X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI 2026
Odpowiedz

STARACZKI 2026

Oceń ten wątek:
  • catmole1 Koleżanka

Wysłany: 7 lipca, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milunia wrote:
    U mnie pik na teście wyszedł 2.07. Działaliśmy 30.06, 2.07, 3.07 i 4.07. Na więcej nie mieliśmy ochoty, a też nie chcieliśmy na siłę. Wg kalendarzyka owu było 04.07. Zobaczymy czy z tego wyjdą ⏸️.
    Tak się zastanawiam, że test mógł też Ci nie pokazać bo jednak było gorąco i człowiek nawadniał się więcej. Przynajmniej zauważyłam u mnie, że mimo że jakiś czas przed zrobieniem testu nie piłam, to wyszedł bladzioch, a trzeci z kolei słabszy niż pierwszy, ale mocniejszy niż drugi. 🤷🏼‍♀️

Zobaczymy, w zeszłym cyklu owulacja była w 22dc, obecnie dziś jestem w 22dc. Rano był bladziuch, teraz czekam aż się zabarwi 😅

👩🏼29 | 👨🏼 31

odstawienie tabletek anty 11.2023
    starania od 03.2024 😓

👩🏼:
    WZJG od 2017r.
    TSH ☑️
    Glukoza ☑️
    Insulina ⬆️
    Prolaktyna ☑️
    Progesteron ⬇️
    Owulacja potwierdzona na USG

Ja: Badanie drożności jajowodów 25.08.2025 ⏳
    On: Seminogram 23.08.2025 ⏳
  • PA Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj robiłam test i był biały, lekarka kazała mi w czwartek iść na betę, ale raczej czekam już na okres I kolejny cykl.

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
    26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138
  • oliwia79 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambusek-94 wrote:
    Hej 🙂 u mnie podobnie z tym że to ja wyjechałam wczoraj w delegację. Podziałaliśmy tuż przed wyjazdem ale dopiero dzisiaj zaczyna mi się pojawiać śluz owulacyjny więc w tym miesiącu chyba się nie uda. Owulka przesunięta tak jak w poprzednim cyklu, więc byłam mentalnie przygotowana ale i tak ciut szkoda...

U mnie niby taki biały sluz ktory mam zawsze przed tym prawidlowym owulacyjnym :(

• oliwia79 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambusek-94 wrote:
    Hej 🙂 u mnie podobnie z tym że to ja wyjechałam wczoraj w delegację. Podziałaliśmy tuż przed wyjazdem ale dopiero dzisiaj zaczyna mi się pojawiać śluz owulacyjny więc w tym miesiącu chyba się nie uda. Owulka przesunięta tak jak w poprzednim cyklu, więc byłam mentalnie przygotowana ale i tak ciut szkoda...

Chociaz plemniki moga przeżyć niby nawet do 5 dni

• Alaria Znajoma

Wysłany: 7 lipca, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milunia wrote:
    Dziewczyny, przyznać się która kiedy testuje? Ja, jeśli wcześniej nie przyjdzie @ to 19.07. 😁

Ja się poważnie zastawiam czy testować jutro, według objawów to będzie 11dpo, a mam jutro wizytę u ginekolozki i jednak dobrze by było wiedzieć że coś się dzieje, a jednocześnie niezbyt mam ochotę zobaczyć biel.

👩🏻98' 🧔🏻‍♂️93' 🐶15'🐶25'

👩🏻 •PCOS•
    AMH -7,24
    TESTOSTERON - 1,38 🔺
    ANDROSTENDION -1,87 🔺
    DHEAS - 467 🔺
    LH - 6,72
    FSH - 7,27
    LH:FSH 0.92 ✅

🧔🏻‍♂️
    05.25r
    Całkowita liczba - 19.48mln 🔻
    Koncentracja -10.25 mln/ml 🔻
    Ruch postępowy - 15.76% 🔻
    Plemniki żywe - 33% 🔻
    Plemniki prawidłowej budowy - 4% ✅

HSG - 15.09

10cs
  • Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 7 lipca, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie mam co testować. Ten cykl jest już stracony 😔😔😔

• Witynja Koleżanka

Wysłany: 8 lipca, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milunia wrote:
    Dziewczyny, przyznać się która kiedy testuje? Ja, jeśli wcześniej nie przyjdzie @ to 19.07. 😁
    Ja 13.07. ale pewnie nie wytrzymam i sprawdzę wcześniej 😅😅

• Milunia Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alaria wrote:
    Ja się poważnie zastawiam czy testować jutro, według objawów to będzie 11dpo, a mam jutro wizytę u ginekolozki i jednak dobrze by było wiedzieć że coś się dzieje, a jednocześnie niezbyt mam ochotę zobaczyć biel.

I jak? Testujesz dzisiaj czy czekasz?

• Milunia Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Ja niestety nie mam co testować. Ten cykl jest już stracony 😔😔😔

Czemu? Głowa do góry! Będzie kolejny 🤗

• Milunia Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witynja wrote:
    Ja 13.07. ale pewnie nie wytrzymam i sprawdzę wcześniej 😅😅

No i po co się załamywać jak nie wyjdzie wcześniej? Czekaj cierpliwie do niedzieli 😉

• Alaria Znajoma

Wysłany: 8 lipca, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milunia wrote:
    I jak? Testujesz dzisiaj czy czekasz?

Testowałam - biało. Także niedługo zaczniemy 9cs, chyba czas pomyśleć o HSG

👩🏻98' 🧔🏻‍♂️93' 🐶15'🐶25'

👩🏻 •PCOS•
    AMH -7,24
    TESTOSTERON - 1,38 🔺
    ANDROSTENDION -1,87 🔺
    DHEAS - 467 🔺
    LH - 6,72
    FSH - 7,27
    LH:FSH 0.92 ✅

🧔🏻‍♂️
    05.25r
    Całkowita liczba - 19.48mln 🔻
    Koncentracja -10.25 mln/ml 🔻
    Ruch postępowy - 15.76% 🔻
    Plemniki żywe - 33% 🔻
    Plemniki prawidłowej budowy - 4% ✅

HSG - 15.09

10cs
  • Reja13 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milunia wrote:

Ja mam w planach testować 19.07 😉 jakoś nie boję się bieli vizira, bo nie testuje często, po prostu czekam czy okres przyjdzie, ale w lipcu był monitoring cyklu i starania na pełnej. Jutro jadę sprawdzić czy owulacja była i wszystko działa prawidłowo.

Dobrego wtorku dziewczyny ☀️

35 😍 38 😎
    Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓

💊 Suplementy:
    witamina D3, Omega-3, kelp, olej z wiesiołka, Prenatal Uno

🕐 Długość cyklu - 28 - 30 dni

Progesteron 8dpo - 12,79
    Estradiol 8dpo - 128
    TSH - 2,72 🆘
    Ferrytyna - 58
    Żelazo - 118
    D3 - 28,3 🆘 zwiększona dawka supli włączona 🤠
    AMH - 0,65
    FSH - 5,86
  • catmole1 Koleżanka

Wysłany: 8 lipca, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wciąż brak owulki. Albo przegapiłam. Ale to kiepsko, bo nie zaczęłam brać luteiny na za niski progesteron.... no zobaczymy, jak to dalej będzie. W piątek wyjeżdżam na urlop i do tego momentu będę testować, później już to oleję. Niech się dzieje co chce. Byle tylko @ nie przyszła na wakajkach 😒😒

oliwia79 lubi tę wiadomość

👩🏼29 | 👨🏼 31

odstawienie tabletek anty 11.2023
    starania od 03.2024 😓

👩🏼:
    WZJG od 2017r.
    TSH ☑️
    Glukoza ☑️
    Insulina ⬆️
    Prolaktyna ☑️
    Progesteron ⬇️
    Owulacja potwierdzona na USG

Ja: Badanie drożności jajowodów 25.08.2025 ⏳
    On: Seminogram 23.08.2025 ⏳
  • oliwia79 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    catmole1 wrote:
    U mnie wciąż brak owulki. Albo przegapiłam. Ale to kiepsko, bo nie zaczęłam brać luteiny na za niski progesteron.... no zobaczymy, jak to dalej będzie. W piątek wyjeżdżam na urlop i do tego momentu będę testować, później już to oleję. Niech się dzieje co chce. Byle tylko @ nie przyszła na wakajkach 😒😒

U mnie tez wciaz brak

• oliwia79 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam sie zastanawiac czy ten miositogyn mi nie namieszal

• Nutka15 Koleżanka

Wysłany: 8 lipca, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też coś z owulka nie tak. Wczorajsze testy owu zapowiadały, że dzisiaj będzie pozytyw, a tu bledszy, niż wczoraj... Ale śluz płodny jest, boli mnie brzuch, jak przy owulacji, więc nie wiem o co chodzi... Do głowy można dostać 🤯 miałam nie robić tych testów, żeby się nie stresować 🙈 mąż już też mówi, że mam rzucić te testy, te myślenie ciągłe o tym i po prostu czerpać przyjemność ze starań. Chciałabym mieć jego podejście 🫣

• oliwia79 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka15 wrote:
    U mnie też coś z owulka nie tak. Wczorajsze testy owu zapowiadały, że dzisiaj będzie pozytyw, a tu bledszy, niż wczoraj... Ale śluz płodny jest, boli mnie brzuch, jak przy owulacji, więc nie wiem o co chodzi... Do głowy można dostać 🤯 miałam nie robić tych testów, żeby się nie stresować 🙈 mąż już też mówi, że mam rzucić te testy, te myślenie ciągłe o tym i po prostu czerpać przyjemność ze starań. Chciałabym mieć jego podejście 🫣

A byly juz u Was starania ? Ja juz mam powoli dosyc …

• Nutka15 Koleżanka

Wysłany: 8 lipca, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    A byly juz u Was starania ? Ja juz mam powoli dosyc …

My mamy synka 4letniego z 1cs. Teraz idzie 3cs o drugie. Wiem, że to baaardzo krótko, ale jak z synkiem, mimo problemów zdrowotnych, wyszło tak szybko, to teraz człowiek jest niecierpliwy i ma w głowie milion powodów, czemu nie wychodzi 🙈 u męża brata mają stwierdzoną niepłodność wtórną i oczywiście myślę, że nas też to dotknie... Też bym te starania rzuciła w cholerę, bo przed żyło się psychicznie dużo łatwiej...

• Ounai Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka15 wrote:
    My mamy synka 4letniego z 1cs. Teraz idzie 3cs o drugie. Wiem, że to baaardzo krótko, ale jak z synkiem, mimo problemów zdrowotnych, wyszło tak szybko, to teraz człowiek jest niecierpliwy i ma w głowie milion powodów, czemu nie wychodzi 🙈 u męża brata mają stwierdzoną niepłodność wtórną i oczywiście myślę, że nas też to dotknie... Też bym te starania rzuciła w cholerę, bo przed żyło się psychicznie dużo łatwiej...
    To moze po prostu sie kochajcie bez zavezpieczen i tylw ;) to ze u brata cos wyszlo nie znaxzy ze u Was tez wyjdzie

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • Nutka15 Koleżanka

Wysłany: 8 lipca, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    To moze po prostu sie kochajcie bez zavezpieczen i tylw ;) to ze u brata cos wyszlo nie znaxzy ze u Was tez wyjdzie

Tak staramy się robić, ale ja niechcący nakładam sobie presję, żeby jednak się udało. Same wiecie jak to jest, jak się czegoś chce, a nie może mieć, to człowiek się denerwuje... No ja wiem, że u nas może być wszystko ok, ale wkręcam sobie po prostu 🙈 ja ogólnie wszystko widzę w czarnych barwach i spiętą dupę mam przez całe życie+ cierpliwość na minusowym poziomie 🤣 to nie pomaga w tym wszystkim 🙈 mąż to już niekiedy by mnie w kosmos wystrzelił przez to 🤣

Nikolala lubi tę wiadomość

‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ