X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI 2026
Odpowiedz

STARACZKI 2026

Oceń ten wątek:
  • oliwia79 Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lianaa wrote:
    Hej dziewczyny 🍓 życzę wszystkim udanego tygodnia 🥹

My z mężem staramy sie 1 cykl.

Ja się czuję okropnie 🤦‍♀️ Mam mega wahania nastroju, strasznie puchnę, czuję zmęczenie i poirytowanie. Przez to sprzeczam się z mężem. Ten cykl jest jakiś masakryczny, niech się już kończy xD

Ja mam to samo z puchnieciem chociaz powiem szczerze ze jak odstawilam gluten i pije chlorelle to jest lepiej.

• oliwia79 Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toxi wrote:
    Witaj w klubie, ja też planowo będę wtedy mieć.
    Już mam PMS, wyszło kilka bolących pryszczy oraz bolą (.)(.) xd

A u mnie tylko lekko bolacy brzuch , nawet piersi mnie nie bolą.
    Oby to bylo cos innego niz PMS 🤪

• Nattkaa9888 Koleżanka

Wysłany: 16 czerwca, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 9dpo, obudziłam się z bólem jajnika i promieniuje aż do nogi. W weekend też mnie lekko pobolewało chwilami podbrzusze. W czwartek będę chyba testować, a najlepiej w piątek o ile dotrwam.
    Bardzo zastanawia mnie ten pierwszy cykl stymulacji. Tak jak wcześniej odpuściłam, zero testów, doszukiwania się objawów to teraz podczas stymulacji znowu lekko się nakręcam.. niedobrze 😐
    Obym się nie zawiodła 🫶🏼

Lianaa lubi tę wiadomość

👩‍🦰 niedoczynność tarczycy, PCOS, brak owulacji, AMH-12,83.
    🧔‍♂️w trakcie badań nasienia, hormony ✅

11/2024 początek starania 👶

11/2024-04/2025 naturalne starania 🤰

05/2025 stymulacja Lametta+Miovelia NAC 💊
    05.06/2025 mamy jeden pęcherzyk, zastrzyk Ovitrelle 💉
  • Lianaa Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    Ja mam to samo z puchnieciem chociaz powiem szczerze ze jak odstawilam gluten i pije chlorelle to jest lepiej.

Ja generalnie nie mam aż takich problemów ale ostatnio mam taki wystrzał na niezdrowe jedzenie że to jest masakra 🫠🤦‍♀️ i woda się zatrzymuje, czuję się jak klusek.

Oprócz tego podły nastrój przez większość czasu. Ehh.

📝Agata
    ⏳31 lat minęło, jak jeden dzień…
    ⏰🗓️Staraczka od: Czerwiec 2025
    •Zaczynamy na luzie…🍓🍋‍🟩🍋
    •Wstępna cytologia oraz USG: OK
    •USG Tarczycy: niewielkie zmiany zapalne - nie wymagają leczenia
    •Hormony tarczycy ok
    •Długie cykle 31-33
    •Czasami cykl lubi poświrować
    •Refluks, Nadciśnienie, Wahania Glikemii
    💊Pueria Uno
    💊Witamina D3
    💊Inozytol
    💊Omega3+ADEK

Czekamy…✊
  • CaroOline Koleżanka

Wysłany: 16 czerwca, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja mam 9 dni po owulacji i dziś delikatne uczucie napięcia w podbrzuszu szczególnie jak chce mi się siku lub 2 🙈🤣 czekam na testowanie a to dopiero za 5 dni 🙈

Lianaa lubi tę wiadomość

• Witynja Koleżanka

Wysłany: 16 czerwca, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lianaa wrote:
    No właśnie tak samo się naczytałam, cena mega 😆 też go zamówiłam, będziemy obie testować 😅
    W sumie to bierzemy te same suple praktycznie. Ja od roku już prawie biorę Puerie Uno bo tak zalecała moja ginekolog 😅
    A teraz odmówiłam ten inozytol, może coś pomoże 😁

• Witynja Koleżanka

Wysłany: 16 czerwca, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toxi wrote:
    Witaj w klubie, ja też planowo będę wtedy mieć.
    Już mam PMS, wyszło kilka bolących pryszczy oraz bolą (.)(.) xd
    Też witam w klubie. U mnie się @ rozkręciła w sobotę. A miałam do samego końca nadzieję bo żadnych objawów PMS ale totalnie żadnych.pierwszy cykl bez bólu głowy od nie pamiętam kiedy 🥹

• Anett9300 Znajoma

Wysłany: 16 czerwca, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    catmole1 wrote:
    Ja sobie nie radzę :( wszyscy wokół są w ciąży lub mają dzieci tylko nie ja. A marzyłam o tym od zawsze. Staram się zając czymś innym, ale myśli ciągle wracają.

Ja mam dokładnie to samo. Jak na złość wszystkie koleżanki w ciąży aż mi się nie chce z nimi spotykać tak mi jakoś przykro. Myślałam że ze mną coś nie tak ale widzę że to chyba normalne. Długo się staracie?

• Lianaa Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witynja wrote:
    W sumie to bierzemy te same suple praktycznie. Ja od roku już prawie biorę Puerie Uno bo tak zalecała moja ginekolog 😅
    A teraz odmówiłam ten inozytol, może coś pomoże 😁

Oo, to serio jedziemy na tym samym wózku 🤣

Też liczę, że coś zaskoczy 🙊

📝Agata
    •Hormony tarczycy ok
    •Długie cykle 31-33
    💊Pueria Uno
    💊Witamina D3
    💊Inozytol
    💊Omega3+ADEK

Czekamy…✊
  • catmole1 Debiutantka

Wysłany: 16 czerwca, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Ja mam dokładnie to samo. Jak na złość wszystkie koleżanki w ciąży aż mi się nie chce z nimi spotykać tak mi jakoś przykro. Myślałam że ze mną coś nie tak ale widzę że to chyba normalne. Długo się staracie?

My od 15 miesięcy 🥲 a Wy?

👩🏼29 | 👨🏼 31

odstawienie tabletek anty 11.2023
    starania od 03.2024 😓

👩🏼:
    WZJG od 2017r.
    TSH ☑️
    Glukoza ☑️
    Insulina ⬆️
    Prolaktyna ☑️
    Progesteron ⬇️
    Owulacja potwierdzona na USG
  • Anett9300 Znajoma

Wysłany: 16 czerwca, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    catmole1 wrote:
    My od 15 miesięcy 🥲 a Wy?

My od grudnia. Więc już pół roku ponad. A jakaś przyczyna jest czy po prostu? Bierzesz jakieś leki?

• Reja13 Debiutantka

Wysłany: 16 czerwca, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 🐒 ma przyjść w ten weekend, wychodzą pryszcze, czasem kłuje 1 jajnik również czuję się jak kluska 😅 nie nastawiam się na nic, choć to czas jakby PMS 💔
    Jak przyjdzie okres to zapisuję się na pierwszy monitoring cyklu.
    Muszę poprawić wynik Witaminy D3 i słyszałam, że najlepsza jest w kroplach - polecacie coś?

35 😍 38 😎
    Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓

💊 Suplementy:
    witamina D3, Q10, Omega-3, kelp, kwas foliowy

🕐 Długość cyklu - 28 - 30 dni

TSH - 2,72 🆘
    Ferrytyna - 58
    Żelazo - 118
    D3 - 28,3
    AMH - 0,65
    FSH - 5,86
  • CaroOline Koleżanka

Wysłany: 16 czerwca, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także obawiam się że niestety się nie udało 😔 niby jajniki pobolewają ale mam 5 dni do 🙊 więc ciągle mam nadzieję.. Już nawet myślałam jak w dzień Ojca powiem M że malutki wyjdzie w koszulce " będę starszym bratem " ... bardzo bym chciała bo wiem że mąż sceptycznie do tego podchodzi ale jednak w owulacje na naszą rocznicę ślubu powiedział że spróbujemy sobie zrobić prezent tak długo wyczekiwany przezemnie i ciągle myślę i myślę i te cmienie jajnikow a ja tylko doszukuje się kolejnych symptomów... ehhh

• Lianaa Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reja - no właśnie te wszystkie objawy strasznie psują głowę 🫠🤪 człowiek niby wie, że to wszystko to pewnie pms aleeee….

Ja nie zażywam w kroplach ale z tabletek polecam Ibuvit. Jest lekiem, nie suplem.

Powiem wam, że chciałabym, żeby już przyszła ta 🐒 jeśli ma przyjść, bo strasznie się męczę. Mam wzdęcia, huśtawki i obniżenie nastroju, problemy z cerą, odczuwam duże zmęczenie i jakoś tak mam wrażenie, że się to ustabilizuje chociaż jak dostanę @. Im bliżej tym gorzej ;/

Reja13 lubi tę wiadomość

📝Agata
    •Hormony tarczycy ok
    •Długie cykle 31-33
    💊Pueria Uno
    💊Witamina D3
    💊Inozytol
    💊Omega3+ADEK

Czekamy…✊
  • Jedno_zyczenie Koleżanka

Wysłany: 16 czerwca, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reja13 wrote:
    U mnie 🐒 ma przyjść w ten weekend, wychodzą pryszcze, czasem kłuje 1 jajnik również czuję się jak kluska 😅 nie nastawiam się na nic, choć to czas jakby PMS 💔
    Muszę poprawić wynik Witaminy D3 i słyszałam, że najlepsza jest w kroplach - polecacie coś?

Polecam dr Jacob's witamina d3k2 dawkujesz sobie kropelek ile potrzebujesz 😊

Reja13 lubi tę wiadomość

👩🏻31 🧔🏻‍♂️32

👧🏻Córka - luty 2022
    Starania o drugie dzieciątko 🌸

TSH 2.95 🆘️ euthyrox 50
    Ferrytyna 14 ➡️ 35 i idę po więcej 💪🏼
    Prolaktyna 9.7
    LH 5.4
    FSH 5.7
    Progesteron 7DPO 19.8
    AMH 1.88

Nasienie styczeń 2025:
    Koncentracja 136,5mln/ml (całkowita liczba 573.3 mln)
    Ruch postępowy A+B 50%
    Morfologia 1% 🆘️

💊 Suple:
    Selen, Cynk, Jod, D3, Omega3, Q10, B-complex, NAC, Olej z wiesiołka
  • PA Koleżanka

Wysłany: 16 czerwca, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reja13 wrote:

Ja biorę devikap, tylko jest na receptę. W 1,5 miesiąca z 26 podniósł mi na 53

Reja13, Lianaa lubią tę wiadomość

👩 PCOS, hiperprolaktynemia
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle
    06/25 lametta+ estrofem
  • Lianaa Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA wrote:
    Ja biorę devikap, tylko jest na receptę. W 1,5 miesiąca z 26 podniósł mi na 53

Brałam devikap kiedyś i też polecam ☺️

Reja13 lubi tę wiadomość

📝Agata
    •Hormony tarczycy ok
    •Długie cykle 31-33
    💊Pueria Uno
    💊Witamina D3
    💊Inozytol
    💊Omega3+ADEK

Czekamy…✊
  • Milunia Nowa

Wysłany: 17 czerwca, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. To mój pierwszy wpis, ale poczytuję Was już od jakiegoś czasu. Mam 36 lat i staramy się z mężem o pierwsze bobo. Mimo, że dopiero zaczynamy czuję że łatwo nie będzie z uwagi na wiek.

Średnio mam cykle 29 dniowe. Ostatnia @ 17.05. Wg testu ovu było 02.06 a przytulaliśmy się dzień wcześniej i dzień później. Kolejna @ powinna przyjść 15.06 ale nadal brak. Test robiłam chyba 12 czy 13.06 po południu, jakoś tak nagle wstałam i stwierdziłam że muszę bo się uduszę i ujrzałam najczystszą biel. Więcej testów nie robiłam. Od kilku dni pobolewa mnie brzuch jak na okres więc czekam cierpliwie aż przyjdzie. Dodatkowo obsypalo mnie trądzikiem bardziej niz zwykle, jestem zmęczona, nie mam siły na nic, czasem mi się kręci w głowie i wszytko mnie drażni. Nie sądziłam, że starania będą takie wyczerpujące psychicznie, a to dopiero nasz początek.

• Anett9300 Znajoma

Wysłany: 17 czerwca, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milunia wrote:
    Cześć. To mój pierwszy wpis, ale poczytuję Was już od jakiegoś czasu. Mam 36 lat i staramy się z mężem o pierwsze bobo. Mimo, że dopiero zaczynamy czuję że łatwo nie będzie z uwagi na wiek.

Średnio mam cykle 29 dniowe. Ostatnia @ 17.05. Wg testu ovu było 02.06 a przytulaliśmy się dzień wcześniej i dzień później. Kolejna @ powinna przyjść 15.06 ale nadal brak. Test robiłam chyba 12 czy 13.06 po południu, jakoś tak nagle wstałam i stwierdziłam że muszę bo się uduszę i ujrzałam najczystszą biel. Więcej testów nie robiłam. Od kilku dni pobolewa mnie brzuch jak na okres więc czekam cierpliwie aż przyjdzie. Dodatkowo obsypalo mnie trądzikiem bardziej niz zwykle, jestem zmęczona, nie mam siły na nic, czasem mi się kręci w głowie i wszytko mnie drażni. Nie sądziłam, że starania będą takie wyczerpujące psychicznie, a to dopiero nasz początek.

Poczekaj jeszcze cierpliwie a miałaś robiony monitoring? Bierzesz jakieś leki? W ogóle to długo się staracie? Czy narazie tak na luzie? Ja obecnie jestem w 37dc i tez nie mam okresu a na testach biel. Eeh no ciężkie to wszytko ale kiedyś się uda 😊

• Milunia Nowa

Wysłany: 17 czerwca, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Poczekaj jeszcze cierpliwie a miałaś robiony monitoring? Bierzesz jakieś leki? W ogóle to długo się staracie? Czy narazie tak na luzie? Ja obecnie jestem w 37dc i tez nie mam okresu a na testach biel. Eeh no ciężkie to wszytko ale kiedyś się uda 😊

Staramy się dopiero 2 cykl. Nie miałam monitoringu, żadnych badań, a z leków to tylko kwas foliowy łykam. Teoretycznie na razie na luzie, ale u mnie w głębi duszy jest parcie na szkło. Jak do czwartku @ nie przyjdzie to może się przetestuje, bo ten pierwszy test robiony po południu, po 2 kawach więc mocz był rozwodniony bo po kawce sikam jak głupia - a może to tylko moje złudzenia że dlatego wyszła biel… Robiłaś bete? Wgl jest taka możliwość że na testach biel, a beta wyjdzie? Mimo swojego wieku jestem totalnie zielona w tych sprawach🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca, 09:25

‹‹ 40 41 42 43 44
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ