STARACZKI 2026
-
WIADOMOŚĆ
-
Okami wrote:Tak właśnie widziałam, że 550 ja sobie brałam Pregna Start i tam jest B12 więc myślałam, że dostarczam wystarczająco, potem zrobiłam badania i 389 w normie i myślę sobie okej jest, a okazało się, że to jest okej tak jak ktoś wykonuje sobie badania profilaktycznie, a pod ciąże to 550 powinno być i jeszcze dodatkowo suplementuje B12.
Mi się śniło, że moja siostra która ma 42 lata i dwójkę dzieci ogłosiła że jest w ciąży i już była z takim brzuszkiem i jeszcze powiedziała jak nazwie dziecko i to były imiona które ja wybrałam dla swojego dziecka! I byłam jakaś taka smutna i zła w tym śnie, że jej się już 3 raz udało, ja dalej nie mogę i jeszcze wzięła moje imionaA to mózg podpowiada co człowiek czuje - że tak naprawdę jest trochę zazdrosny, że inni mają i że innym się udaje...
Podwędzenie imienia jest ciężkie do pogodzenia! U mnie jedna koleżanka właśnie ogłosiła, że jest w ciąży i jeśli będzie dziewczynka to już ma wybrane imię - oczywiście to, które u mnie jest na pierwszym miejscu od latwięc rozumiem ten "koszmar" hahha
Powiem Wam, że nie sądziłam, że świadome staranie się będzie takie ciężkie i nawet nie chodzi mi o nieudane próby - bo w sumie my jesteśmy dopiero na drugim cyklu starań. Bardziej chodzi mi o to, że trzeba idealnie wycelować w TO OKNO. Ja raczej ten cykl spisuję na straty - w moje dni płodne pojechaliśmy na długo umówiony wyjazd do znajomych i po zarwanych nockach musiałam odsypiać i zwyczajnie nie miałam ochoty, dodatkowo doszły stresy w pracy i zwyczajnie jestem zmęczonawięc nie sądzę, że z tych starań coś wyszło
👧 30 👨31
•podejrzenie PCOS, AFC >20, pęcherzyk dojrzewa
•macica dwurożna
•brak lewego płata tarczycy
Wyniki:
•AMH 9,46 ng/ml
•TSH 2,35 ~ może być lepiej!
•Ferrytyna 31,9 ng/ml ❌
•Prolaktyna 15,6 ng/ml ✅
•Żelazo 108✅
•Testosteron 45,3 ng/dl ❌
•Kwas foliowy 17,90 ng/ml ✅ -
Dziewczyny ,ale u mnie prócz snu to ostatnio na urlopie podczas spaceru w Grecji w tlumie ludzie obsrał mnie ptak😂wiec moja chora glowa juz sb wmowila ze to zwiastuje szczescie mialam o tych staraniach tam nie myslec ,ale nie da się …
bez kitu zycie sie kreci troche wokol tego -
oliwia79 wrote:Dziewczyny ,ale u mnie prócz snu to ostatnio na urlopie podczas spaceru w Grecji w tlumie ludzie obsrał mnie ptak😂wiec moja chora glowa juz sb wmowila ze to zwiastuje szczescie mialam o tych staraniach tam nie myslec ,ale nie da się …
bez kitu zycie sie kreci troche wokol tego
Haha 🤣🤣 no choćbyś nie chciał to same znaki się pojawiają 🤣 -
Dziewczyny, które czekają na testowanie - trzymam kciuki za piękne kreseczki, nawet te cienie zacienionego cienia ❤️🥹🥹
Reja13 lubi tę wiadomość
📝Agata
⏳31 lat minęło, jak jeden dzień…
⏰🗓️Staraczka od: Czerwiec 2025
•Zaczynamy na luzie…🍓🍋🟩🍋
•Wstępna cytologia oraz USG: OK
•USG Tarczycy: niewielkie zmiany zapalne - nie wymagają leczenia
•Hormony tarczycy ok
•Długie cykle 31-33
•Czasami cykl lubi poświrować
•Refluks, Nadciśnienie, Wahania Glikemii
💊Pueria Uno
💊Witamina D3
💊Inozytol
💊Omega3+ADEK
Czekamy…✊ -
Milunia wrote:To trzymam kciuki. Koniecznie daj znać co i jak. Mi tam ostatnio śnią się zęby 🤣🙈
Mi Też się nieraz zęby śniły i na szczęście nic złego się nie działo 🙈 ale za to mojej mamie pół na pół się sprawdza xd pierwszy raz się sprawdziło jak pojechałam z moim (jeszcze nie) mężem na weekend i nawet nie myślałam że się oświadczy. Wracamy i mama mówi że jej się śniło że się zareczylismy a ja nikomu nie zdążyłam się jeszcze pochwalić 😆
Początkiem roku jej się śniło że mój jest bezpłodny i tak się załamała że mówiła że albo invitro albo żebym chłopa zmieniała jakby to była prawda 😂
W maju jej się śniło że jestem w ciąży ale nie sprawdziło się (wtedy myślałam że znów jej się udało bo to był pierwszy cykl starań i wydawało mi się że miałam już objawy) 😆
A jutro prawdopodobnie 🐒 ale może zrobię test bo w szafce leży aż 7 🙈 -
Kiki842 wrote:Właśnie o tym samym pomyślałam że za wcześniej , miałam 3 dni krwawienie w terminie miesiączki ale nigdy nie miałam tak krótkiego okresu więc zrobiłam testy. Może doczekam tydzIen
No może jeszcze powtórz za parę dni betę i zobaczysz. A może po prostu taki krótki okres był. Bierzesz jakiś leki? -
Dzień dobry dziewczyny! Co tam dzisiaj u Was? U nas @ dalej brak więc mamy 33 dc (najdłuższy jaki miałam to 31, a średnio jest to zawsze 29). Jeśli do jutra rana nie przyjdzie to będziemy się testować. Czuję się średnio, mam lekkie zawroty głowy i przed chwilą zrobiło mi się niedobrze na widok kawy. Zobaczymy co czas przyniesie. Dobrego dnia 😃
Reja13, Nattkaa9888, catmole1 lubią tę wiadomość
-
oliwia79 wrote:Hej dziewczyny u mnie brak @ a dzis powinna byc wiec w ruch poszedl test ktory mialam akurat w szafce🤪 niestety biel ktora az razi po oczach no trudno pare łez poleciało i trzeba działac dalej.
Chyba trzeba przestać kupować te testy na zapas bo człowiek sam się doprowadza do paranoi. Ja sama się dziwię, że jeszcze nie zrobiłam kolejnego, ale to pewnie dlatego, że tak jak pisałam wcześniej zrobiłam przed planowaną @ i też była biel i teraz jakoś bardzo się nie łudzę, że zobaczę 2 kreski.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:51
-
Milunia wrote:Dzień dobry dziewczyny! Co tam dzisiaj u Was? U nas @ dalej brak więc mamy 33 dc (najdłuższy jaki miałam to 31, a średnio jest to zawsze 29). Jeśli do jutra rana nie przyjdzie to będziemy się testować. Czuję się średnio, mam lekkie zawroty głowy i przed chwilą zrobiło mi się niedobrze na widok kawy. Zobaczymy co czas przyniesie. Dobrego dnia 😃
U mnie wczoraj piękny pik LH test wyłapał - dzisiaj lub jutro owulacja, a potem najgorszy czas czekania.
Niestety pierwszy raz mi się zdarzyło wczoraj, że w ogóle nie miałam płodnego śluzu, biorę olej z wiesiołka od tego cyklu, myślałam, że to właśnie pomoże, a było w sumie na odwrót - dobrze, że mam ten żel Ferti lili to się wpomogłam z myślą, że może pomoże jakoś😉29 👱♀️ 29 💁♂️
żelazo 14,3 ⬆️
TSH 2,461 (może być lepiej)✔️
FT3 2,57
FT4 0,95
FSH 5,16 ✔️
LH 4,02 ✔️
Estradiol 34,00 ✔️
Testosteron 31,34 ✔️
Proklatyna 30,68 ng/ml | 650.42 μIU/mL❌
Witamina B12 389,0 ⬆️
Kwas foliowy 14,06 ✔️
Ferrytyna 44,41 ⬆️
Witamina D3 metabolit 25(OH) 25,30 ⬆️
Długość cyklu: 26
Suplementacja: Pregnastart
Od czerwca: wit D3+K2, B12, Żelazo, Selen, Magnez, wit C 1000, olej z wiesiołka, niepokalanek
On: Pregnastart on, Magnez
▶️ 03.2025r. -
Okami wrote:Ooo kawa to dobry znak! Trzymam kciuki 😃
U mnie wczoraj piękny pik LH test wyłapał - dzisiaj lub jutro owulacja, a potem najgorszy czas czekania.
Niestety pierwszy raz mi się zdarzyło wczoraj, że w ogóle nie miałam płodnego śluzu, biorę olej z wiesiołka od tego cyklu, myślałam, że to właśnie pomoże, a było w sumie na odwrót - dobrze, że mam ten żel Ferti lili to się wpomogłam z myślą, że może pomoże jakoś😉
No to czekamy razem z Tobą i zaciskamy kciuki 😊 -
Milunia wrote:Dzień dobry dziewczyny! Co tam dzisiaj u Was? U nas @ dalej brak więc mamy 33 dc (najdłuższy jaki miałam to 31, a średnio jest to zawsze 29). Jeśli do jutra rana nie przyjdzie to będziemy się testować. Czuję się średnio, mam lekkie zawroty głowy i przed chwilą zrobiło mi się niedobrze na widok kawy. Zobaczymy co czas przyniesie. Dobrego dnia 😃
Trzymamy kciuki!
A mi dzisiaj śniła się pierwszy raz kobieta w ciąży - w niebieskiej bluzce 😅💙 jestem już spakowana i dziś kierunek działka rodziców na wsi i odpoczynek, spacery, gotowanie, rower aż do niedzieli 👌 a mama dziś serwuje gołąbki 😍
W plecaku zarówno test, jak i podpaski - jestem gotowa na wszystko 🙈oliwia79 lubi tę wiadomość
35 😍 38 😎
Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓
💊 Suplementy:
witamina D3, Q10, Omega-3, kelp, kwas foliowy
🕐 Długość cyklu - 28 - 30 dni
TSH - 2,72 🆘
Ferrytyna - 58
Żelazo - 118
D3 - 28,3
AMH - 0,65
FSH - 5,86 -
A ja dziś chyba zatestuję jak mi przyjdą testy i jutro rano 🤭
Czuję się normalnie, żadnych objawów wskazujących na to, że miałyby wyjść krechy 😐
Aleee, okres za 5 dni, a zazwyczaj już delikatnie plamiłam więc może może.
Jakoś nie chce mi się wierzyć, że po tylu negatywnych testach miałabym zobaczyć teraz pozytywny 🙈
Średnio jestem nastawiona, prawie jestem pewna że będzie południowa załamka 🥺
A co do snów to mojej siostrze śniło się, że jestem w ciąży - ona nic nie wie o staraniach 🤭
No i… jest trochę wiedźma 🧙♀️ w tym temacie.
Chyba ta moja siora to jedyna moja nadzieja na powodzenie, haha 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:29
oliwia79 lubi tę wiadomość
👩🦰 niedoczynność tarczycy, PCOS, brak owulacji, AMH-12,83.
🧔♂️w trakcie badań nasienia, hormony ✅
11/2024 początek starania 👶
11/2024-04/2025 naturalne starania 🤰
05/2025 stymulacja Lametta+Miovelia NAC 💊
05.06/2025 mamy jeden pęcherzyk, zastrzyk Ovitrelle 💉