona :D A to mózg podpowiada co człowiek czuje - że tak naprawdę jest trochę zazdrosny, że inni mają i że innym się udaje...

Podwędzenie imienia jest ciężkie do pogodzenia! U mnie jedna koleżanka właśnie ogłosiła, że jest w ciąży i jeśli będzie dziewczynka to już ma wybrane imię - oczywiście to, które u mnie jest na pierwszym miejscu od lat :D więc rozumiem ten "koszmar" hahha

Powiem Wam, że nie sądziłam, że świadome staranie się będzie takie ciężkie i nawet nie chodzi mi o nieudane próby - bo w sumie my jesteśmy dopiero na drugim cyklu starań. Bardziej chodzi mi o to, że trzeba idealnie wycelować w TO OKNO. Ja raczej ten cykl spisuję na straty - w moje dni płodne pojechaliśmy na długo umówiony wyjazd do znajomych i po zarwanych nockach musiałam odsypiać i zwyczajnie nie miałam ochoty, dodatkowo doszły stresy w pracy i zwyczajnie jestem zmęczona :( więc nie sądzę, że z tych starań coś wyszło :(

👧 30 👨31

•podejrzenie PCOS, AFC >20, pęcherzyk dojrzewa
    •macica dwurożna
    •brak lewego płata tarczycy

Wyniki:
    •AMH 9,46 ng/ml
    •TSH 2,35 ~ może być lepiej!
    •Ferrytyna 31,9 ng/ml ❌
    •Prolaktyna 15,6 ng/ml ✅
    •Żelazo 108✅
    •Testosteron 45,3 ng/dl ❌
    •Kwas foliowy 17,90 ng/ml ✅
  • Kiki842 Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdźcie dlaczego 3 testy wykazały blade drugie kreski a beta ujemna

• oliwia79 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ,ale u mnie prócz snu to ostatnio na urlopie podczas spaceru w Grecji w tlumie ludzie obsrał mnie ptak😂wiec moja chora glowa juz sb wmowila ze to zwiastuje szczescie mialam o tych staraniach tam nie myslec ,ale nie da się …
    bez kitu zycie sie kreci troche wokol tego

• Anett9300 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    Dziewczyny ,ale u mnie prócz snu to ostatnio na urlopie podczas spaceru w Grecji w tlumie ludzie obsrał mnie ptak😂wiec moja chora glowa juz sb wmowila ze to zwiastuje szczescie mialam o tych staraniach tam nie myslec ,ale nie da się …
    bez kitu zycie sie kreci troche wokol tego

Haha 🤣🤣 no choćbyś nie chciał to same znaki się pojawiają 🤣

‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ