STARACZKI 2026
-
WIADOMOŚĆ
-
Milunia wrote:U mnie pik na teście wyszedł 2.07. Działaliśmy 30.06, 2.07, 3.07 i 4.07. Na więcej nie mieliśmy ochoty, a też nie chcieliśmy na siłę. Wg kalendarzyka owu było 04.07. Zobaczymy czy z tego wyjdą ⏸️.
Tak się zastanawiam, że test mógł też Ci nie pokazać bo jednak było gorąco i człowiek nawadniał się więcej. Przynajmniej zauważyłam u mnie, że mimo że jakiś czas przed zrobieniem testu nie piłam, to wyszedł bladzioch, a trzeci z kolei słabszy niż pierwszy, ale mocniejszy niż drugi. 🤷🏼♀️
Zobaczymy, w zeszłym cyklu owulacja była w 22dc, obecnie dziś jestem w 22dc. Rano był bladziuch, teraz czekam aż się zabarwi 😅👩🏼29 | 👨🏼 31
odstawienie tabletek anty 11.2023
starania od 03.2024 😓
👩🏼:
WZJG od 2017r.
TSH ☑️
Glukoza ☑️
Insulina ⬆️
Prolaktyna ☑️
Progesteron ⬇️
Owulacja potwierdzona na USG -
Ja wczoraj robiłam test i był biały, lekarka kazała mi w czwartek iść na betę, ale raczej czekam już na okres I kolejny cykl.👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
07/25 lametta + estrofem + cyklogest -
bambusek-94 wrote:Hej 🙂 u mnie podobnie z tym że to ja wyjechałam wczoraj w delegację. Podziałaliśmy tuż przed wyjazdem ale dopiero dzisiaj zaczyna mi się pojawiać śluz owulacyjny więc w tym miesiącu chyba się nie uda. Owulka przesunięta tak jak w poprzednim cyklu, więc byłam mentalnie przygotowana ale i tak ciut szkoda...
U mnie niby taki biały sluz ktory mam zawsze przed tym prawidlowym owulacyjnym -
bambusek-94 wrote:Hej 🙂 u mnie podobnie z tym że to ja wyjechałam wczoraj w delegację. Podziałaliśmy tuż przed wyjazdem ale dopiero dzisiaj zaczyna mi się pojawiać śluz owulacyjny więc w tym miesiącu chyba się nie uda. Owulka przesunięta tak jak w poprzednim cyklu, więc byłam mentalnie przygotowana ale i tak ciut szkoda...
Chociaz plemniki moga przeżyć niby nawet do 5 dni -
Milunia wrote:Dziewczyny, przyznać się która kiedy testuje? Ja, jeśli wcześniej nie przyjdzie @ to 19.07. 😁
Ja się poważnie zastawiam czy testować jutro, według objawów to będzie 11dpo, a mam jutro wizytę u ginekolozki i jednak dobrze by było wiedzieć że coś się dzieje, a jednocześnie niezbyt mam ochotę zobaczyć biel.👩🏻98' 🧔🏻♂️93' 🐶15'
👩🏻 •PCOS (?)•
AMH -7,24
TESTOSTERON - 1,38 🔺
ANDROSTENDION -1,87 🔺
DHEAS - 467 🔺
LH - 6,72
FSH - 7,27
LH:FSH 0.92 ✅
🧔🏻♂️
05.25r
Całkowita liczba - 19.48mln 🔻
Koncentracja -10.25 mln/ml 🔻
Ruch postępowy - 15.76% 🔻
Plemniki żywe - 33% 🔻
Plemniki prawidłowej budowy - 4% ✅
8cs -
Alaria wrote:Ja się poważnie zastawiam czy testować jutro, według objawów to będzie 11dpo, a mam jutro wizytę u ginekolozki i jednak dobrze by było wiedzieć że coś się dzieje, a jednocześnie niezbyt mam ochotę zobaczyć biel.
I jak? Testujesz dzisiaj czy czekasz? -
Milunia wrote:I jak? Testujesz dzisiaj czy czekasz?
Testowałam - biało. Także niedługo zaczniemy 9cs, chyba czas pomyśleć o HSG👩🏻98' 🧔🏻♂️93' 🐶15'
👩🏻 •PCOS (?)•
AMH -7,24
TESTOSTERON - 1,38 🔺
ANDROSTENDION -1,87 🔺
DHEAS - 467 🔺
LH - 6,72
FSH - 7,27
LH:FSH 0.92 ✅
🧔🏻♂️
05.25r
Całkowita liczba - 19.48mln 🔻
Koncentracja -10.25 mln/ml 🔻
Ruch postępowy - 15.76% 🔻
Plemniki żywe - 33% 🔻
Plemniki prawidłowej budowy - 4% ✅
8cs -
Milunia wrote:Dziewczyny, przyznać się która kiedy testuje? Ja, jeśli wcześniej nie przyjdzie @ to 19.07. 😁
Ja mam w planach testować 19.07 😉 jakoś nie boję się bieli vizira, bo nie testuje często, po prostu czekam czy okres przyjdzie, ale w lipcu był monitoring cyklu i starania na pełnej. Jutro jadę sprawdzić czy owulacja była i wszystko działa prawidłowo.
Dobrego wtorku dziewczyny ☀️35 😍 38 😎
Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓
💊 Suplementy:
witamina D3, Omega-3, kelp, olej z wiesiołka, Prenatal Uno
🕐 Długość cyklu - 28 - 30 dni
Progesteron 8dpo - 12,79
Estradiol 8dpo - 128
TSH - 2,72 🆘
Ferrytyna - 58
Żelazo - 118
D3 - 28,3 🆘 zwiększona dawka supli włączona 🤠
AMH - 0,65
FSH - 5,86 -
U mnie wciąż brak owulki. Albo przegapiłam. Ale to kiepsko, bo nie zaczęłam brać luteiny na za niski progesteron.... no zobaczymy, jak to dalej będzie. W piątek wyjeżdżam na urlop i do tego momentu będę testować, później już to oleję. Niech się dzieje co chce. Byle tylko @ nie przyszła na wakajkach 😒😒
oliwia79 lubi tę wiadomość
👩🏼29 | 👨🏼 31
odstawienie tabletek anty 11.2023
starania od 03.2024 😓
👩🏼:
WZJG od 2017r.
TSH ☑️
Glukoza ☑️
Insulina ⬆️
Prolaktyna ☑️
Progesteron ⬇️
Owulacja potwierdzona na USG -
catmole1 wrote:U mnie wciąż brak owulki. Albo przegapiłam. Ale to kiepsko, bo nie zaczęłam brać luteiny na za niski progesteron.... no zobaczymy, jak to dalej będzie. W piątek wyjeżdżam na urlop i do tego momentu będę testować, później już to oleję. Niech się dzieje co chce. Byle tylko @ nie przyszła na wakajkach 😒😒
U mnie tez wciaz brak -
U mnie też coś z owulka nie tak. Wczorajsze testy owu zapowiadały, że dzisiaj będzie pozytyw, a tu bledszy, niż wczoraj... Ale śluz płodny jest, boli mnie brzuch, jak przy owulacji, więc nie wiem o co chodzi... Do głowy można dostać 🤯 miałam nie robić tych testów, żeby się nie stresować 🙈 mąż już też mówi, że mam rzucić te testy, te myślenie ciągłe o tym i po prostu czerpać przyjemność ze starań. Chciałabym mieć jego podejście 🫣
-
Nutka15 wrote:U mnie też coś z owulka nie tak. Wczorajsze testy owu zapowiadały, że dzisiaj będzie pozytyw, a tu bledszy, niż wczoraj... Ale śluz płodny jest, boli mnie brzuch, jak przy owulacji, więc nie wiem o co chodzi... Do głowy można dostać 🤯 miałam nie robić tych testów, żeby się nie stresować 🙈 mąż już też mówi, że mam rzucić te testy, te myślenie ciągłe o tym i po prostu czerpać przyjemność ze starań. Chciałabym mieć jego podejście 🫣
A byly juz u Was starania ? Ja juz mam powoli dosyc … -
oliwia79 wrote:A byly juz u Was starania ? Ja juz mam powoli dosyc …
My mamy synka 4letniego z 1cs. Teraz idzie 3cs o drugie. Wiem, że to baaardzo krótko, ale jak z synkiem, mimo problemów zdrowotnych, wyszło tak szybko, to teraz człowiek jest niecierpliwy i ma w głowie milion powodów, czemu nie wychodzi 🙈 u męża brata mają stwierdzoną niepłodność wtórną i oczywiście myślę, że nas też to dotknie... Też bym te starania rzuciła w cholerę, bo przed żyło się psychicznie dużo łatwiej... -
Nutka15 wrote:My mamy synka 4letniego z 1cs. Teraz idzie 3cs o drugie. Wiem, że to baaardzo krótko, ale jak z synkiem, mimo problemów zdrowotnych, wyszło tak szybko, to teraz człowiek jest niecierpliwy i ma w głowie milion powodów, czemu nie wychodzi 🙈 u męża brata mają stwierdzoną niepłodność wtórną i oczywiście myślę, że nas też to dotknie... Też bym te starania rzuciła w cholerę, bo przed żyło się psychicznie dużo łatwiej...
to ze u brata cos wyszlo nie znaxzy ze u Was tez wyjdzie
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Ounai wrote:To moze po prostu sie kochajcie bez zavezpieczen i tylw
to ze u brata cos wyszlo nie znaxzy ze u Was tez wyjdzie
Tak staramy się robić, ale ja niechcący nakładam sobie presję, żeby jednak się udało. Same wiecie jak to jest, jak się czegoś chce, a nie może mieć, to człowiek się denerwuje... No ja wiem, że u nas może być wszystko ok, ale wkręcam sobie po prostu 🙈 ja ogólnie wszystko widzę w czarnych barwach i spiętą dupę mam przez całe życie+ cierpliwość na minusowym poziomie 🤣 to nie pomaga w tym wszystkim 🙈 mąż to już niekiedy by mnie w kosmos wystrzelił przez to 🤣